Opettajan sijaisuus

Menni

Onkos täällä yhtään luokanopettajia?

Niin ajattelinpa kysyä teiltä sellaista että kun täällä olisi haussa
luokanopettajan (5-6lk) sijaisuus, niin kannattaako sellaista lähteä
hakemaan merkonomin tutkinnolla ( 2vuotta lähihoitajan opintoja)?
Vai onko tää sellainen kysymys mitä ei itse opettajilta kannata
missään tapauksessa kysyä :D

Eli siis minkäänlaista opettajan kokemusta mulla ei kylläkään ole,
mutta halua ja intoa senkin edestä.

15

21074

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ope

      Sinun kannattaa ottaa suoraan yhteyttä eri kouluihin ja esitellä itsesi.Sitä kautta saat mahdollisesti sijaisuuksia.Toinen vaihtoehto on,että menet työnhakijaksi Seure-henkilöstövuokraajalle.Sieltä monet koulut tilaavat tarvitsemansa sijaisen.Onnea yritykseen!

      • lo/lto

        jep, samoilla linjoilla. käy kouluilla ja käsipäivää
        pohjalta markkinoit itseäsi. kun naama on tutta ja se on jäänyt mieleen on opettajan helpompi lähestyä ja pyytää sijaiseksi. kannattaisi myös ehdottomasti ilmoittautua oman kaupungin/kunnan sijaisrekisteriin jos sellainen löytyy, ottavat sitten sieltä yhteyttä jos on tarvetta. tsemppiä!


      • tietoja

        HEi

        Olisiko tarkempia tietoja Seure-henkilöstövuokraus yrityksestä.


      • ope
        tietoja kirjoitti:

        HEi

        Olisiko tarkempia tietoja Seure-henkilöstövuokraus yrityksestä.

        Seure löytyy: www.seure.fi,ja sieltä löydät avoimet työpaikat tai suosittelen,että varaat ajan haastatteluun.Lykkyä tykö!


      • Rampant
        ope kirjoitti:

        Seure löytyy: www.seure.fi,ja sieltä löydät avoimet työpaikat tai suosittelen,että varaat ajan haastatteluun.Lykkyä tykö!

        Välittääkö Seure myös sijaisia lukioihin, vai ainoastaan peruskouluhin?

        Onko Seure ainoa keskitetty taho, joka välittää sijaisia Helsingissä? Miten esimerkiksi kaupungin opetustoimi? Onko Helsingillä ns. sijaisrekisteriä?


    • opeksi?

      Kannattaako soitella rehtoreille ensin vai mennä vain käymään koululla?

      • ope

        Soita ensin,koska reksit ovat aikalailla varattuja varsinkin näin lukuvuoden alussa.Sen jälkeen voit sopia ajan haastatteluun.Sinun kannattaisi käydä myös Seureella,jos olet hesalainen.Löydät osoitteen netistä,minkä laitoin eilen.


    • ope

      Haluaisin vielä sen verran kirjoittaa,ettei tule yllätyksiä,jos haluaa sijaistaa.Tämä työ ei ole suinkaan aina ruusuilla tanssimista.En halua pelotella,mutta on hyvä tietää,että tämän päivän lapset ovat aika vaativia.Moni heistä on todella aikuisen kipeä,eli vanhemmilla ei ole aikaa tai kykyä antaa kaikkea huomiota kotona,mitä lapset tarvitsevat.Käytöshäiriöisten määrä on myös huolestuttavassa määrin kasvanut viimeisten vuosien aikana.Työ vaatii paljon,mutta kyllä se sitten antaakin,jos jaksaa oikein asennoitua,ja omat asiat on suhtkoht ok.

    • nerea

      Tämä viesti nyt tulee puoli vuotta myöhässä, mutta ehdottomasti kannattaa mennä jos vain saa paikan. Palkka sijaisella lähentelee kolmea kymppiä ja muutenkin opettaja jättää kaikki tehtävät valmiiksi sinua varten. Päätehtäväsi on katsoa ettei lapset törkkää toisiaan harpilla silmään. Ei tarvitse olla kokemusta, eikä pedakogisia tutkintoja takana. Reipas ote ja iloinen mieli riittää( kuri).

    • (xx)

      Minä sain sijaisuuden ihan vaan ku lähetin cv:n ylä-asteen rehtorille. Kieltämättä jännittää melko paljo, ku menen opettamaan matikan opettajan sijaiseksi... Matikka on jees, mutta fysiikka ja kemia jännittää kamalasti. Jospa siitä hengissä selviää ilman traumoja :)

    • ope vuosimallia 1990

      Juu, kyllä sulla pitäis nyt vähintään kasvatustieteen opintoja olla. Miten olit ajatellut hyödyntää lähihoitajan opintojasi, joissa ei ole äidinkieltä, ei matematiikkaa, ei fysiikkaa eikä kemiaa , puhumattakaan uskonnon opetuksesta (onko hajua) ym. Merkonomi suhtautuu ammatissaan asioihin objektiivisesti ja lapsi ei ole objekti sekä painottuu aikalailla liike-elämän lainalaisuuksiin. Siispä suutari pysykööt lestissään. En ymmärrä, miksi edes kysyt moista.

      Ope vuosimallia -1990

      • Ala-arvoista

        ope vuosimallia 1990: toivottavasti et oikeasti ole opettaja. Kirjoituksestasi paistaa läpi sekä ylenkatsominen lähihoitajan koulutusta kohtaan että turha yleistys eri ammattialojen ominaisuuksista. Itse en ainakaan haluaisi lapselleni opettajaa, joka ei osaa arvostaa muita ammattialoja ja tekee niiden vaatimuksista erikoisia olettamuksia. Lisäksi oikeinkirjoitusvirheesi viestivät siitä, miksi nykyajan lapsilla on ongelmia äidinkielen kanssa.


      • ope on ope
        Ala-arvoista kirjoitti:

        ope vuosimallia 1990: toivottavasti et oikeasti ole opettaja. Kirjoituksestasi paistaa läpi sekä ylenkatsominen lähihoitajan koulutusta kohtaan että turha yleistys eri ammattialojen ominaisuuksista. Itse en ainakaan haluaisi lapselleni opettajaa, joka ei osaa arvostaa muita ammattialoja ja tekee niiden vaatimuksista erikoisia olettamuksia. Lisäksi oikeinkirjoitusvirheesi viestivät siitä, miksi nykyajan lapsilla on ongelmia äidinkielen kanssa.

        Eihän hoitoala tai kaupallinen ala kouluta opettajiksi. Ei se ole arvostamisesta kiinni vaan soveltuvuudesta. Oletko tosiaan sitä mieltä, että koulutuksellasi voi opettaa 5. ja 6. luokkia. Ei opettajakaan voi alkaa hoitajaksi, eihän. Sitä se koulutus tarkoittaa. Toki voi pieniä sijaisuuksia hoitaa, mutta koko vuosi on liian suuri pala. Miten vanhemmat suhtautuisivat tuollaiseen järjestelyyn?


    • jatsuke

      Ei kannata noilla koulutuksilla ei pärjää nykyluokissa joissa on paljon integroituja oppilaita jotka vaativat ammattiopettajaa ja kokemusta alalla laajasti. Ilman opintoja tulee suuria ongelmia arjessa ja jo käytännössä opettamisen suhteen ja oppilaiden jatkuvan arvioinnin suhteen. Miten arvioida oppilaita ja kokeita jos ei ole oppiaineista sisältöosaamista.

      • Opexi

        Nimenomaan. Ja oppimissuunnitelmien ym. tekeminen on sellaista puuhaa, että edes jonkinlaista asiantuntemusta alalta olisi hyvä olla.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2679
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      350
      2550
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2168
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1846
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1753
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1744
    7. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      68
      1595
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1583
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      122
      1547
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe