Mikä on hinnaltaan halvin lintu?

kuroi-bara

Hei!
Muutan poikaystäväni kanssa yhteen ja hän on allerginen kissoille sun muille karvalemmikeille joita rakastan. Nyt kuitenkin päädyin siihen, että haluaisin lemmikiksi mahdollisesti linnun tai akvaarion. Ensin mietin lintua kun se on "eloisampi" ja jännittävämpi kuin kalat. Asiaan.

Mietin nymfipapukaijaa eli neitokakadua, mutta järkytyin hinnoista: 50-80 euroa. Liikaa minulle lemmikistä! Kanarialintujen hinnan nopeasti katsoin, mutta saattoi googletukseni osua muihin kuin eläviin lintuihin ;)

Siispä.
KERTOKAA MITÄ LINTUJA SAA ALLE 50 EUROLLA? Mieluiten kuitenkin poikasia ja nehän kuulemma ovatkin halvempia. Millaisissa paikoissa on kalleimmat hinnat? Kenties veikkaan kasvattajien ottavan kovan hinnan ja lemmikkiliikkeissä aika edullisia? En tiedä, kun en ole lintuja ikinä omistanut.

15

3232

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • **********

      Et kertonut sen tarkemmin poikaystäväsi allergiasta, mutta linnut ovat yhtiä pahiten ihmisiä allergisoivia lemmikkejä. Kannattaa ottaa selvää tuleeko poikakaverille oireita linnuista, jotta ei tarvitse sitten heti oston jälkeen luopua.
      Tuolla summalla tulee heti ensimmäisenä mieleen jotkin peipot ja muut "pikkulinnut". Niitä pitää tietenkin sitten olla enemmän, kuin yksi. Kannattaa vaan kierellä elukkakaupoissa katsomassa lintuja ja hintoja ihan livenä, niin päätöksen teko voi olla helpompaa.
      Tässä on lajiesittelyt muutamasta pallerosta:

      seeprapeippo
      http://www.papukaijayhdistys.fi/modules.php?name=News&file=article&sid=90&mode=flat&order=0&thold=0

      kanarianhemppo
      http://www.papukaijayhdistys.fi/modules.php?name=News&file=article&sid=57&mode=flat&order=0&thold=0

      siniviiriäiset ovat ehkä vähän erilainen tapaus, mutta niiden hinta ei ole mikään päätähuimaava.
      http://www.papukaijayhdistys.fi/modules.php?name=News&file=article&sid=43&mode=flat&order=0&thold=0

    • töötti

      Jokainen lintu tarvitsee riittävän tilavan häkin, ja häkit maksavat. Uutta häkkiä (kunnollista) ei juuri saa kaupoista alta sadan euron.

      Lisäksi lemmikistä tulisi tietää paljon muuta kuin hankintahinta ennenkuin sellaisen hankkii.

    • Minusta sinun ei kannata ottaa mitään eläintä, jos siitä ei pysty maksamaan. Miten pidät esim. linnun tyytyväisenä; syötät, ostat häkin, leluja ym. ym. jos sinulla ei ole rahaa?

      Peippoja saa alle 20 € ja kasvattajilta saat niitä halvemmalla. Peippoja pidetään aina pareittain tai parvessa!! Me otamme seepriksen poikasista väristä riippuen 15-30 €. Eläinkaupasta kuulin meidän lintuja (myymme niitä sinne, sopimuskasvattajia olemme) myytävän todella kalliilla. Harmaat neitokakadutkin maksavat yli 100 € ei-kesyinä ja kasvattajalta saat täysin kesyn samaan hintaan. Tuo mainitsemasi 50 € on halpa hinta neidosta.

      Mutta tosiaan, häkin lintu tarvitsee ja vieläpä todella ison ja kunnon kokoinen kahdelle peipolle maksaa yli 100 € uutena. Ja lintuja täytyy lennättää päivittäin jos häkki ei ole iso monia metrejä suuntaansa oleva aviaario.

      Ota selvää lintujen tarpeista ja harkitse uudestaan kun rahaa niihin tarpeisiin on.

    • luovu ajatuksistasi

      Vai liikaa lemmikistä... Myisit varmaan äitisi satasella ja lapsesi vitosella. No joo, olen samaa mieltä aiempien kanssa. Älä hanki mitään eläintä! Ne eivät ole sinun juttusi. Maksat oikeasti paljon enemmän kuin kuvittelet ja teet asenteellasi linnuille onnettoman elämän.

      • kuroi-bara

        Haluan vielä kommentoida tätä:

        "Vai liikaa lemmikistä... Myisit varmaan äitisi satasella ja lapsesi vitosella."

        En ajattele asiaa tuolta kannalta vaan siltä kannalta, etten tykkä OSTAA YSTÄVÄÄ! Lemmikit nyt kuitenkin ovat pitkä ikäisiä eläinystäviä, joten on se hiukan turhauttavaa maksaa kamalasti eläinystävän saamisesta.

        Sinun esimerkkiä käyttäen voisi vaikka maksaa ihmisystäville, jotta he olisivat sinun ystäviäsi?
        Ystävyyttä kun ei saa rahalla.

        Lisäksi kommentoin vielä tuohon häkki juttuun, että ymmärrän tietenkin sen, että kaikkia häkissä jokapäiväisesti eläviä lemmikkejä (en tiedä nytmistään liskoista..) pitää päästää vähintään kerran päivässä jaloittelemaan. Niillä täytyy olla seuraa, ei saa jättää liian pitkiksi ajoiksi kotiin yksin ja kuitenkin niillä täytyy olla rauhainen elinymäristö niinkuin millä tahansa muulla eläimellä. Tätä tarkoitan tällä minun maalaisjärjelläni.

        Ja tosiaan, tässä keskustelussa yritin ensin ottaa selvää lemmikkien hinnoista. En tarkoittanut, että heti hinnat kuultuani ryntään eläinkauppaan vaan sitten harkitsen tarkemmin, että onko tämä linnun hankinta nyt tosiaan mahdollista.


    • jlkj.ljlkj-ölköl

      Olin tulla hulluksi kun kuuntelin ko. linnun yksitoikkoista ääntelyä pienessä asunnossa...

      • ...

        Tiedän...Edellinen viesti on laitettu jo viime vuonna,mutta oli pakko kommentoida kun osui tuo viesti silmään!
        Itselläni on 2seeprapeippoa enkä koskaan voisi kyllästyä niiden ääntelyyn,vaikka yksitoikkoistahan se on,mutta suloista!= "pööp"


    • kuroi-bara

      Tulin tähän keskusteluun kertomaan, etten ole juuri nyt ottamassa lemmikkiä.

      En ole rääkkääjä. Rakastan eläimiä ja tosiaan emme voi karvaturreja hankkia. Tottunut kun olen siihenkin että kissoista melkein luovuttaja maksaa jotain, että siitä pääsee eroon ja joku sen ottaa.

      Tässä tulottomana opiskelijana yritin tuolla rahaasialla tarkoittaa sitä, etten pysty yhtäkkisiin suurin ostoksiin! Tietenkin on varaa ruokaan ja olisi lemmikillekkin. Tietenkin ostaisin sille pikku hiljaa leluja (ettehän tekään kerralla niitä osta, vain muutama aluksi.) Kestäisi se nyt vain parilla lelulla aluksi.

      Lisäksi, ajattelin miettiä häkkiä VASTA sen jälkeen kun olisin miettinyt itse lintuja (en tietenkään nyt typerä ole ja osta lintua ennen kuin on häkkiäkään). Ajattelin ostaa sen häkin käytettynä ja tietenkin desinfioida moneen kertaan.

      Ja tosiaan, en ole tyhmä niin kuin kaikki viestiin vastaavat olettivat. En ole toistaiseksi hankkimassa lintua kun ei ole varaa ellen sitten niitä peippoja useamman joskus hamassa tulevaisuudessa. Näillä näkymin kuitenkin olisin lähes tulkoon jatkuvasti kotonakin niin linnulla olisi seuraa paljon ja tietenkin jossei ole lemmikille aikaa niin ymmärtäähän sitä antaa se parempaan kotiin.

      On totta, etten tiedä linnuista, mutta kyllä sitä nyt maalaisjärkikin kertoo, mitä lemmikki tarvitsee ja lisää voi lukea kirjoista. Ja minä tosiaan menin innostuksissani ostamaan lintukirjankin ja opin paljon jo uutta :)

      Kiitos kuitenkin viesteistänne ja mukavia hetkiä lemmikkienne kanssa :)

      • Jäin vähän miettimään et mikset sitten karvaturreja voi ottaa? Allergiaa kenties? Mut kyllä nuo linnutkin allergiaa aiheuttavat, todella useinkin.


      • kannattaa.

        Tuosta allergia jutusta voisin sanoa että vaikka tietäisit miten paljon ja kaikkeen olis varaa niin kannattaa mennä testaamaan lintu allergia vaikka terveyskeskukseen. Ettei sitten lintuja riepoteta kodista toiseen. (Tiedän marsun joka on ollut 6 kodissa, juuri allergioiden takia!)


    • Reissuliisa

      Multa saisit pari siniviiriäistä todella edulleisesti, jos olet vielä hankkimassa. Tykkään niistä kovasti, mutta olen pitkään poissa Suomesta ja tarvitsisin niille hoitajan kuitenkin. Missä päin asut?
      Siistejä, ei minkäänlaista hajua, eikä pölyä. Aika paljon saisit ruokaakin mukaan. Riittää moneksi kuukaudeksi.

    • halpistuote

      no meille hankittii undulaatteja ni 1kpl oli 40e

    • VIERAILIA!!!!!!!!

      moi olen 10.v ja haluaisin linnun ja siitä muutama kysymys : mitä ne syö. kauanko ne elävät? ja paljonko kaikki tarvikkeet maksavat yhteensä?

      p.s vastaus mahdollisimmman nopeeta

      • -M-

        Oikeastaan kaikki nuo kysymykset riippuu aika pitkälle siitä mistä lintulajista olisit kiinnostunut. Tavallisimmat lemmikkilajit ovat, undulaatti, seeprapeippo, kanarialintu ja vähän isompi neitokakadu. Mikä olisi hyvä riippuu sitten siitä mikä silmää miellyttää, mille on tilaa ja aikaa ja haluaako seurallisemman vai enemmän katseltavan lemmikin vai kenties laululinnun.
        Periaatteessa kaikilla noilla lajeilla ruokinta perustuu lajille sopivaan siemenseokseen ja/tai täysravintopelletteihin ja tuoreruokaan (hedelmiä, porkkanaa, salaattia jne), sekä tarpeen ja lajin mukaa lisäravinteisiin kuten "voimaruokaan", kalkkiin, vitamiineihin yms.

        Elinikiä
        -seeprapeippo ja undulaatti keskimäärin noin 5-7v (undu tosin voi elää jopa yli 15v jos sattuu saamaan terveen ja kasvaimettoman yksilön)
        - kanarialintu 10-15v (jopa parikymmentäkin)
        - neitokakadu 15-18v

        Tarvikkeista kallein hankinta on riittävän kokoinen häkki (pienimmille minimissään pohjaltaan noin 70x50cm ja siitä ylöspäin, mielummin niin iso kuin suinkin mahtuu). Halvimmillaan asiallisen kokoisen uuden häkin peipoille tai undulaateille saa 100-150eurolla mutta koosta ja laadusta riippuen sitten voi isompaan häkkiin mennä 500-700e, toki jollain parilla-kolmellasadalla saa jo varsin kivan kokoisia häkkejä. Käytetyn ostamalla tai itse tehden isonkin häkin saa toki halvemmallakin. Lisäksi häkin päälle kannattaa hankkia valaisin ja siihen erityisesti linnuille suunniteltu loistelamppu (joko loisteputki tai kompaktimallinen kierrekannalla), polttimot maksavat pari-kolmekymppiä ja valaisin mallista riippuen 0-100e (kierrekantapolttimolle voi jo joku sopiva pöytälamppu löytyä kotoa valmiiksi, johdot pitää suojata hyvin jos linnut ovat nakertelevia koukkunokkia)

        Jotain perustarvikkeita kuten kuppeja tai vesiastioita tulee usein häkin mukana, eikä niihin montaakymppiä mene vaikka joitain uusiakin ostelisi. Kylpyvadin voi ostaa muutamalla eurolla tai käyttää jotain kukkalautasta tms matalaa vatia joka ei ole kovin liukas pohjaltaan. Parhaat orret saa lähimmästä pajupusikosta eikä se maksa mitään. Papukaijalinnuille kannattaa olla vähän leluja ja kiipeilyköysiäkin mutta parillakympillä niidenkin kanssa jo hyvin alkuun pääsee ja virikkeitä saa kotoakin esim tyhjistä wc.paperihylsyistä yms nakerrettavasta.

        Itse linnutkin toki yleensä maksavat jonkun verran jossei joltain tutulta saa vaikka ylimääräisiä poikasia, ja lisäksi toki kannattaa aina olla taskunpohjalla pieni varmuusrahasto jos vaikka on tarvis käyttää lintua eläinlääkärillä...


    • Ota vaikka

      kana. Ne on edullisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe