Merja Vaara "sarjaraiskaajan" uhrina?

Loijeri

Merja Vaara katosi vuonna 1980 Rovaniemellä työmatkallaan. Oliskohan hän jäänyt jonkun autoilevan, liftareita kyytiin ottavan sarjarasikaajan uhriksi? Semmoinenhan jäi kiinni Ranualla. Onko alibit tarkistettu tuolta ajalta. Parikymppisellä autoilemissta pitävällä tyypillä on hyvinkin voinut olla jo tuolloin ajokortti ja auto käytössään.

8

2572

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tunari.

      Tunisiassa katosi beduiini 1981, olisiko sarjaraiskaaja ollut kamelimatkalla?

      • Loijeri

        Rovaniemi on kuitenkin Keminmaata aika lähellä, melkein naapurikunta. Keminmaasta on Rovaniemelle lyhyempi matka kuin Suonenjoelta Simoon, jossa kiinnijääminen tapahtui.

        Tyypin viehtymys pitkiinkin automatkoihin on tunnettua. Merja Vaara katosi liftausmatkalla Kemin suuntaan ja liftarit liittyvät tyypin tuoreimpiin tekosiin. Rikolliset teot aloitetaan yleensä aiemmin kuin kolmikymppisenä ja takana voi olla useita tekoja ennen kuin jäädään kiinni. Nyt kiinni jäänyt tyyppi on ollut jo pakkolaitoksessa ja on päivän selvää että hän on ollut vinksallaan varmaan jo lapsesta saakka.

        Aikaperspektiivikin täsmää. Parikymppisellä on yleensä ajokortti. Tyypin liikkeitä tuolta ajalta en tiedä, mutta en olekaan poliisi. Hänhän on voinut olla vaikkapa mummon kanssa marjassa tai armeijassa joko Someroharjulla, Sodankylässä tai Ivalossa.


    • kdfjsdfjsdfkj

      Tutustukaapa tän päivän Iltalehteen niin selviää mitä herra Ruumensaari touhuili parikymppisenä. Joka äidin toivevävykö?

      • Miksei siis

    • tästä...

      ...mahdollisesta ko. henkilön yhteydestä Vaaran tapaukseen oli jo silloin 90-luvulla.
      Tiedä sitten miten laajalti tutkittiin.

      • tiukkapipo

        Kun aikaa tytön katoamisesta on jo niin kauan, todennäköisesti ei tarkka tutkiminen enää ole välttämättä onnistunut. Tietenkin jos on ollut putkassa tai viranomaisten hallussa, on ollut jäljitettävissä luotettavastikin.

        Simo-poika on viettänyt elämässään aikaa kiven sisässä useita vuosia, joten siinä olisi varmaan samassa mennyt se ylimääräinen tappotuomiokin. Omaisille olisi tietysti huojentavaa saada viimeinkin täydellinen varmuus, mutta tutkimpa alkavat enää penkomaan vanhoja tässä yhteydessä.


    • Anonyymi

      En tunne tämän tapauksen taustoja hyvin, mutta onko läheiset suljettu epäilyksistä? Olisiko tekijä joku, joka tunsi nimeltä eli tämmöinen ns. tuttu? Tutkiiko poliisi tätäkin yhtä aktiivisesti kuin Taidan tapausta? Nämä kaikki katoamiset olisi hyvä tuoda julkisuuteen kerran vuodessa ja näin muistutella, että olisiko joku joka olisi nähnyt jotain. Tuntuu, että Suomessa ei erityisemmin näitä esillä pidetä vaan annetaan painua unholaan. Voisko olla, että on lähtenyt korpeen harhailemaan ja vaan eksynyt? Anteeksi, mutta on tosiaan itselleni tapaus mitä en ole lukenut. En usko, että kukaan voi kadota vaan savuna ilmaan, kyllä on pakko olla aina joitakin, jotka on nähnyt jotain... Pienikin havainto vie aina eteenpäin, näissä katoamisissa tuntuu liian moni näkijä panttaavan tietoja jopa vuosia, miksi?! Miksi ei voi kertoa, että on nähnyt jotain, mikä voisi tapaukseen liittyä? Turhaa on myös katoamisen yhteydessä toi odottaminen, tähän olisi hyvä saada muutos, koska näin päästäisiin jäljille heti.

      • Anonyymi

        Ehkä ei vain ole osattu yhdistää mahdollista näköhavaintoa kadonneeseen henkilöön. Mikäli siis kadonnut tai kadonnutta muistuttava on ennen katoamistaan kulkenut normaalisti jossain. Syitä voi olla monia, ja tämä voi olla yksi. Joissain tapauksissa on voinut olla niinkin, että jos kadonnut on joutunut henkirikoksen kohteeksi ja henkirikoksen suorittaja on havainnut ulkopuolisen todistajan, on todistajaa voitu jotenkin uhkailla. Mutta tiedä häntä, suotavaa olisi aina ilmoittaa tietonsa sille lähimmälle poliisilaitokselle, netinkin kautta pystyisi varmaankin ilmoittamaan asiasta. Kaikki eivät välttämättä tällaista tiedosta tai pysty ilmoittamaan.

        En tiedä miksi, mutta jostain syystä tämä Merja Vaaran katoaminen on itseäni askarruttanut useammankin vuoden ajan. Tätä ei kaiketi ole käsitelty missään tv- tai radio-ohjelmassa? Tosin tapaus on niin vanha, että vinkkejä jonkun ohjelman avustuksella on varmastikin hankala saada. Ja omaisille olisi raastavaa, jos tapauksesta nousisi pienikin mediamylläkkä. Ikäviä tällaiset katoamistapaukset.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe