Kanadaan, HUOMIO!!

mark

Eli olen lähössä tulevana syksynä kanadaan auppariksi.. mitä hyviä tuliais-ideoita ois sinne??! jotain perinteistä suomalaista. muutakin kuin suklaata ja salmiakkia?? jotain pelejä, esineitä tms??!! KIITOS!! Laittakaa ideoita jos vaan tulee vähääkään mieleen!!

6

1051

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Saija

      Peleistä Afrikan tähti olis varmaan se supi suomalainen klassikko. Jos olet itse pelin mukana, niin siinähän ne ohjeetkin on samassa. Luulisin kuitenkin, että löytyy myös versioita joissa on mukana englanninkieliset peliohjeet. Mauri Kunnaksen lastenkirjoja on käännetty englanniksi, ovat vain aika kalliita.Kirjakauppojen hyllyiltä löytyy myös ihan hauskoja "tietokirjoja" suomesta - siis ei niitä ihan tyypillisiä sadalla järvimaisemakuvalla varustettuja- vaan sellaisia joissa vähän naureskellaankin meidän mämmi- ja lavatanssikulttuurille ( ei niissäkään mitään pahaa ole, voivat vaan vähän hymyilyttää muun maalaisia). Just törmäsin kirjaan,jota saa sekä suomeksi että englanniksi, jossa on annettu/kerrottu peliohjeet näihin suomalaisiin kummallisuuksiin kuten suopotkupallo, eukonkanto, kännykän heitto, lypsyjakkaran heittö, kyykkä jne.
      Iittalan lasi tuliaisena on varmaan kans ihan toimiva. Mut vie Fasun sinistä kans ! Ksylitolipurkka on kanssa suuressa maailmassa tuote jota on vaikea löytää.
      Nämä tulivat ekana mieleen ja eiköhän noita muitakin ehdotuksia ala sulle kohta putkahtelemaan.

      • Hammastonson

        Ksylitolipurkkaa saa Kanadastakin. En nyt vain muista nimeä.


    • makutottumukset

      Se mika on suomalaisista hyvaa (salmiakki), on muualla myrkkya. Sininen ei myoskaan maistu kaikille. Aalto ja muu merkkitavara ei sovi sisustukseen.
      Pitaisi tietaa vahan enemman perheesta ennenkuin mitaan ehdottelee.

      • kanukin

        suussa,vain sakemannit usein tykkaa tummasta [bitter sweet] suklaasta.on 30 v. kokemus.


      • milla5
        kanukin kirjoitti:

        suussa,vain sakemannit usein tykkaa tummasta [bitter sweet] suklaasta.on 30 v. kokemus.

        Meillä oli just paljon sukulaisia Kanadasta kylässä ja ne kaikki hamstras juhla mokkaa mukaan,kun Kanadassa saa niin huonoa kahvia kuulemma.Ja siellä on myös tapana tuoda tuliaisiksi kaikkea pikkukrääsää.Eli avaimenperiä ym. mistä näkyy maan lippu tai nimi.Ja suomalainen suklaa kelpasi erinomaisesti.


    • Catt

      Ma kavin aikoinani kaantymassa Kanadassa muutaman kuukauden lastenhoitohommissa. Silloin vain tuliaisiksi pehmo-muumit lapsille ja muumikirjan englanniksi. Taisin viela vieda muumipipareita (ei niita taida enaa olla myynnissa kuitenkaan, siita on jo lahemmas 10 vuotta), sellasia karnevaalikeksien tapasia, lakupaallysteisia. Lapset ei tykanny, mutta perheen aiti sitakin enemman. Taisin vieda vanhemmille kirjan suomesta. Niitahan on vaikka millaset valikoimat.

      Nykyaan asun taalla Kanadassa. Kavin silloin aikoinani Torontossa ja nyt muutin viime kevaana tanne Montrealiin. Toin tuliaiseksi poikaystavan vanhemmile Iittalan lasisen tuikun. Tykkasivat kovasti. Tarkoitus oli vaan tuoda jotain suomalaista. Ei ollut mikaan ihan kauhea sijoitus, mutta tykkasivat kovasti suomalaisesta muotoilusta.

      Sen voin kylla kokemuksesta sanoa, etta salmiakki EI ole ollu oikein hitti taalla! Kiltisti ovat kaikki maistaneet, mutta kukaan ei ole tykannyt. Ota salmiakkia mukaan ihan omiksi tarpeiksi ja vaikka anna testata muiden. Tuskinpa tulee suurta suosikkia. Ihan vaan meikalaisen kokemuksien mukaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8584
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2323
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe