Portugalista kyselisin

4 tenavan äiti

Minkälainen paikka on Albufeira jos vertaa välimeren kohteisiin?
Onko kuinka paljon turisteja kesällä?
Minkälainen hintataso?
Onko kellään kokemuksia Almar hotellista?
Vai olisiko Tavira parempi kohde?
Kertokaa minkälainen paikka yleensäkin on Portugali:)
Kiitos jo etukäteen?

10

3021

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tuhono

      Minusta Albufeira on samanlainen kuin välimeren kohteet, ainoastaan meri on upeampi. Ranta on iso ja hieno, muuten ihan tavallinen rysä. Turisteja on varmasti sesonkiaikaan liikaa ja on ahdasta ja ruuhkaista. Hintataso sama kuin Suomessa pääosin. Menisin itse ennemmin Taviraan, mutta riippuu niin mistä tykkää.

      Suosittelen auton vuokraamista ja käymistä euroopan reunalla "maailman lopun paikassa" Sagresissa. Aivan upeat tyhjät ja tuuliset rannat ja Atlantti on valtava. Itse Sagres on kuin Suomen Sorsakoski, missään ei näy ketään :) rauhallista.

    • elokuussa

      Albufeira on samantyyppinen kohde kuin muuallakin välimerellä. On kivoja kauppoja ja kujia ja ihan ok ruokapaikkoja, yhtäkään huippuhyvää ravintolaa emme onnistuneet löytämään. Hotellimme oli mäen rinteessä keskustan laitamilla ja jatkuva rappusten ramppaaminen alas keskustaan ja taas ylös takaisin hotellille oli todella rassaavaa, joten suosittelen hotellia lähempää keskustaa... Merivesi oli todella kylmää ja rantatuolit kalliit. Olimme rannalla ehkä tunnin ja loppuloma uima-altaalla. Olisimme mielellämme vuokranneet auton mutta olisi meidän kahden budjetille tullut liian kalliiksi. Kolmisin tai nelisin siinä olisi jo järkeä. Oltaisiin käyty "maailman lopussa", mutta jäi menemättä. Ihan ok, mutta en mene toiste Albufeiraan.

      • Mikalbufeira

        Syyskuussa kolmatta kertaa Albufeiraan ja toista kertaa Cerro Mar -hotelliin. Siitäpä ei jokaiselle jotakin-lomanviettopaikka parane ja ihmiset ystävällsemmiksi enää muutu, tuttujakin on tullut näiden muutamien vuosien varrella. Ja kannattaa tutustua myös Algarven hienoon maaseutuun. Eikä se Lissabon tai Sevillakaan niin kaukana ole jos puhtia riittää.


    • Juuri lomalta palannut

      Ei juurikaan kansainvälisiä turisteja, lähinnä portugalilaisia lapsiperheitä ympäri maata heinä-elokuussa. Ilmasto miellyttävän lämmin, merituuli puhaltaa välillä. Puhdasta ja turvallista. Kauppoja hyvin, ravintoloita hyvin ja koko ilmapiiri erittäin lapsiystävällinen, jopa lapsikeskeinen. Ranta lapsille erittäin hyvä.

      Portugalilaiset ovat miellyttäviä, rauhallisia ja ystävällisiä ihmisiä, eivät metelöi tai tulistu, eivät kauppaa mitään väkisin. Ei taskuvarkaita. Vesijohtovesi juotavaa, mutta suomalaisen on hyvä juoda pullotettua, koska bakteerikanta vähän erilainen.

      Kivoja retkiä vesipuistoihin, esim. zoomarineen, jossa merileijonia ja delfiinejä. Espanjaan lyhyt matka.

      Rauhallinen paikka, josta silti löytää kaiken mitä tarvitsee. Ei siis mitään kuollutta menoa, loma-aikana ihmisiäkin riittää.

      Ainut, mitä kannattaa huomioida, on autojen suuri määrä ja moottoriteillä hurja liikenne. Monte Gordossa liikennekin aika rauhallista, mutta siihen ei kannata tuudittautua, jotkut hurjastelevat ja ajavat varomattomasti. Useimmat antavat kuitenkin lastenrattaiden kanssa kulkeville aina tilaa, kun suojatietä ylittää. Lisäksi ruoat ravintoloissa ovat vähän eri tavalla maustettuja, tulista piri-piriä tai paljon äyriäisiä tai kalaa. Kyllä niistä lapsillekin annoksia löytää, jos vain tietää mitä haluaa. Listat ovat kyllä monessa paikassa englanniksikin. Portugalilaiset ovat ihania ja auttavaisia ihmisiä, mutta puhuvat englantia huonosti. Muutama sana portugalia kannattaa opetella etukäteen esim. ylen kielikurssisivuilta. =)

      Hyvää matkaa!

      PS Albufeirassa kuulemma ongelmia on enemmän, ei niin turvallista enää. Lisäksi siellä on paljon brittituristeja eikä meno ole ehkä enää niin alkuperäistä. Hinnat voivat myös olla vähän kalliimpia.

      • edellinen

        Monte Gordossa merivesi on lämpimämpää kuin muualla Algarvessa.


    • kerronko?

      Me ollaan menos lapsemme kanssa ensi viikolla albufeiraan lomalle ja voin keroa lomamme jälkeen miten lapsiperhe siellä pärjäili. Mä olen kyllä kuullut että se olisi hyvä kohde muksujenkin kanssa mutta tiedä sitten!

      • 4 tenavan äiti

        Olisi kiva kuulla kokemuksia juuri lasten kanssa matkustavilta:)
        Todella kiva jos vaan viittisit vaivautua:)


      • keronko?
        4 tenavan äiti kirjoitti:

        Olisi kiva kuulla kokemuksia juuri lasten kanssa matkustavilta:)
        Todella kiva jos vaan viittisit vaivautua:)

        Ok. N. puolentoista viikon päästä kerron kokemuksemme!


    • kerronko?

      Me tykättiin Albuferirasta. Ei välttämättä sellainen kohde että sinne joka vuosi haluaisi mutta käydä kuitenkin kannattaa.

      Lapsille on tekemistä mm. rannoilla (joita piisaa ja niissä mm. simpukoita) ja vesipuistoja on lähettyvillä myös useita.

      Ravintoloissa huomioidaan pikkuväki hyvin ja ihmiset ovat ylipaatään todella ystävällisiä.

      Tuosta Almar hotellista en osaa sanoa mutta meidän hotelissa oli hyvät uima-altaat ja leikkipaikat ja niissä riitti myöskin puuhaa. Käveleyillä oli myös katseltavaa ja pikkuisemme istuikin mielellään rattaissa maisemia katsellen.

      Rattailla kulkeminen onnistui vaikkakin välillä piti kiertää autotien kautta kun itse kävelytiet olivat suhteellisen kapeat. Mäkiä on paljon ja portaita jonkun verran mutta sellaistapa meolkein koko portugali on. Mitä sisemmäs maahan menet sitä enemmän mäkiä.

      Turisteja oli suht paljon mutta kohtahan turistikausi alkaa olla lopuillaan. Paikallisilla oli nyt meneillään lomakausi ja niitä näkyi katukuvassa paljon. Rellestäjä-turisteja emme nähneet yhtään.

      Me vuokrasimme auton ja kävimme ajelemassa rannikkoa aina Sagresiin asti. Maailman loppu oli kyllä mahtava näky ja uskoisin että lapsetkin siitä pitävät!

      Portugali on köyhä maa ja oli kummallista huomata miten vauraus on epätasaisesti jakautunut. Maaseudulla eteenkin (mutta myös lähellä abufeiraa ja farossakin) saattoi olla luxus taloja kauniine koristuksieen ja istutuksineen mutta vieressä oli ränsistyneitä taloja, rikottuja ikkunoita ja roskia. Itse kaupunki alue oli suhteellisen siistiä.

      Sanoisin että hyvä paikka tuo lapsiperheelle on ja me todella tykkäsimme. Toki minulla ei Tavirasta ole kokemusta että osaan sanoa vain tämän puolen.

      • kerronko?

        hintataso on liki sama kuin täällä, joskin liikkeiden ja kauppojen välillä oli hurjastikin hintaeroja.

        Välimerestä ei ilmastoltaan portugalin algarven seutu juurikaan eroa mutta esim ostoksista tinkimistä ei ole kuin markkinoilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1837
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1534
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1223
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1192
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1156
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe