Kilpisjärvi-Tromssa??

Kysymyksiä?

Millainen on reitti Kilpisjärveltä-Tromssaan? Onko reitillä jotain tietulleja,tunneleita tai muuta huomioitavaa? Kun rajan ylittää Kilpisjärveltä Norjaan tai takaisin Norjasta Kilpisjärvelle,tarviiko rajalla tehdä mitään? Eli tarvitaanko passia,tarviiko pysähtyä ym? Onko Tromssan kaupungissa mitään erityistä mitä autoilijan pitää huomioida,esim.juuri näitä tiemaksuja tai jotain erityisiä liikennesääntöjä tms??

14

26020

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Visitor

      Ei ainakaan pari vuotta sitten ollut mitään tulleja tms. Rajaa ei rehellinen ylittäjä huomaa kuin liikennemerkkien muuttumisesta. Eli Norjan rajalla ei yleensä tarvitse pysähdellä. Tiemaksuja ei ole sillä välillä. Varo kuitenkin norjalaisia. He ovat hulluja kaahaajia.

      • sirkat

        olen samaa mieltä norjalaiset ovat tosiaan kovia kaahaajia vain onko se niin että meistä tuntuu koska itse emme uskalla ajaa niin kovaa ja nopeusteen mukaan.....


    • webcam

      Tromssan kaupunkisaarelle vievä sillan pohjoispuolella oleva tunneli on 3,5 km pitkä ja käy syvimmillään 100 metriä merenpinnan alla.

      Matkareitin mäet ja löydät etukäteen tämän kartan avulla
      http://www.zett.no/kart.html

      Tromssan ilmakuvat löydät tältä sivulta
      http://webhotel.gisline.no/gislinewebmapexplorer_tromso/Map.aspx?plugin=no

      Voit käännellä ja zoomata kameraa, joka sijaitsee maisemahissin yläasemalla 400 metriä merenpinnan yllä.
      http://www.fjellheisen.no/webcam.asp?2;13;0;0

    • Vastauksia

      Tromssassa polttoaineen hinta on koko maan korkein!
      Tällä tapaa Tromssan keskustan maantietunnelit ovat rahoitettu.

      Omasta kokemuksesta voin nostaa Tromssan kauhistuttavaksi kaupungiksi ajaa autolla, kun vilkkaiden valtaväylien liittymät risteäviin katuihin on vain liikenneympyröin järjestetty.
      Kovin olivat kadut kapeita, kun tuli ajeltua keskustan läpi kohti Polaria.
      Pelotellaan lisää, liikenneympyröitä löytyy niiltä tunneliosuuksilta Tromsøyan saarella.

      Tromssa on autoilijalle paikka, jossa voi menettää tietoisuutensa todellisesta sijainnistaan Tromsøyan eli keskustan saarella. Katsos, tulin itse Tromsøyaan lännestä, Kvaløyan saarelta ja tie meni sitten tunneleihin. Kun sitten pääsi taas maankamaralle, niin luulinkin ajavani kohti keskustaa saaren itärannalla odotellen näkeväni sen kuuluisan Tromssan vanhan sillan, mutta pian tulikin todettua kulkevan kohti pohjoista. Hoh, hoijaa.

      Tromsøyan saari eli Tromssan keskusta on lännessä yhteydessä Sandnessundetin ylittävällä sillalla (1220 metriä) ja idässä Tromsøysundetin ylittävällä sillalla (1016 metriä) ja alittavalla tunnelilla (3500 metriä).

      Liikkumiseen liittyviä maksuja ei ole Kilpisjärven ja Tromssan välillä.
      Tulli ei ole koskaan pysäyttänyt meikäläistä Norjan rajalla, tosin Svinesundissa kaikki autoilijat ohjattiin läpi tulliaseman Norjan puolella (toistuva käytäntö).
      Pohjoismaat ovat passivapaa alue.

      Hyvää matkaa, laita kokenein rattiin Tromsøyassa!

      • webcams

      • webcams kirjoitti:

        Niitä tunneleita liikenneympyröineen voi yrittää etukäteen opetella Googlen kartasta.
        http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=69.658153,18.955257&spn=0.001932,0.009484&t=h&om=0

        Tässä vielä yleiskartta Tromssan tunneleista.
        http://www.brannmannen.no/arkiv/2000/2-00/bilder-2-00/sinnerikt-tunnelsystem-2.jpg

        mutta n. 5 vuotta sitten niissä kaupungin keskustan joissakin tunneleissa, joissa tosiaan voi suunnataju hukkua oli n. 10 nok maksu, voi olla että on jo poistunut.Pensa tosi hinnakasta!!
        Rajalla tullin kohdalla ei muuta huomioitavaa kun 30 km!!! nopeusrajoitus, jota kannattaaa noudattaa, automaattinen valvonta ainakin ajoittain!!


    • Tromso

      Ajoin viime viikolla kyseisen välin ja vielä Tromssasta eteenpäin Sommaroyhin. Tie oli hyvä ajella ja matka eteni nopeasti. Ja ei tosiaan mitään maksuja ollut.

      Tromssan keskustassa ajamisessa ei ollut mitään ongelmia, yllättävän pieni kaupunkihan se on. Ei tosin ihan selvinnyt minulle se, miten niissä kaksikaistaisissa liikenneympyröissä oikeastaan pitäisi ajaa. Kaikki parkkipaikat näyttivät olevan maksullisia, eli kolikoita lippuautomaattia varten hyvä olla.

      Kannattaa nousta köysiradalla mantereen puolella olevalle mäelle (85 kr, ylös-alas). Hyvät näkymät yli keskustasaaren. Lähtöpaikka löytyy siten, että siitä mistä käännyttäisiin vasemmalle menemään sillalle kohti keskustaa, niin käännytäänkin oikealle.

      Onko kenelläkään tietoa siitä, miksi saarelle menee sekä silta että tunneli? Ei varmaan ihan halpaa puuhaa rakennella tuommoisia.

      • Juuso

        Tein itse viime keväänä niin, että lensin Tromssaan ja vuokrasin lentokentältä auton. Auton viikonlopputarjous oli halpa. Ajelu ihan luonnikasta eikä mitään ongelmia. Vastakkaisella vuorella on hissillä kiva käydä ja ajella voi joka saarella. Siltahan on ollut jo kymmeniä vuosia, mutta tunneli kai tehtiin siksi, että sillat ei ole ikuisia, vaan ne katkeaa jonain päivänä. Ehkä ei nyt huomenna, mutta ehkä vuonna 2100. Silloin on mukava kun on tunneli.


      • masa123456

        Eiköhän tuon tunnelin kohtalo ole että raskas kalusto käyttää pääasiassa tunnelia. Ja kaikista nopein reitti kyylläkin ja tylsin.

        Joku kyseli liikenne ympyröiden kaistoista eli oikea kaista jos käännytään oikealle tai ajetaan suoraan. Vasen kaista kun ajetaan vasemmalle tai takaisin. Aika loogista.

        Yksi tunnelin pätkä kiinni hultotöiden vuoksi 03.05.2006->30.10.2007 ??? Eli tromsoyan saaren jotuu ylittämää jommalta kummalta puolelta. Suosittelen Stakkevollveinein kautta, jos ei asiaa kaupungille.

        Niin ja niistä parkkimaksuista ei suomen rekisteriin rekisteröidyllä ajoneuvolla tarvitse murehtia. Saattaa että sakko on tullut, mutta ei sitä tarvitse maksaa. Eivät ne sitä ala perimään!!!! Pahin mahdollinen tapaus voi sattua kun pysäköidään auto sellaiseen paikkaa mihin sitä ei saa pysäköidä. Silloin hakevat kyllä kulkuneuvon aitojen sisään ja lunastaminen maksaa abaut 1000-2000 NOK n. (125-250 eur)


      • ruiner
        Juuso kirjoitti:

        Tein itse viime keväänä niin, että lensin Tromssaan ja vuokrasin lentokentältä auton. Auton viikonlopputarjous oli halpa. Ajelu ihan luonnikasta eikä mitään ongelmia. Vastakkaisella vuorella on hissillä kiva käydä ja ajella voi joka saarella. Siltahan on ollut jo kymmeniä vuosia, mutta tunneli kai tehtiin siksi, että sillat ei ole ikuisia, vaan ne katkeaa jonain päivänä. Ehkä ei nyt huomenna, mutta ehkä vuonna 2100. Silloin on mukava kun on tunneli.

        että sillat ovat aina ajoittain suljettu kun tuulen nopeus ylittää jonkun tietyn rajan (joka on kerrottu taululla sillan kupeessa). Muistaakseni siellä sattui takavuosina pahempi onnettomuus kun tuuli riepotteli linja-autoa sillalla.


    • vastaus423434

      katso otsikko

    • Hienot maisemat

      Hiljennä vauhtia kuitenkin rajalla, äläkä vie olutta mukana.

      • 2-5 litraa

        Ei nyt sentään 0-linjaa...
        "Alkoholipitoiset juomat:
        Voit tuoda mukanasi tulli- ja maksuvapaasti 6000/3000 NOK edestä seuraavia tavaroita:
        (Vertaa yllä mainitut rajoitukset, jotka koskevat alle 24 tunnin poissaoloa maasta).
        1 litra juomia, joiden alkoholipitoisuus on yli 22 ja enintään 60 tilavuusprosenttia ja 1,5 litraa juomia, joiden alkoholipitoisuus on yli 2,5 ja enintään 22 tilavuusprosenttia tai 3 litraa juomia, joiden alkoholipitoisuus on yli 2,5 ja enintään 22 tilavuusprosent tia.
        2 litraa olutta, jonka alkoholipitoisuus on yli 2,5 tilavuusprosenttia tai muita juomia, joiden alkoholipitoisuus on yli 2,5 ja korkeintaan 4,7 tilavuusprosenttia.
        Tämä tarkoittaa, että voit esim. tuoda maahan 5 litraa olutta, mikäli et tuo mukanasi muita alkoholipitoisia juomia.
        Voidaksesi tuoda mukanasi alkoholipitoisia juomia, sinun täytyy olla yli 18-vuotias.
        Voidaksesi tuoda maahan juomia, joiden alkoholipitoisuus on yli 22 tilavuusprosenttia, sinun pitää olla yli 20-vuotias."
        http://www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=197027&epslanguage=en


    • Tromssa12

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1443
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe