fortaleza

tylä

olemme lähdössä fortalezaan 15.1.07 ja olisi kiva saada tietää paikasta pikasen enemmän esim. tiettyjä paikkoja missä kannattaa käydä? hinta/laatusuhde vaatteissa, ruoassa, juomissa? hotelli brazil tropical!!

12

3657

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Satunnainenmatkailija Brasi...

      Olin itse tämän vuoden tammikuussa Brasiliassa ja juuri samaisessa hotellissa. Hotelli sijaitsee aivan keskusta-alueella, pilvenpiirtäjien joukossa. Ranta mukavasti ihan lähellä, vaikkakin n. 5-7 km päässä etelään sijaitsee toinen, parempi nimeltään Praia do Futuro.

      Hotellivalinta hyvä, aamiainen aika monipuolinen, vaikkakin kahden viikon aikana kyllästyy samoihin pöperöihin, mutta riitti kyllä pitkälle iltapäivään.
      Huoneet siivottiin ja sijattiin päivittäin, ja myös puhtaat lakanat vaihdettiin pyyhkeiden kera.

      Jääkaappi oli täynnä juotavaa ja naposteltavaa, mutta kannattaa hommata sinne vaikka omat eväät, ettei tuu yllätystä viimeisenä aamuna, kun maksaa minibaaria - laskusta ei minittäin tahdo saada mitään tolkkua.

      Huonepalvelu toimi ihan kivasti ja jos ei huvittanut mennä illalla alakerrassa toimivaan a la carte -ravintolaan, saattoi näppärästi tilata samalta listalta huoneeseen. Samainen ravintola toimii siis aamiaisravintolana.
      Illalla valinnanvaraa löytyi kyllä kiitettävästi, ruoka kerätään lautaselle ja maksetaan painon mukaan.

      Respasta saa ostaa internetin käyttöä varten ns. prepaid kortteja. Koneet sijaitsevat ravintolan kadunpuoleisessa nurkassa.

      Taksilla liikkuminen todella halpaa, ja kannattaakin, jos esim. toiselle rannalle menossa, sillä etäisyydet ovat suuria. Tippiä ei yleensä siellä takseissa jätetä, ja kannattaakin varata pikkuseteleitä mukaan.

      Hotellia vastapäätä huoltoasema, joka on auki 24 h/vrk ja myytävänä on syömisestä ja naposteltavasta ihan tiukkaan viinaan asti. Esim. 98 cl vodkapullo oli n. 3 €.

      Muutaman korttelin päässä löytyy myös paikallinen isohko supermarketti, jossa lähinnä elintarvikkeita. Aukioloaikoja en muista, mutta pikkutunneille asti jokatapauksessa.

      Varsinainen ravintola-alue ja huvittelukeskittymä, tai -kortteli on pohjoiseenpäin hotellilta ns. englantilaisen laiturin luona. Matka menee kivasti vaikka iltaisin kävellen...rantaa riittää kilometritolkulla.....

      Hotellin luona ranta-alueella markkinat joka ilta. Edullisesti kaikenlaista käsityötä ja koriste-esineitä, riippumattoa, lähinnä naisten vaatteita, ties mitä..ja hinnat ei päätä huimaa. Itse toin muutaman kudotun puuvillaisen todella trooppisen värikkään peitteen, joiden hinta tais yhteensä n. 20 € luokkaa.

      (Lompakoita), kalliita koruja ja kelloja ei kannata edes ottaa matkalle mukaan. Käsi- ja muut laukut yleensä jätetään suosiolla hotelliin, sillä taskuvarkaita on paljon ja saatat tulla muutenkin ryöstetyksi. Varsinkin hotellin luona olevalla ranta/puistoalueella ei ole turvallista liikuskella yöllä. Voi kuulemma tulla puukosta.
      Itsellä ainakin onni matkassa, vaikka tulikin pikku hiprakassa heiluttua, niin mitään kommervenkkejä ei sattunut. Järki käteen kuitenkin.

      Hyvä keino on opetella edes lukusanat muutama muu käyttökelpoinen sanonta portugaliksi, sillä englantia ei välttämättä osata.

      Ravintolassa tilataan AINA vaan yksi annos kahdelle, sillä hinnoiteltu sen mukaan. Annokset suurehkoja, joten yksi riittää todella hyvin. Ja yllätys yllätys, muusiakin löytyy ihan nurkantakana olevista rantakadulla olevista ravintoloista. Rannalla kusettavat helposti, jos tilaat siellä niitä pikkuannoksia - en suosittele.

      Ai niin, se Praia do tai de Futuro on todella näkemisen arvoinen: valkoista hiekkaa silmänkantamattomiin ja palmulehviköitä varjoa antamassa. Rantatuolit ja päivänvarjot eivät maksa mitään, mutta sinun on ostettava esim. juotavaa tai pikkusyötävää rannan ravintoloista. Palvelu oli hyvää ja edullisia pikkulämpimiä sai vaikka minkälaista lekottelun lomassa.
      Aallokko yltyy todella korkeaksi iltapäivää kohden, uiminen melkeimpä mahdotonta....lähinnä hyppelyä vedessä mega-aaltojen väistämiseksi. Rannalla myös paljon paikallisia, varsinkin sunnuntaisin, koska brasseille ranta on toinen olohuone.
      Kyseiselle rannalla voitte ottaa taksin hotellin edestä ja pyytää esim. jus Futuron Cococlubille. Matka taittuu rivakasti ja parhaat paikat menevätkin jo ennen 09:00 aamulla.

      Mitäs vielä?

      Eipä tuu just nyt mieleen. Ai niin kannattaa tehdä retki ainakin vuoriston tropiikkiin ja kyliin...tuntuu allistyttävältä katsella sitä vehreyttä ja hedelmäpuita kasvamassa villinä tienposkissa ja jopa kaupungissa katujen varsilla.

      Jos tulee kysymyksiä mieleen, niin vastaan lisää...

      Matkastanne tulee upea, sillä lämpötila ei laskenut kertaakaan alle 24 edes yöllä. Päivät olivat aurinkoisia mutta yöllä/aamulla oli usein trooppisia sadekuuroja.
      Ja aurinkoa kannattaa alussa ottaa todella varovasti - vaikka hotellin katolla olevalla allasalueella, olikohan 24.krs.

      Hyvää matkaa!

      • Fortalezaan

        Olipa mukavasti tietoa paikasta ja hotellista. Itse myös samaiseen hotelliin menossa marraskuussa. Muistatko saako naisille isompia esim xl ja xxl vaatteita lainkaan? Jossain oli mainintaa että koot todella pieniä ja ihmetystä aiheutti mistä ne paikalliset pyöreämmät naiset sitten vaatteensa ostavat jos koot on mitä on. Kerroit minibaarin juomista ja hinnoista. Tuliko teille sitten yllätyksiä hinnan suhteen? Onko kaappi sen verran iso että juomia sinne mahtuu omiakin? Millainen ilmastointi oli hotellissa. Onko ihan kunnollinen seinässä oleva vai joku pyörivä ropeli? Itse kun en osaa nukkua jos lämmintä ja talvisinkin nukun ikkuna auki =) Kiitos jos noihin vielä jaksat vastata.


      • Edelleen se sama Fortalezan...
        Fortalezaan kirjoitti:

        Olipa mukavasti tietoa paikasta ja hotellista. Itse myös samaiseen hotelliin menossa marraskuussa. Muistatko saako naisille isompia esim xl ja xxl vaatteita lainkaan? Jossain oli mainintaa että koot todella pieniä ja ihmetystä aiheutti mistä ne paikalliset pyöreämmät naiset sitten vaatteensa ostavat jos koot on mitä on. Kerroit minibaarin juomista ja hinnoista. Tuliko teille sitten yllätyksiä hinnan suhteen? Onko kaappi sen verran iso että juomia sinne mahtuu omiakin? Millainen ilmastointi oli hotellissa. Onko ihan kunnollinen seinässä oleva vai joku pyörivä ropeli? Itse kun en osaa nukkua jos lämmintä ja talvisinkin nukun ikkuna auki =) Kiitos jos noihin vielä jaksat vastata.

        Jaahas, yritän parhaan muistini mukaan mukaan vastailla lisäkysymyksiin.

        Siitä vaatepuolesta...joo aikalailla pienehkö näytti vaatekoko olevan. Muutenkin esim. brasilialaisnaiset näyttivät hoikahkoja olevan.
        En todellakaan tiedä, mistä paikalliset vaatetuksensa ostavat, eivät ainakaan hotellin läheisyydessä sijaitsevalta kauppakeskukselta (Av. des Moreira, katua ylös n.1 km). Sen verran hintavia näyttivät merkkivaatteet olevan ko. keskuksessa jopa meikäläiselle.

        Minibaari oli normaalisti hotelleissa olevaa kokoluokkaa. Ihan reippaasti mahtui juomia kaappiin useankin päivän tarpeisiin. Kaappia ei kyllä täydennetty kertaakaan kahden viikon aikana, joten lopulta tuli juotua melkein kaikki sisältö omista juotavista huolimatta. Laskutuksessa olikin vaikeutena erittely, mikä laskutettu oli mitäkin, joten itse pitäisin tarkkaa kirjaa seuraavalla kerralla - tai jättäisin hotellin juomat rauhaan ja keskittyisin omiini. Tais lasku olla tollaista 100 € luokkaa, joten minusta se vaikutti todella suurelta. huoneessa on kyllä hinnasto, mitä mikäkin maksaa, joten aina voi olla itse tarkempi.

        Ilmastointi toimi hyvin, ja se sähköinen oli sijoitettu makuuhuoneeseen. Hyvin palveli tarkoitustaan koko reissun ajan. Yöllä ei tarvinnut palella eikä kylpeä hiessä. Tosin makuuhuoneeesta oli yhteys liukuovella parvekkeelle.
        Olohuoneessa oli lisäksi katossa sellainen propellityyppinen hilavitkutin, joten hyvin sai ilman vaihtumaan huoneistossa, jossa muutenkin tilaa riittävästi.
        Makuuhuoneen vaatekaapista löytyi kassalokero, johon sai avaimen ja lukon panttia vastaan hotellin respasta.
        Omasta mielestäni hotelli oli ihan jees, tais olla yksi harvoista, ainakin Aurinkomatkojen hotelleista, jossa oli parveke. Huoneemme oli 9. kerroksessa viistoon rannalle, joten ainakaan sinne ei aurinko posottanut koko päivää.

        Muuten sisustus oli tyypillinen hotellihuone kivilattioineen. Onneksi siivous pelasi päivittäin, sillä muuten huoneeseen kantautuvan hiekan kanssa olisi ollut helisemässä.

        Huoneessa on varustuksena mm. TV, mutta portugalista kun ei paljon ymmärrä, niin.....

        Omat kokkailut voi unohtaa kertalaakista, vaikka esitteessä ehkä lukeekin, että olemassa keittomahdollisuus. Levy löytyy kyllä, mutta milläs kokkaat, kun kattiloita/pannua ei oo.
        Setti koostui lähinnä muutamasta lasista, aterimista, lautasesta ja vedenkeittimestä.

        Hintataso on todellakin niin edullinen, että vaikka syö ulkona päivittäin, kahdelle n. 15€, ei budjetin pitäisi heittää häränpyllyä. Kivenheiton päässä olevasta supermarketista (joku vihreä sokeritoppa-logo se oli), av. da Abolicaon ja Av Antonio Justan kulmauksessa, saa kyllä vaikka minkänäköistä leipävärkkiä.

        Niille jotka polttavat: savukkeita ei sitten niin vaan löytynytkään, kuten usein ulkomailla on. Pienistä lehtikioskeista löytyi kyllä, eikä hintakaan päätä huimannut, olikohan n. puolet täkäläisestä.

        Joku kyseli hinta/laatusuhdetta. Nyrkkisääntönä voi sanoa, että tuontitavara oli kallista ja paikallinen edullista. Vaatteet olivat joko puuvillaa tai tekokuitua (mm. pelipaidat yms.). Itselleni ostamat ranta-asu ja puuvillapeitteet ovat ainakin ihan laadukasta paikallista käsityötä.
        Eli ostettavaa ei niin hirveästi löydä, ja parhaimmat markkinat taisivatkin olla juuri aiemmin mainitsemallani rantamarkkinoilla iltaisin.
        Ravintolaruoan laadusta voi olla tietenkin montaa mieltä. Yleensä se oli tilattu liharuoka kastikkeineen ja perunoineen/riiseineen ilman muita lisukkeita.
        Jos paremmin haluaa ruokailla, kannattaakin poiketa juuri noissa ns. kiloravintoloissa, joissa plokataan seisovapöytä-periaatteella sitä mitä haluaa - ja kokki paistaa just sen läskinpalan, jonka haluat.

        Ja jos haluaa perinteisen Mäkkärin purilaisaterian välillä, sekin onnistuu, sillä hotellia vastapäätä on purilaisbaari terasseineen. Mielenkiintoiseksi sen tekikin yrittää portugaliksi tilata takeawaynä paria ateriaa mukaan huoneeseen.

        Kokonaisuutena voisin sanoa, että aikamoinen kulttuurien ja rotujen sulatusuuni näytti olevan. Paljon näytti olevan eurooppalaisiakin piirteitä omaavia ihmisiä. Ehkä se teki paikasta mielenkiintoiseksi. Rantabulevardilla oli välillä vaan kiva istahtaa penkille ja seurata monennäköistä ohikulkijaa.

        Vesileikeistä innostuneille löytyy lisäksi vesipuisto n. 20 km päässä kaupungista. Tosin ei tullut käytyä.

        Joku tuossa alempana pelkäsi, että on tullut valittua huono matkakohde. Pelko on ihan turhaa! jos pitää auringosta ja leppoisasta elänäntyylistä, on Fortaleza nappivalinta, vaikka se miljoonakaupunki onkin.
        Jätä ylimääräiset romut hotelliin kaupungilla liikkuessasi, niin kaikki menee hyvin, eikä tarvitse pelätä varkaita. Itselläni oli kyllä mm. videokamera mukana esim. Praia do Futurolla, mutta siellä olikin vartijoita pilvin pimein.

        Hiukkasen järkeä mukaan, niin kaikki menee hyvin ja rokotukset kuntoon, esim. Havrix.

        Ominpäin ei kannata lähteä toikkaroimaan esim. em. rannallepäin, vaikka kartalla etäisyydet näyttävätkin lyhyiltä. Hotellialueen ja rannan välissä on nimittäin slummialue, jossa voi päästä äkkiä tavaroistaan. Itse tuli yritettyä suorinta reittiä päiväkävellä rantsuun, mutta meni muutama tunti, eikä oltu vielä lähelläkään.

        Pienemmälläkin matkabudjetilla pärjää oikein hyvin. Itsekin hämmästyin, sillä rahaa meni kahdelta ihmiseltä kahdessa viikossa vain n. 800 € sisältäen kaiken muun, paitsi retkimaksun viidakkoon vuoristossa.

        Ja ei muuta ku mars, Fortalezaan! Hotelli on hyvä valinta sijaintinsa ja juuri partsin takia. Ainut miinus oli ne vaivaiset kaksi hissiä senkin kokoisessa hotellissa, sillä välillä sai todella kauan odotella kyytiä.

        Ai niin. Aamiaiselle kannattaa mennä ajoissa, niin on välinnanvaraa. Lopussa näytti pöydän täyttö olevan vähän niin ja näin ja useimmat eväät loppu, varsinkin leikkeleet ja leivät.


    • aniliini

      Mekin mennään miehen kanssa sinne. Samana päivänäkin vielä muistaakseni.

      Pelottaa vaan, että tuli huono matkakohde valittua, koska kaikki mitä olen ihmisten kokemuksia lukenut, ovat olleet negatiivisia.

      Paitsi tuo tässä ketjussa oleva kirjoitus, joka antoi hiukan toivoa.

      Tulisipa tähän ketjuun lisää vastauksia... Olisi tosi kiva lukea enempi Fortalezasta kokemuksia.

      • löytyy

      • ihastunut___

        ei todellakaan ole huono matkakohde.
        Fortalezassa on paljon tekemistä ja näkemistä, todellinen unelma. ite menossa 5.2. sinne taas.

        ainakin kannattaa käydä taxilla iguatemissa joka on iso ostoskeskus sisältäen mm. modernin elokuvateatterin jne.
        sitten kannattaa käydä Beach Parkissa noin 40km fortalezasta..etelä-amerikan suurin vesipuisto


    • matkailijat

      Hei,
      olemme lähdössä maaliskuussa fortalezan suunnalle omatoimimatkalle. onko tietoa takseista, onko luotettavia ja mikä mahtaa olla hintataso. majoitus/tukikohta on 17km länteen fortalezasta. mietityttää kielitaito, puhuukohan taksikuskit englantia lainkaan?

      • Samainen matkaaja

        Taksikuskien englanninkieli oli kyllä niin ja näin - keskustelua ei kyllä syntynyt matkan aikana.
        Kyyti oli kyllä halpaa lystiä, esim n. 7 km matka maksoi €:ssa n.7, eli Brasilian n.20 realia.

        Kannattaa kuitenkin ottaa hiukan reitistä selville ja kertoa selvä osoite.

        Itselle sattui kerran, että lähtiessäni "ulkoilemaan", ei kuski sit osannutkaan ko. paikkaan vaan pyöritti ympäri kaupunkia mittarin raksuttaessa. Kieltäydyin tietenkin maksamasta koko summaa, koska edes perille ei osattu.

        Muutenkin on hyvä varata tarpeeksi pikkuseteleitä, sillä kuskeilla ei välttämättä ole vastata isommasta rahasta.
        Ja juomarahaa/tippiä ei ole tapana kuskeille siellä jättää.


      • VARKAITA
        Samainen matkaaja kirjoitti:

        Taksikuskien englanninkieli oli kyllä niin ja näin - keskustelua ei kyllä syntynyt matkan aikana.
        Kyyti oli kyllä halpaa lystiä, esim n. 7 km matka maksoi €:ssa n.7, eli Brasilian n.20 realia.

        Kannattaa kuitenkin ottaa hiukan reitistä selville ja kertoa selvä osoite.

        Itselle sattui kerran, että lähtiessäni "ulkoilemaan", ei kuski sit osannutkaan ko. paikkaan vaan pyöritti ympäri kaupunkia mittarin raksuttaessa. Kieltäydyin tietenkin maksamasta koko summaa, koska edes perille ei osattu.

        Muutenkin on hyvä varata tarpeeksi pikkuseteleitä, sillä kuskeilla ei välttämättä ole vastata isommasta rahasta.
        Ja juomarahaa/tippiä ei ole tapana kuskeille siellä jättää.

        paljon olen maailmaa nähnyt, mutta brasiliassa tutustuin vasta varkaisiin. Älä kuljeta mitään arvokasta mukanasi (ainakaan näkyvillä)! Tuttava pariskunnan rouvalta vietiin kaulakoru keskellä kirkasta päivää kaudulla. Kannattaa myös miettiä jättääkö huoneen avaimen hotelliin uloslähtiessä. On meinaan käynyt myös niin, että hotellin henkilökunta käy penkomassa tavaroitasi kun tietävät sinun olevan poissa. En halua turhaan pelotella, mutta Brasiliaan mentäessä kannattaa asia ottaa vakavasti huomioon.


    • jape76

      sattuuko ketään olee matkalla tuohon hotskuun tuohon aikaan? Fiilikset on vähän kaksjakoiset koska niin paljon on kirjoiteltu varkaista ym:sta. Toisaalta hyviäkin juttuja olen kuullut aikalailla.

      • Eetu & Daisy

        Hyvään hotelliin olet menossa, olimme siellä viime keväänä. Meitäkin varoiteltiin varkaista, mutta meiltä ei viety mitään eikä tiedetty, että keltään muultakaan. Minulla oli kokoajan vyölaukku ja kamerakin siinä kiinni. Olen kyllä aika isokokoinen, oisko sillä sitten ollut vaikutusta (ja aina selvinpäin). Meille jäi Fortalezasta pelkästään myönteistä sanottavaa.


      • Kale
        Eetu & Daisy kirjoitti:

        Hyvään hotelliin olet menossa, olimme siellä viime keväänä. Meitäkin varoiteltiin varkaista, mutta meiltä ei viety mitään eikä tiedetty, että keltään muultakaan. Minulla oli kokoajan vyölaukku ja kamerakin siinä kiinni. Olen kyllä aika isokokoinen, oisko sillä sitten ollut vaikutusta (ja aina selvinpäin). Meille jäi Fortalezasta pelkästään myönteistä sanottavaa.

        Oltiin seira praia hotellissa ja eihän se hassumpi valinta ole. Meillä oli 16 kerros ja oli mukavat näköalat rannalle. Kerran kävin katolla oluet ottamassa siellä on pieni uima allas ja pore allas kuntosalissa en käyny kuin kurkkaamassa ovelta


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      54
      3673
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      166
      2287
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      212
      1999
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      139
      1874
    5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      398
      1286
    6. 80
      1205
    7. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      235
      1135
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      135
      1094
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      55
      1020
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      74
      980
    Aihe