Joku keski-ikäinen valittaa

täällä...

Täällä ihan selvästi joku katkera keski-ikäinen nyt kitisee adoptiolautakunnan asettamasta ikärajasta. Adoptiolautakunnan mukaan adoptiolapsen ja -vanhempien välinen ikäero saisi olla korkeintaan 45 vuotta.

Onko adoptiolautakunnan tai jonkun muun henkilön syy, jos ihminen havahtuu perheen perustamisaikeisiin vasta keski-iässä?

Onko tämä kitkerä keski-ikäinen ajatellut, että vauvaiän ohittaneitakin lapsia voi adoptoida? Tosin tuolla asenteella toivon, että hän unohtaa koko adoption. Joka tapauksessa joku järkevämpi keski-ikäinen voi adoptoida ulkomailta leikki- tai jopa kouluikäisen lapsen tai ryhtyä sijaisvanhemmaksi suomalaisille lapsille. Esimerkiksi 48-vuotias henkilö voi adoptoida 3-vuotiaan tai sitä vanhemman lapsen.

Täytyy kuitenkin muistaa, että adoptiossa etsitään lapsille parhaita mahdollisia vanhempia eikä aikuisille heidän kriteereitä täyttävää lasta.

2

441

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • "Michael Moore"

   Adoptiolautakunnalta ja sosiaalityöntekijöiltä puuttuu useissa tapauksissa ammattitaito ja kyky ratkoa asioita niin, miten ne kuuluisi ratkaista. Ikärajan vetäminen on laitonta ja sen tietää adoptiolautakunnassakin. Selvisi jostakin papereita. Ei vaan ole poliittisin perustein valituilla puoliammattilaisilla muuten taitoa tehdä valintoja ja siksi on laitettu numero, sillä sen ne osaa katsoa onko isompi vai pienempi numero. Jokaisen pitäisi kasvattaa omat lapsensa, mutta jos niin tärkeästä asiasta kuin lapsen vanhemmuudesta päätetään, niin pitäisi löytyä jotain ammattimaisempia perusteita. Yhdestä sattuneesta syystä haluttiin että adoptiolautakunnan päätös tutkitaan myös ulkomaalaisten ammattilaisten toimesta ja he antoivat suomen adoptiolautakunnan ammattitaidosta kielteisen lausunnon.

  • Anonyymi

   En suosittele adoptiovalmennusta, kriteerit ovat hyvin tarkkoja ja suosivat keskiluokan parempituloisia hakijoita. Adoptiovalmennus on ilmainen, mutta valmennuksen maksaa kunta. Hakijoiksi alussa kelpaa kuka vaan. Mielestäni adoptiovalmennuksen voisi maksaa omasta pussista ja siten adoptiovalmennuksen voisi kokonaan siirtää yksityiselle taholle. Kotiselvityksen tehneellä sosiaalityöntekijälle on suuri päätöksentekovalta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 95
   2374
  2. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1900
  3. Miksi et enää halunnut kohdata mua?

   Miksi välttelet mua?
   Ikävä
   146
   1883
  4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   22
   1256
  5. Missä ravintolassa Martina hakkasi Sofian?

   Ollaan lasten kanssa katseltu youtubesta sitä videota missä Martina pidätetään ja heitetään pihalle sen jälkeen kun hän on hakannut Sofian. Mikä tuo r
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   1177
  6. Tiedän ettei tilanne

   Ollut optimaalinen kun tavattiin. Oikeastaan se oli aika sekava tilanne. Silti teit tosi ison vaikutuksen tunteisiini nainen. Olen pahoillani siitä e
   Ikävä
   39
   893
  7. Viimeinen viesti

   Mitä lukee viimeisimmässä viestissä jonka HÄN on sinulle laittanut? Ap aloittaa: viimeisessä viestissä häneltä on kolme numeroa.
   Ikävä
   47
   839
  8. Taisin menettää kaikki mahdollisuuteni suhun?

   Tämmöisiä ajatuksia ollut tässä viimepäivinä.
   Ihastuminen
   23
   808
  9. Stefan eli vankeudessa, kurituslaitoksessa, 9 v ajan

   Mutta vapautui siitä vuosi sitten keväällä ja elää nyt vapaana kuin taivaan lintu ihanan Sofiansa kanssa, nyt saa taas elää! Kaikkea mukavaa heille tu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   768
  Aihe