Outo uni vuonna 1995

Lagerström

Ollessani 15- vuotias sattui elämäni ainut yliluonnolliselta vaikuttava tapaus. Näin todentuntuista unta, jossa vanha nainen vei nuoren sisareni mukanaan.

Yrittäessäni pelastaa pikkusiskoani, tämä noitamainen hahmo "kutisti" hänet enkä löytänyt sisartani millään. Heräsin painajaiseen aamuyöstä, 5 maissa, huutaen surusta ja pelosta.

Uni oli niin voimakas, että minun oli oman mielenrauhani vuoksi tarkistettava, että siskollani oli kaikki hyvin. Sydän pamppailen juoksin vanhempieni huoneeseen, jossa silloin 7- vuotias pikkusisareni uinui, tallessa ja levollisen näköisenä. Huokaisin helpotuksesta ja lähdin kävelemään takaisin omaan huoneeseeni.

Yhtäkkiä huomasin kuinka veljeni seisoi vanhempiemme oven suussa, silmät selällään ja kasvoilta veri paenneena. "Onko kaikki kunnossa?" hän kysyi minulta. Veljeni kertoi heränneensä uneen, jossa noita vie pikkusiskomme.

Emme saaneet enää veljeni kanssa unta ja valvoimme lopun yötä pienen sisaremme vierellä.

5

1804

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lady_Nocturna

      Itse olen myös nähnyt samaa unta samaan aikaan sisareni kanssa.
      Uni oli kuitenkin täysin merkityksetön, mutta silti liian yksityiskohtainen ollaakseen pelkkää sattumaa.
      Ehkä saman perheen jäsenten aivoaallot vastaavat toisiaan niin paljon, että samojen unien katsominen olisi teoriassa mahdollista. Unitilassa mieli on muutenkin herkimmillään...

    • olit unikoulussa

      Olen nähnyt unta useampia kertoja samaa unta täysin vieraiden ihmisten kanssa, joita en entuudestaan ole kohdannut. Nämä unet ovat olleet ns. selkounia, eli olen tiennyt nukkuvani unta nähdessäni. Asiaa tukee se, että olen tavannut näitä henkilöitä myöhemmin "oikeassa" elämässä. Jotkut ovat tunnistaneet minut ja kysyneet, että missä olemme kohdanneet? En ole tietenkään voinut sanoa, että tietenkin unessa.

      Ehkä tiedostamaton tajunta koettaa johdattaa auttavia tahoja joidenkin henkilöiden luokse, jotka tukea tai jotain apua tarvitsevat??

      - -

      Tuo noitaunesi vaikuttaa siltä, kuin tiedostamaton tajuntasi tahtoisi opettaa sinulle empatiaa, myötätuntoa, ja rohkeutta. Mikä onkaan parhain keino sen opettamiseen ja vahvistamiseen, kuin käyttämällä unihahmoina kyseiselle henkilölle sopivia myötätuntoa herättäviä kohteita (sisko, vauva, kiva kotieläin). Eräs selitysmalli on, että se oli testi, jossa katsottiin, lähdetkö noitahahmoa vastaan suojellaksesi pikkusiskosi hahmoa vai pakenetko paikalta. Eli oletko valmis uhrautumaan läheisesi puolesta?

      On hyvin mahdollista, että "noita" ja "pikkusisko" unessasi olivat pelkkiä unihahmoja ja luotu testauksen ajaksi.

      On huomattava, että läheskään kaikki unen hahmot eivät ole oikeita ihmisiä. Ylivoimaisesti suurin osa on unennäkijän omia luomuksia vailla omaa itsenäistä elämää, osa saattaa olla muita unennäkijöitä. Kun opimme kantamaan vastuuta unistamme, niin kykenemme kohtaamaan järkevästi ihmisiä myös unessa ja olemaan heitä turhaan häiritsemättä. Voimme silloin heitä myös tarvittaessa kyetä auttamaan
      (esim. kuolemanpelkoisille olen joskus sanonut, että "et suinkaan oikeasti kuole, katsos minäkin elän, sillä näemme nyt samaa unta")

      • tuota

        itsekkin olen nähnyt noita unen ja vaistomaisesti pomppasin suojelemaan muita ja ryntäsin suuntaan mistä kuulin noidan vihlovan äänen. täydessä vauhdissa ovella mistä tiesin äänen tulevan tajuntani heräsi outolle asteelle vaikka nyt ehkä olinkin jonkilaisessa tajunnan tilassa jo ennen äänen kuulumista. noh joka tapukses jouksin siis täydessä vauhdissa ovelle ja samalla kun sain jalkani sisään tajuntani heräsi ja sinkouduin seinään ja sitten muistan vain meneväni seinällä kuin jossain manaaja leffoissa. tämäkään mikään mukava tunne ei ollut kun en pystynyt kuin ehkä vähäsen sitä jarrutamaan/hallitsemaan.


        sitten tosta ihmisien tapaamisesta. todellakin tajunan tilani oli korkealla tässä unessa jopa korkeampi mitä minulla nyt on. olin kahdella ovella ja siinä vieressä oli myös joku mies. siitä mitään välittämättä astuin vasemasta ovesta sisään ja empä jaksa sepittää mitä siellä tapahtui mut muistan sen sev'sti kun tulin takaisin ovesta joka tapahtui kuin omasta tahdosta päästä takaisin. tämä hieman tukevahko mies seisoi siinä vielä hieman hämmentynyt ilme/katse silmissää. sanoin miehelle vain että ehkä tämä on joku tajunnan tila vaan missä olemme irti ruumistamme, silloin se ainakin tuntui järkevältä tavalla ilmaista se. mies muistaakseni kumminkin jotenkin ilmaisi olevansa ehkä samaa mieltä. siitä minä muistaaseni sit kävelin vaan pois ja siihen uni loppui.

        tämmönen kokemus mulla.en sit tiedä mitä se oli. oliko kaikki mielikuvituksen tuotetta vai tapasinko tämän miehen oikeesti. monesti mietti et jos joku olisi kirjottanuy samanlaisen kokemuksen, mulle selviäisi kokemukseni oikeus?;)


    • kysymys!

      Voisiko yhteisunta jollain menetelmällä oppia?

      • mui mui

        en asiasta tiedä mutta ehkä harjoittelemalla hyvän ystävän kanssa voi toimia. Itse lähtisin jotenki sillee et ennen nukkumaan menoa ajatellaan sitä ystävää paljon ja sit ennen nukahtamista muistelta tai kuviteltas jotain tilannetta ystävänsä kanssa.
        Kaikkehan voi kokeilla. :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe