Brasiliaan 1,5v:n kanssa?

matkakuume

Onkos kellään kokemuksia Brasilian Porto das Dunaksesta (ja Fortalezasta) 1,5 vuotiaan matkakaverin kanssa?

Miten pärjää auringon kanssa?
Miten lennoilla?
Vinkkejä pienokaisen parhaaksi?

Vai onko ihan pöljä ajatus edes tuon ikäsen kanssa Brasseihin lähteä?

Kiitän ja kumarran kaikista asiallisista vastauksista :)

17

2282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaikkea sitä

      sillä noin pieni vauva kuuluu kotiin, ei tauti paikkoihin. Kumma kun et lähde 1,5 kanssa safarille afrikkaan, mikä ettei.
      Mutta menet kuitenkin mutta muista varoituksen sanat. Esim. taudit joihin vauvaa ei voi eikä saa edes rokottaa. Mietippä vähän.

      • hate

        Reilut kolme vuotta sitten Brasiliassa Natalissa oli kahdella Suomalaisella perheellä ihan vauvatkin mukana,eikä siinä mitään ongelmia varmaan syntynyt.Lapset nukkuivat vaunuissaan altaalla palmujen varjossa ja muutenkin suojattuina auringolta (Natal Mar hotelli).Enemmän olisin huolissaan pitkästä lentomatkasta ahtaassa koneessa, se ei ole terveellistä kenellekkään."Tauti paikkoihin"?,jos tarkoitat vaikka hepatiitti-A eli maksa tulehdusta niin sen saa jokainen Suomalainan helpommin Tallinnasta.


      • mutta onko
        hate kirjoitti:

        Reilut kolme vuotta sitten Brasiliassa Natalissa oli kahdella Suomalaisella perheellä ihan vauvatkin mukana,eikä siinä mitään ongelmia varmaan syntynyt.Lapset nukkuivat vaunuissaan altaalla palmujen varjossa ja muutenkin suojattuina auringolta (Natal Mar hotelli).Enemmän olisin huolissaan pitkästä lentomatkasta ahtaassa koneessa, se ei ole terveellistä kenellekkään."Tauti paikkoihin"?,jos tarkoitat vaikka hepatiitti-A eli maksa tulehdusta niin sen saa jokainen Suomalainan helpommin Tallinnasta.

        nyt mikään ihme ole mutta onko siinä mitään järkeä mennä noin kauas ja noin pienen kanssa jossa on koko ajan kiinni ja vauvat eivät matkasta mitään muista eivätkä edes opi mitään.On kuitenkin oltava koko ajan huolella, mistä maito, vaipat,ruokapuoli jne ja tuo aurinko ei ole pikkuvauvoille oikein hyvyksi kun oma lämmänsäätökyky ei vielä toimi.
        Minusta voi mennä mutta minä en menisi sillä 6 tunninkin lentomatka pienen vauvan kanssa on jo kokemus puhumattakaan liki puoli vuorokautta.
        eikä tuo hepatiitti nyt ole edes todennäköisin tauti minkä tartunnnan vauva saa, on satoja muitakin mahdollisuuksia. Muiden matkustajien puolesta käy sääli kun huutaa koko 12 tunnin lennon? ei taida olla loppumatkalla enää ymmärrystä, siksikin pysyä kotona sillä vielä ehtii sitten 5 vuoden vanhankin.


    • ettei

      kunhan vaan muistatte että aurinko on polttava siellä. viime talvena oli paljon lapsperheitä koneessa eikä kellään ollut ongelmia

    • matkakuume

      ja erityisesti haten ja mikä ettein KOKEMUKSISTA, joita peräänkuulutin. Mielelläni kuulisin vielä lisääkin kokemuksia, sekä hyviä että huonoja, jotta osaamme mahdollisimman hyvin ottaa eri asioita huomioon. Asenteista en niinkään piittaa ;)

    • Kokemusta

      Minulla on kokemusta matkasta juurikin tuonne 1v3kk pojan viikarin kanssa. Vaippoja meillä oli paketillinen mukana (se pienempi malli) ja loput ostettiin apteekista paikan päältä. Ovat aika "kepeitä" näihin meidän omiin verrattuna, mutta ymmärrettiin sitten, että olosuhteetkin ovat aikas toiset.. Ihanan vilpoisia! Uimassa käytiin ja aurinkorasvaa sekä pitkähihaista rannalla pidettiin. Ei edes punoittanut parin viikon jälkeen, joten hyvin oltiin suojauduttu, vaikkei hysteerisiä oltukaan. Matkarattaissa nukkui aina ilkosillaan rannalla/reissussa, kun vaan sai varjoiseen paikkaan ja "läpivedon" kärryihin.

      Ruokailut lounasaikaan olivat suomesta tuodut purkkiruuat (1/pvä), ranskalaisia/mehuja/hedelmiä, mutta illemmalla ihan perunamuhennosta, riisiä ja kanaa/kalaa. Riittää yhdestä aikuisten annoksesta jakaa muillekin! Purkkeja saa muistaakseni 3 eri makua kaupasta, mutta niistä meillä kelpuutettiin vain 1. Eikä niin lämpöisellä aina päivällä kova nälkä olekaan.

      Maitojen kanssa tehtiin niin, että otettiin lavallinen hylamaitoa niissä 2dl pillipurkeissa mukaan. Oli loistavia koneessa sekä matkoilla. Sai ainakin pikkuannoksen maitoa päivässä ja säilyvät huoneenlämmössä avaamattomina. Laukkuunkin jää hyvin tilaa sitten tuliaisille!

      Lennot meni tosi hyvin, vaikkei lapsella taipumusta nukkua muuhun kuin päikkäriaikaan. Nukkui noin tunnin molemmilla 6h pätkillä. Meillä oli kirjoja ja keksejä ja muutama auto mukana, mutta koneesta sai miehistöltä vielä vaikka mitä tarrakirjaa ja piirrettävää mukaan matkalle.

      En sinuna niin olisi huolissani, mutta ymmärrän kyllä täysin miksi kyseenalaistat itsesi.. Jo kentällä olin aivan poikki, kun nämä samaiset "älä matkusta lasten kanssa, niin et itsekään pääse koskaan mihinkään" -asenteen omaavat olivat saaneet minut aivan stressiin. sitten ajattelin, että ei se ainakaan ihan koko matkaa jaksa huutaa. Eikä huutanut! Paluumatkalla kavereita olikin koneessa jo useita, vaikka poika ainoa alle 10v :) Mielestäni poika oli ainoa, joka oli tyytyväinen jokapaikassa ja kokoajan ja mihin vaan, joten parasta matkaseuraa, kun ei ole odotukset tuon ikäisellä liian korkealla...

      Ihanaa matkaa ja nauttikaa!

      • pennut kuuluu kotiin

        Mammat jälleen itsekkäinä. Kukaan lentokoneessa ei jaksa kuunnella pentusi rääkymistä, 12 tuntia on todella pitkä matka ahtaassa koneessa. Ei kukaan kakara jaksa sellaista hiljaa ja pennun rääkyminen on pahinta mitä voi joutua kuuntelemaan. Joten jätä räkänokkasi kotiin.


      • matkakuume

        ...kokemuksistasi. Eli omaa ruokaa, juomaa ja vaippoja mukaan siis. Ja aurinkorasvoja. Tällaisella varustuksella ollaan tänäkin kesänä oltu reissussa, joten tuttua tämä pakkauspuoli. Ja jotain saa sitten sieltäkin.

        "Itsekkäitä" ollaan juu. Käydään mm. kaupoissa, ravintoloissa, uimarannoilla ja matkoilla kaikkien "epäitsekkäiden" riemuksi. Onneksi suurin osa kanssaihmisistä omaa kuitenkin avarakatseisuutta ja hyväksyy muunkinlaiset ihmiset kuin itsensä kaltaiset.


    • pilipompeli

      Tee palvelus kanssamatkustajille eläkä ota lasta mukaan..

    • Tuppe

      Mä en kyllä suosittele Brasseihin saakka noin pienen lapsen kanssa matkustamista. Se lento on pitkä siis ihan aikuisellekki!! Ja vielä ku lapsi alkaa sen itkun niin kanssamatkustajien hermoja viedään...Viime talvena kun olin Brasiliassa niin onneksi lentokoneessa oli vain yksi lapsi, hänkin jo ekaluokkalainen :)

      • kaarina

        Huh, huh! tekeepä oikein pahaa lukea näitä viestejä. Sori vaan kaikille, mutta mekin ollaan joulukuussa lennolla brasiliaan ja mukana kaksi tenavaa. Viestien mukaan lapsiperheiden olisi syytä pysyä maan kamaralla. Me ollaan lasten kanssa matkustettu jonkin verran ja tullaan matkustamaan tulevaisuudessakin. Pienten lasten kanssa pärjää aivan mainiosti, toki reissu on "luonteeltaan" vähän erilainen kuin esim. miesporukoilla. Minun mielestäni paljon enemmän häiriötä aiheuttavat meuhkaavat humaltuneet aikuiset!
        Rohkeasti vaan lasten kanssa matkaamaan jos mieli tekee ja lompakko antaa periksi. Oikealla asenteella pärjää aina.


    • 2 lapsen Äiti 37-v

      Tuskin suurempaa ongelmaa tulee kun perille pääsette, mutta tuo lento on noinkin pienelle raskas ja eipä kateeksi käy kyllä niitä muita kanssa matkustajia. Itsekin kymmeniä reissuja tehneenä tiedän että lasten itku ja huuto ahtaassa koneessa kiristää muiden matkustajien pinnan äärimmilleen. Molemmin puolinen kunnioitus toisia kohtaa sekä perheellisille että perheettömille. Sinun hällä väli asenteella huutaako lapsesi koko matkan tuntuu käsittämättömältä.

      • asenne??

        Mistähän nyt vedettiin tuo hällä väliä asenne kehään? Ei ymmärrä!! Eikös tässä juuri ole kyse asian miettimisestä? Molemminpuoliselle kunnioitukselle nostan peukkuja.

        Onpa tosiaan asenteellista juttua täällä. Ei voi kun hämmästellä.


    • Brasileiro tikotiko

      Joo, matkaan vaan!
      Tuntuu tympeältä lukea noita kommentteja.
      70-luvulla kävimme Neuvostoliitossa esittämässä
      paremmuuttamme sukkahousuja jakamalla, 90-luvun
      Tallinnan matkat olivat oma lukunsa.
      Nyt uudet kaukomatkakohteet pitäisi ilmeisesti
      pitää jonkinlaisina snobbailu-juttuina ja kieltää
      kaikkien "häiriötekijöiden" läsnäolo, ettei vaan nyt
      kukaan ipana pilaa omaa lentomatkaa itkullaan.
      Haloo!!! Katoppa kun esimerkiksi Brasiliassa lapset ja vanhukset ovat omassa kastissaan mitä kunnioitukseen tulee. Tyypillinen suomalais-
      idiootti ei tätä ymmärrä.

      Lapset oppivat matkustamaan kun heille se mahdollisuus suodaan. Omieni kanssa olen kulkenut
      siellä ja täällä ja joskus on huudettu korva-
      kipua, mutta entä sitten? Libanonissa lapset
      itkevät pommeja, joten pieni suhteellisuuden-
      taju olisi hyvä muistaa. Jos on mahdollisuus
      sinne lähteä, suotakoon se myös kaikille muille.

      Tuntuu kummalliselta, että ihmiset kysyvät vinkkejä ja neuvoja, niin aina joku tollo
      ryhtyy moralisoimaan tai jeesustelemaan.
      Näiden mukaan toimien lapsen kanssa saa jumittaa ainoastaan omalla takapihallaan.
      Voi prrrrrrrrrkkkkkkkkllllll!

      • Carmen00

        Itse olen käynyt jo kaksi kertaa oman lapsen kanssa Brasiliassa. Ensimmäisen kerran lapsi taisi olla 3-vuotias. Sitä ennen olimme matkustaneet jo pohjois-amerikassakin. Hyvin on kaikki reissut mennyt ja uusia suunnitellaan. Brasilialaiset ovat lapsiystävällisiä ja uusia tuttavuuksia saatiin paljon. emme viihdy yhdessä paikassa, vaan olemme retkeilleet paljon. omatoimimatkoja tehtiin paikallisilla retken järjestäjillä (Brasilialaisten kanssa bussimatkailu vasta mukavaa olikin, kaikki halusi tutustua meihin:)!)ja takana on jopa kiertomatkakin! 3-vuotias ymmärsi, että pitkät bussimatkat on hyvä nukkua ja kitistä ei saa. monet suomalaiset kanssamatkustajat tulivatkin sanomaan meille, että olivat ihmetelleet miten hyvin meidän reissu lapsen kanssa on mennyt. Toki riippuu lapsen luonteestakin kannattaako sen kanssa reissata ja tietenkin vanhempien asenteesta. jos menettää helposti pinnan eikä jaksa tiukan paikan tullen viihdyttää lasta, kannattaa noin pitkät reissut unohtaa. paljon saatiin uusia tuttavuuksia suomalaisista ja ihan sen takia, että lapsi oli mukana. mukavaa matkaa teille!


    • mamma-79

      Mekin ollaan lähdössä brasiliaan 1-vuotiaan kanssa joulukuussa, että huutavia tenavia on luvassa lennoilla sitten enemmänkin :) mukava kuulla että muitakin on "uskaltautunut" matkaan lapsen kanssa.

      Tuohon tauti asiaan kommentoisin, että suurin osa nousta taudeista on ruoka peräisiä ja meidän terppari ainbakin sanoi, että lähinnä tarttuvat äyriäisistä. Että tuskin tuo meidän 1vee mitään äyriäisiä matkalla maistelee :) purkkiruualla mennään pitkälti. Ja en usko että 1,5 vuotiaankaan lempi herkkua on mustekalat :)

      Ja aurinko porotti viime kesänä täällä suomesakin siihen malliin, että eiköhän me äidit ja isät osata jo varautua mallikaasti kuumaan helteeseen. Varjossa paljon ja neste tankkausta...siitä se lähtee.

      Lennoissa en kyllä sääli kanssa matkustajia, koska olen itse monia monia kertoja kokenut huonoja lentomatkoja kännisten aikuisten takia tai muuten hielle haisevien, äänekkäiden tai muuten vaan tuijottavien matkustajien takia. Eli eiköhän niitä häiriöitä aiheuttavia matkustajia löydy ihan jokaisesta ikäluokasta. Lentäköön yksityiskoneella ne jotka täydellistä rauhaa kaipaavat. Jos lapseni itkee, niin ei siihen maailma kaadu.

      Nykyaikana on kiva kun lapsien kanssa ihan oikeasti ollaan ja eletään. Harrastetaan, matkustellaan ja nautiskellaan. Ehkä ennen viihdyttiin neljän seinän sisällä kunnes lapsi oli 7 vuotias ja lähti kouluun, mutta ajat muuttuu ja ihmiset sen mukana.

      Mukavaa matkaa kaikille ja toivotaan että me jokainen saamme nauttia rauhallisesta lennosta.

      • niitä en jaksa

        koneessa. mieluummin lapsia, kuin mekastavia aikuisia...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1525
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      171
      1220
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1070
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      885
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe