OULU: KETTUSEN

SURMA SELVIÄMÄSSÄ?!

Läpimurto lähellä

Poliisi on toiveikas 27 vuotta vanhan "vappumurhan" selviämisessä.

Oululainen poikamies Jarmo Veikko Tapio Kettunen, 31, juhli vappuaattoa vuonna 1979 tuttavaseurueessa pistäytyen alkuillasta baarissakin. Hänet tunnettiin "pienenä ja hiljaisena miehenä" vakiokapakassaan Tulli-baarissa, joka sijaitsi kolmen korttelin päässä kotiovesta Oulun Kirkkokadulla.

Kettusen poikkeuksellisen raaka ja "kummallinen" murha tuona vappuyönä ei ole jättänyt kaupunkilaisia rauhaan, sillä tekijä on 27 vuoden jälkeen edelleen vapaalla.

Keskusrikospoliisin Oulun yksikkö penkoo tällä hetkellä noin kymmentä yleisövihjettä, joista kenties lupaavin tuli noin vuosi sitten. Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Ari Sorosen mukaan sitä ja paria muuta kannatti lähteä työstämään heti.

- Vuosien varrella on tullut erilaisia vihjeitä, mutta tämä oli varteenotettavan oloinen eikä sitä voitu heti sulkea pois, Soronen valottaa.

Vihjeen sisällöstä tutkinnanjohtaja ei voi tutkinnallisista syistä paljastaa enempää. Poliisi on kuitenkin "positiivisella mielellä" murhamysteerin mahdollisesti orastavasta ratkaisusta.

Ruumis lojui neljä päivää

Murhattu Kettunen kävi päivätöissä elementtisaumaajana. "Hän käytti hyvin paljon alkoholia, mutta ei humalassakaan koskaan haastanut riitaa", Kainuun Sanomissa kerrottiin 1979.

Tunnettuja vihamiehiä Kettusella ei ollut eikä hän ollut sekaantunut rikolliseen toimintaan.

Juopunut Kettunen nähtiin surmailtana Tulli-baarin ovella puoli kymmeneltä.

Mies jätti tutun seurueensa eikä häntä sen koommin ole nähty elossa. Työkaverit ihmettelivät ja kävivät kolkuttelemassa kotiovea, kun Kettunen ei seuraavana päivänä saapunut töihin. Lopulta ystävä löysi miehen kuolleena verisestä kodista neljä vuorokautta murhan jälkeen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/200608014944581_uu.shtml

247

9615

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hatkija Tuupala

      Olemme ratkaisseet tämänkin veriteon. Murha se on ja on selvää, että murhaajat ovat ne henkiinjääneet kapakassa tai sitten se kuka löyti murhatun?

      • Hatkija Tuupala

        murhan motiivina oli SILMITÖN MUSTASUKKAISUUS.


    • silpomista

      Muista tuolloin vuonna 1979 ollessani töissä Oulun "pöpilässä", miten lääkäri oli tuumannut että: "eipä ole ensimmäistäkään tässä talossa noin sairasta ihmistä joka moiseen kykenisi."

      Seksuaalimurha, silpomista, paloittelua, ruumiinosien keittämistä... jne.

      • jabb

        Väitettiin, että ruumis olisi ainakin nyljetty. Epämiellyttävä ajatus, että kyseinen psykopaatti pääsi pälkähästä.


      • ja sukupuolielimet
        jabb kirjoitti:

        Väitettiin, että ruumis olisi ainakin nyljetty. Epämiellyttävä ajatus, että kyseinen psykopaatti pääsi pälkähästä.

        Ollut keitettynä kattilassa hellalla.


    • epäilevä x

      Taas tätä turhaa vouhotusta ilta-satu-lehtien toimesta.

    • Loijeri

      ""Hän käytti hyvin paljon alkoholia, mutta ei humalassakaan koskaan haastanut riitaa", Kainuun Sanomissa kerrottiin 1979.

      Tunnettuja vihamiehiä Kettusella ei ollut eikä hän ollut sekaantunut rikolliseen toimintaan."

      Iltalehdessä Kettusesta oli kuitenkin ilmeisesti poliisin kuva edestä ja molemmilta sivuilta kuvattuna.

      • 70-luvulla

        Kuvattiin jopa pelkkiä "juoppoja" poliisin arkistoihin jotka yöpyivät usein poliisin pahnoilla.


      • joku vaan

        Tiedän tekijän ,istuu tällä hetkellä vankilassa.


      • Loijeri
        joku vaan kirjoitti:

        Tiedän tekijän ,istuu tällä hetkellä vankilassa.

        ..ja tietenkään et vasikoi poliisille. Tapaushan on selviämässä.


    • odotellaan

      2.8.2006 poliisi oli toiveikas ,että juttu selviäisi.5 vuotta on kulunut, eikä mitään ratkaisevaa ole tapahtunut.Tuntuu oudolta,että nykytekniikka ei tuo ratkaisua.Paljonpuhuttu dna taitaa olla humpuukia. Onko poliisilla esim. surma-ase mihin verrata.Onko tekijä jättänyt itsestään sormenjälkiä tai onko tekijästä jäänyt veri.ym.jäliä.Pitäisi ottaa kaikilta tietynikäisiltä miehiltä dna. ja sormenjäljet.Siinä sitä olisi hommaa.Entäpä jos käytti käsineitä.Jos uhri löytyi verisestä asunnosta, niin varmaan oli tekijällä myös verijälkiä.Tekijän täytyi myös poistua asunnosta jossakin välissä.Kukaan ei ilmeisesti nähnyt tai kuullut mitään.Teko tapahtui kerrostalossa,joten voisi kuvitella,että jonkunlaista metakkaa olisi kuulunut.Tekotavaksi on veikkailtu millon vasaraa milloin kirvestä.Uhria olisi silvottu ja tehty ties mitä.mikä lie totta.

    • huh-hei

      Miksi puhutaan seksuaalimurhasta,oliko uhrille tehty jotain,mikä viittaisi esm. raiskaukseen, tai sodomiaan.Monissa kirjoituksissa puhutaan ,että uhri oli homo.Kyllä kai lähimmät tuttavat olisivat tienneet.Asuiko Kettunen yksin,vai oliko joku kämppäkaveri.Kylläkai ainakin naapurit tiesivät ja näkivät ketä kulki uhri luona.Puhuttiin myös kadonneista avaimista ja erikoisesta avaimenperästä.Ehkäpä jollakin oli omat avaimet asuntoon.Oli lähtenyt Tulli-baarista kavereiden huomaamatta.Päästikö noin vain ventovieraan asuntoosa?Vai odottiko joku jo asunnossa.Ken tietää.Luultavasti tuli riitaa joko viinasta tai rahasta ja tekijä pimahti.Kummallista,että ei tekijää ole löydetty.Varmasti Oulun kokoisessa kaupungissa riitti jo noihin aikoihin vaikka minkälaista hiipparia.Oli jopa kaksi laitosta ns. hulluille.Huhuttiin silpomisesta ja ties mistä.

      • älyvapaata kansaa

        Joo, teko oli tarpeeksi raaka, niin että poliisi ei uskalla tehdä enää mitään. Sitähän nämä "esimerkkitapaukset" ovat olleet - ja sitten poliisit tietävät tekevänsä seuraavaksi joukolla "itsemurhan" - tarvittaessa vielä laajennettunakin. Eihän tuosta vuodesta 2006 poikinu tmitään muuta kuin lisää psykopaattisen raakoja murhia.

        Poliisit, syyttäjät ja tuomarit ovat voimattomia, ja auktoriteettinen kansanusko pitää järjetöntä systeemiä yllä, jossa ihmiset, poliisit ja tutkijat elävät ainaisen pelon alla, tai vaihtoehtoisesti korruptoiduttava.

        Jo 90-luvulla oli Turun alueella ensimmäiset uutiset järjestäytyneen rikollisuuden suojelurahankeruusta, ja autoja räjäyteltiin. Sitten puheet hiljeni vähitellen, ja mafia sai haluamansa otteen, ja kun tuolle tielle on lipsuttu, niin otteet ovat vain koventuneet, ja korottuneet oikeuslaitoksiin asti.

        Ja mitä tekee älyvapaa kansa - käykää katsomassa Ulvila keskustelua, jos ette tiedä mikä on suomalaisten älykkyysosamäärä tästä tilanteesta.


    • pommerihuika

      Eikös tämä Kettunen löydetty teloitustyyliin ammuttuna kotoaan.Oli lojunut kuolleena monta päivää asunnossaan.Taisi poliisi ilmoittaa läpimurrosta jutun tiimoilta jo vuosia sitten. Muistaako joku pitääkö tämä paikkaansa.Olisiko Alibissa mitään juttua.

    • Män 42 wee

      Muistaakseni Kettunen oli jaellut avaimiaan melko huolettomasti tutuilleen. Kettunen löytyi ainakin osittain silvottuna ja paloiteltuna. Joku aiempi kirjoitti, että asunnossa oli varsinainen anatomian näyttely. Kannibalismistakin huhuttiin. Joitakin ruumiinosia oli yritetty kypsentää keittämällä tai paistamalla. Alibissa oli juttua joskus 1980-luvulla ainakin. Myös minfossa on aiheesta ketju.

    • 212

      2006 poliisi ilmoitti,että kettusen jutussa olisi jonkunlaista läpimurtoa.Nyt on vuosi 2011 eikö mitään uutta ole kuulunut.Puhuttiin raa;asta ja kummallisesta tekotavasta.Ehkä poliisilla pitäisi vihjata tekotavasta, niin turhat spekuloinnit keittämisestä ja paistamisita jäisi pois.Ehkä jutut ovat totta.Uhri löytyi verisestä asunnosta.Varmasti tekijä on myös tahriintunut vereen.Kaikki ryyppykaveri uuteen syyniin.Jos ovat elossa.Oliko ensin raiskattu ja sitten tapettu?

    • po

      Jos Kettunen on silvottu, keitetty ja tehty ties mitä,on tekoon kulunut varmaan melkoisesti aikaa. Onko edes pannut vastaan joten tekijässä saatoi olla naarmuja tms: jälkiä.Oliko uhrin tuttavilla teon jälkeen mitään jälkiä kasvoissa tai kehossa.Nähty elossa 21.30 .Surma-aika oli kalevan jutun mukaan 01.00-02-00,kuuluiko asunnosta metakkaa.Mikä lie laukaissut tekijän murhan himon.Tuliko riitaa viinasta ,vai mistä

    • hoh-hoi

      Mahtaakoha poliisi lukea näitä keskustelupalstoja.Kettuselta oli avaimet hukassa.Miksi tekijä vei avaimet?Jos talossa on alakerrassa varasto,jonka kautta tekijä poistui ja tarvitsi avaimia.Joku tiesi ,että monilla oli avaimia Kettusen asuntoon.Eikä kuulemma päästänyt ventovieraita asuntoonsa?Puhuttiin kummallisesta murhasta.

    • nacru

      jospa kettusen tappaja otti avaimenperän muistoksi, kuten ns. hammasmurhaaja otti hampaita uhreiltaan.ainakin vaimon hammasta piti lompakossaan.kettuselta oli lehtijuttjen mukaan kateissa erikoinen avaimenperä.

    • arsene lupin

      Ehkä vanhemmat oululaiset muistavat,keitettiin ja paistettiinko Kettunen todella,vai onko kyseessä pelkkä urbaani legenda. Jutusta kuuluu nykyään harvoin.muutama vuosi sitten poliisi oli toiveikas jutun selviämisestä.liekö ketään koskaan ollut pidätettynä jutun tiimoilta.yllättävän usein tekijä löytyy lähipiireistä.jossakin ,taisi olla kalevassa,että oli lyöty astalolla.oli myös silvottu eli olisi myös käytetty teräasetta.erikoinen avaimenperä kateissa.taisipa joku tietää,että olisi ammuttu.mikä lie totta.kai 70-luvulla on osattu ottaa esim. sormanjälkiä.asunto oli ollut verinen. ehkä tarttunut tekijään.niin vanha juttu,että ehkä vanhentunut ja menee tapon piikkiin.

    • salapoliisi joku

      30.4.2009 iltasanomissa juttu kettusesta.poliisi piti lähes varmana,että useampi henkilö tietää tekijästä.tekijä olisi ollut tekohetkellä samaa ikäluokkaa uhrin kanssa,siis yli kuusikymppinen tällä hetkellä mikäli elossa.jossakin mainittiin,että uhri olisi ottanut 400mk,n vekselin ja tekijä olisi vienyt rahat tai mitä olisi ollut jäljellä.poliisi oli sitämieltä,että tekijä ja uhri olisivat jollakin lailla tuttuja, koska oli päässyt uhrin asuntoon.tekijä olisi ollut todennäköisesti myös veressä. suojeleeko joku tekijää!

      • Erkki-Pentti

        En ymmärrä, miksi Kekkosslovakian aikaisessa Suomessa useampikin henkilö tiesi murhaajan, muttei puhunut siitä, koska kyseessä oli oman kylä jannu. Tämä tapahtui myös esim. Kyllikki Saaren ja Tulilahden murhissa.


    • letko

      2006 ja2009 iltasanomissa juttu oulun vappusurmasta.oli kuva uhrista. näytti poliisiarkistosta otetulta. ei näyttänyt kovin tuoreelta eikä mieheltä joka käytti alkoholia runsaasti.liekö ollut linnassa.puhuttiin pienestä ja hiljaisesta miehestä.oliko erikoisen pieni! tekijän on täytynyt olla selvinpäin koska pystynyt peittämään niin hyvin jälkensä,että tänäkinpäivänä juttu on avoin .poliisin mukaan teko raaka ja kummallinen.paljon puhuttiin ns.seksuaalimurhasta,mutta poliisi olisi varovaisempi arvioissaan.iltasanomissa ei mainittu mitään monissa lehdissä mainituista erikoisesta avaimenperästä eikä kadonneesta avaimesta.oliko joku odottamassa kettusta vai joutuiko sattumalta uhriksi.toivottavasti juttu vielä selviää.

    • listu

      Jos Kettusen surmaaja poistui paikalta esim. omalla autolla.Ehkäpä joku muistaa,oliko lähistöllä outo auto joka ei kuulunut talon asukaille.Poliisin mukaan tekijällä saattoi olla veriset vaatteet.Siksi tekijä pääsi livahtamaan kenekään näkemättä.Uhri löytyi verisestä asunnosta.joten ilmeisesti käytetty myös jonkinlaista teräasetta.Kainuun Sanomat kirjoittaa, että tekijä olisi erittäin kylmäverinen,joka pystyi peittämään jälkensä.Oliko tekijä mahdollisesti jopa siivonnut jälkensä! Veikä tekovälineet mukanaan?Teko oli tehty poliisin mukaan raivon vallassa.

    • atesti

      Silmät puhkottu Kettuselta? Oliko uhri tosissaan homo?Lyöty poliisin mukaan esineellä.Millä esineellä

    • ehkä?

      Asuiko 1997 Tuirassa surmattu pariskunta joskus samassa talossa, kuin 79 surmattu Kettunen.Jos jompikumpi tunnisti mahdollisen Kettusen surmaajan ja tekijä varmuudenvuoksi tappoi molemmat.Spekulointia?Tuiran surma oli kuulemma raaka.Niin oli lehtijuttujen mukaan myös Kettusen henkirikos.

    • ikioptimisti

      Erilaisten juttun perusteella voisi kuvitell,että Kyllikki Saaren, Bodomin ,Tulilahden,Tuiran ja Kettusen surmaajat olisi monien tiedossa ,vaan ei poliisien.Mitekähän lienee,vaan eikö kukaan uskalla puhua.Onko ehkä uhkailtu?Gustafsson on ainut,joka on Suomessa virallisesti syytön Bodominjärven tapaukseen.

    • ?

      Mikä talo se on missä tuo tapahtui? Tietääköhän nykyinen asukas, kämpän historiaa, vai onko se talo vielä olemassa?

    • horlok shelmes

      monesta jutusta saa sen kuva,että kettusen surmaaja olisi monenkin tiedossa.vaan ei poliisin.ei ole riittävää näyttöä.oliko uhri tosiaan raiskattu?entä jos tekijä ei edes muista tehneensä rikosta.ehkä ihmetellyt verisiä vaatteitaan?ei tunnu todennäköiseltä,murhainfossa paljon spekulaatioita tapauksesta.poliisin mukaan uhri ja tekijä olisivat jollakin tavalla tuttuja,koska päästänyt tekijän asuntoonsa.tekotapa ollut raaka ja kummallinen.tekijä olisi ollut suunnilleen uhrin ikäinen?tällä hetkellä yli kuusikymppinen,mikäli elossa.varmasti poliisi tehnyt parhaansa,mutta jutusta yli kolmekymmentä vuotta.liekö koskaan selvitetty näin vanhoja juttuja.monet kehuneet surmanneensa kettusen,onko uhrikaan ollut mikään pulmunen.iltalehdessä pidätys kuva lappu kaulassa.ehkä juttu vielä selviää.

      • Anonyymi

        Alkoholiin liittyvä rikos, ei mitään vakavaa, väkivaltainen ei ollut koskaan.


    • jerry kottonen

      tappelikohan Kettunen edes sumaajaansa vastaan?Oliko tekijä tuosta vaan ottanut hengen. Kai aikuinen mies tappelee vastaan ,jos joku käy käsiksi.Jossakin mainittiin Kettunen pieneksi ja hiljaiseksi mieheksi.Oliko tekijä niin vahva,että uhrilla ei ollut mahdollisuuksia.paljon kysymyksiä?Vähän vastauksia.

      • ---------------

        Jos se oli humalassa ja sammunut?


      • Anonyymi

        160cm ja hoikka, voinut olla sidottu ja suukapula kun naapurit eivät ole kuulleet ääniä tai sitten eivät ole halunneet kertoa.


    • kumma juttu

      Aikoinaan puhuttiinKettusen jutun yhteydessä,että kyseessä olisi ns. seksuaalimurha.Mitähän se mahtoi tarkoittaa?Oliko uhri raiskattu.Eikai poliisi anna mitään tietoja ulkopuolisille.Liekö kerrottu edes omaisille tarkkaa kuolinsyytä.Varmasti uhrin löytäjä näki,mitä oli tapahtunut.Kovin moni tuntuu eri keskustelupalstoilla tietävän,että mitä oli tapahtunut.Oli silvottu,nyljetty,tehty ties mitä.Myös poliisi myöntää,että teko oli raaka ja kummallinen, erittelemättä,mikä jutussa oli kummallista.erikoinen avaimenperä olisi kateissa mahdollisesti rahaa hävinnyt.Ehkä ploiisi voisi hieman raottaa tekotapaa, niin joku voisi tietä jotakin.

    • sinki

      tällä palstalla keskustellaan paljon auerista ja bodomin jutusta,mutta suomessa on paljon muitakin pimeitä henkirikoksia,kuten vappuna 1979 oulussa sattunut kettusen tapaus.harvakseltaan ko.jutusta on lehdissä.taisi olla viimeksi 2009 iltalehdessä aukeaman juttu.poliisi oli optimistinen jutun selviämisen suhteen.poliisi jopa vihjaili,että tekijä olisi jonkun tiedossa.ei vain tunnu tapaus selviävän.tekijä voi olla aivan hyvin kuollut.vai oliko tekijä osannut niin hyvin peitellä jälkensä,että ei jäänyt mitään jälkiä.

    • uruhukko

      Nykyisin lähes jokaisen henkirikosjutun yhteydessä puhutaan ,että uhri oli silvottu tai paloiteltu ja pantu jätesäkkiin.Vuonna 1979 Oulussa vapunaattona surmattiin Jarmo Kettunen,jonka kerrottiin löytyneen silvottuna ja jopa nyljettynä kotoaan.Paljon puhuttiin ja eri lehdissä kirjoitettiin,että uhri olisi ollut ns.g-mies ,olisiko siinä syy veritekoon.Puhuttiin erikoisesta tekotavasta?Mikä lie totuus. Taidettiin jossakin lehdessä mainita, että oli käytetty astaloa, mikä käsittää runsaasti eri vaihtoehtoja.Astalolla ei kyllä voi nylkeä, eikä silpoa.

    • 17

      Jospa Hans Assmann oli vappusurman takana? Tai Nisse G.Onko pojilla alibia.

    • ikipessimisti

      joku suojelee selvästi kettusen surmaajaa,koska poliisilla on vihiä tekijästä.ehkä tekijä on itse virkavallan edustaja,koska on osannut peittää jäljet hyvin.jospa tekijä on mennyt hakemaan seuraa ja hommat on karanneet käsistä.tuskin tekijä ollut perinteiseen tyyliin muistamattomana humalassa,koska ei ole tunnustanut tekojaan.

      • mietinpähän vaan?

        aikoinaan huhuttiin,että kettusen tappoi vähemmistökansalaisuuden edustaja ns.tumma.mitnkähän lienee?nämähän hallitsevat teräaseet.


      • ele ylenius
        mietinpähän vaan? kirjoitti:

        aikoinaan huhuttiin,että kettusen tappoi vähemmistökansalaisuuden edustaja ns.tumma.mitnkähän lienee?nämähän hallitsevat teräaseet.

        tekijä ja uhri ovat olleet jollakinlailla tuttuja,koska tekijä on päässyt asuntoon.eikai ventovieraat ihan syyttäsuotta tapa toisiaan.vai tappaako.


      • yövieras
        ele ylenius kirjoitti:

        tekijä ja uhri ovat olleet jollakinlailla tuttuja,koska tekijä on päässyt asuntoon.eikai ventovieraat ihan syyttäsuotta tapa toisiaan.vai tappaako.

        Kettunen on saattanut antaa avaimen jollekin tilapäistä yösijaa vailla olleelle. Oliskohan Kettunen sitten kotiinsa tultuaan ehdotellut seksiä...huonoin seurauksin.


      • pieni kulkija
        yövieras kirjoitti:

        Kettunen on saattanut antaa avaimen jollekin tilapäistä yösijaa vailla olleelle. Oliskohan Kettunen sitten kotiinsa tultuaan ehdotellut seksiä...huonoin seurauksin.

        siinä ehkä selitys kettusen kadonneille avaimille,jossa oli kuulemma erikoinen perä.avaimet oli ehkä annettu jollekin .tekijä vei avaimet mukanaan ja ehkä nakkasi mereen.kuulemman mukaan kettunen ei päästänyt tuntemattomia kotiinsa.oliko surman syy seksi vai alkoholi? paljon oli aikoinaan puhetta erikoisesta jutusta.joku tiesi,että jälki pahannäköistä.olisi jopa nyljetty.bodom, tulilahti ja auer paljon esillä.mutta monet muut vanhat jutut vähemmän esillä.jokuhan näistäkin tietää enemmän .mutta?


      • sotkija turonen
        pieni kulkija kirjoitti:

        siinä ehkä selitys kettusen kadonneille avaimille,jossa oli kuulemma erikoinen perä.avaimet oli ehkä annettu jollekin .tekijä vei avaimet mukanaan ja ehkä nakkasi mereen.kuulemman mukaan kettunen ei päästänyt tuntemattomia kotiinsa.oliko surman syy seksi vai alkoholi? paljon oli aikoinaan puhetta erikoisesta jutusta.joku tiesi,että jälki pahannäköistä.olisi jopa nyljetty.bodom, tulilahti ja auer paljon esillä.mutta monet muut vanhat jutut vähemmän esillä.jokuhan näistäkin tietää enemmän .mutta?

        Kettusen surmaa tutkitaan murhana,mutta menikö tekijä Kettusen asuntoon harkitusti murha mielessään?Mitä runsaasti alkoholia käyttänyt mies oli tehnyt,että joku haluaisi harkitusti tappaa hänet.Teko oli kuulemma ollut raaka . Uhri löytynyt verisestä asunnosta.Varmasti tekijä on myös ollut vereen tahriintunut.Tuskin ollut kovin humalassa,jos onnistunut kenenkään näkemättä poistumaan paikalta.Liekö vienyt tekovälineen mukanaan.Poliisn mukaan käytetty sitä kuuluisaa astaloa.Mikä lie ollut tässä tapauksessa.


      • yövieras
        pieni kulkija kirjoitti:

        siinä ehkä selitys kettusen kadonneille avaimille,jossa oli kuulemma erikoinen perä.avaimet oli ehkä annettu jollekin .tekijä vei avaimet mukanaan ja ehkä nakkasi mereen.kuulemman mukaan kettunen ei päästänyt tuntemattomia kotiinsa.oliko surman syy seksi vai alkoholi? paljon oli aikoinaan puhetta erikoisesta jutusta.joku tiesi,että jälki pahannäköistä.olisi jopa nyljetty.bodom, tulilahti ja auer paljon esillä.mutta monet muut vanhat jutut vähemmän esillä.jokuhan näistäkin tietää enemmän .mutta?

        Saatiinkohan sieltä Kettusen kämpästä sormenjälkiä tai oliko näitä DNA tunnisteita vielä tuohon aikaan?

        Aika yleisesti kiertää juttua tekijästä. Mutta arvailuilla ei ole mitään virkaa jos todistusaineisto puuttuu.


      • vai
        yövieras kirjoitti:

        Saatiinkohan sieltä Kettusen kämpästä sormenjälkiä tai oliko näitä DNA tunnisteita vielä tuohon aikaan?

        Aika yleisesti kiertää juttua tekijästä. Mutta arvailuilla ei ole mitään virkaa jos todistusaineisto puuttuu.

        eikös tämä henkirikos ole jo selvitetty? ainakin iltalehti kirjoitti 2009, että ratkaisu olisi lähellä ja että joku tietäisi kuka on/oli tekijä.vai onko juttu vielä selvittämättä?


      • hans assmann
        vai kirjoitti:

        eikös tämä henkirikos ole jo selvitetty? ainakin iltalehti kirjoitti 2009, että ratkaisu olisi lähellä ja että joku tietäisi kuka on/oli tekijä.vai onko juttu vielä selvittämättä?

        ilmeisesti on vielä pimeä juttu?ei ainakaan kalevassa ole mitään uutta kettusen jutusta.ehkä tekijä on kuollut.tasaisin väliajoin kaleva tai iltalehti kirjoittaa kettusen tapauksesta.ehkä juttu on kuopattu.


      • ted byndy
        hans assmann kirjoitti:

        ilmeisesti on vielä pimeä juttu?ei ainakaan kalevassa ole mitään uutta kettusen jutusta.ehkä tekijä on kuollut.tasaisin väliajoin kaleva tai iltalehti kirjoittaa kettusen tapauksesta.ehkä juttu on kuopattu.

        juttua tutkivan komisarion mielestä joku tietäisi tekijän.ilmeisesti tuttuja uhri sekä tekijä.eli tekijä ja uhri samaa ikäluokkaa.tuskin kukaan tappaa ihan sattumanvaraisesti.ties vaikka sama tekijä myös tuirassa tehtyjen surmien takana.sarjamurhaaja?


      • tietäjä
        ted byndy kirjoitti:

        juttua tutkivan komisarion mielestä joku tietäisi tekijän.ilmeisesti tuttuja uhri sekä tekijä.eli tekijä ja uhri samaa ikäluokkaa.tuskin kukaan tappaa ihan sattumanvaraisesti.ties vaikka sama tekijä myös tuirassa tehtyjen surmien takana.sarjamurhaaja?

        Oliko joku odottamassa kettusta vapunaattona?ehkä kyse oli velanperinnästä.vaikea uskoa,että ihminen surmataan ihan huvikseen.eri juttujen mukaan jälki ollut pahannäköistä.ilmeisesti jo 70-luvulla on osattu nykymuodinmukaisesti paloitella ihminen.uhri asui kerrostalossa,joten luulisi naapureiden kiinnittävän huomiota,jos ventovieraita liikkuu portaissa.jos tekijä ja uhri ovat täysin vieraita toisilleen,niin outoa että päästänyt asuntoon.vai onko tekijä mennyt väkisellä sisälle.aina puhutaan ,että tekijä olisi mies,mutta jos tekijä onkin nainen?silloin mies kyllä päästäisi vieraan sisälle.kyllä nainenkin pystyy tappamaan,jos on tiukka paikka.ehkä poliisilla pitäisi ottaa kaikki kettusen naistutut uudelleen syyniin.iltalehden mukaan kettunen asuin muutaman sadan metrin päässä tulli-baarista,joten kotimatka ei kestänyt montaa minuuttia.sillä välillä tappjaa tuli kuvioihin?


      • reward
        tietäjä kirjoitti:

        Oliko joku odottamassa kettusta vapunaattona?ehkä kyse oli velanperinnästä.vaikea uskoa,että ihminen surmataan ihan huvikseen.eri juttujen mukaan jälki ollut pahannäköistä.ilmeisesti jo 70-luvulla on osattu nykymuodinmukaisesti paloitella ihminen.uhri asui kerrostalossa,joten luulisi naapureiden kiinnittävän huomiota,jos ventovieraita liikkuu portaissa.jos tekijä ja uhri ovat täysin vieraita toisilleen,niin outoa että päästänyt asuntoon.vai onko tekijä mennyt väkisellä sisälle.aina puhutaan ,että tekijä olisi mies,mutta jos tekijä onkin nainen?silloin mies kyllä päästäisi vieraan sisälle.kyllä nainenkin pystyy tappamaan,jos on tiukka paikka.ehkä poliisilla pitäisi ottaa kaikki kettusen naistutut uudelleen syyniin.iltalehden mukaan kettunen asuin muutaman sadan metrin päässä tulli-baarista,joten kotimatka ei kestänyt montaa minuuttia.sillä välillä tappjaa tuli kuvioihin?

        jos tästäkin selvittämättömistä jutuista tarjottaisiin vihjepalkkiota,niin varmasti juttu nytkähtäisi eteenpäin.ei taida olla suomessa tapana.


    • Hautajaiset käynyt

      Enpä usko, että tekijä on ollut nainen. Yhdessä vaiheessa epäiltiin, että mies ja nainen johon saatan uskoakkin. oisko Kettunen alkanut kopeloimaan naista ja siitä asiat edenneet miten sitten menneetkin. Kyllä silloin kuulusteltiin KAIKKI jotka oli vähänkän silloin Kettusen kans samanapäivänä tekemisissä. Tuskin velanperinnästä ollut kyse. Missään ei sanota muutakuin, että ollut erittäin raaka. Tiedän, että silloin aikanaan kaksi nuorta naista, toinen ainakin alaikäinen, oli mukana kyydittämässä tätä Kettusta ja seuruetta autolla sinne Tulli-baariin yhden seurueenjäsenen autolla. (yksi seurueenjäsen oli tämän tyttösen sukulainen) Ja Tulli-baarin eteen jättänyt heidät. Molempia tyttöjäkin silloin aikanaan kuulusteltu. Osa siitä seurueesta kuollut ihan normaaleihin sairauksiin. Jotenkin vain tuntuu, että sieltä Tulli-baarista lähtenyt murhaaja. Satuin muuten tuntemaaan sekä kettusen niiin kuin tämän porukankin. Kaikki nämä seurueen jäsenet ovat kunnollisia ja perheellisiä ihmisiä.
      Olen kuullut paljon näitä huutajia varsinkin ravintoloissa jotka MUKA olleet seurueessa tai mikä milloinkin, kun Vappu tulee, niin ihan taatusti joku on joko seurueeseen kuuluva tai löytäjä omien sanojensa mukaan. (hakevatko itselleen munan jatketta vai mitä?? Itse tunnen henkilökohtaisesti kaikki niin seurueeseen kuuluvat kuin löytäjänkin. Ja olin hautajaisissa muuten mukana, siellä oli myös Poliisit paikalla. Kettunen haudattiin Kajaaniin ja kettunen oli hiljainen mies eikä taatusti tehnyt kenellekkään mitään pahaa. Uskon vielä, että jos olisi ollut ns. peräreikämiehiä ei Kettunen olisi varmaankaan tuossa seurueessa pyörinyt.

      • seeppo

        moni tuntuu pitävän kettusta ns.h-miehenä,mutta mistä nämä oletukset ovat lähtöisin.varmasti tuttavapiiri olisi tiennyt jos kettusella olisi ollut taipumuksia alalle.oliko tappaja tehnyt jotakin,miksi ihmiset arvuutelivat asiasta.oliko uhri esim. raiskattu.inha ajatus.


    • hautajaisissa ollut

      ps. Tieden senkin että kaikilta joita kuulusteltiin otettiin sormenjäljet. Eli ilmeiseti jälkiä löytynyt mutta kenen?????

      • muistan tapauksen

        syyllisen etsintä on luonnollisesti poliisin tehtävä.mutta varmasti aikanaan kettusen tunteneet ovat miettineet mahdollista tekijää.jos jollakulla ei ollut alibia,niin luultavasti ajateltiin,että onkohan?tuskin tutut syyttelevät suoraan toisiaan.kait kettusen löytäjä on puhunut tutuille,mitä näki. jos tekijä lähti tulli-baarista,niin voipi hyvinkin olla kettusen tuttu.kuka tietää?


      • compaq
        muistan tapauksen kirjoitti:

        syyllisen etsintä on luonnollisesti poliisin tehtävä.mutta varmasti aikanaan kettusen tunteneet ovat miettineet mahdollista tekijää.jos jollakulla ei ollut alibia,niin luultavasti ajateltiin,että onkohan?tuskin tutut syyttelevät suoraan toisiaan.kait kettusen löytäjä on puhunut tutuille,mitä näki. jos tekijä lähti tulli-baarista,niin voipi hyvinkin olla kettusen tuttu.kuka tietää?

        kylmä tosiasia on,että useimmiten syyllinen löytyy lähipiiristä.toisilleen täysin ventovieraat eivät tapa toisiaan ihan huvikseen.eivätkä mene toisten asuntoihin kutsumatta.ehkä ketttusella oli kaksoiselämä,josta kaverit eivät tienneet mitään.moniko työkaveri jäi vapun jälkeen sairaslomalle tai kenellä oli ehkä musta silmä tai muita jälkiä?tekijällä täytyy olla luonne,joka ei tunne minkäälaista syyllisyyttä.


    • voi kunpa selviää

      Tulee tunne että joku lähteny kettusen perään sieltä baarista. Vappunahan on Oulussaki hirveesti porukkaa liikkella ja ei kiinnitä tuleviin ja poistuviin ihmisiin niin huomiota. Kyllähän sitä arvailtiin ja epäiltiin vähän kaikkia silloin. Mutta on myös tullu jospa se oliki ulkopaikkankuntalainen tää henkilö siis murhaaja. Muistaakseni kettunen oli raksamies ja metallimies niin voi olla joku työkamuki tai entinen. Tai miksei sieltä kotipuolesta joku tuttu piipahtanu ja tullu riita...vain murhaaja tietää.

      • pähkinää purtavaksi

        muistaako kukaan missä firmassa kettunen oli töissä. kävikö myös kostamuksessa?jos keikkatöissä,niin tuttavapiiri laajenee.samoin mahd.tekijät.asunto varmasti täynnä sormenjälkiä,jos tutut käyvät kylässä.tuskin kaverit pitävät hanskoja.


      • Anonyymi

        Kainuun puolitumma.


    • tietäjä

      Mun käsityksen mukaan nämä jotka olivat seurueessa mukana silloin, kun Jamppaki meni baariin näillä on ainakin alibi, olleet samassa paikassa ja samassa seurueessa kokoajan. Nää jätkät muuten asu Puokkarilla, siis nää seurueeseen kuuluneet. Niistä ketään ei koskaan pidätetty ym. En usko niitten ainakaan olleen murhan takana. Se avaimenperä oli muuten sormi..proteesipajalla tehty sormi!!! Niitä oli muuten useella ihmisellä siihen aikaan. Eli jos joku muistaa sormen avaimenperänä niin tai nähnyt sellasen Puokkarin porukkaan kuulumattomalla niin kipikapin yhteys Poliisiin. Kun murha tuli ilmi joka baarissa puhuttiin ja muisteltiin asioita.ja silloin se totuus olisi valjennut. Jos poiliisit olisi paremmin tutkineet ja kuulustelleet ihmisiä.

      • et näin ne poliiisit

        Minä muuten satuin ottamaan silloin yhteyttä poliisin numeroon silloin ja kerroin että yksi tyyppi kyseli Jampaa kaupungissa ja kerroin sen olevan tullibaarissa. Poliisin numerosta ei otettu edes mun nimeä muistaakseni ylös. Nyt en edes muista kunnolla minkä näköinen tuo tyyppi oli tai on. Turhaa enään olis tulla kysymäänkin aikaa on niin kauan kulunut. Silloin muistin muistaakseni sen tyypin lempinimenkin. En siis tutntenut tyyppiä mutta tiesin. Ja se tiesi että tiedän Jampan.


      • spek
        et näin ne poliiisit kirjoitti:

        Minä muuten satuin ottamaan silloin yhteyttä poliisin numeroon silloin ja kerroin että yksi tyyppi kyseli Jampaa kaupungissa ja kerroin sen olevan tullibaarissa. Poliisin numerosta ei otettu edes mun nimeä muistaakseni ylös. Nyt en edes muista kunnolla minkä näköinen tuo tyyppi oli tai on. Turhaa enään olis tulla kysymäänkin aikaa on niin kauan kulunut. Silloin muistin muistaakseni sen tyypin lempinimenkin. En siis tutntenut tyyppiä mutta tiesin. Ja se tiesi että tiedän Jampan.

        entäpä kastellin surmaaja?eikös tällä ole ainakin2 henkirikosta tilillä.oliko kettusen tuttu?ainakin olisi tarpeeksi kahjo.


      • castello
        spek kirjoitti:

        entäpä kastellin surmaaja?eikös tällä ole ainakin2 henkirikosta tilillä.oliko kettusen tuttu?ainakin olisi tarpeeksi kahjo.

        taidettiin kastellin surmaaja yhdistää kettusen henkirikokseen, vaan ilmeisesti näyttö ei riittänyt.missä lie koko mies?hakkasi viimeisimmän uhrinsa kuoliaaksi,taisi käyttää myös lapiota.taidettiin tuomita sormenjäljen perusteella.ei tunnustanut.eikös kettunen myös hakattu jollakin esineellä kuoliaaksi.ilmeisesti käytetty myös teräasetta,koska löytyi verisestä asunnosta?


      • NÄYTÄ MIEHISYYTESI
        castello kirjoitti:

        taidettiin kastellin surmaaja yhdistää kettusen henkirikokseen, vaan ilmeisesti näyttö ei riittänyt.missä lie koko mies?hakkasi viimeisimmän uhrinsa kuoliaaksi,taisi käyttää myös lapiota.taidettiin tuomita sormenjäljen perusteella.ei tunnustanut.eikös kettunen myös hakattu jollakin esineellä kuoliaaksi.ilmeisesti käytetty myös teräasetta,koska löytyi verisestä asunnosta?

        kyllä poliisin pitäisi vielä käydä tutut ja puolitutut vapunaaton seuralaiset läpi.mikä sai poliisit tutkimaan kettusen tapausta murhana. jos tapaus oli itsemurha?vai oliko tekijä murhamielessä liikkeellä,vai riistäytyikö homma käsistä.kyllä kai tekijä ,jos on hengissä, voisi jo tulla esiin.ehkä juttu menisi tappona OLISI VANHENTUNUT..


      • tuomas epäileväinen
        NÄYTÄ MIEHISYYTESI kirjoitti:

        kyllä poliisin pitäisi vielä käydä tutut ja puolitutut vapunaaton seuralaiset läpi.mikä sai poliisit tutkimaan kettusen tapausta murhana. jos tapaus oli itsemurha?vai oliko tekijä murhamielessä liikkeellä,vai riistäytyikö homma käsistä.kyllä kai tekijä ,jos on hengissä, voisi jo tulla esiin.ehkä juttu menisi tappona OLISI VANHENTUNUT..

        kyllä kettusrn tappaja on ulkomaalainen merimies.miten 1979 vapunaikoihin oli laivoja oulussa.


      • selväpäinen
        tuomas epäileväinen kirjoitti:

        kyllä kettusrn tappaja on ulkomaalainen merimies.miten 1979 vapunaikoihin oli laivoja oulussa.

        näitä palstoja lukiessa tulee mieleen,että moni tietää kuka on/oli kettusen tappaja,mutta eivät ilmeisesti uskalla kertoa.onko tappajalla joku kiristysote henkilöistä jotka tietävät tekijän. siltä vähän vaikuttaa.poliisi on "profiloinut" tekijän noin samanikäiseksi kettusen kanssa.samaten poliisi tuntuu tietävän,että tekijä olisi kertonut teostaan jollekkin..teko olisi tapahtunut raivon vallassa.kylläkai tämmöinen henkilö, joka saa raivokohtauksia,olisi monen tiedossa.ilmeisesti pelottava tyyppi.


      • epäilijä....
        castello kirjoitti:

        taidettiin kastellin surmaaja yhdistää kettusen henkirikokseen, vaan ilmeisesti näyttö ei riittänyt.missä lie koko mies?hakkasi viimeisimmän uhrinsa kuoliaaksi,taisi käyttää myös lapiota.taidettiin tuomita sormenjäljen perusteella.ei tunnustanut.eikös kettunen myös hakattu jollakin esineellä kuoliaaksi.ilmeisesti käytetty myös teräasetta,koska löytyi verisestä asunnosta?

        Jep, lapiomies oli silloin vappu aamuna liikkeellä heinäpäässä, ja aika raivona.


      • Seko.com

    • Hmm...

      Raumalla vappuna -66 raiskattiin ja tapettiin 18 v poika, tekijä pimennossa!

      • Jepa jepa

        Meinaatko että olisi kyse "vappusurmaajasta"??? hehee


    • NÄINHÄN SE ON

      Luulen ettei murhaaja ole des oululainen. oha se saattanu olla et joku viinakassin kans tullu vastaan ja menneet ryypiskeleen tän kettusen asuntoon. ja sit tapahtunu se r ikos.
      Miks muuten sormenjälkiä tai jos sormenjälkiä löytyny niin kaippa poliisi olis tienny heti kuka tappaja on. ELI MURHAAJA EI OO POLIISIEN REKSITERISSÄ

      • köppö

        kettunen taisi olla kajaanista kotoisin,jospa tekijä oli esim. entisiä tuttuja.liekö poliisi kuin tarkkaan syynännyt sitäpuolta.jos tekijältä ei vain ole jäänyt sormenjälkiä.käsineet?jos tekijä piti käsineitä, niin teko vaikuttaisi harkitulta,mutta miksi kettunen piti surmata.ei siihen akaan ollut dna testejä.jos tekovälinettä ei ole. niin esim.sormenjälkiä ei ole mihin verrata.juttujen mukaan oli ollut pahaa jälkeä.veikkaus on,että teko ei ollut harkittu,vaan jostakin syystä hommat karkasi käsistä.tekijällä ilmeisesti vihanhallinta ongelmia.varmasti kettusen tuttavapiiri tiesi jos lähipiirissä olisi ollut ko.henkilöitä.


    • ihana sika

      tämä samainen murhamies on erikoistunut viiltään uhreilta mahan auki ja paskantaan sinne, tehnyt sen monta kertaa, ainakin asunut Oulussa, siitäpä voi arvailla.
      On ainakin yksi naisuhrikin.

      • juupas eipäs

        kyllä tekijä ja uhri ovat jollakintavalla tuttuja ,koska teko on tehty asunnossa.ehkä tekijä ei ole välittänyt jääpikö kiinni vai ei.eikä näköjään ole jäänyt kiinni.


      • eekokki

        missään ei mainita miten ja millä surmatyö on tehty.kukaan ei edes spekuloi mahdollista tekovälinettä.onko tekoväline/tekovälineet poliisin hallussa?jälki ollut rumaa ja uhri löytyi verisestä asunnosta.eli jonkunlaista teräasetta ehkä kätetty joten tekijä mahdollisesti saanut verta päälleen.


      • jhuufdlk

        Joo hyvin passaa yhden Oululaisen sekopään tekotapaan,horoskooppimerkiltään kaksonen.


      • spekuleeral
        jhuufdlk kirjoitti:

        Joo hyvin passaa yhden Oululaisen sekopään tekotapaan,horoskooppimerkiltään kaksonen.

        kuinka tarkkaan poliisi tutki edellä mainitun lapiomiehen liikkeet.olivatko mahdollisesti tuttuja kettusen kanssa.olisiko mennyt asuntoon väkisellä?


      • lamee
        spekuleeral kirjoitti:

        kuinka tarkkaan poliisi tutki edellä mainitun lapiomiehen liikkeet.olivatko mahdollisesti tuttuja kettusen kanssa.olisiko mennyt asuntoon väkisellä?

        vai oliko käyetty vasaraa?jos oli uhrin vasara,niin tekijä oli tuttu,koska tiesi missä astalo oli.tuskin lapiomies kuljetti lapiota mukanaan.


    • 1+1= 8

      Tuossa ylempänä olevassa murha infon sivulle linkittämässäni jutussa lukee että Forssin ja Vappu Saukkosen tappanut P.N :n osuus Kettusen surmaan on tutkittu.

      • vainu

        1 1=8 nimimerkki ilmeisesti tietää jutusta enemmän,kuin monet muut ,joten uskotaan,että lapiomies on suurella todennäköisyydellä syytön kettusen surmaan.mutta mistä syyllinen kaivetaan esiin .tekijä tuskin on ihan normaali ihminen.luultavasti tekijöitä on yksi ihminen,koska jos useampi ihminen olisi ollut asunnossa, niin joku olisi varmaan puhunut.


      • vai näinkö..
        vainu kirjoitti:

        1 1=8 nimimerkki ilmeisesti tietää jutusta enemmän,kuin monet muut ,joten uskotaan,että lapiomies on suurella todennäköisyydellä syytön kettusen surmaan.mutta mistä syyllinen kaivetaan esiin .tekijä tuskin on ihan normaali ihminen.luultavasti tekijöitä on yksi ihminen,koska jos useampi ihminen olisi ollut asunnossa, niin joku olisi varmaan puhunut.

        1 1=8 (jonka totuusarvo on yhdenmukainen poliisien tutkimusten kanssa).


      • utelias?
        vai näinkö.. kirjoitti:

        1 1=8 (jonka totuusarvo on yhdenmukainen poliisien tutkimusten kanssa).

        mistä johtuu ,että kettusta pidettiin ns. g-miehenä?kellä varmaatietoa.oliko tehty jotakin,joka viittaisi poikkeavuuteen.


      • nuppimaakari
        utelias? kirjoitti:

        mistä johtuu ,että kettusta pidettiin ns. g-miehenä?kellä varmaatietoa.oliko tehty jotakin,joka viittaisi poikkeavuuteen.

        eikö poliisi käyttänyt myös psykologia kettusen jutussa.ilmeisesti pyrittin tappajan pään sisälle.liekö tullut selvyyttä.


      • aperitiiva
        nuppimaakari kirjoitti:

        eikö poliisi käyttänyt myös psykologia kettusen jutussa.ilmeisesti pyrittin tappajan pään sisälle.liekö tullut selvyyttä.

        kyllä karu totuus taitaa olla,että kettunen pääsi hengestään maksamattomien velkojen takia.käytti paljon alkoholia, joten varmasti rahaa meni juopotteluun.ehkä velkoja kyllästyi lopulta ja pani velan perintään.joko toimi itse, tai pani jonkun puolestaan perijäksi.joku tällä palstalla tiesi,että joku olisi kysellyt kettusta vapunaatto.poliisin mukaan oli ottanut satojen markkojen vekselin,oliko tarkoitus maksaa velkoja, mutta rahat meni muuhun.kyllä ihmisiä on tapettu melko mitättömistä summista.tekijä mitä ilmeisimmin toiminut yksin,koska juttu edelleen selvittämättä.jos tekijöitä useampia,niin suomalaiseen tyyliin olisi syytetty toisia ja jääty kiinni.varmasti 70-luvulla oulussa toimi erilaisia "kummisetiä" ja viinanmyyjiä.miksi muuten kukaan olisi tappanut miehen joka kavereiden mukaan oli rauhallinen ja hiljainen mies.


      • tarkkailija
        aperitiiva kirjoitti:

        kyllä karu totuus taitaa olla,että kettunen pääsi hengestään maksamattomien velkojen takia.käytti paljon alkoholia, joten varmasti rahaa meni juopotteluun.ehkä velkoja kyllästyi lopulta ja pani velan perintään.joko toimi itse, tai pani jonkun puolestaan perijäksi.joku tällä palstalla tiesi,että joku olisi kysellyt kettusta vapunaatto.poliisin mukaan oli ottanut satojen markkojen vekselin,oliko tarkoitus maksaa velkoja, mutta rahat meni muuhun.kyllä ihmisiä on tapettu melko mitättömistä summista.tekijä mitä ilmeisimmin toiminut yksin,koska juttu edelleen selvittämättä.jos tekijöitä useampia,niin suomalaiseen tyyliin olisi syytetty toisia ja jääty kiinni.varmasti 70-luvulla oulussa toimi erilaisia "kummisetiä" ja viinanmyyjiä.miksi muuten kukaan olisi tappanut miehen joka kavereiden mukaan oli rauhallinen ja hiljainen mies.

        jos joku löytyy kotoaan surmattuna,niin lähes varmasti tekijä on jollailailla tuttu.miten tuntematon pääsisi noinvain sisälle?joku kirjoitti taannoin murhainfossa,että joku oli vappuna kysellyt kettusta ja että kettunen ei päästänyt tuntemattomia sisälle.vai oliko joku mennyt asuntoon väkisellä? tuskin. varmasti naapurit olisivat kiinnittäneet huomiota.lehtijuttujen mukaan tekijä olisi toiminut kylmäverisesti ja peitellyt jälkiään.tuskin normi-ihminen pystyy moiseen.jos joku olisi humalassa tehnyt jotain typerää, niin luultavasti olisi hätääntynyt ja jäänyt kiinni.kettusen surmaaja ei ilmeisesti aikonut jäädä kiinni.ei ainakaan vielä.melko varmasti toimi yksin.


    • Kösteri

      Outoa on ollut poliisin tapa tiedottaa asiasta, että olisivat lähellä läpimurtoa. Jampan jäljellä oleville kahdelle veljelle olisi varmaan myös tärkeää, että asia ratkeaisi eikä
      katteetonta optimismia lietsottaisi näennäisläpimurroilla.
      Jamppa oli ehkä viinaan menevä, mutta kuten selväksi lienee käynyt, mukava ja varmasti harmiton veikkonen. Toivotaan, että surma ratkeaisi ja syyllinen saataisiin selville.

      • rolos

        luultavasti tekijä ei tunne minkäänlaista syyllisyytä,koska ei ole tullut esiin.joku kettusen tappoi.juttua tutkitaan murhana.murhahan on harkittu etukäteen,joten mitä lie tapahtunut,että juttua tutkitaan murhana.monissa jutuissa puhutaan,että olisi tehty ties mitä.jopa nyljetty.onkohan näissä jutuissa mitään perää.oliko kettunen semmoinen mies.että joku suunnitellusti surmasi hänet.tuskin. luultavasti viina oli se,oka lopulta koitui kohtaloksi.tavalla tai toisella.tekijä olisi poliisin mukaan vielä elossa ja useampi tietäisi tekijän?ehkä pitäisi maksaa vihjepalkkio,niin tulisiko juttuun uusia käänteitä.tekijä voi olla myös kuollut.


      • peukaloruuvi
        rolos kirjoitti:

        luultavasti tekijä ei tunne minkäänlaista syyllisyytä,koska ei ole tullut esiin.joku kettusen tappoi.juttua tutkitaan murhana.murhahan on harkittu etukäteen,joten mitä lie tapahtunut,että juttua tutkitaan murhana.monissa jutuissa puhutaan,että olisi tehty ties mitä.jopa nyljetty.onkohan näissä jutuissa mitään perää.oliko kettunen semmoinen mies.että joku suunnitellusti surmasi hänet.tuskin. luultavasti viina oli se,oka lopulta koitui kohtaloksi.tavalla tai toisella.tekijä olisi poliisin mukaan vielä elossa ja useampi tietäisi tekijän?ehkä pitäisi maksaa vihjepalkkio,niin tulisiko juttuun uusia käänteitä.tekijä voi olla myös kuollut.

        eihän auerin tai bodomin tapauksessa saatu tuomiota,vaikka tekijät lähes varmasti tiedettiin.kettusen surmaajakin tuntuu poliisin mukaan olevan jonkun tiedossa.toinen asia on todistaa syyllisyys.ilmeisesti tekijä on niin kylmä ja tunteeton,että ei ikinä tule tunnustamaan. syyllisyydentunto on ilmeisesti täysin vieras tunne.hannu lauerma sanoi josskin ohjelmassa,että osalta ihmisiltä puuttuu täysin syyllisyydentunto.jos poliisilta puuttuu kiistattomat todisteetn niin kiikkiin ei saa.


      • uhuru
        peukaloruuvi kirjoitti:

        eihän auerin tai bodomin tapauksessa saatu tuomiota,vaikka tekijät lähes varmasti tiedettiin.kettusen surmaajakin tuntuu poliisin mukaan olevan jonkun tiedossa.toinen asia on todistaa syyllisyys.ilmeisesti tekijä on niin kylmä ja tunteeton,että ei ikinä tule tunnustamaan. syyllisyydentunto on ilmeisesti täysin vieras tunne.hannu lauerma sanoi josskin ohjelmassa,että osalta ihmisiltä puuttuu täysin syyllisyydentunto.jos poliisilta puuttuu kiistattomat todisteetn niin kiikkiin ei saa.

        jos kyseessä oli täysin vieras ihminen joka tappoi toisen täysin vieraan ihmisen, niin tuntuisi,että tämmöiset sekopäät olisi poliisin kirjoissa.kuinka monta henkirikosta tämmöisillä on tunnollaan.tuskin kettunen on ainoa,jos kulkee tappamassa ihmisiä.ehkä kyseessä on sarjamurhaaja.


      • oudoksuja
        uhuru kirjoitti:

        jos kyseessä oli täysin vieras ihminen joka tappoi toisen täysin vieraan ihmisen, niin tuntuisi,että tämmöiset sekopäät olisi poliisin kirjoissa.kuinka monta henkirikosta tämmöisillä on tunnollaan.tuskin kettunen on ainoa,jos kulkee tappamassa ihmisiä.ehkä kyseessä on sarjamurhaaja.

        veikkaan,että tekijä sai jonkinlaisen raivokohtauksen ,ehkä kettunen kävi käsiksi tai yritti häätää vierasta ulos.saattoi kyse olla myös viinasta.kuka tietää.koska tutkitaan murhana eikä tappona,niin kai poliisilla on jotain yksityiskohtaista tietoa.miksi muuten monissa jutuissa sanotaan,että olisi silvottu, tai kettunen olisi ollut homo.


      • strange
        oudoksuja kirjoitti:

        veikkaan,että tekijä sai jonkinlaisen raivokohtauksen ,ehkä kettunen kävi käsiksi tai yritti häätää vierasta ulos.saattoi kyse olla myös viinasta.kuka tietää.koska tutkitaan murhana eikä tappona,niin kai poliisilla on jotain yksityiskohtaista tietoa.miksi muuten monissa jutuissa sanotaan,että olisi silvottu, tai kettunen olisi ollut homo.

        poliisin mukaan kettunen todennäköisesti tapasi miehen,jonka kanssa meni asuntoon.ilmeisesti joku näki ko. miehen,mutta eikö ollut mitään tuntomerkkejä?kettunen asui kerrostalossa,joten varmasti oli silminnäkijöitä vieraasta.kai samainen henkilö tuli myösi ulos jossakin vaiheessa.jos asunnosta kuului metakkaa tai ääniä naapureille,niin varmaan joku vahtasi kuka tuli ulos kettusen asunnosta.jossakin lehdessä taisi olla juttua,että asunnosta olisi tullut pitkä mies, jolla vaalea/valkea pitkä tukka.siinä olisi jo tuntomerkkiä.liekö perää.taisi olla myös mainintaa,että joku paikalle kuulumaton auto,olikohan toyota carina, olisi nähty surman aikoihin lähistöllä.ehkä tekijä oli oulun ulkopuolelta. kuka muistaa?


      • QT
        strange kirjoitti:

        poliisin mukaan kettunen todennäköisesti tapasi miehen,jonka kanssa meni asuntoon.ilmeisesti joku näki ko. miehen,mutta eikö ollut mitään tuntomerkkejä?kettunen asui kerrostalossa,joten varmasti oli silminnäkijöitä vieraasta.kai samainen henkilö tuli myösi ulos jossakin vaiheessa.jos asunnosta kuului metakkaa tai ääniä naapureille,niin varmaan joku vahtasi kuka tuli ulos kettusen asunnosta.jossakin lehdessä taisi olla juttua,että asunnosta olisi tullut pitkä mies, jolla vaalea/valkea pitkä tukka.siinä olisi jo tuntomerkkiä.liekö perää.taisi olla myös mainintaa,että joku paikalle kuulumaton auto,olikohan toyota carina, olisi nähty surman aikoihin lähistöllä.ehkä tekijä oli oulun ulkopuolelta. kuka muistaa?

        poliisi tietää ,että joku tietää ,kuka kettusen surmasi,joten tiukille asiasta tietävät.kai nykytekniikalla saadaan selville yhtä ja toista.poliisi on pystynyt profiloimaan tekijän iän osapuilleen?avaimista on ollut paljon puhetta eri keskustelupalstoilla. mikä lie niiden merkitys.myös erikoinen avaimenperä on kuulemma kateissa.aikoinaan eräs ruotsalainen "sarjamurhaaja" tunnusi useita surmatekoja.myöhemmin taisi kyllä perua tekojaan.missä T Q oli vappuna 1979?oliko ehkä oulussa.


      • outoeläin
        QT kirjoitti:

        poliisi tietää ,että joku tietää ,kuka kettusen surmasi,joten tiukille asiasta tietävät.kai nykytekniikalla saadaan selville yhtä ja toista.poliisi on pystynyt profiloimaan tekijän iän osapuilleen?avaimista on ollut paljon puhetta eri keskustelupalstoilla. mikä lie niiden merkitys.myös erikoinen avaimenperä on kuulemma kateissa.aikoinaan eräs ruotsalainen "sarjamurhaaja" tunnusi useita surmatekoja.myöhemmin taisi kyllä perua tekojaan.missä T Q oli vappuna 1979?oliko ehkä oulussa.

        jospa tekijä on joku nuori,jota kettunen on houkutellut viinan voimalla,ja halunnut jotakin ja sitten kävi niinkuin kävi?


      • pololo
        outoeläin kirjoitti:

        jospa tekijä on joku nuori,jota kettunen on houkutellut viinan voimalla,ja halunnut jotakin ja sitten kävi niinkuin kävi?

        30.4 2009 iltalehdessä oli juttu kettusesta poliisi oli toiveikas,että juttu selviäisi.tekijä on ehkä kuollut,koska jutusta ei ole sen jälkeen ollut lehdissä mitään.


      • sire
        pololo kirjoitti:

        30.4 2009 iltalehdessä oli juttu kettusesta poliisi oli toiveikas,että juttu selviäisi.tekijä on ehkä kuollut,koska jutusta ei ole sen jälkeen ollut lehdissä mitään.

        jospa tekijä varasti kettusen auton ja pääsi huomaamatta karkuun.sai monta päivää etumatkaa,koska uhri löytyi useamman päivän päästä


      • outoa?
        sire kirjoitti:

        jospa tekijä varasti kettusen auton ja pääsi huomaamatta karkuun.sai monta päivää etumatkaa,koska uhri löytyi useamman päivän päästä

        joku tiesi,että poliisi otti kaikilta kettusen kanssa vapunaattona olleilta sormenjäljet,mutta ilmeisesti vastaavuutta löytynyt.myös dna-tutkimuksia olisi tehty.myös silläpuolen ei ole vastaavuutta,joten tekijä ei ilmeisesti ole missään rekisterissä.mistä poliisi lie saanut otettua dna-näytteen?jäikö tekijältä verta rikospaikalle tai jotakin muuta eritettä?voisi olettaa,että poliisilla on tekoväline/välineet hallussa.liekö tekijältä jäänyt esim. vaatteita tai muuta tavaraa kettusen asuntoon.löytyikö kettunen lattialta vai esim. sängystä.jos oli nukkumassa eikä voinut puolustautua.tai jos itse aloitti nujakan ja toinen menetti malttinsa.yksi asia ihmetyttää jos tekijä oli täysin kettuselle tuntematon,niin miksi päästi asuntoon?


      • adami
        outoa? kirjoitti:

        joku tiesi,että poliisi otti kaikilta kettusen kanssa vapunaattona olleilta sormenjäljet,mutta ilmeisesti vastaavuutta löytynyt.myös dna-tutkimuksia olisi tehty.myös silläpuolen ei ole vastaavuutta,joten tekijä ei ilmeisesti ole missään rekisterissä.mistä poliisi lie saanut otettua dna-näytteen?jäikö tekijältä verta rikospaikalle tai jotakin muuta eritettä?voisi olettaa,että poliisilla on tekoväline/välineet hallussa.liekö tekijältä jäänyt esim. vaatteita tai muuta tavaraa kettusen asuntoon.löytyikö kettunen lattialta vai esim. sängystä.jos oli nukkumassa eikä voinut puolustautua.tai jos itse aloitti nujakan ja toinen menetti malttinsa.yksi asia ihmetyttää jos tekijä oli täysin kettuselle tuntematon,niin miksi päästi asuntoon?

        jos uhri ja tekijä täysin tuntemattomia toisilleen,niin miten tekijä pääsi kettusen asuntoon?viinanvoimallako.vai menikö väkisellä.entäpä jos asunnossa oli jo joku tuttu odottamassa.kyllä on mystistä?


      • lursena apin
        adami kirjoitti:

        jos uhri ja tekijä täysin tuntemattomia toisilleen,niin miten tekijä pääsi kettusen asuntoon?viinanvoimallako.vai menikö väkisellä.entäpä jos asunnossa oli jo joku tuttu odottamassa.kyllä on mystistä?

        entäpä jos kettusen ja 97 tuiran henkirikoksella on sama tekijä.jälki on kuulemma ollut samantapaista.oulussa taitaa liikkua sarjamurhaaja?edelleen jutut selvittämättä.oliko molemmissa tapauksissa seksuaalirikoksesta viittetä.


      • foreigner
        lursena apin kirjoitti:

        entäpä jos kettusen ja 97 tuiran henkirikoksella on sama tekijä.jälki on kuulemma ollut samantapaista.oulussa taitaa liikkua sarjamurhaaja?edelleen jutut selvittämättä.oliko molemmissa tapauksissa seksuaalirikoksesta viittetä.

        kyllä kettusen surmaaja on joku ulkomaalainen,koska poliisi ei löydä minkäänlaisia jälkiä.tekijä tuli ja meni.jos itse ei tunnusta ,niin juttu ei ikinä selviä.kylläkai poliisi on verrannut dna-t ja sormen ynnä muut jäljet sen aikuisiin rikollisiin ja muihin,jotka pystyisi tappamaan ihmisen.ilmeisesti on uhrille tehty myös jotakin,mistä puhutaan mutta poliisi ei kerro tarkemmin.kummallista kuulemma on tehty.


      • adalkjalskjföalksj
        foreigner kirjoitti:

        kyllä kettusen surmaaja on joku ulkomaalainen,koska poliisi ei löydä minkäänlaisia jälkiä.tekijä tuli ja meni.jos itse ei tunnusta ,niin juttu ei ikinä selviä.kylläkai poliisi on verrannut dna-t ja sormen ynnä muut jäljet sen aikuisiin rikollisiin ja muihin,jotka pystyisi tappamaan ihmisen.ilmeisesti on uhrille tehty myös jotakin,mistä puhutaan mutta poliisi ei kerro tarkemmin.kummallista kuulemma on tehty.

        Ei sen tarvi mikään ulkomaalainen olla. Homot piti silloin touhunsa niin hyvin salassa, ja jos kyseessä oli joku satunnainen tuttavuus, niin ei sitä helposti löydetä. Samantyyppisiä tapauksia on Mauri Nissilän surma vappuna 1966, Olli Salon murha Tampereella, tamperelaisen tarjoilijan (joku Sami) selvittämätön murha jne. Kaikki nuo uhrit oli joko homoja, epäiltyjä homoja tai homoraiskaajan kohteeksi joutuneita heteroita. Vaikea on löytää epäiltyjä, jos homoseksuaalit uhrit ei ole kertoneet kenellekään, ketä tapailevat, tai ovat poimineet satunnaisen tuttavuuden kerran kotiinsa.

        Tässä on kyseessä joku sadistinen latentti (piilossa oleva) homoseksuaali, josta ei kukaan päällepäin uskois, että pystyis tällaiseen tekoon.

        Tuohon aikaan ei Oulussa paljon tainnut ulkomaalaisia edes käydä.


      • Poimiihan
        adalkjalskjföalksj kirjoitti:

        Ei sen tarvi mikään ulkomaalainen olla. Homot piti silloin touhunsa niin hyvin salassa, ja jos kyseessä oli joku satunnainen tuttavuus, niin ei sitä helposti löydetä. Samantyyppisiä tapauksia on Mauri Nissilän surma vappuna 1966, Olli Salon murha Tampereella, tamperelaisen tarjoilijan (joku Sami) selvittämätön murha jne. Kaikki nuo uhrit oli joko homoja, epäiltyjä homoja tai homoraiskaajan kohteeksi joutuneita heteroita. Vaikea on löytää epäiltyjä, jos homoseksuaalit uhrit ei ole kertoneet kenellekään, ketä tapailevat, tai ovat poimineet satunnaisen tuttavuuden kerran kotiinsa.

        Tässä on kyseessä joku sadistinen latentti (piilossa oleva) homoseksuaali, josta ei kukaan päällepäin uskois, että pystyis tällaiseen tekoon.

        Tuohon aikaan ei Oulussa paljon tainnut ulkomaalaisia edes käydä.

        ne heterotkin satunnaisia tuttavuuksia kadulta, eivätkä kertoile joka panosta.
        Yhtä hyvin tuo murhaaja voi olla nainen. Enemmän taitaa verta naisten jäljiltä olla, kuten auerin tapauskin osoittaa.


      • ihan tosi
        oudoksuja kirjoitti:

        veikkaan,että tekijä sai jonkinlaisen raivokohtauksen ,ehkä kettunen kävi käsiksi tai yritti häätää vierasta ulos.saattoi kyse olla myös viinasta.kuka tietää.koska tutkitaan murhana eikä tappona,niin kai poliisilla on jotain yksityiskohtaista tietoa.miksi muuten monissa jutuissa sanotaan,että olisi silvottu, tai kettunen olisi ollut homo.

        TAPPAJA ON LÄHISUKULAINEN


    • oululainen täs vaan

      Jos Oulussa oli silloin ulkomaalainen laiva?????? Muistelen, että puhuttiin siitäkin et ois satamassa ollut laiva ja sieltä joku tehnyt tekosensa. Viinan voimalla kuulkaa päästää alkoholisti kenet vain sisälle jos iloliemi maistuu :DDD

      • asflaksjdlfkjslkjfal

        Eiköhän se oo joku oululainen kaapphomo, millä on tänä päivänäkin kulissiperhe, eikä kukaan tiedä sen syyllistyneen tällaiseen tekoon. Tietääkseni rikospaikalla oli viitteitä siihen, että tekijä on oli tuntenut uhrin.


      • folic
        asflaksjdlfkjslkjfal kirjoitti:

        Eiköhän se oo joku oululainen kaapphomo, millä on tänä päivänäkin kulissiperhe, eikä kukaan tiedä sen syyllistyneen tällaiseen tekoon. Tietääkseni rikospaikalla oli viitteitä siihen, että tekijä on oli tuntenut uhrin.

        ruvettiinko kettusta epäilemääm homoksi ennen vai jälkeen surmatyön?jos joku elää veriteon jälkeen normaalia elämää,niin täytyy olla jäätä.


    • gfeagfafds

      "jos joku elää veriteon jälkeen normaalia elämää,niin täytyy olla jäätä."

      No niin ne on kuitenkin melko usein tehneet. Antti Taskinen, homo, joka surmasi vuosien aikana kaksi kaveriaan ja lopulta elämänkumppaninsa, oli teoistaan ihan hiljaa, kunnes jäi kiinni viimeisestä teosta. Mauri Nissilän surmaajasta ei mitään ole kuulunut. Raija Juutilan mies oli vuosikymmeniä hiljaa, eikä ole ilmeisesti mitään myöntänyt nytkään. Niitä on paljon tollasia Juutilan tapauksen kaltaisia, että tekijä tiedetään, mutta ei saada syytteeseen todisteiden puutteen takia.

      Tiettävästi missään ei ole julkaistu tietoa siitä, onko paikalla sellasia teknisiä todisteita, että niiden perusteella voitaisiin tuomita. Jos sellaisia poissulkevia todisteita ei ole, syyllistä ei välttämättä saada syytteeseen, vaikka olisi uhrin tuttu ja poliisin tiedossa, että kuka todennäköisesti teon teki.

      Tohon teoriaan en uisko lainkaan, että Kettunen olisi alkanut jotian heteromietä lähentelemään, ja siksi olisi tapettu. Tässä surmassa on kuitenkin ilmeisesti ylimääräistä raakuutta, ja tekijä on jäänyt sinne pidemmäksi aikaa käsittelemään ruumista. Hän on jollain tavalla nauttinut siitä touhusta. Jos tekijä olisi joku nuori heteromies reppana, jota on ahdisteltu, sellainen voisi lyödä uhria, surmata nopeasti jne. mutta ei jäädä sinne pitkäksi aikaa silpomaan ruumista.

      Ja tuo kun joku sanoo, ettei kukaan Kettusen seurueen jäsen voi olla murhaaja, kun heillä on perheetkin, niin olen eri mieltä. Todennäköisesti tekijällä on perhe ja elää ulospäin normaalia elämää. Julkisesti homoseksuaali rapajuoppo olisi varmaan jo avannut suunsa ja jäänyt kiinni.

    • oululainen täs vaan

      Alettiin puhumaan murhan jälkeen vasta homoksi!!!!!!!!!!!
      Poliisit etsii mieshenkilöä, niin oisko löytynyt siemennestettä, vai miksi just miestä?

      • huh huh

        eli surmatulle kettuselle on tehty jotakin,että on ruvettu epäilemään homoksi.liekö intiimialueille tehty jotakin ?onko mahdollisesti raiskattu.tuntuu aika sairaalta.eli puheet silpomisesta ym. törkeilystä pitävät ilmeisesti jollakinlailla paikkansa.


      • laxy
        huh huh kirjoitti:

        eli surmatulle kettuselle on tehty jotakin,että on ruvettu epäilemään homoksi.liekö intiimialueille tehty jotakin ?onko mahdollisesti raiskattu.tuntuu aika sairaalta.eli puheet silpomisesta ym. törkeilystä pitävät ilmeisesti jollakinlailla paikkansa.

        tuntuu aika hurjalta,että ensin tappaa toisen ja vielä lisäksi silpoo ja tekee ties mitä kuolleelle.ilmeisesti tämmöisiä ihmisiä on kuitenkin olemassa.taisi ukrainassa olla muuan joka jopa söi uhrista paloja.miksi ei myös suomesta löytyisi vastaavia .taisi tämmöisen uhriksi kettunen joutua?


    • asölkdjfasldkj

      Jos se on tuo vaalea mies tuossa lehtijutun lehtileikekuvassa, niin ei edes tyypillisen homppelin näköinen. Voihan se olla, että vain tekijä on ollut homo ja Kettunen joutunut sen uhriksi. Homoraiskauksen uhrin kun ei tarvitse olla homoseksuaali. Vai onko Kettusen kaverit puhuneet, että se olisi ollut homo? Olihan se tietysti 31 ja poikamies, mutta elämäntyylikin on voinut selittää sen.

      • 2,66

        kuinka moni on tunnustanut poliisille tappaneensa kettusen?monesti tälläisissa jutuissa erilaiset mielenhäiriöiset tunnustavat.tarkemmissa kuulusteluissa kyllä selviää,että tunnustus on puutaheinää.löytyikö kettusen asunnosta surmavälineeksi sopivia esineitä,jotka oli täysin puhtaita verestä ja joissa ei ollut edes kettusen sormenjälkiä.jos löytyi,niin tekijällä on ollut aikaa ja malttia siivota jälkensä.eli ei aikonut jäädä kiinni,eikä ilmeisesti ollut muistamattomana humalassa.oliko tekijöitä useampia?poliisin mukaan todennäköiseti tapasi miehen?eli tekijöitä olisi ollut vain yksi.luultavimmin joku on nähnyt kettusen jonkun seurassa.


      • kyllä
        2,66 kirjoitti:

        kuinka moni on tunnustanut poliisille tappaneensa kettusen?monesti tälläisissa jutuissa erilaiset mielenhäiriöiset tunnustavat.tarkemmissa kuulusteluissa kyllä selviää,että tunnustus on puutaheinää.löytyikö kettusen asunnosta surmavälineeksi sopivia esineitä,jotka oli täysin puhtaita verestä ja joissa ei ollut edes kettusen sormenjälkiä.jos löytyi,niin tekijällä on ollut aikaa ja malttia siivota jälkensä.eli ei aikonut jäädä kiinni,eikä ilmeisesti ollut muistamattomana humalassa.oliko tekijöitä useampia?poliisin mukaan todennäköiseti tapasi miehen?eli tekijöitä olisi ollut vain yksi.luultavimmin joku on nähnyt kettusen jonkun seurassa.

        onko kettusen ja 97 tuiran veriteoilla mitään yhteistä?voisiko tekijä olla sama henkilö.molemmissa samantapaisia piirteitä.varmaan poliisi tietää.vaan ei kerro.tekojen väli 18 vuotta ,joten hyvinkin tekijä voi olla sama.jos kettusen surmaajan iäksi arvioitu ehkä 30-35,niin tuiran surmaaja olisi 50:n kahtapuolta.kenelläkään ei tunnu olevan mitään hajua tekijästä/tekijöistä.poliisilla kaikkein vähiten.


    • taitaa jäädä pimento

      Miestähän ne tässä etsii että kai poliisit on varmoja surmaajan sukupuolesta. Itselle tuli mieleen kans että oisko siemennestettä löytynyt. Jotain kaameaa tapahtunut kerran laitettu seksuaalirikokseksi. Kyllä ne poliisit on aikoinaan tarkaan kuulustelleet kaikki mahdolliset jotka silloin Kettusen kans oli samassa baarissa ja muutenkin. Kukaan ei ainakaan mulle ole epäilyksiään kertonut vaikka tunsin koko sakin ja baarin asiakkaat. Kettunen ei ollu mikään laitapuolenkulkija, ihan normaali työmies joka viikonloppusen kavereitten kanssa otti kuppia niinku kaikki sinkut siihen aikaan ja nykyäänkin.
      Saattohan se olla niinki että Kettunen oli kaappihomo mitä me ei tietty ja seuraa oli hakenu vaikka lehti-ilmotuksella tai onkai niillä siihen aikaan homoilla joku merkki ollu mistä ne tuntee toisensa. Kukaan ei tosiaankaan nähny sen Tullista poistuvan mutta porukkaa oli niin perkeleesti silloin liikkeellä ja kuka enenmmän ja vähemmä jurrissa. Outo on tapaus. Toivotaan et selviää. Muistaakseni otettiin ihmisiltä sormenjälkiä ym. Kannattaa mennä tulliin vappuna niin kuulee kuin moni löytäny Kettusen ja kuitenkin sen löysi yksi ihminen J.llä sen alkaa nimi.

      • kans oulusta

        Heinäpäässä 79-80 luvun alussa tapahtunut toinenki raaka henkirikos ja. (Rommakossa, venesatamassa) Siinä oli viinaveloista tai jostai velasta ollu kyse ja sen tiesi kaikki Tullibaarissa kävijä.
        Juu noita löytäjiä näyttäs oleva useempi Kettusella. Mutta se joka oikeasti löysi ei puhu mitään. 79-luvulla ei ollut näin raakoja rikoksia ja palottelusurmia. Tuli itelle mieleen jos Kettunen oli niin kännissä ja joku lähti saattaan (oliko nähnu rahatukot lomsassa) ja siten päässy sisälle. Ei siihen aikaan osattu pelätä tuntemattomia.
        Ja kuka sanoo ettei Kettunen olis päästäny tuntematonta sisälle vaikka yön selkää. Olihan Kettunen kiltti mies ja varmasti ois auttajan päästänyt pirttiin.


      • luu-5
        kans oulusta kirjoitti:

        Heinäpäässä 79-80 luvun alussa tapahtunut toinenki raaka henkirikos ja. (Rommakossa, venesatamassa) Siinä oli viinaveloista tai jostai velasta ollu kyse ja sen tiesi kaikki Tullibaarissa kävijä.
        Juu noita löytäjiä näyttäs oleva useempi Kettusella. Mutta se joka oikeasti löysi ei puhu mitään. 79-luvulla ei ollut näin raakoja rikoksia ja palottelusurmia. Tuli itelle mieleen jos Kettunen oli niin kännissä ja joku lähti saattaan (oliko nähnu rahatukot lomsassa) ja siten päässy sisälle. Ei siihen aikaan osattu pelätä tuntemattomia.
        Ja kuka sanoo ettei Kettunen olis päästäny tuntematonta sisälle vaikka yön selkää. Olihan Kettunen kiltti mies ja varmasti ois auttajan päästänyt pirttiin.

        näköjään kuka tahansa saattaa tappaa kenet tahansa.melko varmasti kyseessä on lähes ventovieraat ,jotka tapasivat sattumalta ja menivät kettusen asuntoon ryyppäämään ja sitten tapahtui se mitä tapahtui.veriteon jälkeen kettusta ruvettiin epäilemään homoksi,koska jotakin seksuaalirikokseen viittaava oli tapahtunut.tekijä oli senverran kylmähermoinen,että sai peiteltyä jälkiään,että ei ole vieläkään jäänyt kiinni.luultavimmin jollakin on tietoa kuka on tekijä.aukoton näyttö puuttuu.ehkä oli silvottu.jokuhan se on nähnyt ruumiin.tekijä tuskin ihan tavan tunne-elämällä varustettu.aika kuluu.


    • Eiköhän

      todistusaineistossa ole mitään, mistä saisi tekijän DNA:ta, vai eikö haluta tuhlata rahaa kalliisiin tutkimuksiin, kun kyseessä kuitenkin vain mies, mahdollisesti jopa homo.

      • meni ehkä näin?

        kettusen surmaaja on alle 20-kymppinen,mahdollisesti tekohetkellä alaikäinen.asui jossain lähistöllä,mahdollisesti samassa talossa.tunsi kettusen jollailailla.meni kettusen asuntoon ryöstötarkoituksessa.ehkä uhri yllätti tekijän kaivelemassa taskuja tai lompakkoa.tekijällä oli mukanaan joko veitsi tai ruuvimeisseli jolla löi uhri. mahdollisesti isku/iskut osuivat sukuelimille ,jonka takia ruvettiin puhumaan seksirikoksesta.luultavasti hiljensi uhrin lyömällä jollaki esineellä.tuskin oli mitään homojuttuja.luultavasti pakeni kellari ja varastojen kautta ja meni kotiinsa. tuskin oli veressä tai jätti sormenjälkiä.luultavasti teko oli vahinko.ehkä uhri jäi henkiin mutta menehtyi verenvuotoon myöhemmin.yritti ryömiä hakemaan apua ja siksi asunto verinen.


      • kyllä ne nuoret
        meni ehkä näin? kirjoitti:

        kettusen surmaaja on alle 20-kymppinen,mahdollisesti tekohetkellä alaikäinen.asui jossain lähistöllä,mahdollisesti samassa talossa.tunsi kettusen jollailailla.meni kettusen asuntoon ryöstötarkoituksessa.ehkä uhri yllätti tekijän kaivelemassa taskuja tai lompakkoa.tekijällä oli mukanaan joko veitsi tai ruuvimeisseli jolla löi uhri. mahdollisesti isku/iskut osuivat sukuelimille ,jonka takia ruvettiin puhumaan seksirikoksesta.luultavasti hiljensi uhrin lyömällä jollaki esineellä.tuskin oli mitään homojuttuja.luultavasti pakeni kellari ja varastojen kautta ja meni kotiinsa. tuskin oli veressä tai jätti sormenjälkiä.luultavasti teko oli vahinko.ehkä uhri jäi henkiin mutta menehtyi verenvuotoon myöhemmin.yritti ryömiä hakemaan apua ja siksi asunto verinen.

        joka päivä lehdissä juttua ,että 18-vuotias puukotti kuoliaaksi jonkun tuttunsa.täysin mahdollista,että kettusen tappoi joku nuori rikollisenalku. syy saattoi olla mikä tahansa kopeloinnista viinaan ja kaikkea siltä väliltä.jos tekijä ei jättänyt jälkiä,niin erittäin vaikea selvittää.monesti tälläiset nuoret ovat vähän jälkeenjääneitä,joilla ei mitään syyllisyydentuntoa. 2009 kainuussa kaksi alaikäistä tappoi kehitysvammaisen.toinen jäi kiinni vasta kahden vuoden päästä ja sai 9,5 vuotta.ehkä poliisi uhohti kokonaan tällaisen mahdollisuuden.


      • intuition
        kyllä ne nuoret kirjoitti:

        joka päivä lehdissä juttua ,että 18-vuotias puukotti kuoliaaksi jonkun tuttunsa.täysin mahdollista,että kettusen tappoi joku nuori rikollisenalku. syy saattoi olla mikä tahansa kopeloinnista viinaan ja kaikkea siltä väliltä.jos tekijä ei jättänyt jälkiä,niin erittäin vaikea selvittää.monesti tälläiset nuoret ovat vähän jälkeenjääneitä,joilla ei mitään syyllisyydentuntoa. 2009 kainuussa kaksi alaikäistä tappoi kehitysvammaisen.toinen jäi kiinni vasta kahden vuoden päästä ja sai 9,5 vuotta.ehkä poliisi uhohti kokonaan tällaisen mahdollisuuden.

        vanhassa alibissa juttu, jonka mukaan kettunen löytynyt alasti lattialta.löytäjän mukaan oli lyöty jollakin painavalla päähän ja ilmeisesti raadeltu jotenkin.oliko tekijällä kenties koira mukanaan?tekovälineistä ei tarkempaa tietoa.poliisin mukaan taskuja kaiveltu ja kaappeja auottu.onko viety tavaroita?avaimet kateissa.tämä juttu oli 80-luvun alibissa,joten vihjeitä taitaa tulla melko harvakseltaan.joku oli soittanut alibiin ja sanonut tietävänsä tekijän,mutta onko jutussa perää?paljon oli puhetta oliko kettunen homo vai ei.kuka tietää.oliko tekijä riisunut uhrin alasti vai oliko harrastettu jotakin.varmasti joku asunnolla käynyt muistaa oliko siellä jotakin surma-aseeksi sopivaa.paljon on aikaa kulunut,joten aika vaikea on juttu selvittää.


      • rin tin tin
        intuition kirjoitti:

        vanhassa alibissa juttu, jonka mukaan kettunen löytynyt alasti lattialta.löytäjän mukaan oli lyöty jollakin painavalla päähän ja ilmeisesti raadeltu jotenkin.oliko tekijällä kenties koira mukanaan?tekovälineistä ei tarkempaa tietoa.poliisin mukaan taskuja kaiveltu ja kaappeja auottu.onko viety tavaroita?avaimet kateissa.tämä juttu oli 80-luvun alibissa,joten vihjeitä taitaa tulla melko harvakseltaan.joku oli soittanut alibiin ja sanonut tietävänsä tekijän,mutta onko jutussa perää?paljon oli puhetta oliko kettunen homo vai ei.kuka tietää.oliko tekijä riisunut uhrin alasti vai oliko harrastettu jotakin.varmasti joku asunnolla käynyt muistaa oliko siellä jotakin surma-aseeksi sopivaa.paljon on aikaa kulunut,joten aika vaikea on juttu selvittää.

        melko varmasti harrastettu seksiä ja tekijä on jostakin syystä tullut katumapäälle ja surmannut kettusen.miksi muuten poliisi olisi maininnut jutussa olevan jotakin seksuaalisuutta?ehkä sukuelimiä silvottu.uhri ollut alasti.alakerran asukas kuullut askelääniä puolenyön aikoihin.luultavasti ensin lyöty jollakin ja sitten ehkä käytetty jotakin terävää?missä muuten oli tämä oulun "rambo" vapunaattona.oliko sen ikäinen,että olisi pystynyt surmaamaan jonkun.on kyllä tainnut keskittyä enemmän naisten kuristamisiin..


      • Rambo liian nuori
        rin tin tin kirjoitti:

        melko varmasti harrastettu seksiä ja tekijä on jostakin syystä tullut katumapäälle ja surmannut kettusen.miksi muuten poliisi olisi maininnut jutussa olevan jotakin seksuaalisuutta?ehkä sukuelimiä silvottu.uhri ollut alasti.alakerran asukas kuullut askelääniä puolenyön aikoihin.luultavasti ensin lyöty jollakin ja sitten ehkä käytetty jotakin terävää?missä muuten oli tämä oulun "rambo" vapunaattona.oliko sen ikäinen,että olisi pystynyt surmaamaan jonkun.on kyllä tainnut keskittyä enemmän naisten kuristamisiin..

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Jukka_Lindholm


      • helvar
        Rambo liian nuori kirjoitti:

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Jukka_Lindholm

        mahtaako poliisille tulla enää vihjeitä kettusen surmajutusta?80-luvulla joku oli soittanut alibin toimitukseen ja sanonut,kuka oli vappusurmaaja.toimitus oli kertonut asian poliisille,mitenkä lie käynyt. ketään ei ole tuomittu,joten ilmeisesti väärä hälytys.pari vuotta sitten iltalehdessä oli aukeaman tarina kettusesta joten juttu edelleen auki.tuntuu,että tekijä on suurella todennäköisyydellä kuollut.saattaa olla möys elossa. ehkä joku valehteli aikoinaan poliisille ja on edelleen kuivilla. poliisi oli aikonaan kuulustelut jopa tuhatta ihmistä eikä juttu tunnuu aukeavan.


      • huutis
        helvar kirjoitti:

        mahtaako poliisille tulla enää vihjeitä kettusen surmajutusta?80-luvulla joku oli soittanut alibin toimitukseen ja sanonut,kuka oli vappusurmaaja.toimitus oli kertonut asian poliisille,mitenkä lie käynyt. ketään ei ole tuomittu,joten ilmeisesti väärä hälytys.pari vuotta sitten iltalehdessä oli aukeaman tarina kettusesta joten juttu edelleen auki.tuntuu,että tekijä on suurella todennäköisyydellä kuollut.saattaa olla möys elossa. ehkä joku valehteli aikoinaan poliisille ja on edelleen kuivilla. poliisi oli aikonaan kuulustelut jopa tuhatta ihmistä eikä juttu tunnuu aukeavan.

        poliisi on pystynyt ilmeisen tarkkaan selvittämään kettusen liikkeet vapunaatolta, missä ollut ja milloin tuli kotiovelle,mutta ei sitä onko tullut kotiin yksin vai oliko seurassa ketään.joku tiesi,että asunnossa olisi palanut valo,ennen kettusen kotiin saapumista.eli asunnossa oli joku?avaimia oli monella.,myös kettusen löytäneellä henkilöllä.tuntuu olevan myös kateissa avaimia.


      • mutta mutta!
        huutis kirjoitti:

        poliisi on pystynyt ilmeisen tarkkaan selvittämään kettusen liikkeet vapunaatolta, missä ollut ja milloin tuli kotiovelle,mutta ei sitä onko tullut kotiin yksin vai oliko seurassa ketään.joku tiesi,että asunnossa olisi palanut valo,ennen kettusen kotiin saapumista.eli asunnossa oli joku?avaimia oli monella.,myös kettusen löytäneellä henkilöllä.tuntuu olevan myös kateissa avaimia.

        miksi kettunen on jaellut asuntonsa avaimia monille?onko kaverit olleet muualta kotoisin vai asunnottomia.vai onko asunnossa harrastettu jotakin bisnestä?huumeita kenties.jos surmaaja on ollut esim. huumeissa tai jonkunlaisessa lääketokkurassa.kait 70-luvulla oulussa oli jo tietoa huumeista.varmasti poliisilla on omat vahvat epäilyt tekijästä,mutta varma näyttö puuttuu.luultavasti epäilty on kuollut ja siksi jutusta ei juuri enää lehdissä kirjoitella.sama tilanne,kuin ulvilan tai bodomin jutuissa.tekijä lähes varmasti tiedossa,mutta mutta!


      • ihminen on paha
        mutta mutta! kirjoitti:

        miksi kettunen on jaellut asuntonsa avaimia monille?onko kaverit olleet muualta kotoisin vai asunnottomia.vai onko asunnossa harrastettu jotakin bisnestä?huumeita kenties.jos surmaaja on ollut esim. huumeissa tai jonkunlaisessa lääketokkurassa.kait 70-luvulla oulussa oli jo tietoa huumeista.varmasti poliisilla on omat vahvat epäilyt tekijästä,mutta varma näyttö puuttuu.luultavasti epäilty on kuollut ja siksi jutusta ei juuri enää lehdissä kirjoitella.sama tilanne,kuin ulvilan tai bodomin jutuissa.tekijä lähes varmasti tiedossa,mutta mutta!

        kettusta oli lyöty ja silvottu.jos ensin on silvottu,niin varmasti olisi huutanut apua ja olisi kuulunut naapuriin.eli on täytynyt hakata jollakin ensin hengiltä.julmaa.löytäjän mukaan jotenkin raadeltu?


      • niinpä niin
        ihminen on paha kirjoitti:

        kettusta oli lyöty ja silvottu.jos ensin on silvottu,niin varmasti olisi huutanut apua ja olisi kuulunut naapuriin.eli on täytynyt hakata jollakin ensin hengiltä.julmaa.löytäjän mukaan jotenkin raadeltu?

        kaverit sanoivat jättäneensä kettusen tulli-baarin eteen,sen jälkeen kukaan ei tiedä menikö kettunen suoraan kotiinsa vai menikö mahdollisesti jonkun kyytiin?ehkäpä joku tuttu otti autoon ja kävivät ties missä.ilmeisesti edes samassa rapussa asuvat eivät tiedä, milloin tuli sisälle.ääniä oli kuulemma kuulunut puolenyön aikoihin.liekö niihinaikoihin surmatyö tehty.miksi uhri oli alasti?oliko riisuttu ennen vai jälkeen veriteen.tekijä livahtanut ulos,niin että kukaan ei ole nähnyt tai kuullut mitään.


    • Yhden haastatellut

      Siis Kettunen oli istunut baarissa sen jälkeen, kun "kaverit" oli jättäneet Tulli-baarin eteen. Tietääkseni nämä nuoret kuski ja kuskin kaveri eivät olleet Kettusen kavereita, vaan yhden kyydissä olevan sukulaisia jolta auto ollut lainassa, ja ilmeisesti sillä ehdoilla, että kuskataan baariin. Tietääkseni löytäjä (SE OIKEA) ei ole puhunut yhtikäs mitään muuta kuin poliiseille ja vielä vähemmän mistään raatelusta. Löytäjä J on edelleen järkyttynyt löydöstään!!! J oli tulossa työreissulta, kun löysi Jarmon!
      Kukaan ei ole nähnyt Kettusta sen jälkeen, kun poistunut Tulli-baarista.
      Ihmettelen tätä, että Kettunen ei muka olisi päästänyt tuntemattomia asuntoon mutta jaellut kuitenkin avaimia....outoa! Nyt, kun muistelen niin saattoipa olla, että nämä kaverit tai osa niistä oli Kettusen työkavereita, kenen kanssa lähti juhlimaan Vappua.
      Ja homo jutut ym alkoivat vasta sen jälkeen, kun lehdissä sanottiin seksuaalimurhaksi. Kannattas nämä venkulat jotka oli vapaana silloin tutkia paremmin. Oulussahan on sattunut kaksi raakaa homomurhaa!!!!!!!!!

      • factori

        alibissa oli kettusen surman jälkeen juttu,jossa löytäjä oli mennyt avaimilla kettusen asuntoon ja löytänut uhrin alasti lattialta oli lyöty päähän ja käsivarsiin ja raadeltu jotenkin.löytäjän nimi oli H.myös poliisi sanoi,että oli silvottu ja teko oli raaka.alibi lupasi jutun selvittämisestä 5000mk:n palkkion,joten varmaan moni joutui turhien syytösten kohteeksi.tekijä saattoi olla tuttu tai tuntematon, kaksi mahdollisuutta.aikoinaan joku tiesi,että kettunen ei päästänyt tuntemattomia kotiinsa.alibi oli saanut vihjeen,että kettusen matkassa oli mennyt kaksi henkilöä?ei voi tietää.lehden mukaan kuulusteluissa käyneet avaimenomistajat olisivat saaneet tietää ,millä ja miten kettunen surmattiin.jokatapauksessa kukaan ei ole saanut vihjepalkkiota.


      • kojuk
        factori kirjoitti:

        alibissa oli kettusen surman jälkeen juttu,jossa löytäjä oli mennyt avaimilla kettusen asuntoon ja löytänut uhrin alasti lattialta oli lyöty päähän ja käsivarsiin ja raadeltu jotenkin.löytäjän nimi oli H.myös poliisi sanoi,että oli silvottu ja teko oli raaka.alibi lupasi jutun selvittämisestä 5000mk:n palkkion,joten varmaan moni joutui turhien syytösten kohteeksi.tekijä saattoi olla tuttu tai tuntematon, kaksi mahdollisuutta.aikoinaan joku tiesi,että kettunen ei päästänyt tuntemattomia kotiinsa.alibi oli saanut vihjeen,että kettusen matkassa oli mennyt kaksi henkilöä?ei voi tietää.lehden mukaan kuulusteluissa käyneet avaimenomistajat olisivat saaneet tietää ,millä ja miten kettunen surmattiin.jokatapauksessa kukaan ei ole saanut vihjepalkkiota.

        80 alibissa juttu,jossa poliisi pitää kettusen surmaa mielipuolisena ja on silvottu ,sekä jotain seksuaalisesti outoa on tapahtunut. uhri ei välttämättä ole normaalista poikkeava,vaan tekijä.kettunen kuulemma tunsi myös seksuaalista vähemmistöä.


      • outo juttu
        kojuk kirjoitti:

        80 alibissa juttu,jossa poliisi pitää kettusen surmaa mielipuolisena ja on silvottu ,sekä jotain seksuaalisesti outoa on tapahtunut. uhri ei välttämättä ole normaalista poikkeava,vaan tekijä.kettunen kuulemma tunsi myös seksuaalista vähemmistöä.

        ei tainnut heinäpäässä 70-luvulla olla muita ravintoloita,kuin tulli-baari,joten tuskin niillä nurkilla liikkui muita kuin paikallisia asukkaita.ravintolaillan jälkeen ihmiset menivät koteihinsa.myös vapunaattona 1979.luultavasti kettusen surmaaja tuli vartavasten kettusta tapamaan.ehkä ei surmaamistarkoituksessa.vaan oli muita asioita?jostakin syystä kävi niinkuin kävi.ehkä joutui paniikkiin ja ei uskaltanut ilmoittaa surmatyöstä.luultavasti kuitenkin osasi peittää sen verran jälkiään,että ei vieläkään ole juttu selvinnyt.


      • poirot
        outo juttu kirjoitti:

        ei tainnut heinäpäässä 70-luvulla olla muita ravintoloita,kuin tulli-baari,joten tuskin niillä nurkilla liikkui muita kuin paikallisia asukkaita.ravintolaillan jälkeen ihmiset menivät koteihinsa.myös vapunaattona 1979.luultavasti kettusen surmaaja tuli vartavasten kettusta tapamaan.ehkä ei surmaamistarkoituksessa.vaan oli muita asioita?jostakin syystä kävi niinkuin kävi.ehkä joutui paniikkiin ja ei uskaltanut ilmoittaa surmatyöstä.luultavasti kuitenkin osasi peittää sen verran jälkiään,että ei vieläkään ole juttu selvinnyt.

        Ilta-Sanomissa kirjoitettiin joku vuosi sitten,että ns.vappusurmassa olisi jonkunlainen läpilyönti,mutta mitään muuta ei ole kuulunut.Poliisin mukaan Kettunen tapasi erittäin todennäköisesti miehen,jonka kanssa meni asuntoonsa.Samanjutun yhteydessä oli,että olisi tehty dna:testejä.Tutkijan mukaan tekijä olisi Kettusen kanssa samaa ikäluokkaa,eli olisi tällähetkellä yli 60-kymppinen.Eli pystytäänkö dna-näytteen perusteella sanomaan, onko näytteenantaja mies vai nainen ja pystytäänkö näytteestä määrittelemään näytteenantajan ikä.Se olisi jo jotakin.Eli tekijä on jättänyt jotakin itsestään uhrin asuntoon?Mitähän se olisi.Ilmeisesti nainen tekijänä voidaan poissulkea.Silpominen naiselle tarkoittaa lähinnä sukuelinten leikkelyä,entä miehellä?


    • Lesta-Jussi

      Epäoleellinen, mutta ärsyttävä yksityiskohta lehtijutuissa on se, että Kettusta kerrotaan etsityn jo seuraavana päivänä, koska hän ei saapunut töihin.

      Kuinka moni elementtisaumaaja on ihan oikeasti töissä VAPPUPÄIVÄNÄ???

      Oulussa on noihin aikoihin vaeltanut kaiken maailman sormenkatkojia omiksi tarpeiksi, aivan kuten nykyäänkin.

      • Eikös tuon

        murhan oleteta tapahtuneen puolenyön jälkeen eli Vapunpäivän puolella, jolloin seuraava päivä olisi ollut kai työpäivä.


      • Les-Jus
        Eikös tuon kirjoitti:

        murhan oleteta tapahtuneen puolenyön jälkeen eli Vapunpäivän puolella, jolloin seuraava päivä olisi ollut kai työpäivä.

        Niinhän se tietysti menee, mutta ainakin Iltalehti puhui aatosta ja seuraavasta päivästä.

        Toimittajilta saattaa tietysti useinkin mennä pari juhlapäivää yhtä putkea.

        Eipä ole Kettusen tapaus ratkennut, ei.


      • juupa eipäs?
        Les-Jus kirjoitti:

        Niinhän se tietysti menee, mutta ainakin Iltalehti puhui aatosta ja seuraavasta päivästä.

        Toimittajilta saattaa tietysti useinkin mennä pari juhlapäivää yhtä putkea.

        Eipä ole Kettusen tapaus ratkennut, ei.

        kyllähän nainenkin pystyy tappamaan ja silpomaan.esim. ulvilan tapaus.vaikka A:A. todettiin syyttömäksi niin?bodomin jutussa N:G:n kengistä löytyi yhden surmatun tytön verta.mahdollisesti kettusen surmaajan kengistä olisi voinut löytyö uhrin verta.kettusen jutussa on myös dna-tutkumuksia tehty mutta ei ole tärpännyt.pystyikö poliisi dna.n perusteella arvioimaan tekijän sukupuolen ja iän?nykyisin dna:ta käytetään ainakin epäselvissä maahanmuutto tapauksissa iänmäärittelyyn. kuinka lie tarkka.kettusen surmaajaksi arvioitiin noin kolmikymppistä miestä?jos dna vastavuutta ei ole löytynyt,niin tekijä on kuollut jo aikoja sitten tai on ulkomaalainen.tai on elänyt nuhteettomasti eikä ole päätynyt rekisteriin.täytyy sanoa,että on viileä tyyppi.tai sittenkin on nainen tekijä.naiset kuulemmma ovat hanakampia peittelemään jälkiä.


      • joku
        juupa eipäs? kirjoitti:

        kyllähän nainenkin pystyy tappamaan ja silpomaan.esim. ulvilan tapaus.vaikka A:A. todettiin syyttömäksi niin?bodomin jutussa N:G:n kengistä löytyi yhden surmatun tytön verta.mahdollisesti kettusen surmaajan kengistä olisi voinut löytyö uhrin verta.kettusen jutussa on myös dna-tutkumuksia tehty mutta ei ole tärpännyt.pystyikö poliisi dna.n perusteella arvioimaan tekijän sukupuolen ja iän?nykyisin dna:ta käytetään ainakin epäselvissä maahanmuutto tapauksissa iänmäärittelyyn. kuinka lie tarkka.kettusen surmaajaksi arvioitiin noin kolmikymppistä miestä?jos dna vastavuutta ei ole löytynyt,niin tekijä on kuollut jo aikoja sitten tai on ulkomaalainen.tai on elänyt nuhteettomasti eikä ole päätynyt rekisteriin.täytyy sanoa,että on viileä tyyppi.tai sittenkin on nainen tekijä.naiset kuulemmma ovat hanakampia peittelemään jälkiä.

        Oma arvaus on,että poliisi piti juttua ilmiselvänä ja oletti syyllisen löytyvän lähipiiristä.Tekijällä oli kuitenkin monen päivän etumatka,joten jos oli ei-Oululainen, niin kerkesi melko kauas.Toisaalta koska surma tapahtui uhrin asunnossa,niin vahva oletus on,että tekijä olisi ollut jollakinlailla tuttu.Koska uhri löytyi alasti,niin jotakin on harrastettu?Ehkäpä käyty vaikka suihkussa.Jos myöhään illalla tai yöllä lasketaan vettä,niin alakerrassa kyllä kuullaan.Varmasti poliisi teki parhaansa,mutta ei riittänyt.Alibissa oli juttu,että ainakin tuhatta ihmistä olisi kuullusteltu.Tuskin Kettusella oli niin laaja tuttavapiiri.Kettunen olisi ollut Alibin mukaan myös Etelä-Suomessa töissä?Tuliko joku entinen työkaveri morjestamaan?Valehteliko joku.Huhuttiin myös Kettusen taipumuksista.


      • 99,99%
        joku kirjoitti:

        Oma arvaus on,että poliisi piti juttua ilmiselvänä ja oletti syyllisen löytyvän lähipiiristä.Tekijällä oli kuitenkin monen päivän etumatka,joten jos oli ei-Oululainen, niin kerkesi melko kauas.Toisaalta koska surma tapahtui uhrin asunnossa,niin vahva oletus on,että tekijä olisi ollut jollakinlailla tuttu.Koska uhri löytyi alasti,niin jotakin on harrastettu?Ehkäpä käyty vaikka suihkussa.Jos myöhään illalla tai yöllä lasketaan vettä,niin alakerrassa kyllä kuullaan.Varmasti poliisi teki parhaansa,mutta ei riittänyt.Alibissa oli juttu,että ainakin tuhatta ihmistä olisi kuullusteltu.Tuskin Kettusella oli niin laaja tuttavapiiri.Kettunen olisi ollut Alibin mukaan myös Etelä-Suomessa töissä?Tuliko joku entinen työkaveri morjestamaan?Valehteliko joku.Huhuttiin myös Kettusen taipumuksista.

        99,99% heteromiehistä ei halua,että toinen mies koskee tai hipelöi.Onko jotain koskettelua tapahtunut ja tekijä on menettänyt malttinsa?Koska Kettusta olisi myös jotenkin silvottu,niin ehkä jotakin edellämainittua on tapahtunut.Tuskin ihan normaali ihminen on kyseessä.Ilmeisesti on hakattu kuoliaaksi ja senjälkeen silpomista ja muuta epänormaalia tapahtunut.Jos kuollutta silvotaan ,niin varmasti tekijä on jonkinsortin psykopaatti.Mutta onko te ko jäänyt tekijältä ainoaksi?Löytyykö muualta Suomesta vastaavia tapauksia?


      • ristikuulustelu
        99,99% kirjoitti:

        99,99% heteromiehistä ei halua,että toinen mies koskee tai hipelöi.Onko jotain koskettelua tapahtunut ja tekijä on menettänyt malttinsa?Koska Kettusta olisi myös jotenkin silvottu,niin ehkä jotakin edellämainittua on tapahtunut.Tuskin ihan normaali ihminen on kyseessä.Ilmeisesti on hakattu kuoliaaksi ja senjälkeen silpomista ja muuta epänormaalia tapahtunut.Jos kuollutta silvotaan ,niin varmasti tekijä on jonkinsortin psykopaatti.Mutta onko te ko jäänyt tekijältä ainoaksi?Löytyykö muualta Suomesta vastaavia tapauksia?

        Jos olisin rikostutkija niin hakisin tuon Kastellin surmaajan uusiin kuulusteluihin.


      • stamm
        ristikuulustelu kirjoitti:

        Jos olisin rikostutkija niin hakisin tuon Kastellin surmaajan uusiin kuulusteluihin.

        Entäpä jos Kettunen sittekin kuoli tapaturmaisesti.Kaatui humalassa esim. lasipöytään tai lasiseen välioveen tai kirjahyllyyn.Päähaava vuotaa verta paljon ja saattoi löytäjästä näyttää paljon pahammalta kuin olikaan.Käsivarsissa oli kuulemma jälkiä, jos ovat tulleet esm.työssä.Oli ainakin löytäjän mukaan alasti eli jos lasi on viillellyt, niin heräsi epäilys,että onko joku ulkopuolinen viiltelijä ollut asialla.Jos uhri oli pyörtynyt, niin on vain yksinkertaisesti valunut kuiviin.Kokemattomat poliisit ovat heti ajatellet henkirikosta.Tietysti,jos uhrista löytyi vaikka puukko tai joku muu ylimääräinen esine,niin kyllähän se vaikuttaa muulta kuin tapaturmalta. Asunnossakävijät varmann muistaa,oliko siellä lasipöytää,tai muuta sopivaa tapaturman aiheuttajaa.Jos uhrista vaikka puuttui osia,niin sitten henkirikos on todennäköinen.


      • kummallista
        stamm kirjoitti:

        Entäpä jos Kettunen sittekin kuoli tapaturmaisesti.Kaatui humalassa esim. lasipöytään tai lasiseen välioveen tai kirjahyllyyn.Päähaava vuotaa verta paljon ja saattoi löytäjästä näyttää paljon pahammalta kuin olikaan.Käsivarsissa oli kuulemma jälkiä, jos ovat tulleet esm.työssä.Oli ainakin löytäjän mukaan alasti eli jos lasi on viillellyt, niin heräsi epäilys,että onko joku ulkopuolinen viiltelijä ollut asialla.Jos uhri oli pyörtynyt, niin on vain yksinkertaisesti valunut kuiviin.Kokemattomat poliisit ovat heti ajatellet henkirikosta.Tietysti,jos uhrista löytyi vaikka puukko tai joku muu ylimääräinen esine,niin kyllähän se vaikuttaa muulta kuin tapaturmalta. Asunnossakävijät varmann muistaa,oliko siellä lasipöytää,tai muuta sopivaa tapaturman aiheuttajaa.Jos uhrista vaikka puuttui osia,niin sitten henkirikos on todennäköinen.

        Muutama vuosi sitten poliisi ilmoitti iltapäivälehdessä,että ns.vappusurma oli ratkeamassa.Tiedettiin,että Kettunen olisi lähes varmasti tavannut kotimatkalla miehen,jonka kanssa olisi mennyt asuntoon.Oliko tämä varmasti surmaaja?Jostakin poliisi pystyi päättelemään tekijän iän.Myös ,että tekijä olisi puhunut jollekkin sivulliselle,mutta silti tekijää ei ole saatu kiinni?Mikä tökkii.Kukapa se päästäisi aivan tuntematonta asuntoonsa,näin arveli jutussa haastateltu tutkija.Sen verran tutkija sanoi,että jotakin kummallista jutussa on,mutta ei kertonut tarkemmin.


      • outoa poliisen arvai
        kummallista kirjoitti:

        Muutama vuosi sitten poliisi ilmoitti iltapäivälehdessä,että ns.vappusurma oli ratkeamassa.Tiedettiin,että Kettunen olisi lähes varmasti tavannut kotimatkalla miehen,jonka kanssa olisi mennyt asuntoon.Oliko tämä varmasti surmaaja?Jostakin poliisi pystyi päättelemään tekijän iän.Myös ,että tekijä olisi puhunut jollekkin sivulliselle,mutta silti tekijää ei ole saatu kiinni?Mikä tökkii.Kukapa se päästäisi aivan tuntematonta asuntoonsa,näin arveli jutussa haastateltu tutkija.Sen verran tutkija sanoi,että jotakin kummallista jutussa on,mutta ei kertonut tarkemmin.

        Mistä poliisit tiettää, että ois puhunut ulkopuoliselle...tuo on outoa spkulointia poliiseilta. Jos kerran tietävät murhaajan puhuneeen niin mistä ne tietää ja kai nyt tietää kelle?????


      • ?????
        outoa poliisen arvai kirjoitti:

        Mistä poliisit tiettää, että ois puhunut ulkopuoliselle...tuo on outoa spkulointia poliiseilta. Jos kerran tietävät murhaajan puhuneeen niin mistä ne tietää ja kai nyt tietää kelle?????

        2005 oli poliisi saanut kalevan mukaan vihjeen kettusen juttuun liittyen.ehkä joku tiesi jutusta jotakin uutta.saattoipa vihjeen antaja jopa syyttää jotakuta.yhtä tärkeää kuin löytää syyllinen,on syyttömien ja epäilyksenalaisien puhdistaminen.tietysti tuntuu kummalta,että poliisi tiedotti turhan optimisesti jutusta.onhan poliisilla paljonkin tietoa ,mitä yleisöllä ei ole.joku arveli,että koko juttu olisi tapaturma?ehkä.vanhassa alibissa oli juttu,että joku teki itsemurhan kirveellä.ruumiinavaus todisti,että näin kävi.entäpä kettunen?


    • polliisit hoi

      Kannattasko poliisien kuulustella näitä huutelijoita jotka muka löytäneet Kettusen. Oisko niin, et ne puhuu liikaaa jollekki ja sitte väittää löytäneen että toinen ei ihmettele sisäpiirin tietoja. Yxki huuteli olevansa löytäjä ja kertonut kaikille siitä...hmm. kuiteskaan tyyppi ei ollu se oikee löytäjä. Tää tyyppi on noin 60 äijä ja kulkee Heinäpää-keslusta-tuira alueella.

      Eiköhän ole just niin ettei vastaavuutta ole löytynyt veri, dna ja nyt huutelijat syyniin mistä tietonsa saaneet.

      • eenoki

        Kettusen jutussa olisi poliisin mukaan tehty dna:testejä,eli asunnosta olisi löytynyt jotakin,mistä mahdollista näytettä on voitu ottaa.Löytyikö uhrista jotakin eritettä,verta spermaa vai mitä?Jopa tekijän ikä on voitu haarukoida suunnilleen Kettusen kanssa samannikäluokkaan?Dna:n perusteellako.Löytyikö esim. kynsin alta tekijän ihoa.Bodomin tapauksessa poliisi otti talteen ainakin kengät ja teltan.Kengistä ainakin löytyi yhden naisuhrin verta.Kait Kettusen jutussa on myös otettu talteen erilaista todistusaineistoa.Itsemurha,tapaturma tai nainen ovat ilmeisesti poissuljettuja.Alibi tarjosi aikoinaan 5000mk.n palkkion.vaan ei löytynyt rahalle ottajia.Oliko Kettuselta viety mitään omaisuutta,mitä olisi yritetty kaupitella?Jos oli pankkikirja viety,onko yritetty nostaa missäänpäis Suomea rahaa?Jotenkin tuntuu ,että tekijä ei ole Suomalainen,koska juttu ei tunnu ratkeavan.


    • selviäispä joskus

      Tai tekijä ei ole poliisin rekisterissä. Miten nämä laivat oli silloin Oulun satamassa?? Silloin oli vappu, niin varmasti laisvanhenkilökunta kuljeksi Oulun kaduilla.

      Jotakin sieltä on löytynyt koska ja täytyykin olla jos sormenjäljet ym. tarkistettu kaikilta. Oisko löytynyt spermaa peräaukosta tai muualta koska niin vahavasti hakevat mieshenkilöä. Kyllähän ne silloin kuulusteli kaikkia ja usein ihan painostukseen asti jotka oli vähänkään olleet tekemisssä mm. siellä baarissa ym.

      Raaka on ollut rikos ja oisko jopa raiskaus oluut ja siitä tuo homo maine koska alusta alkaen puhuttiin seksuaalimurhasta!!!

    • LLKOIUYTRE

      Oulussa on eräs monikertainen tappaja, jos asuu enää Oulussa,on aiemmin tappanut jo 70-luvulla homon ja monta muuta, naisenkin.
      Erityispiirteenä raakuus ja sikailu.

      • hoplaa

        vaikka olisi poliisin tiedossa,niin jos ei ole näyttöä ei voi oikein mistään syyttää. oliko edellämainittu henkilö kettuselle mitenkään tuttu?


    • Ettei vaan olisi

      mustalaiset olleet asialla, jos oli viinavelkoja tai olivat ryöstöretkellä. Tässäkin tapauksessa olivat kiduttaneet ja äskettäin oli jossain pohjois Suomessa se naisen raaka murha.
      Toinen vaihtoehto voisi olla nainen tai joku muu, jota ei ole osattu epäillä.

      http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?t=1197&highlight=sein%E4joki

      • Jälki voisi olla

        hyvinkin samanlaista.

        "A ja B ovat 6. - 7.9.2004 Seinäjoella yhdessä ja yksissä tuumin tehneet C:lle ruumiillista väkivaltaa seuraavin tavoin:

        A on lyönyt C:tä lukuisia kertoja ainakin jousipatukalla päähän ja vartaloon. Tämän jälkeen C on jäänyt lattialle makaamaan. Pahoinpitelyä on A:n ja B:n toimesta jatkettu lyömällä jousipatukalla C:tä, antamalla hänelle keinukytkimellä varustetulla sähköjohdolla sähköiskuja ainakin 75 kertaa, polttamalla häntä spray-pullon suihkuun sytytetyllä liekillä ja laittamalla hänen peräaukkoonsa tekopenis ja potkimalla sitä syvemmälle. Pahoinpitely on keskeytyksineen kestänyt useita tunteja.

        Pahoinpitelystä on C:lle aiheutunut kaksi ruhjevammaa päähän, vartalolle ja molempiin ylä- ja alaraajoihin laajoja mustelmia, pakaroihin ja reisiin ja muualle kehoon vähintään seitsemänkymmentä mustelmaista ns. tikapuukuviollista lyöntijälkeä ja kehon eri puolille ihonalaisiin kudoksiin laajoja verenpurkaumia, alavartalolle ja sukuelimiin useita eriasteisia ja laajoja palovammoja ja oikeaan jalkaan ainakin 150 verekästä pistohaavaa.

        Pahoinpitelyllä on aiheutettu C:lle hengenvaarallinen tila ja se on tehty erityisen raa'alla ja julmalla tavalla käyttämällä jousipatukkaa, sähköä ja polttamista. Rikos on pitkäkestoisuutensa ja puolustuskyvyttömään uhriin kohdistumisensa vuoksi myös kokonaisuutena arvostellen törkeä."

        Sairaita tyyppejä.


    • kyllä maailam on raa

      Olen lueskellut näitä kirjotuksia ja jotenkin tuntuu siltä että yritetään tehdä kaikkia utopisia selityksia murhalle. Jos poliisit hakevat nimenomaan miestä niin eikö silloin heillä ole vahva epäilys miehen olleen murhan takana? Nykypäivänä saadaan aika hyvin eritettya spermat, dna ym. Itse väitän sieltä löytyneen spermaa ym. josta poliisit päätelleet murhaajan olevan mies. saattaahan olla tietty että nainenkin ollu paikalla seuraamassa raiskausta, mitä epäilen kylläki. Kyllä tässä on joku ulkopuolinen tai psyykkisesti hyvin häiriintynyt henkilö ollut kyseessä tai sitten tekijä on todellakin kuollut. Poliisi ei anna yksityistietoja niin ihmiset tekevät omia johtopäätöksia asioista.

      Eihän me edes tiedetä kuin huhu puheita mitä siellä on tai miten ruumis on ollut ja onkos se edes ollut seksuaalimurha vai onko joku vain kilahtanut ja käyttänyt raakaa voimaa?? Miksei saata olla vaikka mustasukkainen mies joka luullut Kettusella olevan jotain säpinää vaimonsa kanssa???
      Ja varmasti sieltä on löytynyt sormenjälkiä ja jos ei niin silloinhan sen täytyy olla suunniteltu jos hanskoja pidetty käsissä???!!!

      • Ei kai

        viralliselta taholta ole tullut tietoa mistään seksuaalimurhaan liittyvästä, mutta kidutusmielessä ovat voineet silpoa sukuelimiäkin, kuten nuo mustalaiset.
        Miehen DNA:n voineet saada verestä, ei siihen spermaa tarvita. En usko mahdollisen homouden liittyvän tähän mitenkään, elleivät sitten salaa jotain tietoja.


      • tulkaa esiin.
        Ei kai kirjoitti:

        viralliselta taholta ole tullut tietoa mistään seksuaalimurhaan liittyvästä, mutta kidutusmielessä ovat voineet silpoa sukuelimiäkin, kuten nuo mustalaiset.
        Miehen DNA:n voineet saada verestä, ei siihen spermaa tarvita. En usko mahdollisen homouden liittyvän tähän mitenkään, elleivät sitten salaa jotain tietoja.

        Se ihmetyttää,miksi uhri oli alasti löydettäessä.Oliko riisuuntunut itse,vai oliko riisuttu surmatyön jälkeen? Ainakin Alibin mukaan löytäjä löysi uhrin alasti lattialta.Löytyikö esim. Kettusen kynsien alta tekijän ihoa?dna-testejä ruvettiin Suomessa käyttämään vasta 90-luvulla.Paljon puhetta ja juttuja,että olisi jopa nyljetty.Tekijä tuskin elossa.Vai tietääkö joku asiasta enemmän,mutta ei uskalla puhua.


      • raavas
        tulkaa esiin. kirjoitti:

        Se ihmetyttää,miksi uhri oli alasti löydettäessä.Oliko riisuuntunut itse,vai oliko riisuttu surmatyön jälkeen? Ainakin Alibin mukaan löytäjä löysi uhrin alasti lattialta.Löytyikö esim. Kettusen kynsien alta tekijän ihoa?dna-testejä ruvettiin Suomessa käyttämään vasta 90-luvulla.Paljon puhetta ja juttuja,että olisi jopa nyljetty.Tekijä tuskin elossa.Vai tietääkö joku asiasta enemmän,mutta ei uskalla puhua.

        Tiesivätkö 97Tuirassa surmatut jotakin Kettusen surmasta?Myös Tuiran juttu avoinna.Molemmissa tekijä/tekijät kadonneet poliisilta.


      • h.jalli.
        raavas kirjoitti:

        Tiesivätkö 97Tuirassa surmatut jotakin Kettusen surmasta?Myös Tuiran juttu avoinna.Molemmissa tekijä/tekijät kadonneet poliisilta.

        Mitä suurimmalla todennäköisyydellä Kettusen henkirikos oli ns.normi viinaan liittyvä turhaan kuolemaan päättynyt väkivallan teko.Tuskin tekijällä oli alunperin tarkoitus tappaa ketään,vaan homma riistäytyi käsistä.Luultavasti teon tekijä ei edes välittänyt jääkö kiinni vai ei.Tekoväline oli ehkä ensimmänen käteen osunut esine,mikä lie ollut.Koska Kettunen löytyi alasti ja runneltuna ja silvottuna,ainakin Alibin mukaan,niin ruvettiin puhumaan jotenkin poikkeavasta henkilöstä.Varmaan tekijä onkin. Poliisi ei löytänyt tarpeeksi näyttöä ketään vastaan joten juttu jäi edelleen auki Vastaavia tapauksia on varmaan tällähetkellä 200.kappaletta selvittämättä.Jos poliisin resurssit keskitettäisiin pelkästään selvittämään Kettusen juttua,niin tekijä,mikäli elossa,löytyisi.


      • jaki
        h.jalli. kirjoitti:

        Mitä suurimmalla todennäköisyydellä Kettusen henkirikos oli ns.normi viinaan liittyvä turhaan kuolemaan päättynyt väkivallan teko.Tuskin tekijällä oli alunperin tarkoitus tappaa ketään,vaan homma riistäytyi käsistä.Luultavasti teon tekijä ei edes välittänyt jääkö kiinni vai ei.Tekoväline oli ehkä ensimmänen käteen osunut esine,mikä lie ollut.Koska Kettunen löytyi alasti ja runneltuna ja silvottuna,ainakin Alibin mukaan,niin ruvettiin puhumaan jotenkin poikkeavasta henkilöstä.Varmaan tekijä onkin. Poliisi ei löytänyt tarpeeksi näyttöä ketään vastaan joten juttu jäi edelleen auki Vastaavia tapauksia on varmaan tällähetkellä 200.kappaletta selvittämättä.Jos poliisin resurssit keskitettäisiin pelkästään selvittämään Kettusen juttua,niin tekijä,mikäli elossa,löytyisi.

        Kyllähän joku mahtaa valehdella tässä Kettusen tapauksessa ja kaverit antavat alibeja toisilleen.Jos poliisi on tutkinnan aikana kuulustellut tuhatta ihmistä ja tekijä ei löydy tästä joukosta,niin onpa ihme?Tai tekijä on täysin ulkopuolinen ja uhrille tuntematon.Asunnosta on varmaan löytynyt sormenjälkiä sekalainen määrä,ehkä myös surmavälineestä.Ilmeisesti dna-näyttitä on jostakin saatu.Eikö nykytekniikalla dna:sta pystytä määrittelemään sukupuoli, veriryhmä,ikä ja ties vaikka mitä?Nimi vain jää puuttumaan.Jos tekijä ei ole missään rekisterissä, niin on viettänyt tekonsa jälkeen normaalia elämää?Jossakin vaiheessa epäiltiin tekijän tehneen itsemurhan.Paljon mahdollista,että on kuollut.Tai on muuttanut ulkomaille.Varmasti poliisilla on omat vahvat epäilyksensä,kuka oli/ontekijä.Muttu mutta?Yli 30 vuotta on pitkä aika,joten asiat unohtuvat.Ehkä tapaus oli harkittu murha,ja tekijä hävitti jälkensä niin hyvin,että on vieläkin vapaana.


      • sebe
        jaki kirjoitti:

        Kyllähän joku mahtaa valehdella tässä Kettusen tapauksessa ja kaverit antavat alibeja toisilleen.Jos poliisi on tutkinnan aikana kuulustellut tuhatta ihmistä ja tekijä ei löydy tästä joukosta,niin onpa ihme?Tai tekijä on täysin ulkopuolinen ja uhrille tuntematon.Asunnosta on varmaan löytynyt sormenjälkiä sekalainen määrä,ehkä myös surmavälineestä.Ilmeisesti dna-näyttitä on jostakin saatu.Eikö nykytekniikalla dna:sta pystytä määrittelemään sukupuoli, veriryhmä,ikä ja ties vaikka mitä?Nimi vain jää puuttumaan.Jos tekijä ei ole missään rekisterissä, niin on viettänyt tekonsa jälkeen normaalia elämää?Jossakin vaiheessa epäiltiin tekijän tehneen itsemurhan.Paljon mahdollista,että on kuollut.Tai on muuttanut ulkomaille.Varmasti poliisilla on omat vahvat epäilyksensä,kuka oli/ontekijä.Muttu mutta?Yli 30 vuotta on pitkä aika,joten asiat unohtuvat.Ehkä tapaus oli harkittu murha,ja tekijä hävitti jälkensä niin hyvin,että on vieläkin vapaana.

        Ilmeisesti Kettusen surmaaja ei ole ollut muistamattomassa humalassa,koska ei ole jäänyt kiinni.Suomalaisessa henkirikoksessahan molemmat,sekä uhri,että tekijä ovat enemmän tai vähemmän humalassa.Yleensä tekijä jää melko pian kiinni ja katuu tekoaan.Koska Kettusen tapausta tutkitaan murhana, niin teko on tapahtunut ilmeisen harkitusti.Mikäkähän lie tekijän ajanut näin lopulliseen tekoon?Täysin tuntemattomia tuskin murhataan,ehkä pahoipidellään tai ryöstetään,mutta murha vaatii kuitenkin pidempää harkintaa.Jonkunlaisia tuttuja veikkaan,että ovat olleet.Kettunenhan kuitenkin oli ollut myös muualla töissä.Kukaan ei varmuudella tiedä mitä on joskus tapahtunut?


      • laukku ryssänen
        sebe kirjoitti:

        Ilmeisesti Kettusen surmaaja ei ole ollut muistamattomassa humalassa,koska ei ole jäänyt kiinni.Suomalaisessa henkirikoksessahan molemmat,sekä uhri,että tekijä ovat enemmän tai vähemmän humalassa.Yleensä tekijä jää melko pian kiinni ja katuu tekoaan.Koska Kettusen tapausta tutkitaan murhana, niin teko on tapahtunut ilmeisen harkitusti.Mikäkähän lie tekijän ajanut näin lopulliseen tekoon?Täysin tuntemattomia tuskin murhataan,ehkä pahoipidellään tai ryöstetään,mutta murha vaatii kuitenkin pidempää harkintaa.Jonkunlaisia tuttuja veikkaan,että ovat olleet.Kettunenhan kuitenkin oli ollut myös muualla töissä.Kukaan ei varmuudella tiedä mitä on joskus tapahtunut?

        79 Alibissa juttu ns.vappusurmasta.Kettunen oli löytynyt asuntonsa lattialta alasti.Löytäjän mukaan oli hakattu jollakin " murikalla" päähän ja ilmeisesti käsivarsiin.Oliko uhri tapettaessa ollut alasti,vai oliko tekijä riisunut vaatteet surmatulta?Jos riisunut uhrin teon jälkeen,niin varmasti sotkenut itsensä vereen.Oliko vaatteet hävitetty ?Uhria olisi myös jotenkin silvottu.Jos sunnossa olisi tapeltu tosissaan,niin varmasti kerrostalossa jytinä kuuluisi muihin asuntoihin.Iltalehdessä oli joskus juttu Kettusen surmasta,jossa sanottiin,että surmattu löytyi verisestä asunnosta.Liekö kaikki,joilla oli avaimet Kettusen asuntoon,niin kertoneet poliisille?Varmaan 70-luvulla kaikki,jotka viettivät ravintolaelämää.muistavat oliko Oulussa semmoisia"kovanaamoja", jotka olisivat pystyneet tappamaan jonkun jäämättä kiinni.


      • baakku
        laukku ryssänen kirjoitti:

        79 Alibissa juttu ns.vappusurmasta.Kettunen oli löytynyt asuntonsa lattialta alasti.Löytäjän mukaan oli hakattu jollakin " murikalla" päähän ja ilmeisesti käsivarsiin.Oliko uhri tapettaessa ollut alasti,vai oliko tekijä riisunut vaatteet surmatulta?Jos riisunut uhrin teon jälkeen,niin varmasti sotkenut itsensä vereen.Oliko vaatteet hävitetty ?Uhria olisi myös jotenkin silvottu.Jos sunnossa olisi tapeltu tosissaan,niin varmasti kerrostalossa jytinä kuuluisi muihin asuntoihin.Iltalehdessä oli joskus juttu Kettusen surmasta,jossa sanottiin,että surmattu löytyi verisestä asunnosta.Liekö kaikki,joilla oli avaimet Kettusen asuntoon,niin kertoneet poliisille?Varmaan 70-luvulla kaikki,jotka viettivät ravintolaelämää.muistavat oliko Oulussa semmoisia"kovanaamoja", jotka olisivat pystyneet tappamaan jonkun jäämättä kiinni.

        Periaatteessa vanhat jutu ovat yhtätärkeitä selvittää, kuin tuoreemmat henkirikokset.Kettusen tapausta pidettiin aikanaa Oulun raaimpana henkirikoksena,joten olisi jo aika panna juttu pakettiin.Kaikki, jotka jotenkin liittyivät Kettusen vapunjuhlintaan,niin uusi ja perusteellinen tutkinta.Saisi sukulaiset mielenrauhan ja turhaan syyllistetyt saisivat maineensa puhtaaksi.Kyllähän poliisilla on jotakni hihassaan.Kaikki näytteet tutkia vielä kerran.


    • oisko murhaaja kuoll

      Niin, mutta aika vaikea on tietää ketkä kaikki siellä baarissa oli ja kävi :D Siihen aikaan ei varmaan ollu valvontakameroita. Tuntuu jotenkin järjettömältä kun lkukee näitä miten ei ymmärretä sitä, että silloin oli vappu ja ihmisiä hirveesti liikenteessä. Samassa seurueessa kyydissä menneet eivät varmaankaan olis Kettusta huolineet kyytiinsä jos olisivat tienneet mihin rumpaan joutuvat. (suuttelyä ja epäilyä) Mehän emme voi tietää vaikka nämä muut seurueenjäsenet olisivat menneet muualle vaikka Kemiin ennen puoltayötä ja todistettavsti. Tuskin ne kuitenkaan yhdessä olisivat itselleen aliba keksineet. Jos yksi joukosta olisi pois ja tällanen rikos sattunut, niin väitän niitten mainitteen siitä poliisille eikä suojeleen murhajaa rupeais.
      Siihen aikaan ei osattu pelätä tuntemattomia mitä nykyisin vaan nämä henkilöt olivat syntyneet siihen aikaan, kun naapuriapu ym. apua annettiin tarvitseville. Eli tyypit syntyneet HETI sodan jälkeen.

      • angelo

        ei heinäpäässä 70-luvulla ollut muita juottoloita,kuin tulli-baari.tuskin niillä nurkilla vapunaattona alkuillasta oli mahdoton vilske.kettunen nähtiin tulli-baarin edessä n.21.30-21.40.omistaja ei päästänyt kettusta sisälle.kettunen lähti ilmeisesti asunnolleen.matkaa oli parisataa metriä.sillä parinsadan metrin matkalla joku tuttu tai tuntematon lähti kettusen mukaan.alkuillasta uhri oli käynyt eri paikoissa.ja ilmeisesti ottanut kuppia.liekö kettusella ollut tapana leveillä rahoillaan?ehkä joku näki kettusella rahaa ja ajatteli ryöstöä.mahdollisesti jopa seurasi tätä.lyöttäytyi seuraan ja sitten kävi niinkuin kävi.jos teko oli harkittu,niin tekijä toi ja vei tekovälineet mukanaan.alibissa puhuttiin silpomisesta,joten teräasetta on käytetty.


      • hyvä oulu!!!!
        angelo kirjoitti:

        ei heinäpäässä 70-luvulla ollut muita juottoloita,kuin tulli-baari.tuskin niillä nurkilla vapunaattona alkuillasta oli mahdoton vilske.kettunen nähtiin tulli-baarin edessä n.21.30-21.40.omistaja ei päästänyt kettusta sisälle.kettunen lähti ilmeisesti asunnolleen.matkaa oli parisataa metriä.sillä parinsadan metrin matkalla joku tuttu tai tuntematon lähti kettusen mukaan.alkuillasta uhri oli käynyt eri paikoissa.ja ilmeisesti ottanut kuppia.liekö kettusella ollut tapana leveillä rahoillaan?ehkä joku näki kettusella rahaa ja ajatteli ryöstöä.mahdollisesti jopa seurasi tätä.lyöttäytyi seuraan ja sitten kävi niinkuin kävi.jos teko oli harkittu,niin tekijä toi ja vei tekovälineet mukanaan.alibissa puhuttiin silpomisesta,joten teräasetta on käytetty.

        Jos tekijä täysin satunnainen rikollinen,niin ehkä vastaavia tapauksia on muitakin.84 surmatulla Pehkosella ja Kettusella epäiltiin olevan sama tekijä.Tuirassa surmattiin 1997 vanhempi pariskunta,tekijä edelleen vapaalla.Oulun poliisilla petraamista murhatutkinnassa.Pehkonen case ilmeisesti vanhentunut.Kettusen surmaa tutkitaan murhana.Onko kyseessä tappo vai murha?Jotakin poliisi löysi, koska murhajuttuna menee.Tuiran tapauksesta ei ole paljon kuulunut.


      • jamontamuuta
        hyvä oulu!!!! kirjoitti:

        Jos tekijä täysin satunnainen rikollinen,niin ehkä vastaavia tapauksia on muitakin.84 surmatulla Pehkosella ja Kettusella epäiltiin olevan sama tekijä.Tuirassa surmattiin 1997 vanhempi pariskunta,tekijä edelleen vapaalla.Oulun poliisilla petraamista murhatutkinnassa.Pehkonen case ilmeisesti vanhentunut.Kettusen surmaa tutkitaan murhana.Onko kyseessä tappo vai murha?Jotakin poliisi löysi, koska murhajuttuna menee.Tuiran tapauksesta ei ole paljon kuulunut.

        2004 oli Kalevassa juttu Oulun selvittämättömistä henkirikoksista.Kettusen jutussa oli poliisin mukaan saatu eristettyä näytteitä,ilmeisesti dna.ta.Samassa jutussa mainittiin,että uhria oli lyöty useilla astaloilla?Oliko tekijöitä useampia?Silloin juttu olisi varmaan useamman henkilön tiedossaJoku varmaan panttaa tietoa.Poliisi piti kyllä todennäköisenä,että Kettunen tapasi miehen,jonka kanssa meni asuntoon.Eli tekijöitä olisi vain yksi.Jopa henkilön ikä olisi tiedossa.Onko tekijän ikä pystytty dna.näytteestä saamaan selville?Tuiran ja Pehkosen tapaukset ovat edelleen avoinna.Ja monta muuta.


      • 2
        jamontamuuta kirjoitti:

        2004 oli Kalevassa juttu Oulun selvittämättömistä henkirikoksista.Kettusen jutussa oli poliisin mukaan saatu eristettyä näytteitä,ilmeisesti dna.ta.Samassa jutussa mainittiin,että uhria oli lyöty useilla astaloilla?Oliko tekijöitä useampia?Silloin juttu olisi varmaan useamman henkilön tiedossaJoku varmaan panttaa tietoa.Poliisi piti kyllä todennäköisenä,että Kettunen tapasi miehen,jonka kanssa meni asuntoon.Eli tekijöitä olisi vain yksi.Jopa henkilön ikä olisi tiedossa.Onko tekijän ikä pystytty dna.näytteestä saamaan selville?Tuiran ja Pehkosen tapaukset ovat edelleen avoinna.Ja monta muuta.

        Tuttujen mukaan Kettunen ei päästänyt vieraita asuntoonsa.Avaimia oli kuulemma usealla?Kettusen omat,erikoisella perällä varustetu avaimet kadonneet.Ottiko murhaaja avaimet ja miksi?Kuinka moni jätti ilmoittamatta,että oli avaimet Kettusen kämppään.Oliko Kettusella niin huono tuuri,että joku täysin tuntematon lyöttäytyi matkaan ja uhri päästi tuon tuntemattoman henkilön sisälle ja joutui tapetuksi?Kyllä tuntuu,että tekijän on täytynyt olla Kettuselle jonkinlainen tuttu.


      • olio
        2 kirjoitti:

        Tuttujen mukaan Kettunen ei päästänyt vieraita asuntoonsa.Avaimia oli kuulemma usealla?Kettusen omat,erikoisella perällä varustetu avaimet kadonneet.Ottiko murhaaja avaimet ja miksi?Kuinka moni jätti ilmoittamatta,että oli avaimet Kettusen kämppään.Oliko Kettusella niin huono tuuri,että joku täysin tuntematon lyöttäytyi matkaan ja uhri päästi tuon tuntemattoman henkilön sisälle ja joutui tapetuksi?Kyllä tuntuu,että tekijän on täytynyt olla Kettuselle jonkinlainen tuttu.

        kettusesta on melko harvakseltaan juttuja lehdissä.liekö tekijä manan majoilla?joku vuosi sitten poliisi ilmoitti läpimurron olevan lähellä?eipä ole juttu selvinnyt.taitaako selvitäkkään.80-luvulla alibissa muutama kirjoitus kettusesta.mahtaako näin vanhaa tapausta enää poliisi tutkiaakkaan.oli kuulemma lyöty ja silvottu ja tehty ties mitä.


      • izze
        olio kirjoitti:

        kettusesta on melko harvakseltaan juttuja lehdissä.liekö tekijä manan majoilla?joku vuosi sitten poliisi ilmoitti läpimurron olevan lähellä?eipä ole juttu selvinnyt.taitaako selvitäkkään.80-luvulla alibissa muutama kirjoitus kettusesta.mahtaako näin vanhaa tapausta enää poliisi tutkiaakkaan.oli kuulemma lyöty ja silvottu ja tehty ties mitä.

        oulussa sattuu ja tapahtuu. osa jutuista selviää ja osa ei sitten millään.ehkä kettusen tappoi samanlainen kaheli,kuin tämä pizzerian ampuja.kettusta ei ilmeisesti kuitenkaan ammuttu?taidettiin käytää muita aseita.tämä pizzerian ampuja teki jutun selvittämisen ainakin poliisille helpoksi.ei tarvitse poliisin yli kolmeakymmentä vuotta etsiä syyllistä.


      • entäpä?
        izze kirjoitti:

        oulussa sattuu ja tapahtuu. osa jutuista selviää ja osa ei sitten millään.ehkä kettusen tappoi samanlainen kaheli,kuin tämä pizzerian ampuja.kettusta ei ilmeisesti kuitenkaan ammuttu?taidettiin käytää muita aseita.tämä pizzerian ampuja teki jutun selvittämisen ainakin poliisille helpoksi.ei tarvitse poliisin yli kolmeakymmentä vuotta etsiä syyllistä.

        Pizzerian ampumatapaus selvisi poliisin kannalta hyvin.Kettunen vielä selvittämättä.Luultavasti tekijä tuttu Kettuselle.Ehkä ei-Oululainen,koska ei ole jäänyt kiinni.Uhri mitä luultavimmin piilohomo,joka yritti jotakin ja joutui surmatuksi.Ehkä oli sovittu tapaaminen,koska lähti aikaisin vappujuhlinnasta.Alibin mukaan Kettunen oli ollut töissä Etelä-Suomessa.Jos oli homo,tuskin kertoi siitä kenellekkään.Tampereella ja Helsingissä useita homoihin kodistuneita selvittämättömiä henkirikoksia.Täysin mahdollista,että kaikissa sama tekijä.Otti uhreihin yhteyttä "senssipalstojen" kautta.Jos tekijä yksinäinen ihminen,niin helppo liikkua ympäri Suomea,ilman että kukaan tietää menoista.Autolla pääsee paikasta toiseen helposti kenenkään tietämättä.Poliisi oli keskittynyt tutkimusissan Pohjois-Suomeen .Entäpä Etelä-Suomi?


      • huuugo
        entäpä? kirjoitti:

        Pizzerian ampumatapaus selvisi poliisin kannalta hyvin.Kettunen vielä selvittämättä.Luultavasti tekijä tuttu Kettuselle.Ehkä ei-Oululainen,koska ei ole jäänyt kiinni.Uhri mitä luultavimmin piilohomo,joka yritti jotakin ja joutui surmatuksi.Ehkä oli sovittu tapaaminen,koska lähti aikaisin vappujuhlinnasta.Alibin mukaan Kettunen oli ollut töissä Etelä-Suomessa.Jos oli homo,tuskin kertoi siitä kenellekkään.Tampereella ja Helsingissä useita homoihin kodistuneita selvittämättömiä henkirikoksia.Täysin mahdollista,että kaikissa sama tekijä.Otti uhreihin yhteyttä "senssipalstojen" kautta.Jos tekijä yksinäinen ihminen,niin helppo liikkua ympäri Suomea,ilman että kukaan tietää menoista.Autolla pääsee paikasta toiseen helposti kenenkään tietämättä.Poliisi oli keskittynyt tutkimusissan Pohjois-Suomeen .Entäpä Etelä-Suomi?

        vieläkö kettusen tapaus on selvittämättä?eikös poliisi kertonut läpimurrosta jo 5-vuotta sitten.mikä mättää,koska tekijä tuntuu olevan monen tiedossa.ei muuta kuin pidätys,niin juttu alkaa aueta.


      • Turha odottaja.
        huuugo kirjoitti:

        vieläkö kettusen tapaus on selvittämättä?eikös poliisi kertonut läpimurrosta jo 5-vuotta sitten.mikä mättää,koska tekijä tuntuu olevan monen tiedossa.ei muuta kuin pidätys,niin juttu alkaa aueta.

        Joo. Mullakin mennyt hukkaan viisi vuotta kun olen istunut netin ääressä yötä päivää henkirikospalstalla ja odottanut milloin se murto tapahtuu? Tasan ei käy onnen lahjat. Taidan heittää nettiboxin seinään.


      • adult
        Turha odottaja. kirjoitti:

        Joo. Mullakin mennyt hukkaan viisi vuotta kun olen istunut netin ääressä yötä päivää henkirikospalstalla ja odottanut milloin se murto tapahtuu? Tasan ei käy onnen lahjat. Taidan heittää nettiboxin seinään.

        Jos Kettunen päästi täysin tuntemattoman ihmisen kotiinsa,niin kyseessä oli varmasti odotuksia seksistä.Miksi muuten ihmiset hakeutuvat toistensa seuraan?Ravintoloista haetaan seksiseuraa,niin miehet kuin naiset.Kettunen oli todennäköisesti tavannut kotimatkallaan miehen.Tuttu vai tuntematon?Jos mies kysyy täysin tuntemattomalta mieheltä,lähdetkö mukaan,niin melko varmasti tulee turpaan.Eli voisi olettaa,että Kettusen surmaaja oli jonkinlainen tuttu.Uhri löytyi Alibin mukaan alasti.Olisi hakattu pahasti.Voipi olla ,että tekoon syyllistyt on jo kuollut.Tuskin poliisi enää kovin aktiivisesti tutkii koko juttua.Myös Tuiran surmatyö on edellee selvittämättä.


      • jahah
        adult kirjoitti:

        Jos Kettunen päästi täysin tuntemattoman ihmisen kotiinsa,niin kyseessä oli varmasti odotuksia seksistä.Miksi muuten ihmiset hakeutuvat toistensa seuraan?Ravintoloista haetaan seksiseuraa,niin miehet kuin naiset.Kettunen oli todennäköisesti tavannut kotimatkallaan miehen.Tuttu vai tuntematon?Jos mies kysyy täysin tuntemattomalta mieheltä,lähdetkö mukaan,niin melko varmasti tulee turpaan.Eli voisi olettaa,että Kettusen surmaaja oli jonkinlainen tuttu.Uhri löytyi Alibin mukaan alasti.Olisi hakattu pahasti.Voipi olla ,että tekoon syyllistyt on jo kuollut.Tuskin poliisi enää kovin aktiivisesti tutkii koko juttua.Myös Tuiran surmatyö on edellee selvittämättä.

        Iltalehti kirjoitti ,että Kettunen tunnettiin Tulli-Baarissa pienenä ja hiljaisena miehenä,joten tuskin hän noin vain poimi kadulta vieraita miehiä mukaansa.Eli johtopäätös on,että tekijä oli Kettusen tuttu.Saattoi olla myös muualta,kuin Oulusta.Poliisin mukaan teko oli tehty raivon vallassa, joka kertoo,että jutussa oli jotakin henkilökohtaista.Luultavasti juttuun liittyy jotakin lähentelyä tai seksin yritystä Paljon mahdollista,että tekijä poistui heti Suomesta.Luultavasti ,jos tekijä elossa,löytyy jostakin Pohjoismaista..Jossakin jutussa kerrottiin,että uhri olisi myös raiskattu?Eriasteista silpomista olisi myös tapahtunut.


      • raati
        jahah kirjoitti:

        Iltalehti kirjoitti ,että Kettunen tunnettiin Tulli-Baarissa pienenä ja hiljaisena miehenä,joten tuskin hän noin vain poimi kadulta vieraita miehiä mukaansa.Eli johtopäätös on,että tekijä oli Kettusen tuttu.Saattoi olla myös muualta,kuin Oulusta.Poliisin mukaan teko oli tehty raivon vallassa, joka kertoo,että jutussa oli jotakin henkilökohtaista.Luultavasti juttuun liittyy jotakin lähentelyä tai seksin yritystä Paljon mahdollista,että tekijä poistui heti Suomesta.Luultavasti ,jos tekijä elossa,löytyy jostakin Pohjoismaista..Jossakin jutussa kerrottiin,että uhri olisi myös raiskattu?Eriasteista silpomista olisi myös tapahtunut.

        79 Alibissa juttua ns. vappusurmasta.Sen mukaan Kettunen löytyi kotoaan raaàsti surmattuna ja silvottuna.Jo silloin poliisi sanoi tekoon liittyvän seksuaalista poikkeavuutta.Myös asuntoa ja uhrin taskuja olisi pengottu.Ilmeisesti oli etsitty jotakin.Uhrin avaimet oli myös kadoksissa .Oliko ne annettu jollekkin, joka oli tullut Kettusen asuntoon.Tekijä mahdollisesti jotenkin poikkeava?Mielipuoli ehkä?Miksi tutkitaan murhana?Jutusta niin kauan aikaa,että tekijä ei saisi luultavasti tuomiota ollenkaan.


      • in vino veritas
        raati kirjoitti:

        79 Alibissa juttua ns. vappusurmasta.Sen mukaan Kettunen löytyi kotoaan raaàsti surmattuna ja silvottuna.Jo silloin poliisi sanoi tekoon liittyvän seksuaalista poikkeavuutta.Myös asuntoa ja uhrin taskuja olisi pengottu.Ilmeisesti oli etsitty jotakin.Uhrin avaimet oli myös kadoksissa .Oliko ne annettu jollekkin, joka oli tullut Kettusen asuntoon.Tekijä mahdollisesti jotenkin poikkeava?Mielipuoli ehkä?Miksi tutkitaan murhana?Jutusta niin kauan aikaa,että tekijä ei saisi luultavasti tuomiota ollenkaan.

        Poliisin mukaan Kettunen todennäköisesti tapasi kotimatkalla miehen? jonka kanssa meni asuntoonsa.Paljon todennäköisempää on,että asunnossa oli joku,jolle Kettunen oli jossain vaiheessa vapunaattoa antanut avaimensa.Asunnossa olisi palanut valo,ennen Kettusen kotiinpaluuta.Vapunaattona oli varmasti ihmisiä liikkeellä,joista joku olisi muistanut,jos Kettunen olisi tullut vastaan jonkun kanssa.Eli tappaja oli asunnossa ennen Kettusen tuloa. Jossakin vaiheessa tekijä lähti asunnosta kenenkään näkemättä ,Kettusen kadonneet avaimet mukanaan.


      • joko
        in vino veritas kirjoitti:

        Poliisin mukaan Kettunen todennäköisesti tapasi kotimatkalla miehen? jonka kanssa meni asuntoonsa.Paljon todennäköisempää on,että asunnossa oli joku,jolle Kettunen oli jossain vaiheessa vapunaattoa antanut avaimensa.Asunnossa olisi palanut valo,ennen Kettusen kotiinpaluuta.Vapunaattona oli varmasti ihmisiä liikkeellä,joista joku olisi muistanut,jos Kettunen olisi tullut vastaan jonkun kanssa.Eli tappaja oli asunnossa ennen Kettusen tuloa. Jossakin vaiheessa tekijä lähti asunnosta kenenkään näkemättä ,Kettusen kadonneet avaimet mukanaan.

        eikö tamä tapaus ole jo selvitetty.ainakin joku vuosi sitten oli iltalehdessä juttua tapaus kettusesta.


      • necta
        joko kirjoitti:

        eikö tamä tapaus ole jo selvitetty.ainakin joku vuosi sitten oli iltalehdessä juttua tapaus kettusesta.

        Kettusen sukupuolisista taipumuksista on esiintynyt erilaisia arveluja,mihin suuntaan ko.henkilö oli kallellaan.Jos päästi täysin tuntemattoman henkilön asuntoonsa,niin melko varmasti seksi oli mielessä jommallakummalla.Se,että miksi juttu muuttui henkirikokseksi on edelleen arvoitus.Kettusen tunteneet eivät usko,että surmaaja olisi ollut uhrille tuttu.Tosiasia kuitenkin on,että uhri ja tekijä tunsivat toisensa?Tuskin Kettunen mainosti taipumuksiaan kavereilleen.Varmastu moni epäili, mitä Kettunen oli miehiään.Uhri löytyi alastoma asunnostaan,joten on ilmiselvää,että ei siellä sukkaa kudottu.Poliisin mukaan oli hakattu kuoliaaksi ja tehty jotakin,mistä poliisi ei kerro tarkempia yksityiskohtia.90-luvulla Tampereella oli myös surmattu mies ,jota myös epäiltiin homoksi.Oli surmattu muistaakseni jollakin piikillä?


      • Kännipäissään
        necta kirjoitti:

        Kettusen sukupuolisista taipumuksista on esiintynyt erilaisia arveluja,mihin suuntaan ko.henkilö oli kallellaan.Jos päästi täysin tuntemattoman henkilön asuntoonsa,niin melko varmasti seksi oli mielessä jommallakummalla.Se,että miksi juttu muuttui henkirikokseksi on edelleen arvoitus.Kettusen tunteneet eivät usko,että surmaaja olisi ollut uhrille tuttu.Tosiasia kuitenkin on,että uhri ja tekijä tunsivat toisensa?Tuskin Kettunen mainosti taipumuksiaan kavereilleen.Varmastu moni epäili, mitä Kettunen oli miehiään.Uhri löytyi alastoma asunnostaan,joten on ilmiselvää,että ei siellä sukkaa kudottu.Poliisin mukaan oli hakattu kuoliaaksi ja tehty jotakin,mistä poliisi ei kerro tarkempia yksityiskohtia.90-luvulla Tampereella oli myös surmattu mies ,jota myös epäiltiin homoksi.Oli surmattu muistaakseni jollakin piikillä?

        lähdetään helposti ryyppäämään kenen tahansa tuntemattoman kanssa kun jommalla kummalla viinaa, ei siinä seksiä useinkaan ajatella. Jompi kumpi voinut tietysti yrittää, mutta yhtä hyvin voi olla pelkkä ryöstö. Voinut vaikka yrittää saada pankkikortin tunnusluvun ja kiduttanut sen takia.


      • vesseli
        Kännipäissään kirjoitti:

        lähdetään helposti ryyppäämään kenen tahansa tuntemattoman kanssa kun jommalla kummalla viinaa, ei siinä seksiä useinkaan ajatella. Jompi kumpi voinut tietysti yrittää, mutta yhtä hyvin voi olla pelkkä ryöstö. Voinut vaikka yrittää saada pankkikortin tunnusluvun ja kiduttanut sen takia.

        2009 iltalehti uutisoi,että tapaus kettunen on selviämässä.missään ei ole näkynyt juttua,että tapaus olisi selvitetty.poliisilla tuntui olevan jopa tekijän ikä selvillä ja että olisi kertonut tekemisistään jollekulle?onko tekijän ikä ja sukupuoli selvitetty dna.n avulla.jos on,niin tekijää ei löydy mistään rekisteristä.eli on joko kuollut,tai on muuttanut heti tekonsa jälkeen pois suomesta.entäpä jos tekijä on värväytynyt muukalaislegioonaan?toisaalta oulussa oli aikoinaan monenlaisia hulluja.80-luvulla löytyi satama-altaasta muuan muoviin paketoituna.jutusta tehtiin myös elokuva.uhrin paketoija taisi joutua myöhemmin niuvanniemeen.liekö enää elossa?ehkä sotkeutui kettusen juttuun vappuna 79?


      • f10
        vesseli kirjoitti:

        2009 iltalehti uutisoi,että tapaus kettunen on selviämässä.missään ei ole näkynyt juttua,että tapaus olisi selvitetty.poliisilla tuntui olevan jopa tekijän ikä selvillä ja että olisi kertonut tekemisistään jollekulle?onko tekijän ikä ja sukupuoli selvitetty dna.n avulla.jos on,niin tekijää ei löydy mistään rekisteristä.eli on joko kuollut,tai on muuttanut heti tekonsa jälkeen pois suomesta.entäpä jos tekijä on värväytynyt muukalaislegioonaan?toisaalta oulussa oli aikoinaan monenlaisia hulluja.80-luvulla löytyi satama-altaasta muuan muoviin paketoituna.jutusta tehtiin myös elokuva.uhrin paketoija taisi joutua myöhemmin niuvanniemeen.liekö enää elossa?ehkä sotkeutui kettusen juttuun vappuna 79?

        Vappusurmasta 33 vuotta.Ei taida tämäkään tapaus selvitä?Oliko uhri tosiaan silvottu ja nyljetty?Paljon aikanaan oli erilaisia huhuja liikkeellä,että olisi jopa paloiteltu.Mitenkähän lienee.Onkohan tekijällä yhteyttä Tuiran kaksoissurmaan,joka sekin on edelleen avoinna.


      • ruutana
        f10 kirjoitti:

        Vappusurmasta 33 vuotta.Ei taida tämäkään tapaus selvitä?Oliko uhri tosiaan silvottu ja nyljetty?Paljon aikanaan oli erilaisia huhuja liikkeellä,että olisi jopa paloiteltu.Mitenkähän lienee.Onkohan tekijällä yhteyttä Tuiran kaksoissurmaan,joka sekin on edelleen avoinna.

        tästä jutusta on tosiaan kulunut 33 vuotta.takuuvarmasti joku/jotkut tietävät kuka on tekijä/tekijät.voipi olla,että tekijä on jo kuollut.varmasti aikoinaan annettiin alibeja toisillle.joku kettusen tuttavapiiriin kuulunut on täytynyt tekijän olla, koska teko oli tapahtunut uhrin asunnossa.uhri oli löytynyt 5 päivää teon jälkeen alasti ja jonkun tiedon mukaan silvottuna kotoaan.jutusta kierteli aikoinaan mitä hurjempia tarinoita,oli tehty ties mitä.uhrin sukupuolisia taipumuksia veikkailtiin sinne ja tänne?tuskin tekijällä oli murha mielessä,mutta jokin asia meni pieleen ja kävi niinkuin kävi. välillä näytti,että juttu selviäisi,mutta edelleen syyllinen löytämättä.


      • kummaa on
        ruutana kirjoitti:

        tästä jutusta on tosiaan kulunut 33 vuotta.takuuvarmasti joku/jotkut tietävät kuka on tekijä/tekijät.voipi olla,että tekijä on jo kuollut.varmasti aikoinaan annettiin alibeja toisillle.joku kettusen tuttavapiiriin kuulunut on täytynyt tekijän olla, koska teko oli tapahtunut uhrin asunnossa.uhri oli löytynyt 5 päivää teon jälkeen alasti ja jonkun tiedon mukaan silvottuna kotoaan.jutusta kierteli aikoinaan mitä hurjempia tarinoita,oli tehty ties mitä.uhrin sukupuolisia taipumuksia veikkailtiin sinne ja tänne?tuskin tekijällä oli murha mielessä,mutta jokin asia meni pieleen ja kävi niinkuin kävi. välillä näytti,että juttu selviäisi,mutta edelleen syyllinen löytämättä.

        taitaa olla niin vanha juttu,että ei taida selvitä.kumma tapaus.välillä tekijä oli tiedossa?


      • jumppahuitu
        kummaa on kirjoitti:

        taitaa olla niin vanha juttu,että ei taida selvitä.kumma tapaus.välillä tekijä oli tiedossa?

        Kuka muistaa tämän Kettusen tapauksen,taisi sattua joskus 79-80 Oulussa.Pidettiin kuulemma raakana veritekona.Oliko uhri ns.b-rapun miehiä?Ei ole vissiin vieläkään selvitetty tekijää.Monet tuntuivat pitävän jotakin Kettusen tuttua tekijänä.


      • valpuri 66-79
        jumppahuitu kirjoitti:

        Kuka muistaa tämän Kettusen tapauksen,taisi sattua joskus 79-80 Oulussa.Pidettiin kuulemma raakana veritekona.Oliko uhri ns.b-rapun miehiä?Ei ole vissiin vieläkään selvitetty tekijää.Monet tuntuivat pitävän jotakin Kettusen tuttua tekijänä.

        Oliko Kettusen ja Rauman tapauksilla sama tekijä?.Voisi hyvinkin olla.Kumpikin surmattiiin vappuna ja molempiin juttuihin liittyi jonkunasteista homoilua.Jälkiä oli yritetty peitellä ja Kettusen tapauksessa oli ilmeisesti myös harrastettu silvontaa.onkohan poliisi tutkinut juttujen yhtäläisyyksiä?


      • hmm!!!
        valpuri 66-79 kirjoitti:

        Oliko Kettusen ja Rauman tapauksilla sama tekijä?.Voisi hyvinkin olla.Kumpikin surmattiiin vappuna ja molempiin juttuihin liittyi jonkunasteista homoilua.Jälkiä oli yritetty peitellä ja Kettusen tapauksessa oli ilmeisesti myös harrastettu silvontaa.onkohan poliisi tutkinut juttujen yhtäläisyyksiä?

        murhainfoa selaillessa sattui silmiin ainakin kaksi tampereella sattunutta ns.homomurhaa,jotka ovat edelleen selvittämätt.eikös joku ollut nähnyt tampereella kettusen surmatyön jälkeen miehen,jolla olisi ollut tekemistä kettusen jutussa?alibissa oli joskus asiasta maininta.jospa liikkeellä on sarjamurhaaja,joka tappaa homoja tai on itse ko.ryhmän edustaja.tekijällä saattaa olla lukuisia henkirikoksia tunnollaan.poliisi oli määritellyt kettusen surmaajan noin 33-38 vuotiaaksi.eli tällähetkellä tekijä,mikäli on elossa on 66-71 vuotias.


      • asiasta tietämätön
        hmm!!! kirjoitti:

        murhainfoa selaillessa sattui silmiin ainakin kaksi tampereella sattunutta ns.homomurhaa,jotka ovat edelleen selvittämätt.eikös joku ollut nähnyt tampereella kettusen surmatyön jälkeen miehen,jolla olisi ollut tekemistä kettusen jutussa?alibissa oli joskus asiasta maininta.jospa liikkeellä on sarjamurhaaja,joka tappaa homoja tai on itse ko.ryhmän edustaja.tekijällä saattaa olla lukuisia henkirikoksia tunnollaan.poliisi oli määritellyt kettusen surmaajan noin 33-38 vuotiaaksi.eli tällähetkellä tekijä,mikäli on elossa on 66-71 vuotias.

        Jos tämä tapaus Kettunen muutettaisiin murhasta tapoksi,niin juttu olisi vanhentunut ja tekijä ehkä tunnustaisi.Vai? Ilmeisesti tekotapa oli sellainen,että juttua tutkitaan edelleen murhana.


      • kurila
        asiasta tietämätön kirjoitti:

        Jos tämä tapaus Kettunen muutettaisiin murhasta tapoksi,niin juttu olisi vanhentunut ja tekijä ehkä tunnustaisi.Vai? Ilmeisesti tekotapa oli sellainen,että juttua tutkitaan edelleen murhana.

        miten on kettusen veljien alibi?kettunen meni kotiinsa noin.21.30-21.50.naapuri oli kuullut puolenyön aikaan askelääniä kettusen asunnosta.poliisin mukaan kettunen olisi surmattu vapunpuolella.mitä asunnossa oli tapahtunut?uhri löytyi alasti pahoin hakattuna ja ruhjottuna.oliko uhri yrittänyt mennä samaan sänkyyn tekijän kanssa ja sitten kävi niinkuin kävi.


      • kännissäpä
        Kännipäissään kirjoitti:

        lähdetään helposti ryyppäämään kenen tahansa tuntemattoman kanssa kun jommalla kummalla viinaa, ei siinä seksiä useinkaan ajatella. Jompi kumpi voinut tietysti yrittää, mutta yhtä hyvin voi olla pelkkä ryöstö. Voinut vaikka yrittää saada pankkikortin tunnusluvun ja kiduttanut sen takia.

        Niimpäniin pankin tunnusluvut vuonna 1979...


      • automatti

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Pankkiautomaatti

        Ollut varmaan jo aika yleisiä, en muista milloin itse käyttänyt ensimmäisen kerran, mutta 80-luvun alussa kun menin töihin olivat jo yleisiä. Ennen Otto-automaattejakin oli muita, muuttivat vaan nimeään. Voi tietysti kiristää käteistäkin, jotkut tappaneet muutaman kympinkin takia, vaikka ei ole ollut mahdollisuutta saada mistään.


    • arskar

      Eiköhän veljet ole läpikäyty, mutta heidät tuntien edes spekulointi on turhaa. Tolokun miehiä. molemmat.

      • jokin mättää

        Jos Kettunen surmattiin jollakin asunnossa oleellaa esineellä,niin jokainen asunnossa käynyt tietää surmavälineen/välineet.Veikö tekijä surmavälineet matkassaan,siitä ei ole esim.Alibin jutuissa mitään mainintaa.Vai onko tekovälineet poliisin hallussa.Ketttunen nähtiin viimeksi Tulli-Baarin edessä 21.30 .Matka kesti asunnolle korkeintaan kymmenen minuuttia.Asunnosta oli kuulunut ääniä puolenyön jälkeen.Oliko asunnossa ryypätty kolme tuntia?Tekijä ei ainakaan ole ollut umpihumalassa,koska on osannut peittää jälkensä niin hyvin,että vieläkin juttu on auki.


      • timberhammer
        jokin mättää kirjoitti:

        Jos Kettunen surmattiin jollakin asunnossa oleellaa esineellä,niin jokainen asunnossa käynyt tietää surmavälineen/välineet.Veikö tekijä surmavälineet matkassaan,siitä ei ole esim.Alibin jutuissa mitään mainintaa.Vai onko tekovälineet poliisin hallussa.Ketttunen nähtiin viimeksi Tulli-Baarin edessä 21.30 .Matka kesti asunnolle korkeintaan kymmenen minuuttia.Asunnosta oli kuulunut ääniä puolenyön jälkeen.Oliko asunnossa ryypätty kolme tuntia?Tekijä ei ainakaan ole ollut umpihumalassa,koska on osannut peittää jälkensä niin hyvin,että vieläkin juttu on auki.

        vanhassa alibissa kettusen tapausta pidetään seksuaalirikoksena.tekijä ehkä jonkunsortin homovihaaja.jostakin syystä kettusta epäiltiin homoksi.suomessa on useita tapauksi pimeänä,joissa uhri oli homo tai homoksi epäilty.liekö jopa sama tekijä kaikissa jutuissa?jos kettunen oli homo,niin miten tekijä tiesi tämän?tarkoittaa että tekijä olisi tuttu tai kettunen on itse kertonut taipumuksistaan.ehkä jopa yrittänyt lähempää tuttavuutta.se ilmeisesti riitti laukaisemaan surmatyöhön.


      • Pääsisit
        timberhammer kirjoitti:

        vanhassa alibissa kettusen tapausta pidetään seksuaalirikoksena.tekijä ehkä jonkunsortin homovihaaja.jostakin syystä kettusta epäiltiin homoksi.suomessa on useita tapauksi pimeänä,joissa uhri oli homo tai homoksi epäilty.liekö jopa sama tekijä kaikissa jutuissa?jos kettunen oli homo,niin miten tekijä tiesi tämän?tarkoittaa että tekijä olisi tuttu tai kettunen on itse kertonut taipumuksistaan.ehkä jopa yrittänyt lähempää tuttavuutta.se ilmeisesti riitti laukaisemaan surmatyöhön.

        helpommalla kirjoittamalla pelkästään nosto ja ihan sama, vaikka käyttäisit samaa nimimerkkiä joka kerta.


      • nuuskander
        Pääsisit kirjoitti:

        helpommalla kirjoittamalla pelkästään nosto ja ihan sama, vaikka käyttäisit samaa nimimerkkiä joka kerta.

        Jäljet niin hyvin peitelty,että ainoastaan poliisi pystyy moiseen?Surmatyöhön käytettyJ.K:n omaa työkalua.Todistaa,että tekijä oli käynyt ennenkin asunnossa.


      • dele
        nuuskander kirjoitti:

        Jäljet niin hyvin peitelty,että ainoastaan poliisi pystyy moiseen?Surmatyöhön käytettyJ.K:n omaa työkalua.Todistaa,että tekijä oli käynyt ennenkin asunnossa.

        80-luvulla tapaus Kettunen luokiteltiin seksuaalirikokseksi.Takuuvarmasti monella on tekijästä arvailuja.Surmatyössä oli erään jutun mukaan käytetty Kettusen omaa timpurinvasaraa.Jäljet olisi siivottu niin tarkkaan,että poliisille ei olisi jäänyt mitään johtolankoja.Jotakin on varmaan jäänyt,koska dna-testejä on tehty?Asunnon avaimet olivat myös kadonneet.Missään ei mainita,omistiko uhri autoa.Kait rakennusmies,joka tekee keikkatyötä.tarvitsee kulkuneuvon.Ehkä alkoholinkäyttö oli senverran runsasta,että kortti olisi katkolla.samantapaisia väkivallantekoja on sattunut vähemmistöjä kohtaan useita Suomessa,sama tekijä?


      • höttis
        dele kirjoitti:

        80-luvulla tapaus Kettunen luokiteltiin seksuaalirikokseksi.Takuuvarmasti monella on tekijästä arvailuja.Surmatyössä oli erään jutun mukaan käytetty Kettusen omaa timpurinvasaraa.Jäljet olisi siivottu niin tarkkaan,että poliisille ei olisi jäänyt mitään johtolankoja.Jotakin on varmaan jäänyt,koska dna-testejä on tehty?Asunnon avaimet olivat myös kadonneet.Missään ei mainita,omistiko uhri autoa.Kait rakennusmies,joka tekee keikkatyötä.tarvitsee kulkuneuvon.Ehkä alkoholinkäyttö oli senverran runsasta,että kortti olisi katkolla.samantapaisia väkivallantekoja on sattunut vähemmistöjä kohtaan useita Suomessa,sama tekijä?

        Oliko uhri tosiaan homo?Eihän kaikki poikamiehet ole niitä miehiä.Jos tekijä sittenkin oli nainen.Toisaalta poliisi on iltalehden mukaan sitämieltä,ettäKettunen tapasi kotimatkallan todennäköisesti
        miehen,jonka kanssa meni asuntoonsa.Eli voisi olettaa,että asiasta on jonkinlaisia silminnäkijähavaintoja.Jonkin sortin tuttu täytynyt
        olla,koska ei niilä nurkilla ollut mitään ravntoloita.Tekijä saattoi hyvinkin olla lähitienoilta kotoisin.


      • ....................
        höttis kirjoitti:

        Oliko uhri tosiaan homo?Eihän kaikki poikamiehet ole niitä miehiä.Jos tekijä sittenkin oli nainen.Toisaalta poliisi on iltalehden mukaan sitämieltä,ettäKettunen tapasi kotimatkallan todennäköisesti
        miehen,jonka kanssa meni asuntoonsa.Eli voisi olettaa,että asiasta on jonkinlaisia silminnäkijähavaintoja.Jonkin sortin tuttu täytynyt
        olla,koska ei niilä nurkilla ollut mitään ravntoloita.Tekijä saattoi hyvinkin olla lähitienoilta kotoisin.

        Miksi sitä uhria pitää miettiä koko ajan, että oliko homo? Ei kai se välttämättä ollut, mutta tekijä saattoi olla. Jos se uhri kovin kännissä oli, niin ihan hyvin on voinut jonkun puolitutun tai vaikka tuntemattomankin ottaa matkaansa, jos sillä on ollut viinapullo, ja aatellut vaan ryyppäävänsä sen kanssa, eikä muuta. Sitten on vaan sattunut olemaan jonkunlainen kaheli se tyyppi ja tappanut ja ilmeisesti ruumista jollain tavalla häväissyt, josta nuo homo -jutut on lähteneet liikkeelle. Eihän se jos ihminen on poikamies tarkoita sitä, että olis homo. Monessa kirjoituksessa on tullut esiin, että hän oli hiljainen joten ehkä oli ujo, eikä oikein osannut tutustua naisiin. Tuskinpa tämä juttu koskaan selviää.


      • pol pot
        .................... kirjoitti:

        Miksi sitä uhria pitää miettiä koko ajan, että oliko homo? Ei kai se välttämättä ollut, mutta tekijä saattoi olla. Jos se uhri kovin kännissä oli, niin ihan hyvin on voinut jonkun puolitutun tai vaikka tuntemattomankin ottaa matkaansa, jos sillä on ollut viinapullo, ja aatellut vaan ryyppäävänsä sen kanssa, eikä muuta. Sitten on vaan sattunut olemaan jonkunlainen kaheli se tyyppi ja tappanut ja ilmeisesti ruumista jollain tavalla häväissyt, josta nuo homo -jutut on lähteneet liikkeelle. Eihän se jos ihminen on poikamies tarkoita sitä, että olis homo. Monessa kirjoituksessa on tullut esiin, että hän oli hiljainen joten ehkä oli ujo, eikä oikein osannut tutustua naisiin. Tuskinpa tämä juttu koskaan selviää.

        olikohan kyseessä kolmoidraama?surmattu tavoitteli väärää naista ja
        puoliso kävi muistuttamaasa kettusta.teki jotakin jonka
        takia ruvettiin puhumaan ,että uhri olisi taipumuksiltaan poikkeava.lehdissä vain kirjoiteltiin aikoinaan,että kettunen olisi ollut ei-hetero.jopa poliisi piti tapausta jonkun sorttisena seksirikoksena.


      • aika kuluu?
        pol pot kirjoitti:

        olikohan kyseessä kolmoidraama?surmattu tavoitteli väärää naista ja
        puoliso kävi muistuttamaasa kettusta.teki jotakin jonka
        takia ruvettiin puhumaan ,että uhri olisi taipumuksiltaan poikkeava.lehdissä vain kirjoiteltiin aikoinaan,että kettunen olisi ollut ei-hetero.jopa poliisi piti tapausta jonkun sorttisena seksirikoksena.

        Koska surmatyössä oli käytetty Kettusen omaa vasaraa,kumpi mahtoi olla aloitteentekijä ,että juttu muuttui murhaksi?Tuskin alunperin oli tarkoitus surma ketään.Joku laukaisi tekijässä jotakin,että asiat riistäytyivät käsistä.Mutta miksi tekijä ei ilmoittatunut heti jutusta poliisille?Onko tekijällä sitten useampia henkirikoksia tunnollaan?Esim. Helsingissä on useampia seksuaalivähemmistöön kohdistuneita selvittämättömiä surmia.Raumalla 66 surmattiin nuori mies joka on edelleen pimennossa.Tiedä vaikka kaikissa olisi sama tekijä? Mieshenkilö? olisi jo vanhemmanpuoleinen,mikäli elossa.


    • dna on todiste

      Kyllähän sinne on varmasti jäänyt tekijästä jälkiä ja nykytekniikalla pytytty ottamaan DNA. vastaavuutta vaan ei ole löytyny

      • niin että

        Mistä tämä surmaaja tuli ja minne meni teon jälkeen?Jos tekijä ei-Oululainen,niin mitä teki niillä nurkilla Vapunaaton iltana.Minne tekijä suunnisti teon tehtyään. Jos tekijä Oulusta,niin menikö kotiinsa,mahdollisesti vaimonsa viereen.Miten on käsitellyt tekoaan kaikkina näinä vuosina,vai onko teko ajanut itsemurhaan.Poliisilla ainakin tuntuu olevan epäilys,että tekijä on vielä elossa.


      • aikojen saatossa
        niin että kirjoitti:

        Mistä tämä surmaaja tuli ja minne meni teon jälkeen?Jos tekijä ei-Oululainen,niin mitä teki niillä nurkilla Vapunaaton iltana.Minne tekijä suunnisti teon tehtyään. Jos tekijä Oulusta,niin menikö kotiinsa,mahdollisesti vaimonsa viereen.Miten on käsitellyt tekoaan kaikkina näinä vuosina,vai onko teko ajanut itsemurhaan.Poliisilla ainakin tuntuu olevan epäilys,että tekijä on vielä elossa.

        tästä jutusta on esitetty mitä erilaisimpia teoriota,joten yksi lisää mahtuu mukaan.tekijä oli suomalainen merimies,jonka laiva lähti vappuna merille.tekjä ja uhri jonkinlaisia baarituttuja.jostakinsyystä päätyivät kettusen asunnolle.luultavasti ryyppyä otettu.tekijällä jonkusorttista homofobiaa jostasyystä tilanne asunnolla johti veritekoon.tekijä pystyi hävittämään jälkiään,että poliisille ei jäänyt mitään johtolankoja.teossa oli käytytty uhrin vasaraa ja ehkä jotakin muuta välinettä.mahdollisesti myös viety rahaa.tekijä monen tiedossa,mutta poliisille ei kerrottu?tekijä ei palannut enää suomeen,tuskin elossa.dna-tutkimuksia kuulemma tehty,mutta ei mihin verrata. uhrin avaimet taisi myös lähteä tekijän matkaan.dna:ta jos löytyi,voisi verrata epällyn sukulaisiin.


      • usein
        aikojen saatossa kirjoitti:

        tästä jutusta on esitetty mitä erilaisimpia teoriota,joten yksi lisää mahtuu mukaan.tekijä oli suomalainen merimies,jonka laiva lähti vappuna merille.tekjä ja uhri jonkinlaisia baarituttuja.jostakinsyystä päätyivät kettusen asunnolle.luultavasti ryyppyä otettu.tekijällä jonkusorttista homofobiaa jostasyystä tilanne asunnolla johti veritekoon.tekijä pystyi hävittämään jälkiään,että poliisille ei jäänyt mitään johtolankoja.teossa oli käytytty uhrin vasaraa ja ehkä jotakin muuta välinettä.mahdollisesti myös viety rahaa.tekijä monen tiedossa,mutta poliisille ei kerrottu?tekijä ei palannut enää suomeen,tuskin elossa.dna-tutkimuksia kuulemma tehty,mutta ei mihin verrata. uhrin avaimet taisi myös lähteä tekijän matkaan.dna:ta jos löytyi,voisi verrata epällyn sukulaisiin.

        Tällä keskustelupalstalla on paljon teorioitu Kettusen murhajutusta,mutta lehdissä ei ole aikoihin ollut mitään "virallista" tietoa tutkinnan edistymisestä.Muutama vuosi sitten jotakin,mutta siihen se lopahti.Onko mahdollinen tekijä selvillä,mutta kuollut?Vanhassa,80-luvun Alibissa juttu on selvittämättömien seksirikosten kategorissa,miksiköhän?Monissa jutuissa tekoa kuvataan erittäin raa`aksi.Olikohan teko tehty harkiten,vai oliko homma vain karannut käsistä.Satunnainen,mahdollisesti tekohetkellä humalassa oleva tappaja ei siivoa,eikä peittele jälkiään, vaan jääpi ennenpitkää kiinni.Tässä tapauksessa niin ei ole käynyt.Ehkäpä poliisilla pitäisi vielä kerran käydä Kettusen elossa oleva tuttavapiiri läpi.


      • miten lie
        usein kirjoitti:

        Tällä keskustelupalstalla on paljon teorioitu Kettusen murhajutusta,mutta lehdissä ei ole aikoihin ollut mitään "virallista" tietoa tutkinnan edistymisestä.Muutama vuosi sitten jotakin,mutta siihen se lopahti.Onko mahdollinen tekijä selvillä,mutta kuollut?Vanhassa,80-luvun Alibissa juttu on selvittämättömien seksirikosten kategorissa,miksiköhän?Monissa jutuissa tekoa kuvataan erittäin raa`aksi.Olikohan teko tehty harkiten,vai oliko homma vain karannut käsistä.Satunnainen,mahdollisesti tekohetkellä humalassa oleva tappaja ei siivoa,eikä peittele jälkiään, vaan jääpi ennenpitkää kiinni.Tässä tapauksessa niin ei ole käynyt.Ehkäpä poliisilla pitäisi vielä kerran käydä Kettusen elossa oleva tuttavapiiri läpi.

        onkohan poliisi tutkinut matalan omistajan surmaajan yhteyttä kettusen henkirikokseen.taitaa honkanen tällähetkellä olla niuvanniemessä.missä lie ollut vappuna 79?


      • enemmistö
        miten lie kirjoitti:

        onkohan poliisi tutkinut matalan omistajan surmaajan yhteyttä kettusen henkirikokseen.taitaa honkanen tällähetkellä olla niuvanniemessä.missä lie ollut vappuna 79?

        jospa kettusen surmaaja on ollut alasti,kuten uhri,niin vaatteisiin ei ole jäänyt jälkiä.tänään viimeksi on niuvanniemeltä karattu,taitaa olla karkuri vähemmistökansalainen.


      • tocsic
        enemmistö kirjoitti:

        jospa kettusen surmaaja on ollut alasti,kuten uhri,niin vaatteisiin ei ole jäänyt jälkiä.tänään viimeksi on niuvanniemeltä karattu,taitaa olla karkuri vähemmistökansalainen.

        oliko kettusella tapana viedä kotiinsa tuntemattomia miehiä?jos oli,niin herää epäilys,että uhri oli sukupuoliseen vähemmistöön kuuluva.jos tekijä oli tuttu,niin kettunen ehkä yritti väärää henkilöä.


      • laku pedersen
        tocsic kirjoitti:

        oliko kettusella tapana viedä kotiinsa tuntemattomia miehiä?jos oli,niin herää epäilys,että uhri oli sukupuoliseen vähemmistöön kuuluva.jos tekijä oli tuttu,niin kettunen ehkä yritti väärää henkilöä.

        Joka jutussa Kettusta epäillään homoksi,mutta jos kyseessä onkin esim.ryöstö.Uhri yllätti tekijän kaivelemassa lompakkoaan ja ehkä kävi käsiksi?Tekijä saattoi olla tuttu ja sentakia surmasi uhrinsa.Missään lehtijutuissa ei mainita,vietiinkö Kettuselta mitään omaisuutta.Avaimet taisi kadota.


      • Taidat tietää
        laku pedersen kirjoitti:

        Joka jutussa Kettusta epäillään homoksi,mutta jos kyseessä onkin esim.ryöstö.Uhri yllätti tekijän kaivelemassa lompakkoaan ja ehkä kävi käsiksi?Tekijä saattoi olla tuttu ja sentakia surmasi uhrinsa.Missään lehtijutuissa ei mainita,vietiinkö Kettuselta mitään omaisuutta.Avaimet taisi kadota.

        jotain jutusta kun kirjoittelet koko ajan ja homous selvästi kiinnostaa. Oletko itse murhaaja?


      • lian nuori
        Taidat tietää kirjoitti:

        jotain jutusta kun kirjoittelet koko ajan ja homous selvästi kiinnostaa. Oletko itse murhaaja?

        entäpä itse?istut yöllä miettimässä murhajuttuj?


      • jooooooooo
        lian nuori kirjoitti:

        entäpä itse?istut yöllä miettimässä murhajuttuj?

        Homostelun lomassa tutkitaan murhajuttuja.


      • lo
        jooooooooo kirjoitti:

        Homostelun lomassa tutkitaan murhajuttuja.

        80-luvulla Alibi-lehdissä spekuloitiin Kettusen taipumuksia.Poliisi joko vahingossae tai tahallaan tutkimussyistä vihjaili seksirikoksesta.Siitä taisi koko homohjutut lähteä liikkeelle.


      • että näin?
        lo kirjoitti:

        80-luvulla Alibi-lehdissä spekuloitiin Kettusen taipumuksia.Poliisi joko vahingossae tai tahallaan tutkimussyistä vihjaili seksirikoksesta.Siitä taisi koko homohjutut lähteä liikkeelle.

        Kettunen oli hövelinä miehenä jaellut asuntonsa avaimia useille henkilöille.Jospa asuntoa käytettiin isännän poissaollessa rikollisiin tarkoituksiin,esim. asunnossa säilytettiin huumeita.Oulu on satamakaupunki,joten varmasti jo70-luvulla huumeet olivat jo tuttua kamaa.Kettunen ei välttämättä tiennyt koko jutusta.Ehkä jonkun väärinkäsityksen takia joutui tapetuksi.Varmasti tekijä on monen tiedossa,mutta kukaan ei uskaltanut puhua.Kuka tietää,vaikka Kettusta olisi kidutettu,koska juttujen mukaan jälki oli ollut pahannäköistä.Aikaa kulunut yli 30 vuotta,joten asiasta tietävät alkanevat olla vähissä.Mikäli poliisi olisi käyttänyt huumekoiraa Kettusen asunnssa ,niin mitä olisi löytynyt?Jos tekijä on elossa,niin tuskin on enää mikään uhka mahdollisille todistajille.Alibi voisi ottaa jutun välillä tapetille.


      • uskokaa huviksenne
        että näin? kirjoitti:

        Kettunen oli hövelinä miehenä jaellut asuntonsa avaimia useille henkilöille.Jospa asuntoa käytettiin isännän poissaollessa rikollisiin tarkoituksiin,esim. asunnossa säilytettiin huumeita.Oulu on satamakaupunki,joten varmasti jo70-luvulla huumeet olivat jo tuttua kamaa.Kettunen ei välttämättä tiennyt koko jutusta.Ehkä jonkun väärinkäsityksen takia joutui tapetuksi.Varmasti tekijä on monen tiedossa,mutta kukaan ei uskaltanut puhua.Kuka tietää,vaikka Kettusta olisi kidutettu,koska juttujen mukaan jälki oli ollut pahannäköistä.Aikaa kulunut yli 30 vuotta,joten asiasta tietävät alkanevat olla vähissä.Mikäli poliisi olisi käyttänyt huumekoiraa Kettusen asunnssa ,niin mitä olisi löytynyt?Jos tekijä on elossa,niin tuskin on enää mikään uhka mahdollisille todistajille.Alibi voisi ottaa jutun välillä tapetille.

        yhdeksänkymmentä prosenttisesti henkirikoksissa syynä on raha ,seksi, tai mustasukkaisuus,yhdessä tai erikseen.myös tässä jutussa.


      • Puliukkeli
        uskokaa huviksenne kirjoitti:

        yhdeksänkymmentä prosenttisesti henkirikoksissa syynä on raha ,seksi, tai mustasukkaisuus,yhdessä tai erikseen.myös tässä jutussa.

        Valitettavasti ei pidä paikkaansa. Psykopaatit tappavat ilman mitään motiivia. Liian usein murhamysteereissä ruvetaan romantisoimaan mustasukkaisuusdraamoilla.


      • aivan
        Puliukkeli kirjoitti:

        Valitettavasti ei pidä paikkaansa. Psykopaatit tappavat ilman mitään motiivia. Liian usein murhamysteereissä ruvetaan romantisoimaan mustasukkaisuusdraamoilla.

        äskettäin radiohaastattelussa eräs krp:n tutkija sanoi toimittajan kysyessä ns.pimeistä jutuista,että usemmiten poliisilla on kohtuu varma käsitys tekijästä.joko tekijä tai jutun kannalta tärkeä/tärkeät todistajat ovat kuolleet tai kadonneet,sen takia jutun tutkinta ei etene.esim. bodomin jutussa poliisi oli varma,että tekijä oli ng.sama on varmaan kettusen tapauksessa.poliisilla on lähes varma tieto tekijästä,mutta tekijä on lain saavuttamattomissa.jostakin syystä juttua pidetään avoimena.suomi on niin pieni maa,että kyllä täältä tekijä usemmiten löytyy.


    • Oulusta vaan

      Mä luulen että poliisi tietää tekijän mut tekijä on kuollu! Kuulin huhuja et ois kyselty yhdestä tyypistä joka kuollut ja sitä olis epäilly kuulemma koko tullibaarin väkikki.

      • veini

        Ainoastaan tekijän tunnustus ja yksityiskohtien tarkka kertominen selvittäisi Kettusen surmatyön.poliisilla on varmaan hyvä vainu,kuka on surmatyön takana,mutta ei tarpeeksi näyttöä.Tässäkin jutussa takuuvarmasti joku muu,kuin tekijä tietää kuka on verityön takana.2006 poliisi ilmoitti,että läpimurto olisi lähellä,vaa eipä ole kuulunut asiasta mitään uutta.Eli tarkoittaa,että poliisi tietää tekijän vaihtaneen hiippakuntaa?Ja juttu pysyy selvittämättömien arkistossa.


      • 33v
        veini kirjoitti:

        Ainoastaan tekijän tunnustus ja yksityiskohtien tarkka kertominen selvittäisi Kettusen surmatyön.poliisilla on varmaan hyvä vainu,kuka on surmatyön takana,mutta ei tarpeeksi näyttöä.Tässäkin jutussa takuuvarmasti joku muu,kuin tekijä tietää kuka on verityön takana.2006 poliisi ilmoitti,että läpimurto olisi lähellä,vaa eipä ole kuulunut asiasta mitään uutta.Eli tarkoittaa,että poliisi tietää tekijän vaihtaneen hiippakuntaa?Ja juttu pysyy selvittämättömien arkistossa.

        Tämä tapaus on edelleen selvittämättä.2000-luvulla ollut Iltalehdessä pari juttua tapaus Kettusesta.Varmaan tekijä poliisin rekisterissä,koska oli jonkun jutun mukaan siivonnut jälkiään.Olisiko ryöstön yritys,joka olisi riisitäytynyt veriteoksi.Vasaraa käytetty surma-aseena?Teko on tehty lähietäisyydeltä,joten tekijän on täytynyt sotkeutua vereen.Tuskin tekijä ollut umpihumalassa,koska päässyt pakosalle, eikä ole jäänyt kiinni.Poliisilla on varmaan jonkinlaisia epäilyjä teon tekijästä,mutta ei taida olla pitävää näyttöä.Monenlaisia huhuja oli aikoinaan liikkeellä.koska uhri löytyi alastomana?


      • vappendaal
        33v kirjoitti:

        Tämä tapaus on edelleen selvittämättä.2000-luvulla ollut Iltalehdessä pari juttua tapaus Kettusesta.Varmaan tekijä poliisin rekisterissä,koska oli jonkun jutun mukaan siivonnut jälkiään.Olisiko ryöstön yritys,joka olisi riisitäytynyt veriteoksi.Vasaraa käytetty surma-aseena?Teko on tehty lähietäisyydeltä,joten tekijän on täytynyt sotkeutua vereen.Tuskin tekijä ollut umpihumalassa,koska päässyt pakosalle, eikä ole jäänyt kiinni.Poliisilla on varmaan jonkinlaisia epäilyjä teon tekijästä,mutta ei taida olla pitävää näyttöä.Monenlaisia huhuja oli aikoinaan liikkeellä.koska uhri löytyi alastomana?

        tästä jutusta 34 vuotta . ei taida olla poliista jutun selvittäjäksi?pitäisi käyttää selvännäkijää.


    • Taitaa olla niin,

      ettei tälläisen henkilön takia tuhlata rahaa DNA-tutkimuksiin. Luulisi jotain jälkiä jääneen ja tekijällä enemmänkin rikoksia.

      • david niilo aatami

        jäikö dna:ta tämähän tapahtui vapunaattona?aikaa 34 vuotta,ei silloin osattu ottaa dna näytteitä.


      • No jos
        david niilo aatami kirjoitti:

        jäikö dna:ta tämähän tapahtui vapunaattona?aikaa 34 vuotta,ei silloin osattu ottaa dna näytteitä.

        mitään näytteitä jäljellä niin voihan niistä DNA:n eristää vieläkin.


      • anaali-kanaali
        No jos kirjoitti:

        mitään näytteitä jäljellä niin voihan niistä DNA:n eristää vieläkin.

        onko kanaali-koskisella alibia kettusen murhan ajalta?kanaali on moninkertainen murhamies ja kulki junalla,millon minnekin.jospa oli oulussa vapunaattona 79?käytti puukkoa ja ampuma-asetta,ehkä muitakin ,kuka tietää.liekö poliisi jututtanut kyseistä "herrasmiestä" kettusen jutun tiimoilta.


    • ikivanha

      35 vuotta taitaa olla kulunut tästä jutusta?ei tule selvyyttä

    • niinhän se o

      Sen verran tietoa et poliisien vahva epäilys tekijästä ja tää teikijä on kuollu ajat sit.

      • ei tule selvyyttä

        koska kukaan ei ole nähnyt,kenenkä seurassa kettunen meni asuntoonsa,niin ainoa selitys on,että asunnossa oli joku,tai tekijä tuli myöhemmin omilla avaimilla sisälle.kerrostaloon ei yleensä pääse sisälle,muutenkuin avaimilla.oliko alakerran asukilla minkäänlaista alibia tekohetkellä?jos naapuri tympääntyi juhlintaan.paljon mahdollista,että tekijä/tekijät kuolleet.


    • lääperi

      Kuinka todennäköistä on,että niin tässä,kuin muissakin vanhoissa tapauksissa tekijä on kuollut?Poliisilla saattaa hyvinkin olla tekijä kohtuullsen varmasti tiedossa,mutta esim.täysin varma näyttö puuttuu.Joten juttu on edelleen ratkaisemattomien joukossa.

      • tutkitaankoedes

        Luulisi tekijästä jääneen DNA:ta, mutta onko otettu mitään näytteitä. Hyvin todennäköisesti tekijä syyllistynyt muihinkin väkivaltarikoksiin, mutta jos kuollut vuosia sitten, ei välttämättä edes DNA:ta mihin verrata ja verrataanko Suomessa edes kaikkiin näytteisiin mitä on.


    • TSERNO

      ONKO J KETTUSEN TEKIJÄ SAMA MIKÄ LIITTYY HELSINGIN HOMOMURHII 1987-1988
      ESIM SJÖDAHLIN TAPPAJA

    • horttanainen

      Kuinka todennäköisesti mies päästäisi tuntemattoman miehen kotiinsa?Naisen ,jopa tuntemattoman,ehkä päästäisi.Tekijä löytyy useimmiten lähipiiristä.Bodomin ja Ulvilan tapauksessa mentiin jopa käräjile.Molemmissa vapauttava päätös kylläkin.Tämä tapaus taitaa pysyä mysteerinä.Varmasti jollakin on tietoa,mutta ei kerro.

    • selvittelijä

      Jonkun jutun mukaan yhtenä tekovälineenä oli käytetty Kettusen omaa timpurinvasaraa.Tarkoitta sitä,että tekijän on täytynyt käydä uhrin asunnossa aiemmin,koska tiesi,missä uhri säilytti työkalujaan.Mikä mies oli Kontio?

      • Anonyymi

        Työnnetty peräsuoleen? Siihenkin voi kuolla, mutta tylppä väkivalta kuulostaa että olisi lyöty. Kuka Kontio?


    • silas

      Tästä tapauksesta oli joskus PoliisiTV:ssä juttu,ehkä-89?Ei tainnut paljoa jutun ratkaiseminen edistyä?Kuinka todennäköistä on,että tekijä on kuollut?Viimeksi 2009 Kalevassa ollut jotakin asiasta.Raaka teko oli kuulemma ollut.

    • urhopoika

      Jos tekijä oli Oululainen,niin menikö suoraan kotiin,mahdollisesti vaimon viereen.Aivan varmasti jollakin on tieto tekijästä.Minne ulkopaikkakuntalainen,kaupunkia tuntematon olisi mennyt?Taksit ja bussivuorot varmaan syynätty moneen kertaan.Eri jutuista päätellen oli ollut pahaa jälkeä.Oliko ehkä jopa jäseniä irroitettu?Tästä, eikä toisesta 1997 Tuirassa sattuneesta Lempisen jutusta ole paljon kirjoiteltu, mutta eikö poliisilla ole kokoajan selvittämättömät jutut jollakin lailla tutkinnassa.

    • eipäsjuupas

      Vanhemman polven Oululaiset varmaan muistavat,oliko 70-luvulla Oulussa murhamiehiä irrallaan,jotka olisivat pystyneet ns:Vappusurmaan?Vai onko juttu selvä?

    • kummako

      Mikä teki Kettusen surmasta "kummallisen"?

    • Pohiskelija

      Olin nuoripoika tuohon aikaan ja muistan, kun poliisit lehdissä kyseli sellaisista sormi avaimenperistä jos joku olisi sellaista nähnyt.
      Satuin sellaisen näkemään erään ystäväni luona. Kysyin mistä oli tuon saanut ja oli kuulemma saanut isoveljeltään, joka oli lähtenyt merille.
      Olivat tuon teon aikana asuneet Heinäpäässä ja muuttaneet erääseen toiseen lähijöön, jossa itse näin kyseisen avaimenperän.
      Vuosia pyörinyt mielessä tuo juttu, mutta ei ole tullut koskaan kenellekkään kerrottua. Liekkö siitä mitään apua olisi ollutkaan.
      Jotenkin vain vaivannut sen avaimenperän näkeminena ja kyseisen kaverin veljen pikainen merille lähtö.

      • Anonyymi

        Kannattaisi nyt viimeistään kertoa, toivottavasti luet tämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaisi nyt viimeistään kertoa, toivottavasti luet tämän.

        Juuri palstaa selailen ja tekisi tosiaan kertoa tuosta mitä edellä avaimenperästä kirjoitin. 6v taas vierähtänyt asiaa miettien.
        Kukahan juttua vielä tutkii, niin saisi suoraa yhteyttä ettei kaikille tarvi poliisissa selittää asiaa moneen kertaa.


    • kustaava

      Hesari kirjoitti jutusta 79 toukokuussa,että uhrilta oli viety rahaa muutama satanen ja jäljet oli siivottu?Ryöstömurha.Uhrille oli tehty myös seksuaalista väkivaltaa.Ennen vai jälkeen surmatyön?Kovista etsinnöistä huolimatta tekijää/tekijöitä ei ole tavoitettu.Varmasti jollakulla on jotakin hajua,kuka on/oli tekijä.Aikaa kulunut pian 40 vuotta.Jos tekijä kuulunut lähipiirin,niin olisi varmaan juttu selvinnyt.Päästikö täysin tuntemattoman kotiinsa.Poliisi arveli,että olisi ollut jollakinlailla tuttu.

    • läpilyönti

      Jos surma hetkellä asunnossa useampia henkilöitä,niin miksi kukaan ei estellyt surmaajaa?Suojellaanko jotakuta?Tekijän kuoltua asiasta tietävä/tietävät ovat vihjanneet poliisile,kuka on syyllinen.Tunnustus jää puuttumaan.Ehkä.

    • harrastin

      Surmaajalta olisi ollut "miehekästä" tunnustaa teko heti.Turhaan syyllistetyt eivät olisi joutuneet kärsimään.Teko olisi lusittu joko vankilassa tai mielisairaalassa.Vai oliko surmaajalla liian paljon
      menetettävää?Kuka olet/olit,mistä tulit minne menit?Vielä ehtii,mikäli elät.Sinä,joka tiedät tästä,kevennä mieltäsi.

    • koollio

      Ilta-Sanomien lauantani murhamysteeri osiossa 20.6.2013 oli juttu tapauksesta.Sen verran poliisi paljasti,että Kettusta ei oltu ammuttu.Muuten oli vaitonainen tekotavasta.Dna näytteitä oli otettu, mutta mihin verrata?Sitäkään ei suljettu pois,etteikö kyseessä olisi seksuaalimurha.Mikäli tekijän vaatteet sotkeutuneet vereen,niin eikö kukaan kiinnittänyt huomiota ?Onko tekemistä muilla homomiesten,Tampereella ja Helsingissä sattuneilla surmilla.

    • Anonyymi

      onko juttu edelleen auki?ei ainakaan ole virallisesti ratkennut?

    • Anonyymi

      Tästä tapauksesta enää vähänlaisesti juttua lehdissä.Liekä tekijä enää hengissä?

      • Anonyymi

        Hyvin voisi olla, usein tälläisten tekijät ovat nuoria ja ehkä siksi tekijää suojeltukin.


    • Anonyymi

      Onpas paljon väärää tietoa tässäkin ketjussa ja tietysti minfossa. Kummallista että nyt vasta poliisi kumoaa väitteet.

      "Eri alustoille kynäiltyjen huhujen mukaan murha olisi sisältänyt silpomista, paloittelua ja jopa ruumiinosien keittämistä.

      Soronen suitsii väitteistä villimmät.
      – Sen voin sanoa, ettei siellä mitään ihmisruumiin osia ole paloiteltu tai keitelty. Mutta kuten todettu, teossa on poikkeavuutta ja raakoina pidettäviä yksityiskohtia."

      "Naapureiden havainnoista ei ollut paljon apua.
      Heidän mukaansa Kettusen asunnosta kantautui vielä puolen yön maissa tavanomaisia elämisen ääniä. Kukaan ei ollut kiinnittänyt huomiota poikkeukselliseen metakkaan, tappelun tai kamppailun ääniin.

      Juuri noina hetkinä nuori mies kuitenkin pääsi hengestään.
      Tarkistuskäynnille lähtenyttä huolestunutta työkaveria odotti järkyttävä näky.
      – Se ei ollut mikään siisti kämppä, tutkinnanjohtaja Soronen sanoo.

      Jarmo Kettusen ruumis lojui sekasortoon päätyneen poikamiesasunnon lattialla neljättä päivää. Rikospaikalla oli käyty jonkinlainen kamppailu.

      Reilu viikko verityön jälkeen Helsingin Sanomat uutisoi, että surma oli tehty ”niin raa’alla tavalla, ettei sille juuri löydy vertaa”.

      Lehti julisti myös, että Kettunen olisi joutunut seksuaalisen väkivallan uhriksi ja että teon takana on ”sukupuolisesti pahasti poikkeava henkilö, joka voi olla yhtä hyvin mies kuin nainen”."
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009546836.html

      Käyty kamppailu ja sekasortoa, mutta kukaan ei kuullut mitään, pelkäsivätkö naapurit tekijää? Avaimia ollut monella, aika erikoista, tekijä voisi olla joku heistäkin. Nyt tuntuvat epäröivän seksuaalista väkivaltaa, vaikka aikaisemmnin pidetty varmana, jopa ennen ja jälkeen kuoleman. Toivottavasti ollut edes tajuton ettei ole joutunut kärsimään.

    • Anonyymi

      Varmasti joku tietää,kuka on tekijä.Rikosrekisteri puhdas,koska ei ole jäänyt kiinni.Luultavasti kuollut.

    • Anonyymi

      Eikö dna:sta pystytä määrittelemään ikä ja sukupuoli?

    • Anonyymi

      Poliisi arvelee,että uhri on tavannut kotimatkalla jonkun,tutun tai tuntemattoman,jonka on päästänyt asuntoon.Tai on laskenut jonkun myöhemmin sisälle.Entäpä jos asunnossa oli jo joku?Avaimia oli jaeltu,mutta kuinka monelle?Poliisi pitää todennäköisenä,että tekijä olisi kertonut jollekkin teostaan? Miksi poliisi uskoo näin? Kaikenkaikkiaan mystinen tapaus.

    • Anonyymi

      Kyllä tekijän täytyy olla joku täysin tuntematon,koska juttu ei ole selvinnyt.Paljon tapauksia,jossa tuntemattomat tappavat jostakin syystä toisiaan.Poliisin mukaan tekijä ollut raivon vallassa,joten teko ollu henkilökohtainen.

    • Anonyymi

      Ompa tappaja voinut asua lähistöllä kaikki nämä vuodet.Uhri ja tappaja jollakinlailla tuttuja ja menneet jatkoille Kettusen luokse.Poliisi etsinyt turhan kaukaa.Tuskin kaikkia lähitalojen asukkaita kuulusteltu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      134
      3599
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      110
      1409
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1320
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1239
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      17
      1134
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1081
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1028
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      1019
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1016
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      53
      938
    Aihe