outo patti.

tiiiiiiaaaaaaaaaaaaa

hei. talvikollani on ollut jo monta viikkoa sellainen pieni (nuppineulan pään kokoinen) pattiselässä. se on turkin peitossa ja ihon alla. se ei ole kasvanut. mikä se voisi olla.? tuskin kasvain? eivätkö ne kasva kuitenkin aika nopeasti. patista ei näytä olevan haittaa. hamsterini täyttää vuoden 1.10. ja se on poika. sitten toinen kysymys. hamsuni siis saman silmä on vuotanut jo 2 viikkoa. välillä se näyttää jo paremmalta mutta sitten taas pahenee.. rähmä on paksuhkoa. sellaista vaaleata. kun se herää silmä on melkein muurautunut umpeen ja rähmä on muuttunut kovaksi.

toinen hamsuni tai siskon hamsteri on jo vähän yli vuoden . onko normaalia että siltä lähtee aikapaljon karvaa.. ja onhan se laihtunutkin jonkin verran :/ minkälainen ruokavalio olisi hyvä tuolle vanhalle herralle :) tämä myös puree dunan niitä klipsuja mitkä pitävät häkin paikoillaan miten saisimmen sen lopettamaan tuon tavan? kiitos jo vastauksista etukäteen.

5

1771

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • hamsun omistaja

   En osaa sanoa, mikä patti voisi olla. Kannattaa kuitenkin käyttää hamsua eläinlääkärillä. Jos hamsterin silmä rähmii, siinä on tulehdus. Niin kävi minun entiselle hamsullekkin ja soitimme eläinlääkärille. Hän neuvoi laittamaan silmään tavallisia ihmisen silmätippoja ja sillähän se sitten parani. Voithan soittaa itse eläinlääkärille ja kysyä niin saat paljon varmempia tietoja. :) Tuosta karvojen lähdöstä en osaa sanoa muuta kuin että voi olla vanhuuden merkkejä, voi olla jotain muuta. Kaikkein parasta olisi varmaan soíttaa sinne eläinlääkärille.

  • hamsu.fani

   Hei.
   Selässä oleva patti voisi olla kasvain... Olisi varmaankin hyvä käyttää vipeltäjä eläinlääkärillä ihan varmuuden vuoksi.

   Silmän rähmiminen tarkoittaa mielestäni sen tulehtumista. Jos käyt näyttämässä hamsua eläinlääkärillä patin vuoksi, voisit myös kysyä silmästä.
   En halua masentaa mutta joskus silmän rähmiminen tarkoittaa hamsun pahoinvointia ja sen kuolemista muutamien päivien/viikkojen/kuukausien päästä.
   Mutta tuskimpa ihan näin vakavaa.

   Tuo siskon hamsu juttu.. Hmm.. No, voi olla ihan tavallista.. Myös se voi johtua vanhenemisesta.. Joten ihan tavallista mielestäni :D
   Hmm.. Noo tuohon en osaa vastata mitään, siis ruokavalioon.
   Klipsu juttu ei ole kamalan hyvä jos ne on muovia? Voi tukkia suoliston. Kannattaisi laittaa siihen eteen jotain ettei hamsu pureskelisi niitä :)
   Hyvää kesän jatkoa sinulle ja siskollesi ja hamsuillesi :)

  • Ihon alla oleva patti voi olla kasvain. Aina ne eivät kasva nopeasti, vaan voivat olla kauankin samankokoisia. Jos patti on riittävän pinnassa, sen väri on mahdollista nähdä. Kasvain on sinipunainen, rasvapatti kellertävä. Rasvapatti ei ole vaarallinen ja se saattaa lähteä itsekseen pois.

   Silmän rähmimiseen voi olla moniakin syitä, kuten hengitystietulehdus (ei aina ilmene nenän vuotamisena), silmätulehdus, silmään joutunut roska tai allergia. Suosittelen eläinlääkärillä käyntiä. Sitä ennen silmää voi puhdistaa keitetyllä ja viilenneellä vedellä aina, kun siihen on tarvetta.

   Karvanlähtö voi johtua vanhuudesta, mutta myös kasvaimesta. Etenkin ihokasvain saa karvat lähtemään kasvaimen ympäriltä. Jos iho näyttää normaalilta eikä siinä ole mustia tai punaisia pisteitä (ulkoloisia), syy on luultavasti vain vanhuus. Hilseilevää ihoa voi hoitaa lisäämällä hamsterin ruokaan silloin tällöin helokkiöljyä tipan tai pari.
   Normaalipainoisen vanhuksen ruoan tulee olla melko kevyttä, sillä se lihoaa helposti, koska vanha hamsteri ei kuluta yhtä paljon kuin nuori. Jos hamsteri taas on selvästi laiha, sille pitää antaa runsaasti lihaksia ja massaa kasvattavia ruokia vihanneksia unohtamatta. Sellaisia ruokia ovat puuro, liha, vauvansoseet (etenkin lihaa sisältävät) ja soija. Ylipainoiselle hamsterille taas annetaan runsaasti vihanneksia ja hedelmiä, mutta vain vähän lihaa, puuroja ja soseita (kuitenkin niin, että viikottainen määrä säilyy, kerralla vain annetaan vähemmän ja kevyemmässä muodossa).

   Terraarion kiinnikkeiden pureskelun saa loppumaan vain estämällä sen. Paksun pahvin palat ovat tähän tarkoitukseen oivalliset. Kun ne teippaa maalarinteipillä terraarion sisäpuolelle kiinnikkeiden peitoksi, ei hamsteri pääse niihin käsiksi. Silloin se jyrsii korkeintaan pahvia, mutta sen voi vaihtaa uuteen. Toinen keino on laittaa siihen eteen jotakin, mitä hamsteri ei voi itse siirtää pois.

  • neuvoton :(

   Hei osaisko joku neuvoa mua mikä mun hamsterilla voisi olla. Huomasin tänään sen vasemman etutassun vieressä punaisen 'ulokkeen' jonka päässä on ihan paksun ja tummahkon näkönen kynsi. Se on tullu siihen nyt parin päivän sisällä. Mistä ihmeestä voi olla kyse??

  • Hei! Mulla on kääpiöhamsteri talvikko. Sillä on ihan kahden yön aikana tullut vasemman silmän oikealle puolelle pieni patti. Osaisko joku auttaa mahdollisimman pian!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vesa-Matti Loirin some hiljeni pahaenteisesti - Nyt tuhansilla suomalaisilla vain tämä yksi viesti

   Mikä on sinun suosikkimuistosi Vesa-Matti "Vesku" Loirista? Meneekö se Uuno Turhapuro osastolle, Eino Leinon tulkintaan vai onko se aivan jotain muuta
   Maailman menoa
   114
   4672
  2. Jorma Uotisen ex, julkkis-povipommi, Suomen tunnetuin kauppias... Farmi Suomi -kisaajat julki!

   No nyt on aikamoista jengiä! Mitä mieltä olet kisaajista, ovatko mieleesi? Katso tästä, ketkä kaikki julkkikset ovat mukana Farmi Suomi -realityssä:
   Suomalaiset julkkikset
   19
   1729
  3. Ei mutta nallukkani

   Mähän rakastan sut. Älä sitä unohda :)
   Ikävä
   202
   1072
  4. Suutuitko mulle mies

   Nyt lopullisesti?
   Ikävä
   71
   938
  5. Mikä johti siihen että

   Välinne katkesivat? Kertokaa. Se kertoo onko menneeseen enää mahdollista palata
   Ikävä
   63
   907
  6. En ole ottanut enkä aio ottaa koronarokotteita

   vaan koetan selvitä luontaisella immuniteetilla eteenpäinkin.
   Maailman menoa
   355
   825
  7. En ole varma siitä, nainen

   Mietittyäni tarkemmin, en olekaan varma, että jaksan kantaa sinut kynnykseltä sänkyyn. Rakastan kyllä jokaista kiloasi, ei siitä ole kyse, mutta kanta
   Ikävä
   64
   760
  8. Ikuinen hiljaisuus

   On aina parempi kuin kaikki turha draama. Joten kuuntele nainen nyt enää sitä, sillä hiljaisuus vastaa jokaiseen kysymykseesi minusta.
   Tunteet
   150
   756
  9. Maisa Torppa julkaisee kuvia lapsesta

   Onko oikein että tämä henkilö julkaisee 100000 fanillensa kuvia vieraasta lapsesta? Eikö kuvien julkaisu ole äidin ja isän tehtävä jos yleensä haluava
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   755
  Aihe