Kyselisin nimiasioista

UteliasUuno

Olemme mieheni kanssa menossa naimisiin ensi keväänä ja olemme päättäneet että perinteistä huolimatta otamme yhteiseksi sukunimeksi minun sukunimen. Haluaisin ihan uteliaisuuttani kysellä että miten yleistä tämä naisen sukunimen ottaminen nykyään on? Eli onko muita pareja jotka ovat ottaneet/ottamassa naisen sukunimen?

6

824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • se otti vaimonsa nimen

      kun kolmannen kerran meni naimisiin; että kolmas kerta toden sanoo ja nyt ollaan niin tosissaan että jopa nimestäni luovun!

    • Syksyn morsian

      Minä suhtauduin nihkeästi nimeni vaihtamiseen, eihän se toki mikään kuolemanvakava kysymys ollut, mutta mieluummin ei.

      Yllättäen tuleva mieheni on sittemmin muutaman kerran tuumaillut minun nimeni ottamista! En usko, että hän sitä loppujen lopuksi tulee tekemään, mutta jo tuumailu on yllättävää! Hänen juurensa ovat maaseudulla, ja luultavasti isänsä saisi halvauksen ja kuolisi pois jos ainoa poika ottaisi vaimonsa nimen...

    • minunkin sulho

      on ehdottanut, että voisi ottaa minun sukunimeni. Minusta tuntuu etten haluaisi aivan kokonaan nimestäni luopua, vaan tahtoisin yhdistelmänimen.Senkin vuoksi koska olen taiteilija, ja jos nimeni muuttuisi kokonaan, tähän mennessä tekemäni työt menisivät tavallaan hukkaan. Hän taas haluaisi että meillä olisi yksi ja aivan sama sukunimi, ja mieluummin ottaisi minun nimeni kuin että minulle tulisi yhdistelmä. Minusta vaan tuntuu kummalta, jos mies ottaa vaimon nimen, en voi sille mitään.
      Kun nainen naimisiin mennessään "menee miehen sukuun", ei niin että mies tulee vaimon sukuun. Jotenkin epämiehekästä jos mies ottaa minun nimeni. Toisaalta joku vaarin vaarin vaarin vaarini aikoinaan oli tehnyt saman tempun, ottanut vaimonsa sukunimen, olen kuullut myöhemmin.Luulen että me pähkäilemme tätä pitkään ja hartaasti ja minä otan sen yhdistelmän.
      Mitä mieltä muuten olet yhdistelmästä? Mielestäni ne ovat persoonallisia. Eipä sitten löydy todennäköisesti henkilöä, jolla on sama etu- ja sukunimi.

      • UteliasUuno

        Minulle hankilökohtaisesti on aivan sama onko sukunimemme minun vai mieheni. Minun mieheni on vain sanonut että hän ei suostu omaa sukuaan jatkamaan ja haluaa sukunimestään eroon, joten otamme sitten minun sukunimeni käyttöön.

        Mietin kyllä silloin kun hän sanoi haluavansa vaihtaa sukunimeä että jos tekisimme meidän molempien sukunimistä jonkin sekotelman mutta hän ei oikein lämmennyt tälle idealle (silloin olisi kyllä varmasti persoonallinen sukunimi). Yhdistelmänimiä emme ole koskaan edes suunnitelleet, haluame että koko perheellä on sama sukunimi (tämä on taas sitten aika perinteistä).


      • mitä kerroit,

        että suvussasi kauan sitten esi-isä oli ottanut vaimonsa sukunimen lisäisin, että ennen se olikin yleisempää. Ihmisillä ei välttämättä varsinaisia sukunimiä (varsinkin tavalliset köyhät ja maanviljelijät) ollutkaan, oltiin vain Liisa Tuomaantyttäriä ja Matti Johanneksenpoikia. Usein sitten sukunimi otettiin talon mukaan, jos torpalla johon perhe asettui oli joku nimi, siitä tuli myös perheen sukunimi. Jos perheen tytär meni naimisiin siten, että tytär ja vävy jäivät kotitilaa jatkamaan, kotivävy usein otti vaimonsa sukunimen. Näin muuten on minunkin isoisän isä aikanaan tehnyt! Sukunimi oli hyvin pitkään ihmeen "häilyvä" käsite.


      • Oma nimi paras nimi

        Omapahan on asiasi.

        Minun mielestäni yhdistelmänimet ovat idioottimaisia ja yleensä liian pitkiä.

        No voi voi jos mies menettää miehekkyytensä ottaessaan vaimon sukunimen. Jos ajattelet näin, älä anna hänen vaihtaa nimeään. Muuten alat vähitellen pitää häntä nahjuksena.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5540
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3537
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1662
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      206
      1636
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      78
      1092
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1088
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      907
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      809
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      808
    Aihe