Kanan Grillausohjeita

Jukolan Jussi

Sain äsken vinkin.

Tällä palstalla kuulemma tiedetään grillauksesta.

Eli kun treenaan ja kana on himoruokaa...
Miten grillaan sitä kunnolla ja mitä mausteita saapi laitella..

Nyt massakaudella kun "dietti" on 3000 kcal syön kanaa , kanaa , kanaa..

Joten please- ojentakaa neuvot..
Etukäteen kiittäen
Jussi - the boy or the man :D

9

8090

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • täälläkin

      siellä kielipuolipalstalla tulikin sanottua pari sanaa itse grillauksesta.

      saa nähdä mitä nämä ruoan harrastajat sanovat seuraavasta vinkistä.

      siis, pilkon kanan, tai parikin, palasiksi. vaihtoehtoisesti ostan kasan pelkkiä sääriä. tapauksesta riippuen, otan nahat pois, tai jätän nahat paikalleen. joskus irroitan lihat luista, joskus en. riippuu sen hetkisestä laiskuusosamäärästä ja muustakin mielentilasta.

      heitän ne muovipussiin, jonka kokeilen ensin puhaltamalla siihen ilmaa ja puristamalla, jotta saisin tietää onko siinä reikiä. aikomukseni on siis löytää pussi, mikä ei sitten vuoda. tämä ei suoranaisesti vaikuta ruoan makuun, joten puhallusoperaatio on hyvin vapaamuotoinen.

      sen jälkeen alkaa liemen teko. eli kaadan sinne perään sopivasti öljyä, suolaa ja mielen tilasta riippuen mausteita. suolaa pitää laittaa miettien kanojen määrää, ne imevät suolan, siis sitä ei saa liiaksi säästellä.

      mausteista käy vaikkapa siivutut valkosipulin kynnet, pari kolme kokonaista valkosipulia. runsaasti jotain yrttiä, mikä miellyttää, tai yrttisekoitusta. hieman tomaattipureeta, tai ketsuppia, siis hieman, jos ei ole aikomus tehdä tomaattiruokaa. jos sinne ei mennyt ketsuppia, voi heittää perään vähän sokeria.

      lisäksi jos makuun menee, oikein kunnolla chiliä, joka mieluiten pitäisi olla jostain erikoiskaupasta, eikä sellaista tavallisen marketin lällychiliä, josta puuttuu maku, joka oikeastaan on pahan makuista. kunnon chili löytyy sellaisissa pusseissa tms. jotka on tuotu kauko-idästä. jos löytää, niin tuoretta chiliä.

      sitten pussista puritelen turhat ilmat pois ja leivon aina kunnes maustemössö ja kananpalat ovat mukavan sopivasti tutustuneet toisiinsa.

      sen jälkeen suljen pussin hyvin ja heitän jääkaappiin muutamaksi päiväksi. minimi kaksi päivää. joskus on viikkokin vierähtänyt. bakteeripelkureille tämä ei ehkä sovi, mutta jos jääkaappi ei ole liian lämmin, ei tule mitään ylimääräisiä hajujakaan.

      on erityisen tärkeää, että se seisoo todella kauan, silloin maut imeytyvät mukavasti.

      sitten kun niitä alkaa paistelemaan, uunissa, tai grillaten (grillatessa nahattomat ovat helpompia), nostellaan ne pois pussista siten, että vähän lientä jää pintaan. suurin osa liemestä meneekin sitten kastikkeen tekoon. sen voi pyöräyttää kermaan, tai maitoon, tai niiden sekoitukseen, miten nyt huvittaa.

      siinä yksi versio.

      noitahan voi tehdä kuinka huvittaa.

      joskus olen laitanut sekaan oikein runsaasti sellaista juoksevaa hunajaa, kun on ollut makea mieli. joskus sinne on hulahtanut soijakastiketta, jopa reippaasti. silloin tosin on hyvä muistaa, että siinä on suolaa, joten muuta suolaa voi vähentää. tainnut mennä silloin tällöin murskattuja hedelmiä, mango chutney'a jne. siis mitä millonkin.

      • jälkeenpäin

        että silloin tällöin olen korvannut öljyn melkein kokonaan jugurtilla, siis natural. sen tulee sitten olla sellaista sopivan pehmeän ja miellyttävän makuista jugurttia, en pidä niistä happamista sorteista.

        mautamistapoja on miljoonia, oma maku on paras maku. siitä se löytyy.

        usein yksinkertaisuus on valttia ja varminta. hyvin monella maustetussa pitää jo tuntea itse suussaan kuinka maku kehittyy siinä mausteita heitellessä.

        olen tehnyt samalla tavalla ja hyvällä menestyksellä sian lihasta.

        kiva tulos tulee ilman grilliäkin ihan uunissa siten, että tekee sellaisia tikkuja, missä on oikein pieneksi pilkottuja (ennen mautemuhinointia) lihan palasia tikkuihin keihästettynä. tikuujen tulee olla päistään jossain siten, että lihat eivät makaa minkään päällä. lihanpalojen väleihin tapaan laitella sipulin lohkoja, minitomaatteja, paprikan palasia ym. mitä nyt sattuu olemaan.


      • Goya

        Miksi pitää jaaritella, ettei jaksa lukeakaan sun ylipitkää tekstiä!


    • Veppi

      HK:n "grillikamu" sisältää hunajamarinoitua broileria ja kalkkunan rinta fileitä. Siis suoraan grillivalmiita. Eikä mitään Joulukalkkunan kuivaa lintua. Ja kera vihreän salaatin, paprikan,kurkun ja feta-juuston. Ja Bissellä alas!

      • ja sen vierestä

        Kalkkuna on grillattuna parempaa kuin broileri. Eikä kalkkunaa tarvitse aivan kuivaksi vetää, kypsyy nopeammin kuin broileri. Kannattaa käyttä filettä, joka marinoidaan maun mukaan. Itse suosin paprikaa, chiliä, valkosipulia, sipulijauhoa, pippureita ja tuoreita yrttejä, pohjaan kotimaista kylmäpuristettua rypsiöljyä ja balsamiviinietikkaa.

        Itse leikkaan fileestä sopivia siivuja jotka nuijin pussin sisällä kevyesti. Suolaa ei kannata laittaa kovin paljon itse marinaadiin, sitä voi listä pöydässä tarpeen mukaan lisää.

        Grillaukseen ei mene kuin muutaman minutti per puoli, ja voin sanoa omasta ja perheen puolesta - tulee todella hyvää. Grillin on syytä olla aika kuuma, tarkoitus ei ole keittää lihaa omassa liemessään vaan grillata.

        Broilerin teen suunnilleen samalla tavalla, mutta käytän filee lisäksi siipipaloja joista tulee todella hyviä grillissä. Kypsennysaika on hieman pidempi kuin kalkkunalla.

        Valmiit marinaadit kannattaa jättää rauhaan, niillä ainostaan listään tuoteen myyntiaikaa ja peitetään paha haju. Katsokaa edes mitä mömmöjä marinaadiin on laitettu.


      • broitskut on

        Valmiiksi marinoidut ja maustetut kintut tai rintapalat on kyllä omasta mielestäni aika sontaa. Paljon parempaa tulee kun maustaa itse. Suosittelen ostamaan broilerin hallista tms kokonaisena.


    • Eräsmies!

      Vanhoja niksejä on keittää liha ensin kypsäksi ja sitten grillata pintaan mausteet ja rusketus.

      Toimii erittäin hyvin niin grillikyljellä kuin myös broirerillakin.

      Keittämisen aikana rasvaisuus vähenee! Keitinveteen voi lisätä omia mausteita ja jos käyttää valmiiksi marinoituja tuotteita myös niiden maku "puhdistuu"!

      Sitten vaan valutettu ja kuivattu liha grilliin ja grillauskastiketta päälle.

      Kaupasta löytyy hyviä valmiina ja jos itse haluaa tehdä niin esim seuraava toimii: 1 dl rypsiöljyä, 1 dl soijaa, 2 rkl chilitomaattiketsuppia, 2 rkl hunajaa, 1 rkl valkosipulista grillimaustetta, 1 rkl jauhettua paprikaa, 2 cl alkoholia tai etikkaa liuottimeksi. Mausteita voi jokainen vaihdella ja lisätä oman makunsa mukaan.

      Broileria tai muuta lihaa sivellään kastikkeella ja käännellään muutamia minuutteja. Tuoksu ja pinnan väri kertoo milloin liha on valmista syötäväksi.

    • Pekkaholoppa
    • Tarvikkeet:

      - kana
      - kaljatölkki
      - mausteet maun mukaan

      Ohje:

      Ota kaljatölkki, avaa se ja juo puolilleen. Pistä tölkki pellille ja tunge kana istumaan tölkki aunarissa niin että pysyy nätisti pystyssä. Sivele/ripottele mausteet kanaan. Pistä 175 asteiseen uuniin ja anna poloisen lämmitellä siellä kunnes koipeen tökätystä reiästä valuva neste on kirkasta (>=45min).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      93
      3970
    2. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      97
      3337
    3. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      130
      2654
    4. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      223
      2086
    5. Laita tunniste josta kaivattusi tietää sun kirjoittavan täällä

      Joku yksilöity yhteinen juttu joka on sun ja kaivattusi välillä. Tuntomerkkinä esim. punainen pipopää, tonttu-ukko tai m
      Ikävä
      90
      1843
    6. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      21
      1809
    7. Varusmiehen kuolema

      Ei ollut vahinko, ei aiheuttanut vaaraa muille, eikä ollut rikos, mitä jää jäljelle? Oliko kyseessä oman käden kautta lä
      Kajaani
      100
      1803
    8. Mikä tekee naisesta

      Seksikkään ja viehättävän? Entä miehestä?
      Ikävä
      114
      1617
    9. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      1
      1311
    10. Mitä ajattelet rakkaastasi tällähetkellä?

      Itse haluaisin jo hänen viereen..
      Ikävä
      57
      1222
    Aihe