Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

tekemistä 'ajokoiralle'

sanna77

Meillä on pulmana tämä: Ostimme sekarotuisen koiranpennun, joka isästä ei ollut tietoa. Emä on sekarotuinen labradorinnoutajaa muistuttava ulkonäöltään ja tavoiltaan. Nyt oma koira on alkanut muistuttaa ajokoiraa käyttäytymiseltään ja myös ulkonäöltään. Se on ihmisille tosi kiltti ja aina rauhallinen. Mutta metsällä se painelee hajujen perässä täysin vastojensa sanelemana, ei kuuntele meitä ja selvästi nauttii olostaan. Ongelmana on se ettei meidän perheessä metsästetä, joten olemme vähän hukassa koiran metsästäjäluonteen kanssa.

Kysymys onkin:

Kuinka todennäköistä on, että koira saa omin päin kiinni jonkun eläimen (jäniksen tms)?
Minkälaisia 'harjoituksia' sen kanssa voisi tehdä metsällä, jättäen kuitenkin metsäneläimet rauhaan?
Miten opettaa se tulemaan takaisin kutsuttaessa?

6

984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Risteytys

      Jossain vaiheessa luultavasti saa vielä jonkun kiinni eli ratkaisu on hihnassa /juksu liinapitänminen ja metsästäjiltä kannattaisi kysellä vinkkejä tuon luokse tulon kanssa, sit kannataa siruttaa koira eli jos lähtee pidemmälle ja eksyy teistä.

      Sit jäljestää hihnassa niin on halitatvissa mutta vaatii teiltä enemmän virkeyttä.silloin pääsee toteuttamaan itseään mutta ei nappamaan kiinni.

      • sanna77

        Ok, täytyy ostaa tuo jäljestysliina. Verijälkeä aiotaan alkaa harrastamaan koiran kanssa, niin saa koira juoksennella metsässä ja jäljestää. Sirutettu se on jo, mutta eipä sitä kovinkaan monessa paikassa pysty irti pitämään ettei jää auton alle. Koirapuistossa saa sitten juoksennella irti. Kiitti vinkeistä Risteytys.


    • Erika M

      Ensiksi koiralle kannattaa opettaa luoksetulo rauhallisessa paikassa (sisällä). Kun koira tottelee käskyä 100 % sisällä voi siirtyä ulos harjoittelemaan. Koira palkitaan AINA kun se tulee luokse - koiraa EI IKINÄ toruta luoksetulon yhteydessä (vaikka olisi tappanut jäniksen ja sitten tulee luokse kun huudat - niin kehua koiraa - jos torut sitä jäniksen tappamisesta koira yhdistää torumisen luoksetuloon). Palkkion pitää aina olla houkuttelevampi vaihtoehto kun vapaana juokseminen, jotta se toimii - varaa siis metsään mukaan lihapullia tai muuta koiran herkkuja. Älä kytke koiraa hihnaan luoksetulon yhteydessä vaan kutsu luokse - palkitse - vapauta koira (anna juosta). Kun koira huomaa että luoksetulo kannattaa se rupeaa tottelemaan - vaatii harjoittelua..

      Koiran kanssa voi harrastaa tokoa, jäljestystä, aarteen etsimistä (täytä esim wc-paperirulla lihapullilla/muulla herkulla ja piilota se - käske koiran etsiä (ensin koiralla tietenkin pitää opettaa mitä etsiminen tarkoittaa esim. piiloittamalla nameja sisällä ja kehoittamaan koiraa etsimään niitä - aluksi voi vaikka vähän avittaa koiraa jos se ei heti tajua jujua). nenätyöskentely väsyttää koiraa kaikkein eniten..

      En tiedä jäniksistä, mutta kyllä koira varmaan sulle jonkun linnun/jyrsiän ainakin jossain vaiheessa tuo!

    • ROTUKOIRAN

      niin olisit tiennyt etukäteen koirasi tulevista vieteistä!

      • Puukukko

        Niin säähän et varmaan elämässäs oo koskaan törmäillyt tilanteisiin, joissa joutuu funtsimaan asioita uudelta kannalta? **tanan idiootti.


    • Puukukko

      Jopas sattui sopivasti, olen miettinyt viime aikoina ihan samoja juttuja.. Kyselit siis samalla mun puolesta, kiitti :D

      Meillä on myös sekarotuinen, josta on ruennut nyt reilun puolentoista vuoden ikäisenä löytymään uusia piirteitä metsälenkeillä.. Vaanii ja jahtailee lintuja, oravia, jäniksiä, mitä vaan, jopa perhosia :D

      Ja tänään sattui aamulenkillä surullinen tapaus: Koira meni "leikkimään" jäniksen poikasella ja kantoi sitä ympäriinsä niin kauan, että raasun vinkuminen loppui. Koitin huutaa koiraa luokseni vaikka millä keinoilla, mutta se oli niin hurmiossa siitä saalistaan, ettei kuunnellut. Sit tosiaan ku pupu kuoli, koira juoksi mun jalkoihin ja heittäytyi saman tien selälleen. Menin ihan hiljaiseksi, että miten se nyt noin. Kyllähän olin sille karjunut, kun se ei kuunnellut, vaikka tiedän kyllä ettei se ole oikein :/ Ja sit tein vielä sen virheen, että otin sen heti hihnaan ja jatkoin lenkkiä pinna tiukalla. Koira oli varmasti ihmeissään, enkä usko että oppi tapauksesta mitään muuta kuin sen, että äitin luo ei kannata mennä kun se karjuu - kivampi riepotella vaikka pikkupupua :(

      Meni päivä pilalle tän takia, tyhmä tyhmä minä!
      Alan kyllä tosi tarkoin katsomaan, missä pidän koiraa irti. Ei se toisille koirille onneksi ole ikinä ärheä, mutta säälittää se pieni pupunen :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2287
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2093
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1708
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1526
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1417
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1389
    8. 52
      1278
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      63
      1221
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe