Talenom / tilitoimisto

Millainen maine?

Hei,
Olen suunnitellut vaihtaa Talenomille töihin. Ennen lopullistä päätöstä haluaisin kuulla kommentteja ko. yrityksestä. Erityisesti pyydän kommentteja niiltä, jotka ovat jo töissä tai ovat olleet töissä. Ilmapiiri, palkkaus, työmäärä, johto jne kiinnostaa...

24

4007

Vastaukset

 • Nostetaanpa tämä ylös. Eli itseäkin kiinnostaisi ko. asiat. Avoimia paikkoja näyttää Talenomilla olevan jatkuvasti tarjolla.

 • Itsekin olen hakenut Talenomille töihin, onko kukaan ollut/onko tällä hetkellä siellä töissä?

 • Minäkin hain Talenomille töihin. Pääsikö joku sinne, tai onko kenelläkän vieläkään kokemuksia Talenomista työnantajana?

 • Työntekijöiltä ja entisiltä työntekijöiltä on kielletty ko. firman haukkuminen/kehuminen erilaisin sopimuksin ja uhkasakoin. Tästä johtuen vastauksia ei täältä löydy.

 • Talenom ei noudata mitään työehtosopimusta eikä luottamusmiehestä tai –valtuutetusta ole tietoakaan, tämä on aika erikoista kun Oulun toimipisteessäkin on yli 200 työntekijää. Työsopimuslain vähintä määrää sentään noudatetaan pitkin hampain ja omia tulkintoja tehden. Työsopimuksiin pitää useissa tehtävissä hyväksyä maksimipituinen (6kk) kilpailukieltoehto joka on uhkasakon voimalla estävinään siirtymisen kilpailijan leiriin.

  Tehokkuus on laitettu kaiken yläpuolella niin että työntekijät vedätetään välillä aivan äärimmilleen. Uusia koeajalla olevia kirjanpitäjiä uhkaillaan ainakin epäsuorasti töiden loppumisella jos laskutusaste ei täyty. Vasta-alkajan laskutusastetta tietenkin vertaillaan pahimpaan orjapiiskurityyliin monia työvuosia kokeneempien työntekijöiden tuloksiin. Töitä tehdään robottimaisesti jättimäisessä avokonttorissa ja paine on kova. Tätä yritetään kompensoida hassunhauskoilla viikko-infoilla ja jouluna saatavilla torttukahveilla. Johtoryhmän kääriessä kermat päältä meno on jokseenkin irvokasta. Talenomilla onkin jatkuva rekrytointi päällä, eikä tämä tosiaankaan kerro vain kasvusta vaan lähinnä työntekijöiden suuresta vaihtuvuudesta. Samanlaisia kokemuksia kuulee useastakin eri suunnasta jos kyselee alan ihmisiltä.

  Tietojärjestelmiä, menetelmiä ja sertifikaatteja mainostetaan luonnollisesti asiakkaille suurin ylisanoin, mutta todellisuudessa ohjelmistot ovat osin ikivanhoja ja tehtäväänsä täysin kömpelöitä. Eri kirjanpitäjät kirjoittavat asiakkaan liiketoiminnasta notepad-tyylisesti irrallisia ohjelauseita, näitä poistellaan ja muokkaillaan miten sattuu eikä ohjeille ole olemassa mitään hallittua käytäntöä. Tästä seuraakin usein virheitä kiireessä ja kovan paineen alla kirjanpitoa tehtäessä. Näiden virheiden selittely asiakkaalle paskapuhein onkin sitten ihan oma juttunsa. Myyntiä tehdään aggressiivisella puhelinmarkkinoinnilla johon monet yritykset haksahtavatkin, hinnoittelu tietenkin alakanttiin ja jatkuvilla lisätöillä tehdään se loppurahastus.

  Sitten on vielä tämä uskonnollisuus eli omistus- ja hallintoporras on täysin lestadiolaisten käsissä. Tämä näkyy luonnollisesti pyhätöiden kieltona, alkoholittomina juhlina/tilaisuuksina jne. Vaikka meikittömiä/korvakoruttomia naisseurueita löytyykin kahvipöydistä jonkin verran, niin firmalle voi antaa kuitenkin pisteitä siitä että rivityöntekijöitä palkataan myös uskontokuntaan katsomatta. Valitettavasti tämä ei taas koske ylempää johtoporrasta eli sinne pääsemisessä usko mielikuvituskaverin olemassaoloon on aikalailla 100% pakollinen. Tämän takia Talenomilta onkin lähtenyt päteviä/osaavia tyyppejä pois koska uralla eteneminen pysähtyy täysin jos ei vaunupaikkaa löydy vuosittain suviseuroilta.

  Osa työntekijöistä on kuitenkin kohtuullisen tyytyväisiä asemaansa joten ei firmaa voi kokonaan lytätäkään, johtuneeko sitten alistuneisuudesta vai alan työtilanteesta siitä jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä.

 • Huh, siinäpä pörssiyhtiön menoa. Selvästi sisäpiiritietoa on.

 • Talenom on kyllä huippu työpaikka! Pari vuotta itse olen ollut ja olen kyllä tykännyt. Kuulee sitä välillä kuinka paska paikka on mutta itse en ole huomannut, eikä kukaan mukaan meidän tiimistä. Johtuukohan siitä että me teemme työt sillä menttaliteetillä että siitä meille maksetaan? Toimitusjohtajakin on varmasti täysin erillainen kuin yhdessäkään pörssiyhtiössä. Erittäin ihmisläheinen! :)

  • Talenom tekee monet asiat oikein mutta henkilöstöjohtaminen ei valitettavasti ole yhtiön parasta antia. Nyt yhtiön listautumisen jälkeen se vähäkin inhimillisyys jota yhtiössä on joskus ollut on kadonnut. Valitettavasti tämä on liian yleistä monessa pörssiyhtiössä.


 • Olen aivan varma että tämä mielipidekirjoitus Forum24:ssa kertoo Talenomista:

  Helvetillisen työelämän inspiroimana | 2016-04-27

  Tilinpäätösaika kestää alkuvuodesta neljä kuukautta, jolloin ylityöt ovat arkipäivää.
  Sinä teet työt, mutta sinun rahatilannettasi se ei paranna, jos toimistossa on käytössä ”liukuva” työaika.
  Lue työsopimus tarkkaan ja varmista liiton juristilta, mihin sitoudut. Suullisiin sopimuksiin älä luota!
  Kevätauringon aikaan tehdyt ylityötunnit, siis ne ”liukumat”, voit saada vapaana syksyllä räntäsateiden aikaan, tunti tunnista -periaatteella. Houkutteleeko? Jos ei, kieltäydy ylitöistä!
  Tällä alalla työntekijän taloudelliset heikennykset ovat jo käytössä.
  Tulojesi heikennykset vaikuttavat etuisuuksiisi ja lopulta eläkkeeseen. Liity heti ammattiliittoon!
  Johtamisessa näissä piireissä ei ole ammattitaitoa. Johtamistavat ovat pelolla ja käskyttämisellä johtaminen, äärimmäisellä kontrolloimisella täydennettynä, ei siis tätä päivää.
  Työntekijä on tunteva ihminen, joka luovuttaa ammattitaitonsa ”vaativaan asiantuntijatyöhön” ansaitakseen vaatimattoman elämisen.
  Voit joutua esimiehesi kiusaamaksi: hän voi esimerkiksi arvostella persoonallisuuttasi.
  Työpanostasi hän vähättelee valheillaan kyseenalaistaen työkykysi. Taloudellisilla tiedoilla mitattuna työkykysi kertoo päinvastaista.
  Pirunkirjat lukeneen esimiehen suulliset ”sopimukset” menevät siten, että jos se olisi sinulle eduksi, siitä ei ole sovittu. Jos taas suullinen ”sopimus” on sinulle epäedullinen, todellisuudessa asiasta ei ole edes keskusteltu, siitä väitetään sinun kanssasi sovitun.
  Sopimukselle lienee vieläkin olemassa kriteerit ja molempien pitänee tietää, mistä sovitaan. Se täytyy molempien hyväksyä ennen kuin se on ”sopimus” – eikö niin?
  Tietysti esimies kiistää kaiken, valehtelee, uhrilla on todistustaakka.
  Ongelma aiheuttaa kiusatulle inhimillistä kärsimystä, ellei satu olemaan kivestä tai puusta veistetty. Yhteiskunnalle ongelma tulee kalliiksi kiusatun sairasteluna ja lopulta työkyvyttömyytenä.
  Ummehtuneessa ilmapiirissä avointa keskustelua ei sallita eikä eriäviä mielipiteitä suvaita. Et saa edes tilaisuutta oikaista valheellisia väitteitä.
  Konfliktitilanteessa esimies vähättelee ja kieltää kokonaan oman osuutensa. Tällaisessa työyhteisössä luottamustoimiin ei löydy vapaaehtoisia, vaan esimies valitsee itselleen soveliaimman henkilön kyseiseen tehtävään.
  Henkilöstö vaihtuu tiuhaan ja työntekijät päätyvät ”uusiin haasteisiin” yrityksen toimintatavoista motivoituneina.
  Rehellisyys, tasapuolisuus ja oikeudenmukaisuus ovat arvomaailmastani työelämään hyvin soveltuvat perustat.
  Ikävä kyllä ne ovat perin epämuodikkaita tänä ahneuden, viekkauden ja valehtelun aikakautena. Kuullun ja luetun ymmärtämisessä minulla ei ole vikaa, valehtelun ja viekkauden ymmärtämisessä suurestikin.
  Jos tilitoimistotyö kuitenkin kiinnostaa, saat monipuolista kokemusta erilaisten yritysten asioiden hoidosta.
  Ota oppi, mutta älä tuhlaa koko elämääsi tehden todella paljon töitä ja saaden mitätöntä palkkaa ”vaativasta asiantuntijatyöstä”.

  Helvetillisen työelämän inspiroimana

  https://www.forum24.fi/sivut/artikkeli/11767/Haaveiletko-tilitoimistourasta

 • Kyllä tuo kirjoitus kertoo jostain ihan toisesta yksityisestä tilitoimistosta.. Kyseinen esimies/johtaja varmasti tunnistaa itsensä.. :)

 • Mistä se työntekijöiden jatkuva vaihtuvuus Talenomissa kertoo?

  • Tuolla on pitempi kirjoitus joka avaa tuota asiaa, päättyy sanoihin...

   "Jostain syystä en ihmettele, että Talenomilla vaihtuu henkilöstö ihan jatkuvasti. Yhteyshenkilöni katosi jonnekin ilmoittamatta lähdöstään. Toimistopäällikkö Jouni on vaihtunut jossain vaiheessa toiseen henkilöön. Minulle Talenomin sopimuksen tehnyt myyjä lähti seuraavalla viikolla."

   http://prepsikka.fi/blogi/perintafirman-verikoirat-toivottavat-hyvaa-joulua/


 • Voin allekirjoittaa nämä kokemukset Talenomista, työn määrä on hullu ja koko ajan nousussa. Itse siirryin urallani vielä esimiesasemaan ja se olikin sitten viimeinen tikki. Työpäivät venyivät ylipitkiksi ja kokonaistyöajalla kun mentiin, niin voivoi. Lähdin heti ensimmäisen mahdollisuuden tullessa enkä ole katunut. Ihan paska lafka.

 • Tämähän on suoraan kuin kirjoitus kilpailijan leiristä, joka alkaa kirjaimella A. Samaa paskaa siis mutta eri brändin alla.

  • Se A vasta onkin hämäräfirma, oikein pöytälaatikkofirma, jossa puhutaan kaikkea perätöntä paskaa muista, viattomista ihmisistä!

   Ja oliko tämäkin joku hämärä lestafirma?!


 • Yritys A:

  - työhuoneissa ei ole ainuttakaan työntekijää
  - työilmoituksessa ja haastattelussa kerrotaan vakituisesta työpaikasta-> työsopimusvaiheessa vakituinen onkin yhtäkkiä korvattu määräaikaisella työsopimuksella -> määräaikaisuuden loppumispäivämäärää ei ole ilmoitettu
  - työsopimuksessa on määritelty jos menet kilpailevalle työnantajalle joudut x kuukauden sisällä maksamaan y-summan (edelleen, työsopimuksessa ei loppumispäivämäärää eli voidaan vaikka seuraavana päivänä kirjata jälkikäteen loppumaan parin päivän päästä=yritys yrittää tällä tavoin rahastaa ja kusettaa)
  - jokainen viaton työnhakija on heillä määritelty kilpailijaksi, joka yrittää varastaa yrityksen tiedot

  - ennenkaikkea; tämä yritys keksii täysin hatusta perättömiä väitteitä työnhakijoista, yrittää mustamaalata viattoman työnhakijan, syyttömästä yritetään tehdä syyllinen ja rahastaa tällä ja ennenkaikkea YRITTÄVÄT TUHOTA MAINEENNE perättömillä jutuilla!!!!

  • Yritys A:n siirtynyt

   Ei kyllä pidä noista mikään paikkaansa, muuta kuin tuo kilpailukielto. Kilpailukielto on alalla yleinen, koska palvelu yleensä henkilöityy ja asiakkaat haluaisivat lähteä hyvän kirjanpitäjän/palkanlaskijan mukana uuteen tilitoimistoon.


  • Kyllä kilpailukieltosopimus peruskirjanpitäjän tai palkanlaskijan hommia tekevälle on täysin perusteeton. :D Siihen tulee olla todella, todella pätevät perusteet, että työnantaja voi sellaisen ehdon tehdä. Esim. tulisi olla jossain määrin niin erityistä asiantuntemusta vaativassa työssä (verrattuna esim. yrityksen muihin työntekijöihin). Yksilöllä on oikeus hankia elantonsa sieltä mistä haluaa, eikä rivityöntekijän työpaikan vaihdosta voi estää tekemällä kilpailukieltosopimusta ilman todella päteviä perusteita. Sinun mainitsema syy ei ole pätevä millään muotoa. Tai voihan sen sopimuksen tehdä, mutta jos/kun sen riitauttaa, niin fakta on se, että se kielto todettaisiin perusteettomaksi. Kannattaa selvittää missä tilanteessa työnantaja voi tuollaista vaatia. Kyllä on nimittäin aika rajatut mahdollisuudet.


 • Palkanlaskennassa surkea pulju. Onko vika työnantajan, että ovat valinneet kyseisen firman.

  • Palkanlaskenta toimii liian vähillä resursseilla ollakseen laadukasta. Jokaisen palkansaajan jonka palkat lasketaan siellä tulisi olla erittäin tarkkana siitä että laskenta on oikein.


 • Kokemuksia toimistohommista Talenomilla? Paikka auki, mutta kun näitä lukee ei todellakaan tee mieli ko. firmaan. Tälläkin hetkellä lestoilla töissä, onneksi pääsen kohta pois kun määräaikaisuus päättyy...

  • Riippuu nyt varmaan mihin kaupunkiin ajattelit hakea. PK-seudulla ainakin kirjanpitäjille on sen verran työtä, ettei todellakaan tarvitse missään kyykytyspaikassa olla ellei nyt itse välttämättä halua. Lisäksi ne päivät alkaa olla ohi kun tilinpäätöksiä hakataan iltamyöhään ilman korvausta. Nykyaikana ohjelmistot tekee 80% työstä joten ei ne päivät enää sillä tavalla veny.


  • Oulussa Talenomilla tstoassistentin paikka auki, sitä tässä mietin hakeako vai ei.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oulussa Talenomilla tstoassistentin paikka auki, sitä tässä mietin hakeako vai ei.

   Jos sinulla on nyt vakkari työ ja ok palkka sekä työkin ihan siedettävää, kannattaa ehkä Talenom jättää väliin. Jos kuitenkin haet, niin laita palkkatoiveeksi summa johon olet vielä parin kolmenkin vuoden päästä tyytyväinen, alalla kun ollaan joissakin firmoilla vähän nihkeitä tarkistamaan palkkaa vaikka osaaminen ja tehokkuus olisi selvästi parantunut. Älä suostu siis mihinkään harjoittelijan palkkaan jota luvataan (ehkä) joskus tarkistaa, tai sitten ei.


Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

Takaisin ylös