Uskonnot ovat pahasta!

:-)

Kirjoitan tälle palstalle, sillä uskoisin täältå löytäväni samoin ajattelevia ihmisiä.

Olen pohdiskellut uskontoja, kuolemaa, ihmismieltä ja Jumalaa. Lopputuloksena se, että kaikki sellaiset uskonnot, jossa pelotellaan ihmistä helvetillä, kadotuksella tai demoneilla ovat puppua! Jumalan on pakko olla rakkaus ja hänestä on kaikki lähtöisin. Hänestä ei ole lähtöisin mitään pahaa. Kaikki maailman paha on meidän ihmisten aikaansaannosta. Meidän sielumme eivät ole pahoja, mutta egomme ovat. Pienellä lapsella ei ole vielä egoa, mutta se kehittyy ja joskus siittä maallisesta egosta kehittyy niin voimakas ja itsekeskeinen, että ihmisestä tulee paha.

Helvetillä pelottelu on ihmismielen pelottelua. Ajatuksia kun on vaikea kontrolloida. Älä ajattele pahaa, sanotaan, mutta minkäs teet, kun jostakin ne pahat asiat pulppuavt mieleen. Etenkin, kun koitat olla sitä ajattelematta! Jollei pahasta hössötettäisi, niin olisi helpomaa olla ajattelematta sitä. Näinollen helvetinpelko kuolinhetkelläkin väistyisi ja ihmisen olisi helpompaa ajatella itselleen taivas helvetin sijaan. Helvetistä horinoinnin tarkoitus on siis luoda maailmaan pahaa, joten se on inhimillinen keksintö.

11

764

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Qadesha

   Enpä tiedä voiko Jumalasta sanoa että sen on "pakko" olla sitä tai tätä, kun kaikki mitä me Jumalasta voimme sanoa on aina sitä uskomista...

   Mutta se mitä Jeesus sanoi että "älkää tehkö pahalle vastarintaa", se on ihan hyvä neuvo. Elikä se vastarintahan on lähinnä sitä että kauheasti miettii mikä on pahaa, kuka on paha, ja miten sen pahuuden nujertaisi. Ja kun sitä pahaa lähtee turpiin runttaamaan, niin tekee itse vaan lisää pahaa.

   On sanottu, itämailla käsittääkseni varsinkin, että kun "pahoja" ajatuksia nousee mieleen, niin niiden pitää vaan antaa mennä ohi aivankuin pilvet lipuisivat taivaalla. Jos niitä jää märehtimään niin ne eivät lähde ikunupikuna mielestä pois!

   Huomion puuttuessa paha kuukahtaa kuin kasvi kuihtuisi ilman auringonvaloa. :)

  • Mr Miekkonen

   Pari perustetta uskonnoille:

   Energian häviämättömyyden lain mukaan mikään tästä maailmasta ei häviä kaikki vain muuttaa muotoaan.
   Miksi tietoisuus tekisi poikkeuksen ?
   Ei tietoisuus minnekään häviä sekin vain muuttaa muotoaan.

   On olemassa syyn ja seurauksen laki. Tapahtumat vaikuttaa sitä seuraaviin tapahtumiin.
   Tämä toimii myös elämässä, kaikki mitä teet vaikuttaa sinuun, tietoisuuteesi,ja tulevaisuuteesi joka ei välttämättä lopu siihen kun fyysinen ruumiisi kuolee.

   Kuoleman jälkeinen helvetti/taivas nyt vain on kärjistettyjä, monoteistien yksinkertaista keppi/porkkana taktiikaa ihmisten elämän ruotimiseen.

   • ;-)

    En minä uskontoja kiellä, mutta asetelma usko tai mene helvettiin on mielestäni kaiken pahan alku ja juuri. Se panee ihmismieleen ajatuksen pahasta ja ilman sitä ihminen ei miettisi koko helvettiä!


   • Mr Miekkonen
    ;-) kirjoitti:

    En minä uskontoja kiellä, mutta asetelma usko tai mene helvettiin on mielestäni kaiken pahan alku ja juuri. Se panee ihmismieleen ajatuksen pahasta ja ilman sitä ihminen ei miettisi koko helvettiä!

    Mainitsemasihan on suvaitsemattommuutta ja fanaattisuutta, ja sitähän löytyy niin uskovaisista ja ateisteistakin. Ateistithan palvovat usein tietoa joten heidän helvettinsähän on siis tyhmyys joiksi uskovia haukkuvat.


   • :-)
    Mr Miekkonen kirjoitti:

    Mainitsemasihan on suvaitsemattommuutta ja fanaattisuutta, ja sitähän löytyy niin uskovaisista ja ateisteistakin. Ateistithan palvovat usein tietoa joten heidän helvettinsähän on siis tyhmyys joiksi uskovia haukkuvat.

    No eikö todellinen usko ole siis jotakin sellaista, johon ei sisälly fanaattisutta ja pakotusta. Helvetillä pelottelua tai muutakaan? Suvaitsevaisuutta kaivattaisiin puolin ja toisin! Kaikista ei koskaan tule uskovia/ateisteja vaikka kuinka uhkailtaisiin, haukuttaisiin tai vakuuteltaisiin. Jollei toisen pää käänny, niin seurauksena on tänä päivänä vääjäämättä helvetti tai sitten olet uskomattoman typerä! Kun vaan joskus me kaikki mahtuisimme tähän maailmaan... Tai ennenkaikkea meidän ajatuksemme mahtuisivat!


   • Sakke S.

    "Pari" perustelua uskontoja vastaan:

    Pappien ym. Ammattikunnat

    Pappien, noitien, poppamiesten ynnä muiden sellaisten kaltaiset henkilöt ovat kautta aikain valehdelleet herkkäuskoisille ihmisille kykenevänsä ihmetekoihin, kuten yhteydenottamiseen henkiin, jumaliin tai muihin korkeampiin voimiin, erilaisiin taikuuden tekoihin yms. Tosiasiassa he ovat olleet joko ovelia huijareita, jotka mahdollisesti jopa ovat elättäneet itsensä huijaamalla, ja mahdollisesti jopa saaneet hurjasti arvovaltaa tai sitten mielisairaita ihmisiä, jotka luulevat mielisairautensa oireita merkeiksi ”jumalilta”. Ennustajat, meediot yms. Pyytävät suoraa rahaa ”taikuutensa” käytöstä, koska tyhmät ihmset maksavat. Todellisuudessa he eivät osaa ennustaa taikka ottaa yhteyttä korkeampiin voimiin, vaan käyttävät loogista päättelyä ja älyään, joka on siinä tapauksessa, että he itse tietävät huijaavansa, todella suuri, ja sanovat asioita, jotka voidaan ensinnäkin tulkita monella, monella eri tavalla, ja joilla on suuri todennäköisyys tapahtua tai olla totta. Papit Katolisessa Kristinuskossa ovat jopa ennen kristillisen kirkon reformoimista käyttäneet aneoppia, joka tarkoittaa sitä, että synninpäästöstä joutuu maksamaan.(mitä pahempia syntejä, ja mitä enemmän, sitä enemmän rahaa joutuu lahjoittamaan saadakseen synnit anteeksi). Toinen todella paha asia pappien yms. ammattikunnissa on se, että kun nämä ammattikunnat kasvavat suuriksi, ne saavat järjettömän suuren määrän vaikutusvaltaa, ja täten esimerkiksi nyky-yhteiskunnassa on vaikea kritisoida kirkon toimia tai ylipäätään uskontoja, vaikka esimerkiksi Suomessa on maailman paras sananvapaus, mutta silti täällä on lähestulkoon mahdoton saada läpi yliopistoväitekirjaa, joka kritisoi uskontoja ja kirkkoa, vaikka se olisi täysin asiallinen.

    Ihmisuhrit

    Ennen varsinaista yhteenvetoa ihmisuhreista, tässä muutamia esimerkkeja niistä historiassa;

    Kantaindoeurooppalaiset olivat patrilineaarinen(suku lasketaan isän mukaan) yhteisö, luultavasti puolipaimentolaisia, jotka saivat elantonsa karjan- ja lampaidenkasvatuksesta. Heillä oli hevosia ja naudalla oli tärkeä rooli niin uskonnossa, mytologiassa kuin käytännön elämässä. Heillä oli polyteistinen uskonto, jossa keskeistä olivat uhrausriitit ja jota luultavasti johti pappiskasti. Kurgaanihypoteesin(kulttuuri, jossa rakennetaan hautakumpuja tms.) mukaan vainajat haudattiin maakumpuihin. Tärkeät henkilöt haudattiin omaisuutensa ja mahdollisesti myös palvelijoidensa ja vaimojensa kanssa (ihmisuhrit). Indoeurooppalaisilla on todisteita sakraalisesta kuninkuudesta, joka antaa olettaa, että heimopäällikkö oli samalla ylipappi.
    Sapoteekit (zapoteekit, zapotekit) olivat Keski-Amerikan intiaaniheimo, joka rakensi porrastemppelisiä kaupunkeja, ja kehitti kirjoituksen 500ea. Sapoteekit asuivat Oaxacan osavaltiossa. Sapoteekkien tunnetuin keskus oli vuoren huipulla sijaitseva Monte Albán, josta on löydetty "tanssijoita" , kuolleita sotilaita tai kidutettuja sotavankeja esittäviä seinäveistoksia. Sapoteekkien kulttuuri oli valtiomainen. Sapoteekitkin kävivät rituaalisia sotia ympäristön kanssa. Sodilla hankittiin ihmisuhreja.Misteekit (miksteekit, mixteekit) olivat sapoteekkien vihollisia. Sapoteekeille olivat tyypillisiä ihmisuhrit ym. Keski-Amerikan kulttuurien piirteet.
    Asteekit kävivät sotia hankkiakseen ihmisuhreja. Tapa oli periytynyt aikaisemmilta intiaanikansoilta. Ihmisuhrauksen perinne intiaanien keskuudessa lienee hyvin vanha. Keski-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa ihmisuhraus oli asteekkien aikaan yleistä. Mutta asteekkien väitetään kiihdyttäneen ihmisuhrauksen huippuunsa 1400-luvulla.
    Sotia kutsuttiin "kukkien sodiksi" sen takia, että niistä saatiin sotavankeja uhrattaviksi. Soturieliittiin ylenemisen ensi askel oli se, että otti sotavangin.Vuonna 1485 asteekit uhrasivat tuhansia ihmisiä, voitettuja huaxteekkeja. Kilometrejä pitkä uhrijono ulottui temppelin huipulle. Arvokkaammat uhrit koristeltiin kukkasin. Tavallisimmin uhrattava maalattiin sinisellä kalkilla. Kun uhrattava ehti porraspyramidin huipulle, hänet kaadettiin alttarille jossa neljä pappia piteli häntä käsistä ja jaloista. Uhrattavilta kiskottiin sydän irti laavalasista tehdyn terävän veitsen avulla, siitä vuodatettiin veri maljaan, ja uhrattavan ruumis heitettiin temppelin portaita pitkin alas. Ruumiita annettiin ruo'aksi eläintarhan pedoille, ja pääkallot koottiin pääkallohyllyihin joissa oli muitakin kuin uhrattujen kalloja. Asteekit uhrasivat myös monilla muilla tavoilla kyseessä olevalle jumalalle sopivasti esim. tulenjumalalle uhrattavat poltettiin elävältä ja sateenjumalan uhrit hukutettiin. Yhä kiistellään siitä, missä määrin asteekit söivät uhrattujen ruumiita: toiset tutkijat sanovat asteekkien syöneen laajalti vangittujen ja uhrattujen vihollisten lihaa, toiset taas ovat sitä mieltä, että tapa rajoittui asteekkieliittiin. On kiistelty siitä, uhrasivatko asteekit 1400-luvulla 20 000 vai 250 000 ihmistä vuodessa. Asteekkien ihmisuhrauksen laajuudesta on muutenkin kiistelty, mutta selvää on, että asteekit uhrasivat enemmän ihmisiä kuin esimerkiksi inkat. Tässä oli vain muutama esimerkki siitä suuresta määrästä ihmisuhrauksia, jota ajan myötä on tässä maailmassa toteutettu. Lähes poikkeuksetta ihmisuhreja on kautta aikain uhrattu jollekkin jumalalle tai hengelle tai vastaavalle korkeammalle voimalle.

    Uskonsodat

    Uskonsodat, eli pyhät sodat, tarkoittavat sotia, joihin osallistutaan oman uskonnon puolustamiseksi tai livettämiseksi. Esimerkkejä pyhistä sodista ovat Euroopan uskonsodat ja risiretket sekä islamilainen jihad*. Tällä hetkellä uskonto on suurin ei-taloudellinen syy sotiin.
    Hyvänä esimerkkinä uskonsodista ovat Ranskan uskonsodat, jotka olivat sarja yhteenottoja katolilaisten ja hugenottien(protestantteja) välillä vuosina 1562 -1598. Osa taisteluista käytiin asevoimien kesken, osa oli siviiliväestön keskunäisiä yhteenottoja.
    Eli yhteenvetona uskonsodat ovat organisoitua tappamista, tekosyynä uskonto. *Jihad on islamin termi, joka kirjaimellisesti tarkoittaa "kamppailua" tai "kilvoittelua", mutta käännetään usein muotoon ”pyhä sota”. Termillä on useita merkityksiä. Jihadilla tarkoitetaan sekä henkistä taistelua sisäistä pahaa vastaan, että aseellista taistelua islaminuskon puolustamiseksi.

    Kerettiläisvainot

    Kerettiläisyys tarkoittaa virallisesta uskonnosta poikkeavaa ”harhaoppia” (jonka lukuisat eri nimet tulevat lähes poikkeuksetta verbistä "valita"). Kerettiläisyys tarkoittaa uskonnollista vääräoppisuutta, eli valtakirkon opeista poikkeavia opinkäsityksiä.
    Kun kirkko nousi merkittäväksi yhteiskunnalliseksi vaikuttajaksi myöhäisessä antiikissa ja keskiajalla, kerettiläisyydestä muodostui yhtä lailla maallinen kuin kirkollinenkin ongelma. Maallinen valta katsoi kerettiläisyyden myös itseään koskevaksi uhaksi, ja ruhtinaat saattoivatkin pyytää kirkollisia laitoksia toimimaan kerettiläisiä vastaan. Joskus he jopa murhauttivat kerrettiläisiä. 1000- ja 1100-luvuilla paavit tekivät seuraavan määräyksen; harhaoppisuudesta oli rangaistava vankeudella ja omaisuus oli takavarikoitava. Ruhtinaita, jotka eivät toimineet kerettiläisiä vastaan, uhattiin kirkonkirouksella, jota pidettiin keskiajalla todella ankarana rangaistuksena.

    [Inkvisitio:]Kirkko uudisti menetelmiään kerettiläisiä vastaan, ja perusti inkvisitio-laitoksen, jonka tehtävänä oli saada kerettiläiset luopumaan harhaopeistaan. Inkvisitio aloitti toimintansa harhaoppia vastaan jo vuonna 1231. Inkvisiittorien kuulustelumenetelmien ohella kerettiläisiä pyrittiin käännyttämään saarnaamalla.
    Maalliset herrat käyttivät ankariakin keinoja kerettiläisyydestä epäiltyjä vastaan. Heitä saatettiin kiduttaa jolleivät he suostuneet tunnustamaan kerettiläisyyttään. Jos he tunnustivat eivätkä suostuneet luopumaan uskostaan, heitä saatettiin polttaa roviolla tai hirttää. Ensimmäinen laajamittainen kerettiläisvastainen teloitus tapahtui mitä luultavimmin jo vuonna 1022, jolloin teloitettiin Orléansissa Ranskassa useita satoja harhaoppisia.

    Noitavainot

    Euroopassa voimistunut keskusvalta tehosti ja oikeuslaitoksien toimintaa ja tiukensi rikoslakia. Näin ihmisten väliset kiistat tulivat aikaisempaa useammin oikeuslaitosten käsittelyyn samalla kuin esivalta ja erityisesti papisto kykeni paremmin kitkemään uskonnollista poikkeavuutta yhteiskunnasta. 1400-luvulla kuitenkin luotiin uudenlainen teoria noituudesta, jonka mukaan erityisesti naisnoidat liittoutuivat paholaisen kanssa ja lensivät noitasapattiin harjoittamaan muun muassa sukupuoliyhteyttä paholaisen kanssa. Teorian loivat aikakauden oppineet: niin teologit kuin juristitkin. Noitaoikeudenkäynneissä käytettiin laajasti kidutusta todisteiden hankimiseksi ja tämä myös edisti noitavainojen syntymistä. Kidutetut syytetyt tunnustivat kiduttajien haluamia asioita ja näitä tunnustuksia pidettiin totuutena. Vuonna 1792 ilmestyneessä teoksessa laskettiin uhrien määräksi 9 442 994. Nykyisten lähdekriittisten ja perusteltujen arvioiden mukaan uhreja on alle 250 000.

    Turha taloudellinen tuhlaus

    Eri uskonnoissa on myös esiinytyt suoranaista taloudellista haaskausta, kuten hyvinä esimerkkeinä; temppelien, kirkkojen, patsaiden, pyramidien, hautakammioiden, hautausmaiden ja todella monen erilaisen rakennuksen tai monumentin rahoittamista. Nämä samat varat olisi aivan hyvin voitu käyttää kansan hyvinvointiin, mutta ei, ne käytetään jonkin korkeamman, luultavasti olemassaolemattoman, voiman palvelemiseen ja palvomiseen. Miksi? Miksi ihmiset eivät toimi niin kuin tutkimusten mukaan jokaikinen muu laji toimisi? Miksei ihminen toimi luonnon mukaisesti? (Samankaltaista järjetöntä toimintaa osoittautuu muussakin ihmiskunnan toiminnassa).

    Yhteiskunnallinen vääryys ja pakkovalta

    Joissain maissa uskontojen järjettömät, epäreilut, elämää rajoittavat säännöstöt ovat suuressa arvostuksessa ja niilla on suuri auktoriteetti. Todella hyvänä esimerkkinä Islamilaisissa maissa on naisten sortaminen.

    Järjenvastainen käyttäytyminen

    Joissakin(useissa) uskonnoissa esiintyy aivan järjetöntä, suorastaan järjenvastaista käyttätymistä. Hyvinä esimerkkeinä toimivat pyhiinvaellukset, paastot, jumalanpalvelukset ja, erityisesti painottaen, syntyvyyden säännöstelyn vastustaminen. Esimerkiksi Islaminuskoiset tekevät jokainen elämässään ainakin yhden pyhiinvaelluksen Mekkaan, joka on heidän ”pyhä” paikkansa. Esimerkkinä erikseenmainituista jumalanpalveluksista toimii evankelis-luterilaisten kirkkokäynnit. Heistä fanaattisimmat kuluttavat monia tunteja viikosta kirkossa.

    Ihmisen moraalinen valheellisuus ja epärehellisyys järkeä kohtaan.

    Ihmisen moraalisella valheellisuudella tarkoitan sitä, kun ihminen on korottanut itsensä ”jumalan kuvaksi” ja ”luomakunnan kruunuksi”. Tai kun joissain uskonnoissam (kuten katolisessa kristinuskossa, syödään ehtoollinen, ja ajatellaan, että heistä tulee osa Jeesusta ) luullaan, että ihminen voi muuttua jumallalliseksi olennoksi seuraavassa elämässä, vaikka tosiasiassa heillä ei ole mitään todisteta, että tämä olisi totta tai mitään perusteita, miksi uskoa tähän. Epärehellisyydellä järkeä kohtaan tarkoitan esimerkiksi uskomisen vaatimista joissain kulttuureissa.

    Psyykkinen ahdistus ja mielisairaus

    Psyykkisestä ahdistuksesta on loistava esimerkki; Helvetin tai Manalan pelko. Uskonnon järjettömien säännöstöjen rikkomisesta koituvan rangaistuksen pelko. Samankaltaisia on paljon. Mielisairaudella tarkoitan yksinkertaisesti sitä (”mielisairaalat ovat täynnä uskovaisia” - eräs suomalainen lääkäri), että mielisairaaloissa on paljon uskovaisia, joten uskovaisista tulee siis selvästi todennäköisemmin uskovaisia ja että uskovaiset saavat helpommin mielisairauksia.

    Uskonnot ovat fanaattisuutta.

    Uskonnot ovat fanaattisuutta ja historia on todistanut meille, että fanaattisuus johtaa aina, ja aina vain pahaan.


  • E. Vangel

   Näin opettaa Raamattu, tarkemmin sanoen apostoli Paavali UT:ssa. Kristinusko nimenomaan perustuu tähän.
   Se on tarkoitettukin vapaaehtoisesti omaksuttavaksi. Se että ihmiset usein eivät ole omaksuneet kristinopin ydinsanomaa kunnolla, johtuu osin valtiokirkoista, jotka eivät ole opettaneet tarpeeksi evankeliumin tärkeimpiä viestejä ihmisille. Pienemmissä seurakunnissa ja nimenomaan alkuseurakunnassa kristillisyys toimi paremmin.
   Rakasta Jumalaa (yli kaiken) ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näistä riippuvat kaikki Laki (alunperin ihmisen parhaaksi annetut 10 käskyä),
   sekä profeetat. Näin opetti Jeesus siitä, mikä on laissa tärkeintä. Hän opetti myös:
   Rakastakaa vihollisianne, rukoilkaa niiden puolesta jotka teitä vainovat! Tällaista ei tietääkseni mikään muu uskonto opeta. Tässä olisi tie maailmanrauhaan!
   Aasialaiset suuret ajattelijat Dalai Lama ja Gandhi ovat saaneet tietoa ja vaikutteita kristinuskosta ja omaksuneet sen positiivisia vaikutuksia ajatteluunsa.

   • Buddha Shakti

    "Aasialaiset suuret ajattelijat Dalai Lama ja Gandhi ovat saaneet tietoa ja vaikutteita kristinuskosta ja omaksuneet sen positiivisia vaikutuksia ajatteluunsa."

    Ja päinvastoin, onhan raamatun/jeesuksen opetukset kopioitu Laotsen ja hinduismin aatteista.


   • ...
    Buddha Shakti kirjoitti:

    "Aasialaiset suuret ajattelijat Dalai Lama ja Gandhi ovat saaneet tietoa ja vaikutteita kristinuskosta ja omaksuneet sen positiivisia vaikutuksia ajatteluunsa."

    Ja päinvastoin, onhan raamatun/jeesuksen opetukset kopioitu Laotsen ja hinduismin aatteista.

    sillä olemmehan kaikki saman Jumalan lapsia?


  • <ishi

   Erittäin hyvin sanottu!

   Kaikki pirut, paholaiset, synti ym pelottelu on ihmisten itsensä sisälle patoamiaan "kiellettyjä ajatuksia ja tunteita". Sitten paastataan, että "te syntiset" ja "helvetti odottaa ei uskovia".

   Se on myös kysymys kuolemasta ja siitä pelosta mikä liittyy sen odottamiseen ja mitä sen jälkeen tapahtuu. Kukaan ei ole tullut vielä takaisin kertomaan mitä siellä odottaa, joten mysteerihän se on. Mutta tollaset helvetin ja pirujen maalailut juontaa ihmisten pelosta tuntemattomaan.

   Kehitetään helvetti ja taivas niin homma on ainakin jossain määrin hallittavissa. Sitten täytyy vaan määritellä ketkä pääsee minnekin ja millä perusteilla. Tietämättömyys ja ymmärtämättömyys on pahinta. Ihminen onkin siinä mielenkiintoinen olento muista poiketen, että sillä on henkinen ulottuvuus. Sillä on tarve kokea merkityksellisyyttä niin tekemisessä kuin olemisessakin. Jos vain ihmiset lakkaisivat välillä yrittämästä ymmärtää ja selittää kaikkea.

  • Rikki meni Äm

   "Jumalan on pakko olla rakkaus ja hänestä on KAIKKI lähtöisin. Hänestä ei ole lähtöisin mitään pahaa. Kaikki maailman paha on meidän ihmisten aikaansaannosta."

   Mietipä tovi onko toi jotenkin ristiriitaisesti aseteltu (helpotin työtäsi korostamalla tuota yhtä sanaa..). Tai siis Tietenkään ns. Absoluutin näkökulmasta ei ristiriitoja ole/ilmene, mutta meilläpä täällä oleissamme kylläkin. (ja tässä ei sinänsä ole ees kyse rr.sta, vaan pienestä ns. kirvoituslapsuksesta [mutta juuri "lasten kaltaisillahan" on pää-syy thaivaaseen, joten nou hätänen...:]). Mutta oli miten oli, niin ei asia ihan noin *simppeli* olé kuin mitä tossa ilmaisit. Tarkastelkaamme asiaa hieman tarkemmin..., guten e-räällä hurustelijalla oli tapana aina ennen "yksinpuhelu saarnojaan" tokaista (mutt mäpä en oo sellanen, vaan jätän teidät voivoi oman Onnenne nojaan, lähtösanat toki heitän tyyliin "evil maybe just less pure/clear good than pure-pure"[sure, it bites, but gently...]).

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   269
   6997
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   49
   3959
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   107
   3155
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   63
   1590
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   199
   1540
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1492
  7. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   5
   959
  8. Suvi Teräsniska jakoi herkkiä kuvia Simo-rakkaansa kanssa - Tältä he näyttivät nuorina!

   Terapiassakin parisuhdettaan hoitaneet Suvi Teräsniska ja Simo Aalto viettävät tänään 10-vuotiskihlajaispäivää. Lue juttu ja katso kuvat nuoresta pa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   5
   923
  9. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   96
   880
  10. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   37
   853
  Aihe