Siivoustyö väsyttää

kyllästynyt siivooja

Olen toukokuusta lähtien tehnyt siivoustyötä, yhteensä pian neljä kuukautta. Olen siis kesätyöntekijä, ja työsopimukseni on tehty elokuun loppuun. Nyt työnteko on alkanut tympiä jo pahasti - aamuisin harmittaa ihan järjettömästi mennä töihin. En mitenkään jaksaisi aamuisin herätä viideltä, olen aina hyvin väsynyt. Yleensä koko päiväni menee piloille aikaisen aamuherätyksen takia, koska olen niin väsynyt, etten kykene tekemään työpäivän jälkeen juuri mitään. Ensimmäiseksi nukun pari tuntia kotiin päästyäni, ja sitten ehkä voin suunnitella tekevänikin jotain.

Töissä katson vain kelloa, ja odotan hetkeä jolloin pääsisin kotiin. Todennäköisesti turtumukseni loistaa myös naamastani, sillä tuskin kykenen sitä kokonaan peittämään. Teen kyllä hommat hyvin ja panostan työhöni, mutta en vain saa siitä mitään irti. Jokainen askel tuntuu ponnistukselta ja menisin mieluummin vaikka siivouskomeroon itkemään. Töissä mietiskelen aikani kuluksi erilaisia mahdollisia tapoja, joilla voisin lopettaa työt tai lasken jäljellä olevia työpäiviä.

Kotiin tullessani puran herkästi päivän mittaan kertyneet aggressioni mieheni niskaan, ja olen ahdistunut. Välillä tunnen itseni todella masentuneeksi, luultavasti jatkuva väsymys on tähän osasyynä. Siivoustyön rytmi vain sotii todellista vuorokausirytmiäni vastaan; en ole koskaan ollut aamuihmisiä. On ikävää, että koko elämä kärsii.

Miten jaksan vielä viimeiset reilu kaksi viikkoa olla töissä?? Mielessä on käynyt se, että lopettaisin työt aiemmin, mutta en sitten tiedä, pitääkö vain urheasti jaksaa sinnitellä. Mukava aloittaa koulu "virkistävän" kesäloman jälkeen, kun tuntuu, että vasta koulun alku tarjoaa hermolepoa. Väsyttääkö siivoustyö ketään muuta?

14

3528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sweppi

      Olen itsekin tehnyt muutaman vuoden päätyökseni, sekä lisätyönäkin 90-luvun alussa.
      Nyt en kertakaikkiaan enää voisi tehdä. Alkoi niin tympimään ne ainaiset valitukset.
      Korkeintaan jonkin päivän keikan voisin hirveässä rahapulassa tehdä.

      Koita ajatella, että suomalaisella sisulla teet sen kaksi viikkoa vaikka kuinka tympis.Se on sinulla vain väliaikaista,jos kerran olet vielä opiskelijakin. Rahaa kuitenkin saat, sekin on jo motivaationa, toivottavasti. Ota joku päivä vähän löysemmin, jos pystyt. En kehota lintsaamaan, mutta kaikilla meillä on huonoja päiviä ja silloin on vaan otettava löysemmin. JO tämä kuumuuskin väsyttää. KOhta se loppuu, koita nyt vaan jotenkin sinnitellä. On palkkapussikin piirun verran paksumpi, kun saat sitten omarahat ja viimeisen palkan. Kyllä se 2 vkoa menee hujauksessa, usko vaan.

    • kesämikroliina

      Ihan samanlaista kuin mulla...

      paitsi, että jaksan kyllä nousta varhain, ei tuota probleemia (vaikka vihaan sitä kun ei saa nukuttua aamulla normaalisti. Melkein joka toinen päivä töitten jälkeen kysyn mieheltä kauanko nukuit, koska sillä on lomaa. Tuntuu niin yleellistä nukkua yli 8) ja töihin menen pirteänä, MUTTA en jaksa tätä työtä.

      Koko ajan päässä soi: "teen tämän olosuhdeen pakosta. Vain viikko jäljellä. En tekisi tätä muuten enkä koskaan opiskelun jälkeen. En ikinä opiskelun jälkeen tartu kärryyn eikä tarvitse tuijottaa siivojien myrtsejä naamoi." Sitten ajattelen muita siivojia joille tämä on elantonsa. Jotenkin tuo ja edelliset piristää mua :)

      Mullakin muhii aamuisin kaikkea agressiivisia ajatuksia kaikkia kohtaan (väsymyksestä), mut sitten kun on tauko niin olo piristyy. Välillä ei.

      Siivouskomerossa on muuten kiva viettää omii taukoi ;) Se on muuten mun toinen "piristys keino".

      Heinäkuussa soitin pomolle että saisko työn lopetettua aikaisemmin. Ja sain viikon aikaisemmaksi. viiden päivän päästä kysyin samaa ja vastaus oli myönteinen :) Kysy, rentouttava loma on poikaa ennen koulua!

      Koitetaan katsoa seuraavaksi kesäksi jotain muuta kesätyötä :D

      T U U L E T A N

      kun työt on loppu!

      • SWEPPI

        Koittakaa jaksaa. Minä oon jo 55 eikä toiveita ole muuta kuin elääkkeelle pääsystä, keittiöhommista mitkä raskaita on nekin.

        Itse silloin nuorempana otin itselleni tavoitteen. Teen niin ja niin monta päivää ja sitten etelänreissu on jo tosi lähellä. Sillä jaksoin kaikki vitt...t.


    • Näinpäs

      Ajattele se jäljellä oleva aika vaikka haasteena josta sun on selvittävä. Tuntuu sitten hyvältä kun et luovuttanut kesken. Ja siivouspaikkoja on monenlaisia, omalle kohdalle on osunut vain yksi todella helvetillinen mesta.

      Itsellä tulee nyt 10 vuotta siivousalalla täyteen ja päätinkin että ensi syksynä tämä akka aloittaa ammattikorkeassa. Vaikka alasta pidän on se sama väsymys iskenyt tännekin eikä sille voi mitään.

    • minullakin

      Puhut asiaa, juuri noin ajattelen minäkin. Olet kuin minä; koko kesän oon painanut siivoushommia 6pvää viikossa. Ja juuri ne aikaiset aamuherätykset tympii. Mutta kyllä niihin tottui, mutta kyllä se ärsytti, kun jouduin aina heräämään arkisin 4/4.30/5.30. Mutta mulla kävi näin, että viimeiset 4 pvää oon saikulla, koska käteni alkoi oireilee. Diagnoosiksi tuli tulehdus...:( Mutta ei enää tarvi mennä tällä vkolla hommiin, ja maanataina mulla alkaa kans koulu jo..ihanaa! Eli minun tapauksessa voi sanoa, että liiasta rehkimisestä tuli käsiongelmia, kun aina suostuin ottaa hommia vastaan ison tilin toivossa...mutta koita jaksaa...äkkiä ne 2vkoa menee..tsemppiä!!

      • Sama fiilis

        Minulla on ihan samat fiilikset, tosin työaikani on inhimillinen ma-pe klo 7-15, eivätkä aamuheräämiset tuota suurempia ongelmia.

        Mutta työ itsessään! Voiko olla tylsempää työtä. Teen periaatteessa koko ajan yhtä ja samaa. Työ ei tarjoa mitään virikkeitä, haasteita tms. mikä tekisi siitä mielenkiintoista. Palkkakin on syvältä, varsinkin työn raskauteen nähden.

        No, onhan tässä jotain hyvääkin. Motivaatio opiskeluun nousee huippuunsa, kouluun on kiva mennä! :)


      • populis
        Sama fiilis kirjoitti:

        Minulla on ihan samat fiilikset, tosin työaikani on inhimillinen ma-pe klo 7-15, eivätkä aamuheräämiset tuota suurempia ongelmia.

        Mutta työ itsessään! Voiko olla tylsempää työtä. Teen periaatteessa koko ajan yhtä ja samaa. Työ ei tarjoa mitään virikkeitä, haasteita tms. mikä tekisi siitä mielenkiintoista. Palkkakin on syvältä, varsinkin työn raskauteen nähden.

        No, onhan tässä jotain hyvääkin. Motivaatio opiskeluun nousee huippuunsa, kouluun on kiva mennä! :)

        Pari vuotta on tullut siivottua ja kyllä se väsymys on suurin miinuspuoli.koko päivän kun on jalkojen päällä,niin ei ole enää voimia tavata ketään iltaisin tai mennä minnekkään.Ja työ on aika yksinäistä,jos on huono päivä tunnit kuluu todela hitaasti...En tiedä kauanko jaksan,terveys pettää, ystävät jättää, palkka on syvältä, välineistä tingitään.ja yksin saa tehä monen immeisen työt.mutta jos jätät siivoomatta,niin kyllä kuulet kunnias.Voimia kaikille kohtalotovereille!


    • murr2

      Kyllä vain väsyttää ja heti lähtisin jos ei karenssia tulis... Tai löytys työ, jossa vois ees sen 3kk:n karenssiajan hengailla...

    • Anonyymi

      Olen nyt siivonnut vanhustenkotia ja tämä on jo kolmas kesä maski päässä. Työinto ja teho on lopussa. Ei ilmastointia.
      Siivoan päivittäin mm . eritteitä. Motivaatio on tällä hetkellä nollassa, ei mitään kannustusta tähän korona-arkeen. Kaikki rokotteet oli kyllä otettava, että tilanne normalisoituisi, no eipä ole muuttunut miksikään.
      Alanvaihto mielessä.

      • Anonyymi

        Silti nostit ketjun 16 vuoden jälkeen:D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silti nostit ketjun 16 vuoden jälkeen:D

        Koska etsit siivousfirmalle halpaa orjaa niin päätit sitten nostaa ketjua. Asiahan voidaan ratkaista niin, että sinä itse menet siivousfirmalle töihin. On aika muidenkin toimia siivoojana. Veikkaan, että et ikinä itse ole ollut siivoojana sekuntiakaan, mutta muita kyllä lahjot ja manipuloit sinne. Tehdäänpä näin. Ne, jotka ovat olleet aikoinaan siivoojina, lopettavat työn ja ne, jotka eivät vielä ole olleet kertaakaan elämässään siivoojina niin menevät siivoojiksi. Itse aikoinaan olen tehnyt vuosikausia nuorempana siivoustyötä, joten nyt on jonkun muun vuoro tehdä sitä työtä. Minä olen oman osuuteni tehnyt jo vuosia sitten.


    • Anonyymi

      Entäpä he jotka ovat vuosia heränneet joko kahdelta tai kolmelta?
      Vuorohan loppuu jo viimeistään keskipäivän liepeillä.
      Ehtii omiakin asioita.

    • Anonyymi

      Itse nousen kolmelta. En iltapäivällä kello 15 vaan aamuyöllä.
      Se mikä pitää muistaa,on aamupala. Aina,työ ei ala potkia takaosaan heti parin tunnin jälkeen.
      Kun muistaa pitää edes melkein työehtosopparin tauot,niin homma skulaa.
      Eikä ahda tauolla imelää,vaan ihan leipäpala. Ehkä se kahvikin.
      Olen toki itsekkin monena perjantaina vuoron loppupuoleen täysin puhki- mutta se on normaalia,lähtee nukkumalla.
      Vapaalla sitten omia harrastuksia: ainakin raskaammassa,meluisassa,tärinässä työ niin kyllä itseään oppii väkisinkin elvyttämään.
      Itse olen siivonnut yhteensä yli 13 v. Kaksi viimeisintä työpaikkaa on yhtä putkea ollut. Viimeisimmässä yhä.
      Siivoustyö on,mutta: kun asennoituu siihen työnä,kapeaa leipää saa.

    • Anonyymi

      Tämäkin 16 vuotta vanha ketju oli pakko nostaa:D löytyisköhän vielä vanhempia ketjuja??:D

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe