Työväen akatemia

Moona

Olen ajatellut hakea välivuodeksi opiskelemaan kieliä Työväen akatemiaan. Olisi kiva kuulla siellä olleiden komentteja paikasta. Millaista opetus, asuminen yms.? Itselläni ei ole lukio pohjaa joten pelkään ettei osaamiseni riitä. Onko muita menijöitä/hakijoita?

4

1446

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • napsu

      Opiskelin itse TA:ssa kieliä vuoden. Opettajat olivat todella osaavia ja mukavia, ei kamalia takakireitä setiä tai tätejä kuten lukiossa/peruskoulussa...Opetus oli mielenkiintoista, lukiossahan vaan päntätään kirjoituksia varten, Akatemiassa käsiteltiin kulttuuriakin ja laajennettiin kielellistä ilmaisua.
      TA järjestää kyllä kurssin, jolla kerrataan enkun peruskielioppiasiat. Ja opettajilta SAA aina kysyä, jos ei ymmärrä, oli siellä aikuisiakin, joilla enkun opiskelusta ehkä jo aikaa, mutta olivat silti rohkeasti mukana!
      Asuntolat olivat ihan mukavia, asua voi yksin, jonkun kanssa samassa huoneessa (en henkilökohtaisesti suosittele) tai solussa. Kerroksessa oli yleensä opiskelijoita samalta linjalta, joten oli helppo tutustua muutenkin kuin tunneilla. Ja yleensäkin ihmiset olivat mukavia, ollaanhan kansanopistossa vapaaehtoisesti. Vinkkinä:soluasunnot hienompia kuin 1:n tai 2:n hlön huoneet!
      Kursseja saa myös ottaa muilta linjoilta, jos omaan lukujärjestykseen mahtuu. Kieli- ja kulttuurilinjalla kyllä riittää työtä (hengissä selviää silti), ja omaa opiskelumääräänsä voi jonkin verran säädellä keskittymällä enemmän tai vähemmän läksyihin ja projekteihin...
      Enpäs nyt keksi muuta. Huonoa Akatemiassa oli se, että sijaitsi vähän korvessa...mutta bussilla pääsee Helsinkiin ja Selloon ja Espoon työväenopistossa (jos tuo sen nimi) pystyi iltaisin harrastaa muutakin kuin pepun kulutusta tunneilla.

    • heips

      Hei vietin viime vuoden Työväen Akatemissa. Oli todella mukavaa ja vuosi meni nopeasti. Todella paljon vaihtoehtoja mitä opiskella. Itse luin kieliä ja kielitaito parantui paljon. Töitä pitää tehdä mutta ei ihan hirmuisesti kuitenkaan. Opiskelijakavereita tulet aivan varmasti saamaan ja kaikista kivointa siellä on se että kaikki eivät todellakaan ole pk-seudulta. Suosittelen lämpimästi.

    • iitu_

      Entä osaako kukaan sanoa kansainvälisen tai yhteiskuntatieteellisen linjan tasosta?

      • JukkaV

        Ja samaa sanoisin kyllä myös tuosta käyttäytymistieteellisestä opetuksesta. :)


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe