KISSANI MAUKUU AIHEETTA!!

hermoraunio

Kissani maukuu kaiken aikaa aiheetta. Saa ruokaa, saa ulkoilla(maukuu myös siellä), saa kaiken mahdollisen hellyyden ja huolenpidon, mutta silti maukuu kaiken aikaa! Maukumista on jatkunut jo pidemmän aikaa ja meiltä alkaa mennä hermot!! Kissa on n. 11 v leikattu tyttökissa. madotukset yms on kunnossa.. Jos jollakin olisi hyviä neuvoja, ottaisin ne riemulla vastaan..!

Onko kissan äänihuulten poisto mahdollista Suomessa? Jos on, niin aiheutuuko siitä kissalle jotakin haittaa?

21

4269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • HALOO!!!!!!!!!!

      Mietippäs nyt vähän jos kerta suomessa ei saa koiran häntääkään typistää niin miksi tollasta äänihuulet pois se alkaa jo mennä pikkasen pitkälle!!!!!!
      Vie kissasi eläinlääkäriin siellä osaavat tutkia ja neuvoa!!!!!!

      • hermoraunio

        En tarttee tuollaisia vastauksia, kiitos vain! Eläinlääkärissä on käyty, eikä apua!! Elä itse ensin jonkin aikaa maukuvan kissan kanssa ja kommentoi sitten..


      • naukumista
        hermoraunio kirjoitti:

        En tarttee tuollaisia vastauksia, kiitos vain! Eläinlääkärissä on käyty, eikä apua!! Elä itse ensin jonkin aikaa maukuvan kissan kanssa ja kommentoi sitten..

        pitkäänkin??? onko kissalla paljon virikkeitä!!
        mielummin piikille ku äänihuulet pois sen sanoo järkikin!!!!! onneksi ei suomessa laillista!!!


      • mamma40
        hermoraunio kirjoitti:

        En tarttee tuollaisia vastauksia, kiitos vain! Eläinlääkärissä on käyty, eikä apua!! Elä itse ensin jonkin aikaa maukuvan kissan kanssa ja kommentoi sitten..

        kysymyksesi äänihuulten poistosta järkevä? Ja siihen odotat järkeviä vastauksia.

        Kissa ei nau´u syyttä suotta vaan kyllä sillä siihen on jokin syy olemassa. Jos se ei ole elimellinen (lääkärin tarkastamat asiat), niin se voi olla henkisellä puolella. Kissalla voi olla dementia ihan kuin ihmiselläkin, se voi olla kuuroutumassa ja siksi ääntelee enemmän (ei itse kuule ääntänsä). Kissalla voi olla tylsää, sinä et sen mielen liikkeitä kuitenkaan pysty täysin tietämään.

        Kaverin hankinta voisi hiljentää kissan kun sillä olisi muuta puuhaa ja mielenkiintoa. Ihmisen seura ei koskaan korvaa lajikumppania.


    • Kissat pois tuollaisilta

      Pitäis ottaa kissat pois tuollaisilta sadisteilta!!
      Mulla on 3kissaa, ja jokainen niistä harrastaa maukumista, joka muuten on sama kuin se että ihminen puhuu toiselle/itselleen!!
      Entäs jos sulta vietäis äänihuulet heti,kun vähänkin puhelet itseksesi!!!
      Anna kissasi pois jos et kestä!
      Jos tuntisin sinut, soittaisin eläinsuojeluvalvojalle välittömästä...

      • samaa.....

        mieltä!! jos kerta niin ärsyttää se naukuminen hommaa vaikka korvatulpat!!!!
        Miettisit!!!


    • kissa-rakas93

      sehän on hyvä että kissa maukuu se haluaa ilmasita olemassa olona yrittäkää tottua itselläni on kaksi kissaa (uroksia ja toinen leikattu) ja molemmat juttelee kovalla innolla :D ´

    • tuffe

      kisunne on kuitenkin aika nuori, vielä leikki-ikäinen :) Voiko se olla pitkästynyt? Taitaa olla sisäkissa? Jos se yrittää painostaa teidät päästämään se vapaaksi? Kyllä nuo minun leikatut kollit ovat käyneet läpi sen saman, kun koittaa aika että pitäisi päästä tutkimaan maailma, siitä ilmoitetaan kovalla äänellä :) Leikkikää kissan kanssa ennen kuin menette nukkumaan, ja jättäkää yöksi vaikka kissanmintulla täytetyn lelun. Kohta tulee talvi ja tuo vaihe menee ohi :)

      Toinen juttu on, että kyllä niille jää aina jotain hormoonitoimintaa vaikka leikataan. Sitähän erittyy muuallakin kuin munasarjoissa/kiveksissä. Se voisi selittää sen maukumisen ulkoillessa. Meillä sen on yleensä laukaissut jonkun toisen kissan juoksuaika. Esim. edellinen kissani kävi silloin valitsemassa partnerin mun villapaidoista, ja puri sitä niskaan..

    • naukuna

      Meillä kans katti maukuijamaukuijamaukui. Tylsää sillä tais olla koska kun tuli kaveri taloon, loppu se elämöinti.

      • kissalta

        otettu verikokeet ja siitä kilpirauhasarvot.
        Minun kissalla oli kilpirauhasen liikatoiminta.
        Naukui jatkuvasti. Sai siihen lääkkeet ja rauhoittui huomattavasti.


      • mia20

        Meillä on emokissa joka mouruaa mennen tullen. Se ei ole "juttelemista", enkä tiedä onko emokissoilla tälläinen normaalia? Vielä en ole el.lääk. vienyt, leikkauskin olisi pian tarpeen ellei mouruaminen ole jo merkki uudesta juoksusta


      • minä vain
        kissalta kirjoitti:

        otettu verikokeet ja siitä kilpirauhasarvot.
        Minun kissalla oli kilpirauhasen liikatoiminta.
        Naukui jatkuvasti. Sai siihen lääkkeet ja rauhoittui huomattavasti.

        Kiitos vain tosiaan vinkistä, yritän lääkäriin uuden kerran.. Toivon todella että vastaus löytyisi..


      • *Sofia*
        kissalta kirjoitti:

        otettu verikokeet ja siitä kilpirauhasarvot.
        Minun kissalla oli kilpirauhasen liikatoiminta.
        Naukui jatkuvasti. Sai siihen lääkkeet ja rauhoittui huomattavasti.

        Meidän 16-vuotiaalla Niki-kisulla on myös kilpirauhasen liikatoimintahäiriö. Se huomattiin muutama vuosi sitten, kun yöt meni niin, että herra karjui itsekseen kaikki yöt. Veriarvoistahan se sitten selvisi lääkärillä, että sillä on kilpirauhasen liikatoimintahäiriö. Se aiheuttaa rauhattomuutta, varsinkin yöaikaan, kun talo on hiljainen. Se yritti tuolloin saada actionia aikaan ja yritti herättää koko talon. Vaikka Niki sai siihen lääkkeet, jatkui karjuminen silti vaan. Jossain vaiheessa parin vuoden jälkeen huutelut loppuivat. Meille hankittiin toinen kissakin noin vuosi sitten, taisi jonkun verran auttaa. Nyt ei ole Niki karjunut aikoihin! :)

        Eli käytäppä verikokeissa vielä, jos niitä ei ole aikaisemmin katottu. Tuu sit kertomaan miten kävi! :)


    • jo nyt on kumma!!!!

      Et voi olla tosissas!?!?!?!?
      Kai nyt kissaa ottaessasi tiesit että ne on eläviä olentoja, ja ne tosiaan osaa myös maukua, ja äännellä myös monin eri tavoin!?!?!? Tommosille ihmisille ei kyllä eläimiä pitäis antaa ollenkaan!!!! Vai että vielä äänihuulet kissalta pois, huh huh.... mietihän nyt vielä oletko ehkä sittenkään paras mahdollinen omistaja kissallesi, ja suosittelen kyllä nyt harkitsemaan todella tarkkaan. Kannattaisi ehkäpä jo etsiä kissalle uutta kotia.
      Kissalla ei välttämättä ole yhtään mikään vialla, toiset kissat on vaan puheliaampia kuin toiset ja sillä sipuli. Hanki seuraavaksi eläimeksi vaikka kilpikonna tai etana, jos täydellistä hiljaissuuta kerta kaipaat. Kissat ei todellakaan ehkä ole kuule sun juttus..

    • tigru

      Onneksi olkoon! Kissasi on puhelias. Sen ei todellakaan pitäisi olla mikään riesa, vaan mukava ja ehkä vähän huvittavakin piirre lemmikissäsi, joka tekee siitä yksilöllisen, uniikin ja juuri sinun kissasi. Ei se olisi sama persoona ilman juttelutaitojaan.

      • Anonyymi

        Tai sitten kun kuuntelet 11 vuotta joka yö huutamista, josta kärsii koulut, työt, perhe, toimeentulo ja mielenterveys, ei paljoo kiinnosta mikään "heiiii, tää nyt vaan on varustettu tämmöisillä demonimaisilla luonteenpiireillä", ihanaa!


    • ....

      Mulla on sama homma.
      Ensin otin yhden kissan.erittäin puhelias..ei siis kummallista valitusta vaan puhui muille.
      hän kuitenki vähensi miukumista kun sai kaverin...
      pian kuitenkin tämä uusi kaveri täytti talon huudoillaan.Mulla on pieni yksiö ja parveke.parvekkeessa on kissa verkko ja sieltä ne sitten juttelee ohikulkijoille, joista on aina hauskaa vastailla puhuville kissoille...
      Ei se mikään ongelma ole.puhu takaisin.mutta niistä äänihuulien poistoista ei kyllä tarvi enää puhua..eihän...

    • Mari27

      Meillä sama homma, kohta 5v poika, joka huutaa tauotta. Ymmärrän sua tossa kohtaa, et oot ajatellu jopa äänihuulten poistoa. Todella hermoja rassavaa, kun kissa kulkee mun perässä joka paikkaan ja huutaa koko ajan. Meillä tämä alkoi elokuussa -05, kun kissa oli todella sairaana. Parannuttuaan ei ole ollut hetkeäkään hiljaa.. Tällä on samanikäinen kaveri ja mielestäni sopivasti virikkeitä kotona, saa myös ulkoilla. Täytynee käydä noissa ehdotetuissa verikokeissa lapsukaisen kanssa, ootko ite jo käyny, löytyikö syytä? Olen itse kysellyt moneen kertaan eläinlääkäriltä apua, mutta ongelmaa on aina viitattu kintaalla..

      • om.

        käytin kissaani lääkärillä, mutta minunkin asiaa viitattiin kintaalla.. verikokeista ei myöskään mitään löytynyt. muuten kissi saisi maukua vaikka äänensä käheäksi, mutta kun se jatkuu yöllä niin ei kai se kenenkään mielestä ole kivaa.. virikkeiden puutteesta maukuminen ei meilläkään johdu, kaikki on viihtyvyyden hyväksi tehty, ilmeisesti maukumisesta on tullut kissalle vaan tapa. no täytynee vain toivoa että se menisi joskus ohi..

        meidän kissille on ollut jonkinverran "avuksi" sellanen suihkutettava kissanminttu mitä olen laittanut kiipeilypuuhun, ilmeisesti kissa tulee niin hyvälle tuulelle ettei se enää muista maukumista hetkeen. :)kissanminttua ei vaan kannata laittaa yötä vasten, koska kissa tulee mintusta melko leikkisälle päälle.. yömaukumiseen on auttanut myös se, että kun maukuminen alkaa niin olen laittanut kissan toiseen huoneeseen, toki hiekkalaatikon ja ruokien kanssa. näin on säilynyt rauha talossa. kissa on myös luultavasti oppinut siitä jotakin, koska nykyisin se nukkuu useammat yöt rauhassa meidän makuuhuoneessa, tietenkin jos maukuminen taas alkaa niin toinen huone kutsuu.. (p.s. ja sitten jos taas joillakin maailmanparantajilla on jotakin säälisäälikommentteja tähän huoneasiaan, niin ne voi pitää ihan omana tietonaan)

        toivottavasti pääsisit voiton puolelle maukuongelmassa, se on todellakin rasittavaa. kerrohan jos keksit jotakin hyviä keinoja vähentää maukumista, otan niitä edelleen mielelläni vastaan.. :)


    • Anonyymi

      Kuuleeko se? Ja ikä? Onko käynyt eläinlääkärissä että perusterveys tutkittu?
      Kuulovammainen kissa käy huutamaan,koska ei ymmärrä pitävänsä ääntä.
      Myös korkeassa iässä oleva kissa voi huutaa,koska kuulo heikkenee,ja muistisairaus vaivaa.
      Myös muutoin hyvin sairas kissa voi huutaa.

    • Anonyymi

      Kyllä kissan maukumiseen on aina syy, saattaa olla jokin sairaus että sillä tekee kipeää , ota yhteyttä eläinlääkäriin .
      Ei terve kissa mau u ilman syytä.oletko katsonut sen korvia jos siellä olis ihottumaa tai tassun välissä joku tikku joka pistää sitä

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      201
      3338
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1935
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1361
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe