Kiikarin kohdistus?

cf-x

Voisiko joku neuvoa miten ilmakiväärin kohdistetaan kiikari niin että sillä osuukin johonkin?Kiikarin suurennos 3-9x40.Miltä matkalta kannattaa ampua ja kannattaako zoomia käyttää säädettäessä?

38

23804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cf-x

      Kuinka pitkälle tuommoisella 3-9x40 kiikarilla voisi ampua ilmakiväärillä?Ase on gamo cf-x.
      Ja jos tiedätte jotain hyviä tähtäimiä niin kertokaa pois=)

      • cf-x

        Osaan ampua ilman kiikariakin saatanan tuhkamuna!


      • Mul o metrinen kulli

        Muutamaan sataan metriin. Tuskin osuu edes siihen kuuluisaan ladon seinään.


    • aloittelia

      Minulla on Gamon kiikaritähtäin ja lmakivääri. Minulla on ongelma joka koskee kohdistusta kiikarin säätötapit ovat ääri asennoissa, mutta silti panos lentää liian ylös ja oikealle mitä pitäisi tehdä.

      • Lucky Luke

        Heitä ne molemmat Gamot järveen.


      • Perseenreikö

        Vitun moista paskaa no gamon paskat kiikarinjalat koita laittaa vaikka alumiinia kiikarin ja kiikarinjalan väliin niin saat muutettua kiikarin asentoa lähemmäksi


      • Jesusthef

        Burrel boresighter motonetistä


      • Anonyymi

        Laita etutukin alle fylliä mä leikkasin alumiini tölkistä 3 suikaletta oli hyvä ja nyt osuu keskelle oli sama ongelma kaikki meni ylös ja säätö loppu


    • wah-wah no2

      kun tähtäät alas ja vasemmalle..=. napa kymppi

    • metsämies34123

      Kiitos kaikille vinkeistä!Autto paljo.=)erityis kiitos ilmakko miehelle hänen ohjeensa toimi?

    • sniper711

      esim.tarpeeks iso pahvi tausta,merkki keskelle kynällä,ruuvari taskuun,alotat ampumal kätteenpäältä ja haet ettå kutit istuu n.10.20cm keskeltä.Siis peruutat alussa kunnes osut kätteenpäältä "tauluus"10m-40m ilmakosta riippuen jne.SITTEN alkaa kohistus johon tukeva alusta viltit alle ja muutenkin asees melkein pysyy mustasa täpläsä jopa itestään.Itse ammun eka n.6krt ja katon et kaikki nipus ja kiikari,kutit tms oikeita.Sit ammut 2eris ja säädät kiikaris-Tämä jos äkkiä ja olosuhteet huonot ja varekset ois hollilla...

    • helppoa111

      kylläpä vaikeesti selitit. ota pahvi. piirrä pahviin (ristikko) tähtää 10-15m päästä tuelta niin että ristikkosi tähtäimessä on pahvin ristikon mukaisesti päällekkäin linjassa ja ammu. näet minne kutisi osui. sitten vain sivusuunta-oikea-vasen säätöä kunnes osuu ja sama ylös- alas säädöt kunnes kutisi osuu keskelle pahvissa olevaa ristikkoa.

    • johonkinosuuvarmasti

      Voisiko joku neuvoa miten ilmakiväärin kohdistetaan kiikari niin että sillä osuukin johonkin///ei tarvii kohdistaa...aina silla johonkin osuu..

      • ohohi

        Ei välttämättä osu, jos menee jostakin ohi.


      • ygoijikjilj

        kyllähän se kuti johonkin pysähtyy vaikka menis mistä ohi = osuu.


    • ugiuopk

      Eikös kiikari kannata kohdistaa sille matkalle johon aikoo ampua ja loput ammutaan siten että tiedetään luodin lentorata, kokeilemalla selviää.
      Kohdistamiseen tarvitaan aika monta laukausta, ammutaan tuelta, vaikkapa 5 laukauksen sarjoja ja tähtäyspiste aina sama, siis aina sama osuipa luodit mihin tahansa, pahviin vaikkapa 3 cm musta täplä tai rasti on hyvä jossa vaakaviiva ja pystyviiva, kiikarissa tietysti selvästi näkyvä, rastin keskelle aina tähtäys.
      Viiden laukauksen jälkeen tarkistus ja arvioidaan 5 laukauksen luodin iskemien keskipiste ja tämän pisteen avulla kiikaria säädetään, jos iskemien keskipiste on vasemmalla vaakaviivalla niin helppo juttu, kiikarin ristikkoa säädetään sivulla olevasta ruuvista oikealle, kiikareissa merkitty kuinka paljon vaikuttaa yksi ruuvin napsaus tietylle matkalle, jos matka ei täsmää niin arvioi sen ja uudet laukaukset ja aivan samanlainen ampuma-asento ja ase samalla tavalla tuettu. Tätä jatketaan niin kauan kunnes useampi viiden laukauksen sarjan iskemien arvioitu keskipiste on tähtäyspisteessä tai jos on hyvä ampuja niin kaikki osumat on napakympissä.

    • Steyr

      Minkä tahansa kiväärin tähtäinkiikarin kohdistaminen on yksinkertaista, kun ammut joltain tietyltä matkalta pilkkaan. Ilimakolla ampumamatka 20 - 40 metriä. 222 ja sitä isommilla kaliipereilla ampumamatka on 100 - 200 metriä.

      Ampumamatkan määriteltyäsi, aseta ase tukevalle alustalle ja ammu kerran pilkan mustaan keskitäplään. Käy merkkaamassa tussilla iso musta ruksi osumakohtaan. Tähtää seuraavaksi ristikko siihen mustaan ruksiin ja pidä ase vakaana liikuttamatta sitä mihinkään. Siirrä seuraavaksi kiikarin säätöruuveilla ristikko siihen maalitaulun keskitäplään asetta liikuttamatta. Jos on kaveri mukana, hän voi suorittaa säätöhomman, niin ase pysyy vakaasti paikallaan. Kun kiikarin ristikko on keskitäplässä kohdallaan, ammu koelaukaus. Jos se osuu maalitaulun mustaan täplään, ase on kohdistettu. Kannattaa ampua myös muutaman kerran tauluun, että näkee osumat. Ja jos esiintyy hajontaa, ristikkoa voi hienosäätää napsaus kerrallaan sen mukaisesti.

      • Olisikohan_kuitenkin

        niinpäin, että pidät aseen paikallaan ja sen mustan ruksin merkattuasi siirrät asetta liikuttamatta sen kiikarin säätönupeilla ristikon osoittamaan siihen mustaan ruksiin?


      • kohdistus

        Helpointa on ottaa lukko pois ja katsoa piipun läpi jotain kaukaista selkeää kohdetta kuten puun latvaa , savupiippua tms. Kun kohde on keskellä piipun reikää säädetään kiikarin ristikko tähän pisteeseen. Sitten mennään radalle ja ammutaa vaikka 100m päästä tauluun. Osumat löytyvät yleensä 20-30 cm päästä tästäyspisteestä. Sitten säädetään kiikarin torneista naksujen säätövälin mukaan osumapisteeseen. Eli jos naksu on 1cm/100m, tarvitaan 20-30 naksua jotta osumapiste siirtyy tähtäyspisteeseen. Ammutaan lisää ja taas säädetään kunnes ollaan tyytyväisiä.


      • Steyr
        Olisikohan_kuitenkin kirjoitti:

        niinpäin, että pidät aseen paikallaan ja sen mustan ruksin merkattuasi siirrät asetta liikuttamatta sen kiikarin säätönupeilla ristikon osoittamaan siihen mustaan ruksiin?

        No voishan sen tehdä ehkä vaikkapa noinkin.

        Olen itse kuitenkin aina kohdistanut aseeni kiikaritähtäimen kertomallani tavalla, koska se on helpoin tapa tyydyttävään tulokseen pääsemiseksi.

        Kasa-ampumatuloksillaan kehuville tuollainen yksinkertainen ratkaisumalli ei kenties sovellu, vaan jokin vaikeammin toteutettava systeemi.


      • osujaupposi
        Steyr kirjoitti:

        No voishan sen tehdä ehkä vaikkapa noinkin.

        Olen itse kuitenkin aina kohdistanut aseeni kiikaritähtäimen kertomallani tavalla, koska se on helpoin tapa tyydyttävään tulokseen pääsemiseksi.

        Kasa-ampumatuloksillaan kehuville tuollainen yksinkertainen ratkaisumalli ei kenties sovellu, vaan jokin vaikeammin toteutettava systeemi.

        Kiikari pitää aina kylmäkohdistaa, että sillä edes osuu tauluun ja sen jälkeen kun osuma on taulussa, niin helpointa on mitata osuman ja tähtäyspisteen ero ja sitten säätää naksuja laskettu määrä. Oikeassa tähtäimessä on aina kerrottu mikä on yhden naksun siirtymä tietylla etäisyydellä. Jos tätä tietoa ei ole saatavilla, niin sitä kiikaria ei kannata ostaa.


    • asemies777

      Minä laitan pahviin tussilla 2cm mustan täplän. Sitten ammun 10 kertaa tuelta kiikarin ristikko keskellä täplää. Sitten ase tuetaan niin että ristikko keskellä täplää. Sitten kiikarin säädöillä siirretään ristikko keskelle 10 laukauksen rypästä ja jätetään siihen. Näin se on sitten säädetty.

    • säätääkö

      Jos et osaa säätää kiikaria niin elä ammu ollenkaan.

    • ainaeioohyvä

      Mielestäni on hyvä ampua naapurin auton pakoputkeen sisälle.
      Jos helähtää takavalon lasi, heitä kivääri roskikseen.

      • mielestäni

        Mielestäni sinun ei kanna osallistua keskusteluun lainkaan, jos et ymmärrä asiasta yhtään mitään.


    • Anonyymi

      25 m on hyvä matka ampuu noilla lädöillä mulla on gamo whisper fusion mach1 420ms
      kevytmetalli luodilla ja hyvin toimii 20/25m matkoilla kiikarilla 3×9-40

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe