Trampoliini temppu

takaperinvoltti

Moi! Siis miten tuo takaperinvoltti tehdään? Jotkut sanovat että se on helpompi kuin etuperinvoltti, onko totta? Etuperinvoltti menee joskus ylikin, jaloilleen pääsen juuri ja juuri, ja tuntuu siltä että haluan opetella jo takaperin volttia.
Kerran yritin ensimmäistä kertaa ja meni niskalleen, mitään ei käynyt. Miten saa siihen pyörähdykseen lisää vauhtia? Ja miltä korkuudelta kannattaa harjoitella tekemään sitä näin aluksi?

99

9747

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kikka

      Niin mul oli viime vuonna sama ongelma ja solislyy murtu mut lisää vauhtii saat pompaamalla kerran laittamalla kädet pään päälle ja polvet lähellee naamaa

      • Temppumsisteri

        Tu polvet läähelle naamaa ei kannata kokeilla koska polvet osuu naaman ja hampaat mennee rikki avaa kerää sen verran että pää on plvien välissä


      • Anonyymi

        Toimii!!:)


    • mansinkka

      itse harjoittelin takaperinvoltin kavereitten kanssa. se on paljon helpompi kuin etuperinvoltti. ensin kaverit pitävät aivan selkäsi takana käviä että vain pyörähdät siitä ympäri. sitten kun se sujuu niin he menevät vierellesi seisomaan. otat heidän olkapäistään tukea, hypäät ja pyöräytät päkin. sitten rupeat vähitellen ottamaan vähemmän tukea ja lopuksi teet sen ilman avustajia. niin minä sen opin ja se on paras opetus keino minkä tiedän :P onnea harjoituksin ;DD

      • teemu5555555555555555555555...

        mä opin takaperinvoltin tälläin.mene trampoliinin kankaan reuna osalle mee pommiin ja kierähdä ympäri.sen pitäs olla helponpi kuin itse takaperin voltti.ja opettele myös sillai et meet seläteen ja kierähdät siitä taaksepäin.mä opin parin viikon päästä mä käytin apuna näitä juttuja.


    • Volttimies

      Joo elikkäs näiltä muilta ei ole tullut selkeitä ohjeita joten jos et osaa sitä vieläkään niin näillä ohjeilla opit hetkessä.

      1. Tarvitset tähän yhden henkilön, joka olisi suhtkoht vahva ja pidempi kuin sinä. Kaverisi pitää käsiään yhdessä, johon sinä laitat oikean tai vasemman jalkasi. Pidä kaverisi olkapäistä kiinni. Laskekaa yhdessä 1, 2 ja 3 pomppien rennosti. Kolmannella kaverisi heittää sinut ympäri niin että teet takaperi-voltin. Sinun itse täytyy tehdä suurin työ, kaverisi auttaa sinut lentoradalle. Itse ponnistan ylös/taakse samaanaikaan yrittäessäsi takaperivolttia niin pitkälle kuin pystyt. Jos tämä onnistuu, toista tarvittaessa 1-2 kertaa.

      2. Kun vaihe 1 on tehty, siirryt tähän vaiheeseen. Yrität takaperinvolttia ilman kaverin tukea jalasta. Kun hyppäät ja yrität takaperinvolttia, kaverisi seisoo vieressä ja kääntää sinut takaperinvolttiin jos se ei näytä onnistuvan muuten. Itselläni tätä vaihetta ei tarvinnut tehdä, vaikka oli kaverit vieressä valmiina.

      Onnea harjoitukseen!

    • 4575

      vedä eka kyykylteen siitä ponnista kunnon vauhdit ja nojaa kunnolla taakse

    • juu3333

      Itse harjoittelin niin että menin selkä plätsin ja siitä takaperin voltin jaloilteni

    • päkkäripoika

      Jos vielä apua kaivataan, niin hypit korkealle ja ponnistat itsesi ylös ja painat yläselkääsi taaksepäin. Eli pyörähdät SUORAAN taaksepäin.
      monista youtuben videoista ion myös apua, en osaa oikein selittää, mutta tärkeintä on ROHKEUS!!!
      KIITOS.

      • moimiykj

        ite oon telinevoimistelija ja must on todellaki helpompaa tehä takaperin ku etuperin eka opettelin tekemään takaperin siltakaadon sit kaveri autto mulle tekee flikin trampalla ja lopuks takaperin voltin se on tosi helppoa ku sen osaa :D:D nyt oaan vaikka millasia temppuja :D


    • htogog

      Mäkin haluaisin oppia päksyn.Osaan selkäpäksyn todella hyvin mutta kun yritän varovasti pientä,vinoa päksyä niin menen heti selälleni:( (voltin osaan jaloille ilman vauhteja)

    • kaisad334

      mä en osaa sitä vieläkään vaikka harjottelin nuo kaikki koska mä pelkään että lennän niskoille ja oon kerran lentänyt ja munn niska vähä taittu ja iso veli kiusaa mua jos en opi siis mitä teen jos en uskalla????

      • Anonyymi

        Luota itseesi. Trampoliinikin on todella hyvä apu


    • freefun niko

      Juu siis,noitahan on kain maailman voltteja,itse opin eka ton bäkin(backflip) hyppelemällä talvisin,tietenkin myös samalla tyylillä kun volttimies oppi.itse suosittelen tota volttimiehen kommentoimaa tekniikka tai sit jos se ei luonnistu..niin alat eka hyppii pikkasen vinoon(esim penkiltä ja sitte lähet kokoajan vaa yrittää enemmän bonuksena tulee että muista aina venytellä ennenku hypit muuten tulee rumaa jälkeä.

    • JH17

      Mä en uskalla tehä päkkiä vaikka varmaan osaankin voisko joku neuvvoo vähä. En uskalla pyörähtää. :(

    • bäggäriminimies!

      opin bäggärin tossa joksus 8 vuotijaana poikana! minun isoveli ja sen kaverit hyppy jotain ihmelentoja sillno! ja kerra nkun pääsin sinne niin pyöritiv vaan ja tulin vissiin mahalteen alas!! nyt olen 13 vuotijas! ja menee tuplabäggi ja tuplavoltti myös!! .-- tehkää bäggäri näin!!!!!

      --- -- 1 mene trampoliinille hyppimään ihan rauhassa! hypi takaperin! silleen että takan on palon tilaa! ja mietit että vähän se bäggäri on paha!! mitä jos mää tuun niskalleen!!

      2--- sitten otan kunnonpomput!!!!!! ja vedät jalat yli pään! ja ei sen kummenpaa!! ei sun kannata mistää polvista ottaa kiini tai niin! Heti ensimmäiseksi!! ja pyörit sit vaan siitä!!!!!

      PAHIMMAT VIRHEET MITÄ VOI TAPAHTUA!!!!!!!!!
      1! et ota isoja pomppuja!! se on pahin virhe kiun olit ensikerta lainen!!!! (( MUISTA ISOT POMPUT!!!!))))
      2!! ei ole!! muistat vaan ottaa isot pomput niin saat sen helposti!!!!!!!!!! et tuu niskalleen!

      • Jskapadka2

        Ite en kyl mitää isoi pomppui ees tarvinnu


      • Anonyymi

        Mä saan takaperin voltin trampalla ilman vauhtia. Ja mä lähen seuraavaks airtrackille harjottelee. Osaan myös veteen niin kuvittele mut patjalla tai foam pitissä.


      • Anonyymi

        mä saan päkkärin trampalla ilman yhtään vauhtia ei se oo vaikeet! mä saan myös veteen sekä foamiin. mä lähen kokeilee airtrackille ja patjoille.


    • tramppa pro

      voisko joku kertoo miten tehää bäckflip 1220 full

    • tyyppi
    • backflippi

      mä oon oppinu kyl tavallisen etuperin voltin mut en bäkkii ja sit joskus en enää uskallakkaan tehä sitä kun lensin melkein niskoilleen mut mä haluisin uskaltaa vetää bäkin! kiitos jos kommentoit tätä :)

      • Anonyymi

        Luota vain itseesi!!!


    • kohta onnistuu

      en osaa vielä ihan täydellistä bäkkiä mutta olen koittanut harjoitella näin:otin jumppa pallon trampoliinille pompin ensiksi aika pienesti siinä sillen en jalolteen sen pällä vaan perseelteen ja sitten vain ponnasin jaloilla taakse päin se vain on niin että siitä ei oikein voi tulla niskoilteen kannattaa ensiksi ottaa pienemmät vauhdit mutta ei liian pieniä muuten voisi tulla niskoilteen mutta se ei sattuisi lainkaan onnea!

    • asday3

      Moro, tästä kaikille harjoittelioille hyvä vinkki, jolla heität voltin jo vartin päästä :)

      "vaatimukset": Kärrynpyörä on osattava, ja lihavuus on ainakin haitaksi. Myös halu oppia on tärkeä! :D

      Eli siis näin opin sen itse: Ensiki teet normaalin kärrynpyörän trampoliinillä, jos meni hyvin, seuraavalla kerralla käännä käsien alastulo pistettä enemmän taaksepäin. (eli siis jalat osottaa suoraa eteenpäin, mutta ylävartalo on kääntynyt, ja kädet tähtää vähän vinoon). Näin jatkamalla, lopussa sinun on lähes PAKKO heittää itsesi selän yli. Huom. Käännä vain vähän kerrallaan.
      Enempää neuvoja tästä tyylistä ei vaadita, sen hoksaa itse sitte kun on harjoittelemassa.

      Et voi tulla niskalteen, koska kädet on aina ottamassa vastaan, ja katseen voi pitää kokoajan taaksepäin, jolloinka mitään pelkoja ei pitäis olla.
      - Ehkä vähän tylsää ku oppii niin nopeesti.
      ---------------------------------------------------
      Ne jotka on kiinostuneita heittää bäkkärin maasta. Älkää edes haaveilko jos ette osaa trampalla niin, että pystytte tekemään sen HELPOSTI ilman yhtään vauhtia.

      Eli siis, laittakaa joku levee asia (käytin lautaa itse) trampoliinin suojapehmusteelle, n. 2m pitkä ja vähintää jonki 15cm levee, kuhan tassut sopii siihen. Laittakaa joku istumaan laudan päälle viel, et ei se vaan luiskahda vittuun siitä kun ponnistatte. Tässä lihavuus olisi bonusta siis.
      Siitä vaan sitte teette parhaan suorituksenne, ja todellakin, älkää epäröikö, sillon niitä onnettomuuksia käy.

      • Anonyymi

        Siin pitää olla kevyt jos maassa pystyy heittää semmosen.


      • Anonyymi

        Se on maassa ihan toisenlaista kuin se että vetää trampalla ilman vauhtia.


    • oppinut

      kiitos näistä vinkeista itse opin tänään bäkin että kiitos

    • korppugirl

      itte osaan kaikki temput ite paitsi takaperinvolttia osaan niiku selkäplätsin kautta mutta ku yritän ilma selkäplätsii nii saan kauheen paniikkikohtauksen ja joo sillee
      ei mua sillee hirveesti pelota mutta ku mulla on kerran murtunu ranne trampalla nii tulee aina kauhee olo ku yrittää tehä jotai uutta ja mä en tiiä mitä mä tässä selitän mutta olisko jotain tapaa joka on ihan varma ja turvallinen
      sillee jonka voi harjotella yksin
      ku ei oo oikee semmosii ystävii jotka auttais :(

    • 1vuos sitte alottanu

      Ite oli pakko opetella ku yks vähä huonompi hyppijäki osas :DD.
      Meil oli patja. !PROTIP! !EI KORKEITA HYPPYJÄ! Patjalle ei satu paljoo ku putoot niskoiltes matalalta. Jos tiedät miten tehään selkäbäkki opettele se selältä takasi selälle jalkojen yli niin siinä tulee se pyörimistekniikka tutuks. Siinä pienil pompuil hyppien kiskastaa jalat täysillä yli! (kato kokoajan olkapään yli jos pelottaa paljon näät siin vaan sen patjan, ei pelota! siitä vaa flippiin) !GG easy!! ite opin noin muistan vielki miten pelotti vetää se mut sitte vaa kiskasin ja nyt meneee niin helposti(:.. Veteenki voi opetella jos pelottaa sinne ei satu :)

      • 1vuos sitte alottanu

        P.S En osaa minkään sortin kärrynpyöriä tai puolvoltteja mis käytetään käsiä, mahdotonta tekniikkaa. Muuten menee front(mahalteenkin)(myös 180), backflip, sideflip, misty 720, corkscrew 720,


    • apua päkkäreissä

      koitin teidän hyviä vinkkejä esim sitä että eka selkäplätsi ja sitten siitä bäkkäri mutta ei onnistu.:( Koitin ottaa kovat pomput ja tehdä ihan siitä päkkärin mutta teen sitte selkäplätsin en saa tehtyä päkkäriä oisiko jotain muita vinkkejä??

    • ei se vaa onnistu ap

      Koitin sitä ekaksi selälleen ja sitten takaperin mutta menen aina sivulle tai joskus onnistuu m utta olen harjooitellut tuota jo viikon eikä se auta yhtää asiaaa!!!!

    • iTrikki

      Ite opettelin sen koulun salissa. käännettiin sellanen "ponnistustramppu" (ei lauta) niin että se oli patjaan päin. vedin eka olkapään yli monesti, ja sitte opin laittaa jalat pään yli. no en sitte parin päivän päästä enää muistanu mite se tehää ja ku mentii muutama viikon päästä ouluhalliin nii siellä vedin joltai korkeelta jutulta päkin "potkasemalla" palikkamereen ja melkee osu päähän reuna. eli toisinsanoen opin sen potkasutylillä joka oli kyllä aika vaarallinen mutta kyl kannatti.

      • iTrikki

        nii ja sem jälkee onnistu trampalla normityylillä.eli olan yli ja potkasemalla opin


    • tramppa jäbä

      Pidä kerä kiini ja älä misään nimessä jätä pyörimistä kesken! ps.Se on vaaike saada yli pyörimään.

    • Vituttaa kuunnella

      Tarvitaanko siihen äänitehostetta kun mistään muusta harrastuksesta ei lähde niin kamalat äänet?

    • voltti

      KERTOKAA MITE TEHÄÄ TUPLAVOLTTI TRAMPAL PLIIS!!!!!

    • Trikkaaja

      Ekana et ei kannata ottaa paineit koska tein triplavoltin liian pienistä vauhdeista kovalle patjalle niskoilteen, eikä käyny kuinkaan.

      Miten opetin bäkin serkulleni:(oon ite 12 ja opin joskus 8 v nii en muista oon telinevoimistelija)
      -harjoittele flikkiä vinoon kunhan se menee selän yli. Ja joku voi heittää kevyen patjan alle.
      -tee flikki aina suorempaan ja suorenpaan, kunnes osaat sen oikein.
      -tee flikki mutta kun olet laittamassa käsiä trampoliiniin vedätkin ne pois ja laskeudut polvilteen.
      -nyt tiedät miten pyöriä selkä kaarella
      -ota kovempi vauhti ja yritä jaloilteen

      Entä tuplavoltti:
      -pitää osata voltti
      -kannattaa mennä paikkaan esim Taito Liikunta Keskus ja kokeilla turvallisesti pois trampoliiniltä hypäten patjalla tai "juustomereen"/"monttuun"
      -ota kovat vauhdit ja aloita pyöriminen heti kun pääset irti trampoliinistä ja pidä kerä
      -kunhan pidät silmät auki huomaat kyllä milloin avata kerä
      -jos jaloilteen tulo pelottaa avaa aikaisemmin, jotta tulisit selälteen
      -kun osaat usein jaloilteen kokeile trampoliinin päällä

    • kokemustatodella

      Noni elikkä vaiheittain.

      Vaaditaan (takaperinkuperkeikka, uskallus hypätä slälteen ja spotteri(varmistaja) sekä selkä bäkki)

      1.tee takaperinkuperkeikka.
      Tee uudestaan mutta aloittaen ylempää kyykystä.
      Tee sama uudestaan mutta aloita seisaalteen.

      2.tee koko ykkös ohje täysin samanlailla mutta kun olet kuperkeikan juuri ylimenemisvaiheella niin ponnista käsillä itsesi ympäri ja seisomaan. Toista pari kertaa.

      3. tee pari selkä bäkkiä (varmistuaksesi.)

      4.sitten tee pari korkeaa pomppua ja kuvittele jollakin tiukkaan kerään rintakehäsi päälle kuin pystyt. (Muista älä tuo käsiä ottamaan jalkoja vaan vedä jalat nopeaa vauhtia rintakehääsi ja sitten tartu niihin käsilläsi pitäen kerää )

      8. Nyt on vuorossa bäkki.i elikkä vaiheittain.

      Vaaditaan (takaperinkuperkeikka, uskallus hypätä slälteen ja spotteri(varmistaja) sekä selkä bäkki)

      1.tee takaperinkuperkeikka.
      Tee uudestaan mutta aloittaen ylempää kyykystä.
      Tee sama uudestaan mutta aloita seisaalteen.

      2.tee koko ykkös ohje täysin samanlailla mutta kuperkeikan juuri ylimenemisvaiheella niin ponnista käsillä itsesi ympäri ja seisomaan. Toista pari kertaa.

      3. tee pari selkä bäkkiä (varmistuaksesi.)

      4.sitten tee pari korkeaa pomppua ja vedä jalkasi tiukkaan kerään rintakehäsi päälle kuin pystyt. (Muista älä tuo käsiä ottamaan jalkoja vaan vedä jalat nopeaa vauhtia rintakehääsi ja sitten tartu niihin käsilläsi pitäen kerää )

      5.nyt makaa selällään trampoliinillä ja mieti tekeväsi onnistunut bäkki . hengähdä vaikka minuutiksi. Noin nyt laske kolmeen tai jtn vastaavaa ja vedä jalkasi rintakehällesi ottaen se kerä josta puhuin. Tee mahd nopeasti. Toista.

      6. Nyt on vuorossa bäkki.
      Hengitä rauhallisesti ja uskalla yrittää!
      Ota korkeimmat pomput mitä saat (huom älä pompi liian k rauhallisesti ja uskalla yrittää!
      Ota korkeimmat pomput mitä saat (huom älä pompi liian kauan)
      Sitten pompulla jolla päätät sen tehdä lähtiessäsi ilmaan ala vetämään jalkoja siihen kerään rintakehälle . nojaa samalla taakse mutta älä kurkota. Kun lähestyt maata avaa kerä ja tulet jaloilteen.


      Toivottavasti opit tai sait vinkkejä

      • samahenkilö

        En tiedä mitä tuolle kävi mutta alemmat kuusi vaihetta ovat tarkoitukselliset.


    • backflip

      Ite harjoittelin takaperin voltin ensin kyykystä ja sitten koko ajan enemmän korkeutta sitten kun on rohkeutta niinn seisaaltaan

    • TerdEzFIN

      Emmää vaan ttiiä

    • juustonaksu

      minä vaan kokeilin tehä bäkki ja tulin polvilten ja sit oli niin kivaa et tein sen koko aja uuestaa ja uuestaa ja nyt osaan sen

    • Viaras

      Itse kun osaan takaperivoltin suosittelen aloittamaan siitä että pyydät kaveria auttamaan siten että annat toisen kjalkasi hänen kädelleen ja kun hyppäät ja nojaat samalla taaksepäin niin kaverisi antaa lisävauhtia heittämällä jalkasi mukaasi ja voilá toistat samaa muutaman kerran ja sitten voit kokeilla ilman kaverin apua. Itse opin takaperivoltin näin.

    • PäkkärinOppijat

      Tässä on ohjeet joilla saa todella helposti päkkärin!

      1. Mene trampoliinille ja pompi.
      2. Hypi kerähyppyjä, älä tuo käsiä jaloille vain jalat rintaan.
      3. Hypi selälleen mahdollisimman korkeista pompuista.
      4. Venyttele ainakin selkä, nilkat, niska ja ranteet, muukin venyttely olisi hyvä!

      Olet nyt lämmitellyt!

      5. Tee takaperinkuperkeikkoja!
      6. Hyppää selälleen ja yritä kierähtää pään yli ilmassa!
      7. Kysy kaveria avustamaan päkkärissä trampoliinilla patjalle!
      8. Sano kaverillesi että ottaa pakaraa vähän alempaa kiinni toisella kädellä ja toisella kädellä selästä kiinni, ja sano että än yy tee nyt ja sitten hänen pitää auttaa sinua pyörähtämään pään yli patjalle!
      9. Kun sinä osaat avustuksella patjalle päkkärin ota patja pois ja tee päkkäri yksin!

    • Anonyymi

      Rakenna sirkustelineet joissa on narut. Ota naruista kiinni ja hyppyvauhdit ja pyörit taaksepäin. Sitten pitää uskaltaa päästää naruista irti just ku pyörähtää. Eli just ku lähtee pyörimään niin päästää naruista irti ja pyörii niin että putoo takas jaloilleen. Eikä lopeta pyörimistä kesken. Muuten siinä voi loukata.

    • Anonyymi

      Ps. Ne joita kiinnostaa vetää bäkkäri maassa. Älkää ees haaveilko jos ette osaa trampalla ilman sirkusvälineitä ja ilman hyppyvauhtia. Muuten siinä voi loukata.

    • Anonyymi

      Takaperinvoltti on oikeasti helpompaa kuin etuperin.
      Kaveriltakin voi pyytää apua. olen itse opettanut siskolleni takaperinvoltin maassa pidolla.
      Pitää odotaa että on tarpeeksi korkealla ja sit siel korkealla alotaa tekemään.
      Mitä pienempi on kerä sitä nopeammin pyörii.
      Ensiksi kannataa kokeilla pari kertaa selkäplätsiä.

      • Anonyymi

        Sä oot iha oikeessa että takaperinvoltti on helpompi ku eteenpäinvoltti kun sen osaa. se vaan tuntuu pelottavammalta. Etuperinvoltti on todella vaikea tehdä maassa.


    • Anonyymi

      ok.mä teen nyt päkkäreitä omalla turvallisella taidolla. yllytyksiä ei kannata ottaa vastaan jos kokeilee uusia temppuja trampalla. muuten voi loukata.

    • Anonyymi

      Eli mä tarkotan opettele ensin selkäbäkkäri ja sit suora taaskepäinkuperkeikka. Pitää olla kunnon tramppa mikä joustaa hyvin. Rakenna sirkustelineet ja laita niihin ohuet narut. opettele niissä kieppi takaperin, sit ku osaat sen ni kunnon vauhdit ja just ku lähet pyörii taaksepäin ilmassa päästät irti naruista juuri oikeaan aikaan, just ku selkä on alaspäin korkeimmassa kohdassa ni jalat taivasta kohti ja ympäri niin että putoot takas jaloilles. pyöri loppuun asti älä lopeta kesken sitä pyörimistä. jos lopetat kesken siinä voi loukata. muista olla rohkea mutta järkevä, älä tee tyhmästi koska jos epäonnistuu ni voi käydä hullusti.

    • Anonyymi

      ELI KU OSAAT JA USKALLAT PÄÄSTÄÄ IRTI KU LÄHET PYÖRII NIIN KORKEIMMASSA KOHDASSA KU ON SELKÄ ALASPÄIN, SIITÄ VAAN JALAT KATTOA KOHTI JA YMPÄRI TAAKSEPÄIN NIIN ETTÄ TIPPUU TAKAS JALOILLEEN. EI SEN KUMMEMPAA. VOI TEHÄ KERÄLLÄ TAI IHAN MITEN OSAA/HALUAA, KUNHAN TULEE OIKEIN ALAS.

    • Anonyymi

      VOLTTEJA ON KYMMENIÄ ERILAISIA. EI OO OLEMASSA MITÄÄN OIKEAA TAI VÄÄRÄÄ TAPAA TEHÄ TAKAPERINVOLTTIA. VOI TEHÄ NIIN MIKÄ ITSESTÄ TUNTUU HYVÄLTÄ.

    • Anonyymi

      JA ETUPERINVOLTIN JA SIVUTTAINVOLTIN, SEKÄ PUOLIVOLTIN SEKÄ TRAMPALLA LENTOKÄRRYNPYÖRÄN OSAA TIETENKIN JOKAINEN TERVE IHMINEN JOS VAAN VIITTII YRITTÄÄ.

    • Anonyymi

      Sä oot iha oikeessa että bäkkäri on helpompi ku etuperinvoltti. Alussa se tuntuu vaikeemmalta ku opettelee. Mut ku mä nykyään osaan ja mul on hyvä taktiikka ni se on oikeesti paljon helpompi ku etuperinvoltti.

    • Anonyymi

      eli kun sul on sirkustaktiikka mikä mul on. sit kunnon vauhdit ja IRTI. HYPPY KORKEELLE SELKÄ ALASPÄIN JA SIT VAAN JALAT NOPEESTI TAIVASTA KOHTI JA YMPÄRI JA TIPPUU TAKAS JALOILLEEN. EI OO VAIKEE. SE ON OIKEESTI HELPOMPI KU ETUPERIN TAI SIVUTTAINVOLTTI.

    • Anonyymi

      takaperinvolttiin ei oikeesti tarvii ees mitään kerää. mä oon heittäny sen trampalla liman kerää ja silleen että kerä ei oo pieni vaan iso ja ilman että pidän jaloista kiinni. mun yks kaveri heittää bäkkäreitä kovalla maalla ilman mitään kerää.

    • Anonyymi

      mä siis keksin parhaan tavan oppia takaperinvoltti. toi on paras taktiikka ikinä.

    • Anonyymi

      jos kiinnostaa heittää bäkkäri maassa, älkää ees haaveilko ellette osaa trampalla tai patjalla ilman vauhtia. muuten voi loukata. trampalla lähtee bäkkäri mutta en viitti maassa ku pelottaa että menee niskat.

    • Anonyymi

      Vaikka bäkkäri on helpompaa ku eteenpäinvoltti, se on pelottavampaa. Mullakin on vähä se pelko ku mä vedän sen ilmassa siis iha trampalla että tää on paha. Mitä jos mä tuun niskoilleen. Etuperinvoltti, sivuttainvoltti, puolivoltti ja kaikki muut temput menee joskus ylikin. Eli oo varovainen siinä bäkkärissä. Se on tosi vaikee saada yli pyörimään.

    • Anonyymi

      SUPLAUDALTA VETEEN JA PEHMUSTEELLA TAKAPERINVOLTIN OSAA KUKA TAHANSA, JOS VAAN VIITTII YRITTÄÄ!

    • Anonyymi

      JA TRAMPALLA MIKÄ TAHANSA LIIKE JOSSA HENKILÖ PYÖRÄHTÄÄ ILMASSA TAAKSEPÄIN ON TAKAPERINVOLTTI! ELI BÄKKÄRI! ELI VOLTTI TAAKSEPÄIN! BACKFLIP! BÄKKI!OLI SIRKUSKAMAT TAI EI!IHAN SAMA MUA EI KIINNOSTA PÄTKÄÄKÄÄN!

    • Anonyymi

      MENEE HERMOT NÄIHIN PIKKULIKKOIHIN JA TYPERIIN NUORIIN POIKIIN! JOKAINEN TEKEE NIINKU OSAA/USKALTAA!OLKOON VAIKKA KUMPARE APUNA! SIL EI OO MITÄÄN VÄLII!PÄÄ ASIA ON ETTÄ TULEE OIKEIN ALAS!

    • Anonyymi

      jos joku ei uskalla mitenkään vetää takaperinvolttia, NI ON IHA LIIAN VITUN PELKURI JA SÄÄLITTÄVÄ PASKAHOUSU!JOTEN ROHKEUS ON KAIKISTA TÄRKEIN.

    • Anonyymi

      Toinen helppo tapa opetella bäkki, vedä side ja siitä jyrkennät pikkuhiljaa taaksepäin. lopulta mä huomasin omin silmin että vedin backflipin. se ei oo kovin vaikeeta, pitää vaan uskaltaa.

    • Anonyymi

      eli ku osaat kieppejä taaksepäin eri paikoissa, opettele kyykystä ja seisten taaksepäin rumia kärrynpyöriä. tee vielä kieppejä taakse että tiiän miten voi pyörähtää taaksepäin. sit vaan kunnon vauhdit ja hyppäät korkeelle ja pyöräytät taaksepäin että tiput takas jaloilles. tai jos ei oo vaihtoehtoo lähtee niit kieppejä harjottelee. vedä sivuttainvoltti jos osaat ja siitä pikkuhiljaa jyrkennät koko ajan taaksepäin. lopulta mä vaan sain vedetty backflippiä. kyl se lopulta onnistuu. se ei oo kovin vaikeeta ku sen liikkeen osaa. se on uskaltamisesta kiinni.

    • Anonyymi

      jos et osaa sivuvolttia mene harjoittelemaan backflippiä pehmeään monttuun. kyn on tarpeeks pomppua ja lähet tekemään ni käytä koko kroppaa ja kunnolla pyöräytät taaksepäin ja yrität tulla jaloilles mutta älä pyöräytä yli. myös veteen voi opetella jos pelottaa sinne ei satu.

    • Anonyymi

      jos kiinnostaa heittää bäkki maassa, älkää ees haaveilko jos ette saa trampalla sitä niin että pystytte vetää sen helposti ilman yhtään vauhtia. tai tasaiselta monttuun. muuten voi loukata.

    • Anonyymi

      vaikka takaperinvoltti olis kuinka pelottavaa ja ei millään uskalla. se on oikeesti helpompi ku eteenpäin voltti. se vaan tuntuu pelottavammalta ku ei nää minne menee. etuperinvoltti on todella vaikea vetää maassa.

    • Anonyymi

      Jos uskallat voit koittaa trampalla backflipin silleen kädet vapaana jyrkästi freestylenä. Mä oon uskaltanu jo vetää sitä. Mutta älä tee jos ei rohkeus riitä.

    • Anonyymi

      MÄ PÄÄSIN BACKFLIP PELOSTA EROON!

    • Anonyymi

      SE EI OO VAIKEETA. SIINÄ PITÄÄ VAAN HYPPÄÄ KORKEELLE JA PYÖRÄYTTÄÄ TAAKSEPÄIN ETTÄ TIPPUU TAKAS JALOILLEEN!

    • Anonyymi

      Oota rupeen lukee

    • Anonyymi

      Trampalla on kivaa heittää voltteja. Varsinkin tuo backflip kun sen osaa. Mutta se on aivan eri juttu suoralla maalla, joten tramppaan ei ainakaan kannata tottua.

    • Anonyymi

      Nyt alan harjottelee vesitrampalta veteen sitä backflipiä.

    • Anonyymi

      Ne jotka on kiinnostuneita vetää bäkin maassa. Älkää ees haaveilko jos ette oo kevytrakenteisia ja teillä on paska ponnistusvoima.

    • Anonyymi

      Etuperin valtion parempi ja helpompi kun takaperinvoltti

    • Anonyymi

      Eikä oo.

    • Anonyymi

      Bäkkäri on helppo jos sen vaan tekee. se on uskaltamisesta kiinni että vedätkö. nyt kaikki vaan airtrackille ja patjoille kokeilee. veteenkin ja foamiin voi opetella jos pelottaa niihin ei satu. ja trampalla sen osaa kuka tahansa terve henkilö, jos vaan viittii yrittää. mä saan sen trampalla ilman mitään vauhtia.

    • Anonyymi

      Mistä löytää hyvän paikan harrastaa akroo tai trampoliini temppuja

    • Anonyymi

      Mä tein triplavoltin eteen ja vaihdoin ilmassa suuntaa, tein nelinkertasen bäkkärin ja seittemän sivuttaisvolttia, jokainen ihminen osaa ton jos vaan jaksaa jauhaa paskaa netissä

    • Anonyymi

      No siis trampoliinilta tai noin itsensä korkuiselta(vähän matalemmalta) kannatta ainakin ensin ja ponnistus ja kerä on tärkeitä

    • Anonyymi

      Voittamalla pelon ja uskomalla itseen. Opin sen itse parkour-hallissa valvonnassa. Älä lopeta liikettä kesken tai oikeasti sattuu!

    • Anonyymi

      Mä pääsen takaperinvoltin trampalla ilman yhtään vauhtia jaloilleen ihan omin avuin,ja osaan sen myös vesitrampalta, airtrackilta ja suplaudalta veteen ihan paikaltaan. Ja ponnarilta. Sekä kaikilla hyvillä alustoilla ihan varmasti menee pystyyn ei se oo vaikeet. Ja kun veteen osaan niin kuvittele se Foam pitissä. Enkä muuten harrastais mitään muuta urheilua jos ei olis varaa eikä paikkoja missä harrastaa. Pelaisin vaan päivät pitkät.

      • Anonyymi

        Hienoa ettet vaan pelaa minä harjoittelen backflip


    • Anonyymi

      Kannattaa vaan harjotella trampalla. Kokeile erilaisia tapoja mennä takaperin ympäri esim selkäplätsi ja jossain vaiheessa pystyt menemään sen ihan voltilla :)

    • Anonyymi

      MITÄ PASKAA!!!!! Mä osaan trampalla flipit ja spinnit joka suuntaan myös ihan paikaltaan ja kaikkee muutakin hulluu. Maalla menee vaikka mitä trikkejä sekä tosi huonolla airtrackilla. Niin kuvittele mut vesiurheilussa tai jossain SuperParkissa. Ja mä oon harrastanu kohta 7 vuotta parkouria Muuten en harrastais mitään urheilua jos ei olis varaa eikä paikkoja missä harrastaa. Pelaisin vaan päivät pitkät.

      • Anonyymi

        Hienoa
        Ettet pelaa


    • Anonyymi

      Mä osaan takaperinvoltin myös korokkeelta foamiin SuperParkissa. Ei se oo todellakaan vaikeet.

      • Anonyymi

        Hyvä


    • Anonyymi

      Mä osaan bäkkärin vesillä ihan mistä vaan ja miten vaan. Samoin trampalla ja airtrackilla ihan miten vaan. Muuten en harrastais mitään urheilua jos ei olis varaa eikä paikkoja missä harrastaa. Pelaisin vaan päivät pitkät.

    • Anonyymi

      JEEEEEE!!!! MÄ OSAAN!!!!!!!!

    • Anonyymi

      En uskalla tehdä takaperinvoltti miten uskallan

    • Anonyymi

      Opettelen tänään, bäkkärin.

    • Anonyymi

      Mä osaan takaperinvoltin trampalla ja airtrackilla sekä vesillä ihan miten vaan. Sekä talvella tasasella peltolumella ja lumilaudan kaa osaan sen ihan miten vaan. Enkä muuten harrastais mitään muuta urheilua jos ei olis varaa eikä paikkoja missä harrastaa, pelaisin vaan päivät pitkät.

    • Anonyymi

      Lumisella pellolla talvella isossa alamäessä bäkkäri on tosi helppoo kun sen osaa. Tarpeeks isossa alamäessä saan sen tuplana ihan miten vaan.

    • Anonyymi

      Mä pääsen takaperinvoltin talvella pellolla alamäessä ja tasasella lumella tuplana ihan miten vaan ei se oo vaikeet. Ja mä saan sen lumilaudalla tuplana tasasella lumella. Ja mä pääsen sen pellolla isossa alamäessä triplana. Sekä quint bäkkäri eli 5 bäkkiä ilmassa. Ja sit kans 10 bäkkiä ilmassa. Osaan ne ilman mitään kerää ei se oo todellakaan vaikeet.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe