Aihe

Kytkykauppojen juoni

Tollo Peloton

Osta vaan kytkykaupoilla kännykkä ja maksa jostain juppikännykästä 150 € enemmän mitä se maksaa uutena. Operaattorithan siinä rikastuvat ja pakottavat asiakkaan pysymään kaksi vuotta samassa liittymässä ja mitä jos ne nostaakin hintoja. Orja onkin pari vuotta samassa veneessä joten no choise. Jos olet jo kerennyt sielusi myymään seuraavaksi pariksi vuodeksi niin omapa on ongelmanne. Itse omistan edelleen vanhan kapulan ja noihin kytkykauppajuoniin en mene halpaan vaikka kuinka luukuttavat televisiossa niitä ihmisille.

13

1764

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Operaatio KUU

   Mun mielestä reiluun pelisääntöön kuuluu, että puhelimen hinta on koko sopimusajan sama, kuin sillä kauppahetkellä, mutta jos puhelun hintaan tulee korotuksia, mikä on se todennäköisin suunta, niin niitä ei tule.

   Ymmärtääkseni eräs operaattori on laskenut tiedosiirtopakettien hintoja?

   Mitä sitten operaattorin naimakauppaan, niin onko oikeasti mieltä vaihtaa operraattoria joka kadunkulmassa.... ? Kyllä sen kerran vuodessa voi tehdä, mutta miksi?

   Mitä sitten tuohon älypuhelimeen... Valtaosa suomen maasta vaan on aika kidutusta jos on älypuhelin. Se on ku ajas formulalla mukulakivillä.... tehoo on, mutta ei saa irti, ku ei oo ns. olosuhteita

  • pELLE pELOTON

   Ei se homma ihan noinkaan mene rakas Tollo, sopimus sitoo myös operaattoria. Soneran, DNA:n ja Elisan paketit on peestä mutta Saunalahti on ihan oikeasti jotain ihan muuta.

   Tässä elävä esimerkki; Mulla oli puhelinlaskut Kolumbuksen K1:llä 100-150€/kk. Hommasin nyt tuon Saunalahden totaali2:sen ja kas kummaa puhelin laskut tippui melkein puolella 74,95€/kk, sain uuden 600€ puhelimen ja kaiken kukkuraksi tuli vielä mobiili laajakaista joten sain sanoa irti kiinteän laajakaistan josta maksoin 27,90€/kk.

   Jokaisen joka asuu 3g alueella ja maksaa omasta pussista laajakaistansa ja puhelinlaskunsa 25-30€/kk sekä haluaa uuden kännykän niin ei paljoa kannata miettiä että ottaako Sauniksen Totaali2:sen.

   Käys Tollo laskemassa tuolla minkälaisia hintaeroja eri operaattoreilla oikeasti on.

   Itse maksan siis 1798,80€ kahdessa vuodessa ja esimerkkinä Sonera Netto KYTKYTTÖMÄLLÄ paketilla lasku olis kahdessa vuodessa 27527.86€
   ->ELI KUKA ON TYHMÄ JA KUKA EI?????????

   • grrrrrrrrrr

    on kyllä mahtavat kytkyt, pesee soneran mennen tullen tämä elisa...


   • ---------

    ->ELI KUKA ON TYHMÄ JA KUKA EI?????????

    sinä. mistä sait tuollaisen luvun (27527.86€)???


   • tuolla
    --------- kirjoitti:

    ->ELI KUKA ON TYHMÄ JA KUKA EI?????????

    sinä. mistä sait tuollaisen luvun (27527.86€)???

    http://3g.kiinnostaa.com/

    puhelin N80, puhetta 500 minsaa,100 tekstaria, 100 minsaa videopuheluita, 100 MMS viestiä, 5000mt dataa
    Tuolla määrällä totaali2 maksaa siis 1798,80€ kahdessa vuodessa ja kytykytön sonera netto puhelimen kera 27338,27€ samassa ajassa.

    nuo käyttömäärät on omasta käytöstä noin arvot.


   • Mika0800
    tuolla kirjoitti:

    http://3g.kiinnostaa.com/

    puhelin N80, puhetta 500 minsaa,100 tekstaria, 100 minsaa videopuheluita, 100 MMS viestiä, 5000mt dataa
    Tuolla määrällä totaali2 maksaa siis 1798,80€ kahdessa vuodessa ja kytykytön sonera netto puhelimen kera 27338,27€ samassa ajassa.

    nuo käyttömäärät on omasta käytöstä noin arvot.

    Tuo vertailu toimii väärin ainakin dna Aarre -liittymmän osalta.

    Tosin, esittämilläsi arvoilla (data 5000 Mt/kk) ei yksityishenkilön kannata mobiilidatatarpeitaan dna:lla hoitaa, se tulee kalliiksi.

    Yksityishenkilöille kun dna:n datapaketissa on vain 100 Mt/kk. Vain yrityksille on tarjolla dna Yritys-GPRS, jossa ei ole siirtomäärärajaa.

    Näillä arvoilla (5000 Mt/kk) ei siis dna ole yksityishenkilöille oikea valinta.

    Mutta jos datatarve olisi pienempi, niin kannattaa huomata, että dna Aarre -liittymän osalta hinta on tuossa vertailussa väärin laskettu.

    Aarre -liittymän osalta kun oikean hinnan saa, jos syöttää minuutit -kenttään vain muut kuin dna -liittymiin soitettavat minuutit, jos dna -liittymiin soitetaan enintään 1500 min/kk.

    Jos dna -liittymiin soitetaan yli 1500 min/kk, silloin oikean arvon Aarre -liittymän hinnalle saa, kun vähentää kuukaudessa soitetusta minuuttimäärästä 1500 ja syöttää tuloksen minuutit -kenttään.

    Muussa tapauksessa laskelma näyttää liian isoa hintaa dna Aarre -liittymälle, kun ei ota huomioon, että siihen kuuluu 1500 ilmaista dna-dna -minuuttia.

    Sama sääntö pätee Aarre -liitymän tekstiviesteihin: Syötä tekstiviestien määräksi muihin kuin dna:han textattujen viestien määrä, paitsi jos textaat dna -liittymiin yli 1500 viestiä/kk, siinä tapauksessa vähennä kaikkien textarien kokonaismäärästä 1500 ja syötä tulos tuohon textareita kpl -kenttään.

    huom: Yli 160 -merkkiset viestit lasketaan useammaksi lähetetyksi tekstiviestiksi siten, että jokainen alkava 153 merkin jakso = 1 viesti.

    Eli:
    1-160 merkkiä = 1 textari
    161-306 merkkiä = 2 textaria
    307-459 merkkiä = 3 textaria

    jne...


  • vissiin

   tutustunut asiaan ennen kuin puhut! kytkykännykän saa jonkin verran halvemmalla kun ostettuna, puhelut on halvempia(vai paljon maksat tällä hetkellä?)

   Ja huom sopimus on sitova 2 vuotta sitoo niin ottajan kun operaattorinkin.
   Mutta mikäs siinä pidä sä vaan homeinen kaamea kapulasi!

  • jooo.

   kirjoitit choicen väärin.

  • voihanv

   Miten on minulla on kytky puhelin ,jäljellä noin puolivuotta halusin maksaa loput puhelin ja kuukausimaksut pois soitin asialaspalveluun ja onnistuuhan se mutta puhelimeni on sim lukittu ja sitä ei saa käyttöön kun maksamalla 100e sakon tele finnille ennen kytkyn loppua,milloin operaattoreille tullut sakotusoikeus,ihmettelen myös että nillä on oikeus nostaa lyhennysmaksuja kesken sopimuksen vaikka on mustaa paperilla,ei koskaan kytkyä.

   • sonerapartio

    Moro voihanv,

    Mikäs nyt, miksi haluat purkaa sen sopimuksen?

    Se maksu on siis maksu joka tuleepi jos soppari puretaan ennen määräajan täyttymistä. Oletushan näissä on että kun määräaikainen sopimus tehdään niin se on nimensäkin mukaisesti määräajan voimassa. Tällainen sopimuksen purkumahdollisuus, siis että sen voi purkaa rahalla milloin vain, tuli muistaakseni lakimuutoksena vuonna 2009. Sitä ennen noista ei siis päässyt eroon edes rahalla.

    Mitä tarkoitat tuolla että nostivat lyhennysmaksuja?

    Tero@SoneraPartio
    www.sonera.fi/sonerapartio


   • huhuhjustde

    Onneksi saunalahdella ei ole tuota sim-lukitusta.. Hankkisin heiltä keväällä puhelimen osarilla (20€ kk, takaisinmaksu vuosi) ja ajattelin nyt, että maksan loput tuosta puhelimesta. Ei hitto toihan on ihan tyhmää että tulee joku sakkomaksu jos haluaa lukituksen pois :DDD


   • sonerapartio
    huhuhjustde kirjoitti:

    Onneksi saunalahdella ei ole tuota sim-lukitusta.. Hankkisin heiltä keväällä puhelimen osarilla (20€ kk, takaisinmaksu vuosi) ja ajattelin nyt, että maksan loput tuosta puhelimesta. Ei hitto toihan on ihan tyhmää että tulee joku sakkomaksu jos haluaa lukituksen pois :DDD

    Moro huhuhjustde,

    Joo ei meilläkään ole ollut lukkoja uusissa puhelimissa enää vuodenvaihteen jälkeen, sitä ennen se oli vain iPhone4/4S-malleissa. Muissa ei ole ollut lukitusta pitkään aikaan mutta toki vielä on sopimuksia voimassa joissa puhelimessa on lukko.

    Tuossa mistä yllä puhutaan ei ole kyse oikeastaan lukon poistamisesta vaan siitä että määräaikainen soppari puretaan ennenaikojaan. Taitaapi olla muillakin operaattoreilla sama, eli jos liittymässä on määris niin sen ennenaikaisesta purkamisesta tulee erillinen maksu.

    Jos soppari on voimassa niinkuin molemmat osapuolet sen ajatteli, joko 12 tai 24kk niin soppari päättyy ja jos puhelimessa oli lukko niin se voidaan poistaa. Ei se sen kummempaa ole :D

    Tero@SoneraPartio
    www.sonera.fi/sonerapartio


  • S o n e r a

   Olen ollut Soneran asiakas varmaan ainakin 15 vuotta. Välillä oli työsuhdepuhelin ja sekin Soneran liittymällä. Jotkut vaan ei jaksa juosta hintojen perässä ja nykyään ei enää tarvitsekaan.

   Uusi puhelin ja liittymä tuli kätevästi. Koska minulla ei ole kahden vuoden sopimuskauden jälkeen aikomustakaan vaihtaa operaattoria, sopi tämä vaihtoehto minulle. 500 euron puhelimen olisin voinut maksaa hetikin, mutta kirpaisee vähän vähemmän kun maksan sen erissä. Tutustuin kyllä puhelimen myyntihintoihin muuallakin, mutta esim. parissa verkkokaupassa sen hinta oli jopa korkeampi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   250
   19356
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   376
   7137
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   130
   2259