Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kissa-allergisen mahikset ottaa kissa?

piikuli*

Poikaystävällä on allergiatesteissä todettu kissa-allergia. Sitten oli myös ainakin pölylle allerginen, vaikka se on minusta sen omaakin syytä kun ei kotona asuessaan siivonnu huonettaan juuri koskaan ja eli sen kaiken pölyn keskellä. Koiralle ei testi näyttäny allergiaa...

Itse en taas saa eläimistä allergisia reaktioita ja lapsena maalla meillä oli kaikenlaisia eläimiä ympärillä. Tahtoisimme kovasti ottaa kissan ja koirankin, mutta tuntuu vaan vähän esteenä olevan nuo poikakaverin allergiat. Tiedän toki, että ajan kanssa voinkin saada haluamani lemmikit jos tuleekin ero. Poikaystävällä taas vaikea tilanne saada lemmikkiä, vaikka hän kovasti ilmeisesti haluaisikin.

Onko kukaan kissa-allerginen onnistunut menestyksekkäästi pitämään ja hoitamaan esim. näitä rex-kissoja (cornish rex tai devon rex)? Jos on, niin miten päädyitte kissan ottoon? Kävittekö ensin rex-perheessä vierailulla ja sitten "lainakissa" pariksi viikoksi vai miten? Jos ei tunne ketään esim. cornish rexin omistajaa niin miten sitten. Tuskin kukaan mielellään antaa kissaansa lainaksi...

Tiedän toki, että nuokin kissat on allergisoivia ihan samalla tavalla kuin muutkin rodut ja maatiaiset. Mutta jostain luin, että joskus allerginen saattaa pystyä elämään noiden rotujen kera.

Näimme sunnuntaina kissanäyttelyssä Helsingissä cornish rexin. Oli varsin erikoinen näky, mutta kissa jäi mieleen myös siksi että se meidät nähdessään naukaisi ja nosti itsensä pystyyn tassuillaan häkin ovea vasten. Olisi ilmeisesti halunnut tehdä lähempää tuttavuutta :)

Kotona sitten luin näistä kissoista lisää netistä ja niistä kerrottiinkin, että ovat hyvin ihmisystävällisiä, seurallisia ja vilkkaita kissoja. Ja sellaisen kuvan kissasta saikin siellä näyttelyssä :D Myös venäjänsinistä tiirasin tarkkaan, mutta näimme vain yhden yksilön, sillä kaikki muut kissat olivat sillä hetkellä poissa häkeistään. Mutta venäjänsininen oli luonnossa vielä kauniimpi kuin kuvissa! Se oli kaunein kissa, jonka olen ikinä nähnyt. Olen venäjänsinisestä jo pitkään haaveillut.

10

8951

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...vai poikaystävä...

      Eihän tuo poikaystäväsi tunnut merkkaavan sulle mitään, eli voit heivata sen ulos ja ottaa kämppäsi täyteen eläimiä :)

    • metsämyrmeli

      Käytät osoittelevaa, epäluuloista ja alleviivaavaa tyyliä kuvatessasi poika"ystävän" allergioita: omaakin syytä - tuntuu vaan vähän esteenä - kovasti ilmeisesti-

      Todellisuudessa et edes rakasta kyseistä poikaa, ja teet jo alitajuisesti pesäeroa hänestä kirjoittamalla vähättelevästi hänen elämänikäisestä ja erittäin pysyvästä sairaudestaan. Odottele nyt jonkin aikaa, jotta suhteenne jäähtyy vielä hieman, ja laita sitten tuo kaipaamasi venäjän sininen.

      • Piikuli*

        Ei ollut tarkoitukseni mitenkään vähätellä poikaystävän allergiaa. Vaan nimenomaan olen huolestunut, sillä tiedän ettei allergian kanssa ole pelleilemistä. Ja pölylle uskoisin, että voi altistua, jos siivous jää vähemmälle? Siksi yritämmekin siivota paremmin nykyisin.

        Tulin hyvin surulliseksi teidän vastauksista. Kyllä minä kunnioitan poikaystävääni jne. Aina ei parisuhteet vaan muuten ole helppoja, mutta se ei taas kuulu tälle palstalle eikä tähän juttuun. Kyllähän kaikki pariskunnat joutuu kamppailee joskus ongelmissa, toiset selviää niistä ja toiset ei. Tulevaisuutta ei voi käydä ennustamaan.

        Eikä ollut tarkoitus käyttää epäluuloista tai alleviivaavaa tyyliä. Mutta ilmeisesti kirjoitukset on monesti helppo ymmärtää väärin. Senhän moni varmaan on näissä keskustelupalstoissa huomannu. Ja vaikka minä en haluaisikaan lemmikkiä, niin mitä jos poikaystävä tosiaan allergiastaan huolimatta haluaa. Kai hänkin on kiinnostunut mahdollisuuksista ottaa lemmikki.

        Mutta vaikeitahan nämä allergiat ovat. Olen kuullut mm. tapauksen, jossa perheen koirasta jouduttiin luopumaan, koska vastasyntynyt vauva tuli allergiseksi. Sitä ei voi syntyessään valita, että saako allergian vai ei. Jos voisi, niin ei allergsia varmaan olisikaan:)

        Mutta uskon, että monet allergiset käyvät näitä asioita läpi. Ja olisi varmaan monille muillekin kiva kuulla jos joku on voinut lemmikin saada allergiastaan huolimatta.

        (toiv. ei mennyt liian sekavaksi selostus :) )


    • hiksu

      Poikaystäväni on allerginen kissoille, mutta syö siihen allergialääkkeitä, eikä ole saanyt mitään oireita. nykyisin syö enää puolikasta tablettia.

      Minulla oli jo kissa, kun tutustuin häneen, ja hän sanoi heti että voi syödä lääkkeitä, ja että kissa ei oo mikään ongelma..:)

      Tsemppiä!

      • allergikolle

        Jos on allerginen kissoille ja siitä huolimatta ottaa kissan, voi saada astman, joka onkin jo vakavampi vaiva.

        Jos haluaa kissan pitää ottaa allergisoimaton kissa. Niitä on kehitetty nykyään. Kaikki muut kissat allergisoivat, mutta Sfinx ehkä hieman muita vähemmän, erityisesti, jos se pestään kerran viikossa. Allergiaa aiheuttaa kuitenkin kissan sylki ja muut eritteet, joten Sfinxkään ei ole ratkaisu allergikolle. Voi kokeilla riskeerata terveys ottamalla tavallinen kissa, mutta kun terveys on mennyt, niin saattaa kaduttaa.


    • joku täältä vaan

      Homeopatia on yksi parhaimmista keinoista parantaa allergiansa (vaikka sitä yleisesti huuhaana pidetäänkin). Lisäksi voi käyttää esim. Allermin tippoja (luotaistuotekaupasta) sekä suolapiippua www.suolapiippu.com
      Lisäksi kunnon ilmanpuhdistimet joka huoneeseen.

      Paljon muitakin luontaiskonsteja on, kyse on lähinnä siitä leimaako ne huuhaaksi vaiko ottaa varteen otettavina mahdollisuuksina.

      • Piikuli*

        Asialliset vastaukset oli piristävää lukea :)
        Ymmärrän sen, että jos jommallakummalla on jo valmiiksi kissa kun tavataan, niin kokeilee sitten vaikka allergialääkkeillä pärjäämistä. Mutta meillä tosiaan lemmikin hankinta mielessä, niin siinä kannattaa miettiä. Ei todellakaan olisi mukavaa luopua lemmikistä, jos allerginen osapuoli ei kestäkään.

        En tunne ketään astmapotilasta, mutta uskon kyllä, että ei varmasti kiva homma ole. Käsittääkseni jotkut ovat saaneet astman ihan tosi herkästikin, ilman että olisi kauheasti altistanut itteään millekään. Se on hyvin surullista.

        Kiitos sinulle, joka kerroit luontaiskonsteista. En pidä niitä välttämättä minään huuhaana. Varmasti ovat ainakin tutustumisen arvoisia :)


    • mun.......

      äitillä on paha astma, ja ei ole kärsiny mennä sellaseen taloon missä asustaa kissa. nyt kun muutin poikaystävän kanssa yhteiseen kämppään ( yli vuos sitte) niin otettii mun enolta pitkäkarvanen kissan pentu. sitte äiti tuli käymään kylässä ihan vaan vähän kokeilemaan tuleeko allergia kohtausta eikä tullu. mutta auta armias jos menee lyhytkarvasen lähelle niin ei pitkään mee ku alkaa henkeä ahistaa yms yms. enolla on kaikki kissan pitkäkarvasia ja on monesti sisällä eikä äipälle oo tullu koskaan mitää niistä :D

      • kissat

        Mitä pidemmät karvat, sitä enemmän se hilse jää karvojen alle. Pitkäkarvaiset myös pestään useammin (lyhytkarvaisia harvemmin tai ei ollenkaan) mitä on myös esitetty syyksi vähäisempään allergeenien levittämiseen.

        Allergiselle on siis parempi pitkäkarvainen kissa, jota pesee säännöllisesti.


    • Anonyymi

      Kiinnostaisi tietää miten ap:lla kävi tämän kissa asian kanssa? Tai onko joku muu allerginen ottanut kissan ja parantunut allergiasta esim. luontaishoitojen avulla?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe