Mistä johtuu valon arat silmät?

valon arka munanen

Tietäiskö joku, mistä johtuu että silmät ovat valoyliherkät? Minun silmäni eivät kestä ollenkaan esim. tietokoneen välkettä, ei auringon tai sähkövaloa. Minun pitää olla aina aurinkolasit päässä, jos on normaali auringonpaiste tai vaikka pilvinen, mutta valoisa päivä.

Koulussa minun piti pitää jopa sisällä aurinkolaseja, sillä minulle tuli ilman niitä hirvittävä migreeni. Sisällä oli loisteputkilamput.

Tiedän alkavan "kohtauksen" siitä että koko kroppani ikäänkuin tärisisi, sitten alkaa huonovointisuus eli oksettava olo ja lopuksi niskat menevät jäykäksi ja pahaolo kasvaa. Silloin ei enää muu auta kuin sammuttaa valot tai laittaa aurinkolasit päähän...

onko muilla kokemusta, tietoa?

16

16388

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meninkäinen

      Itselläni on niin kuivat silmät, jonka johdosta minä en kestä valoja ja käytän sisällä aurinkolaseja varsinkin juuri losteputkivalossa. Illalla myös katuvalot ottavat silmiin ja autoa en voi ajaa pimeällä häikäisyn takia.

      • valon arka munanen

        Elikkä minullakin voisi olla vain kuivat silmät? Tai siis tiedän että ne on, mutta en osannut yhdistää näitä asioita toisiinsa! Mutta luulisi että kosteuttavat silmätipat auttaisivat asiaan?


      • Menninkäinen
        valon arka munanen kirjoitti:

        Elikkä minullakin voisi olla vain kuivat silmät? Tai siis tiedän että ne on, mutta en osannut yhdistää näitä asioita toisiinsa! Mutta luulisi että kosteuttavat silmätipat auttaisivat asiaan?

        Minulla menee kuukaudessa n. 9 silmätippaputkiloa, auttavat vain vähän aikaa tippojen laitosta. Vanhan sananlaskun mukaan: eihän se kannettu vesi kaivossa pysy. Vuosia sitten laitettiin kyynelkanaviin "tulpat" niistä ei ollut apua minulle.


      • mustasilmä
        Menninkäinen kirjoitti:

        Minulla menee kuukaudessa n. 9 silmätippaputkiloa, auttavat vain vähän aikaa tippojen laitosta. Vanhan sananlaskun mukaan: eihän se kannettu vesi kaivossa pysy. Vuosia sitten laitettiin kyynelkanaviin "tulpat" niistä ei ollut apua minulle.

        Silmälääkäri sanoi mulle että mitä isommat mustuaiset, sen enemmän valoa pääsee silmään tjsp. Mua häikäsee ihan pilviselläkin säällä ja mustuaiset ovat isot, välillä peittävät melkeen koko silmän. En tiedä onko sit normaalia isommat.


      • kiva kuulla!

        Minullakin on vastaavanlaisia kokemuksia.Pitäis kai käydä lääkärillä.Nuo kohtaukset alkavat kovassa rasituksessa ja siinä onkin leikki kaukana kun näkökenttä pimenee.Lopuksi en näe enää kuin hämärästi eikä pyty katsomaan mitään valoa ,esim kännykän ruutu tuo pelon kauhun tunteen kun ei saa etsittyä numeroa tai nimeä.Minulla on auttanut tuohon pahimpaan kohtaukseen kun otan imovaamin ja rauhoittavaa yölääkkeeksi.
        Olen miettinyt usein että sokeudunko lopulta jos tämä meno jatkuu.saattaa kysymyksessä olla myös stressi ja psykosomaattinen sairaus.Olen lukenut että Hitlerkin sokeutui pariksi viikoksi ja luuli menettävänsä näön joka palautui levon jälkeen.Ei todellakaan ole kivaa kun filmi alkaa pimentyä ja kaiki sumenee.Mutta kuten sanoin tuo tilanne on toistunut kovien rasitusten eli työpaineiden jälkeen iltaisin.


      • lqkfjh
        mustasilmä kirjoitti:

        Silmälääkäri sanoi mulle että mitä isommat mustuaiset, sen enemmän valoa pääsee silmään tjsp. Mua häikäsee ihan pilviselläkin säällä ja mustuaiset ovat isot, välillä peittävät melkeen koko silmän. En tiedä onko sit normaalia isommat.

        Mistä ne isot mustuaiset johtuu? Tietyt aineet ja sairaustilat vaikuttavat mustuaisiin. On normaalia kaikilla jos kirkas pienentää ja pimeän hämärä isontaa.


    • parantunut

      moi, mulla valonarkuus silmissä johtui
      "hyvänlaatuisesta asentohuimauksesta",
      löi niskat jumiin, migreenin, korkeanpaikan
      kammon, lukemisvaikeudet ymv. kannattaa kysellä
      asentohuimaukseen erikoistunutta korvalääkäriä.
      helpot liikesarjat riittää hoidoksi.

    • henkkk

      Mulla on myös valon arat silmät,tuntuu,että menee sokeaksi jos katsoo esim.loisteputki valoa.mitäköhän asialle voisi tehdä,tarvii koko ajan kai pitää aurinkolaseja päässä :D

    • niinon2

      mulla kans tarttuu valot silmiin: esim vastaan tulevien autojen valot tai jos aurinko paistaa johonkin kiilttävään esineeseen niin siitä saa sitten välkyvän valon,ainakin 2-3 minuutiksi... ja illalla tulee pää kipeäksi.

    • fotoallergikko

      Sama vika. Piti jopa luopua sen takia julkisesta urasta nuoruudessa, kun ei kestänyt salamavaloja ja valonheittimiä. Vanhemmiten olen alkanut siedättämään itseäni. Joskus jopa keväthangille ilman aurinkolaseja,

    • roope13

      Ei taida siedätyshoidosta olla apua, siinä voi herkistyä vaan lisää. Olin Portugalissa lainelautailemassa seitsemän päivää ja sain sinä aikana päähäni täysin vieraan tuntuiset silmät. Kutinaa, poltetta, kyyneliä. Nyt olen katsellut surflaseja ja -hattuja. Hyi mutta mikään muu ei auta.

    • Thevampire

      Luultavasti oot vamppyyri :)

    • Klarsynt

      Jospa tietäisin mistä johtuu? Omalle kohdalle tuli valonarkuus ihan muutama viikko sitten, valkoiset talonsenät johon paistaa aurinko on ihan kamalaa, olen kokoajan sälekaihtimet kiinni. Silmälääkäri totesi maaliskuussa että silmiini on tulossa harmaakaihi, ei vielä niin että pitäisi leikkaukseen mennä. Katson kännykkääni aika paljon nyt jota en ennen tehnyt, mutta tietokoneen särmiä olen jo katsellut vuosia. Olen joskus lukenut jostain että tietokoneen valp aiheuttaa harmaakaihia. Anteeksi jos kerroin liika omista vaikeuksistani.

    • Sinisilmä_

      No tietokone ei kyllä aiheuta harmaakaihia. Se vaan tulee kaikille jossain vaiheessa. Mykiö samenee vanhetessaan, toisilla aiemmin toisilla myöhemmin.

    • Anonyymi

      Keväällä kun paistaa pilvettömältä taivaalta aurinko valkoisiin hankiin, niin avot! Sitte valkoset seinät asunnossa! Eipä se ole tyhmyyttä suojata silmiään...

    • Anonyymi

      en tiiä onks mul sama mut en vaan pysty olemaan enään esim koulujen tiloissa, kaupoissa (varsinki prisma) tai jossain sairaalassa jossa on tosi kirkas valo (vissiin fluorescent valot tai jotain)
      Koulussa mun silmät alkaa sattua ja kaikki tuntua ihan joltain unelta (eli joku derelasaatio tai dissosiaatio) ja silmät alkaa zone outtaa itestään, menee vähän niiku kieroon, tai ainakin siltä tuntuu, ja en pysty tarkentamaan niitä normaalisti ja kaikki vähän niiku sumenee. Sitku lähen koulusta vaikka ulos ni tää kaikki loppuu. kotonakaan tätä ei tapahdu koskaan (koska kotona en omista noita fluorescent valoja)
      en tiiä mitä pitäisi tehä, koska tää vaikuttaa mun terveyteen JA opiskeluun mikä ei onnistu nykyään koska lähden koulusta koska en vaan pysty istumaan siellä koneen edessä, noiden kirkkaiden valojen alla 7 tuntia peräkkäin.
      Pitäis varmaan sanoo jollekkin ammattilaiselle joka auttais jotenkin mutta en osaa selittää ja ne varmaan aattelis että huijaan tai ei vaan ymmärtäis :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      250
      18375
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      81
      3100
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2151
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      265
      1387
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1262
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1073
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      949
    Aihe