Auringon ottaminen

Buu

Olen matkustamassa Thaimaaseen tammikuussa kahdeksi viikoksi. Minua hieman huolestuttaa jo näin etukäteen mahdollinen auringossa palaminen, kun mitään pohjarusketusta ei tuohon aikaan ole. Osaisitteko neuvoa olisiko esimerkiksi jostain luontaistuotekaupan tai apteekin "kuureista" apua/hyötyä palamisen välttämiseksi ja tasaisen rusketuksen saamiseksi? Suojavoiteita aion tietenkin käyttää mutta olisiko jotain lisäkosteja tai kikkoja, joilla pääsisi parempaan lopputulokseen ja välttäisin palamisen? Kellään omia kokemuksia?

12

2607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • määää

      Thaimaan kaupoissa myydään ihonvalkaisuvoiteita ja talkkeja.
      Jos pelkää aurikoa kannataa lähteä Ahvenanmaaseeeeen

    • Auringonpalvoja

      Pysy varjossa 95 % aurinkoisesta ajasta. Käytä runsaasti aurinkovoidetta kunnon kertoimilla. Käytä varjossakin korkeakertoimista voidetta - hajasäteily kärventää myös!

      Tämä ohje sopii herkille. Oma alunperin aurinkoallerginen ihoni on karaistunut kaksi kertaa vuodessa tehdyistä kaukoidän reissuista niin että tarvitsen vain 4-8 -kerrointa kun olen aluksi maltilla suorassa auringossa. Itse en tarvitse hattuja tai aurinkolaseja tai suihkuja uinnin jälkeen. Kunnon kerros Niveaa ennen aurinkoon menoa kestää kyllä koko päivän.

      Yleisin virhe on suomalaisilla pakettimatkalaisilla mennä raskaan lennon jälkeisenä aamuna nukkumaan aurinkovarjon alle ilman suojakertoimia. Siinä sitä nahka saa hajasäteilyä ja auringon liikkeiden myötä suoraakin säteilyä heti yliannoksen.

    • Mikään ei pysäytä mua

      rannoilta löytyy äo alhaisinta porukkaa koko Thaimaasta, asiasta on tehty kokeita Bangkokin yliopiston toimesta, vertailupaikkojen joukossa oli mm. lastentarhoja ja kapakoiden humalaisia asiakkaita, silti rannoilla lekottelevat auringonottajat hävisivät näile ryhmille äo-vertailussa.

      Marssi tai kuole on mun ohjeeni kaikille kävelijöille, että millä asenteella lähdetään kävelemään pitkää lenkkiä, PERKELE!

      • Roope1978

        Onpahan taas asiallinen ja fiksu kommentti. Eiköhän sitä kävellessä pala/rusketu ihan yhtälailla, kuin rannalla makoillessa.


      • löhöily on in

        Ovat täysin pönttöjä ,jotka lähtee Thaimaahan käveleskelemään,saati sit marssimaan.Taksilla PERKELE aasta-beehen ja piste.


    • Janpa

      Ota ennen matkaa kuuri karoteenia sisältäviä kapseleita, tämä kyseinen aineshan ehkäisee paloreaktiota.....saa ihan luontaistuotekaupasta!!

      Mäkin meen 3.12

      • popsi

        porkkanaa!


    • nahkaan

      kyllä sitä voi katsoa ravintolasta paikan varjosta eikä mennä ikkunapöytän

    • PiEA

      En tiedä onko aurinkokapseleista ihan oikeasti apua, mutta olemme syöneet niitä pari viikkoa ennen matkaa. P20 olemme käyttäneet ja 30 kertoimisia voiteita, ei ole nahka palanut, vaikka olemmekin auringonpalvojia ja makoilemme rannalla joka päivä jonkun tunnin. Ruskettuu kyllä ihan hyvin 2 viikon lomalla.

      • Fors

        Mitä ovat aurinkokapselit? Mistä niitä saa ja mitä ne maksaa? Onko nämä jotain beettakaroteeni kapseleita vai mikä niissä on ideana?


    • Sammakkonainen

      Kun menet uimaan tai snorkkeloimaan pidä päälläsi silloinkin vähintään t-paita.

      Snorklaillessa olkapäät kärähtävät todella "nopeasti" ja huomaamatta.

      Snorkkelointi ja vastaaville veneretkille jos osallistut, niin voitele itsesi huolella etukäteen kertoimella 50 varustetulla VEDENKESTÄVÄLLÄ voiteella. Voitele itseäsi tästä huolimatta lisää uituasi. Muista pukeutua veneessä ollessasi uimapuvun lisäksi pitkähihaisiin ja -lahkeisiin ilmavan löysiin vaatteisiin. Paikan päältä voit ostaa mukavia, väljiä, ja edullisia tällaisia vaatteita.. esmes kietaisuhameen.

      Käytä kasvoja varjostavaa leveälieristä hattua jossa on tuulenpuuskien varalle leuan alle laitettava lenkki.

      Jos ja kun käytät aurinkolaseja yritä suojata nenäsi aurinkolaseista heijastuvilta säteiltä vaikkapa pahvin palalla, tai vaihtoehtoisesti fullblock voiteella jolla voit suojata myös poskipääsi.

      Thaimaassa ei harrasteta yleisesti ylä- tai alaosattomissa auringonottoa. Jos poikaystäväsi tai miehesi haluaa kuitenkin rajatonta rusketusta soveliaassa paikassa tavoitella, niin ole varovainen ettei hän nukahda aurinkoon ja yli grillaa sinun nakkiasi. Se nakki nimittäin suorastaan imuroi auringon säteitä siinä missä nenäkin.

      Kuten aikaisemmin on jo vinkkailtu, koeta pysyä varjossa ja varo sielläkin esim. vedestä tai hiekasta heijastuvia hajasäteitä. Jos välttämättä haluat ruskettua - kevyt rusketus auttaa palamista vastaan esim veneretkillä - niin paremman ja tasaisemman rusketuksen saat varjossa näitä hajasäteitä hyödyntäen kuin suorassa auringon paisteessa maaten.

      Palamista ehkäisevistä luontaistueittaista tai lääkkeistä ei minulla ole kokemusta. Betakaroteenista voisi kuitenkin ehkä olla lähinnä kuulemani mukaan hyötyä vaikkei selvää ja kiistatonta tutkimusta ole silmiini sattunutkaan. Tarkista kuitenkin altistaako joku mahdollisesti käyttämäsi lääkitys sinut auringolle. Tällainen lääkitys voi esimerkiksi olla Thaimaassa käytännössä täysin turha jos ei jopa haitallinen malarian ennalta ehkäisy lääkitys.

      Muistathan myös pitää nestetasapainosta huolta riittävällä mielellään mineraaleja sisältävän nesteen nauttimisella.

    • thaivaassa

      Kun menet Thaimaaseen ja makoilet rannalla riittäväst niin pääset thaivaaseen. Ota Tummelia riittäväst mukaan niin pääset helposti myös leidipojan perseeseen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4672
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1462
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1442
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      343
      1418
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1357
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1247
    Aihe