Uusi vuosi Köpiksessä

sinne ja takaisin

Ollaan kavereiden kanssa suunniteltu uuden vuoden ja samalla mun 25-vee synttäreiden viettoa Köpiksessä, ihan vaan vaihtelun vuoksi :) Oisko teillä antaa mitään vihjeitä millainen meno siellä on? Mihin yökerhoihin meidän ikäisten kannattaa suunnata? Nähtävyyksistä ja shoppailumahdollisuuksista täältä onkin löytynyt infoa..

4

693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • en pige

      Hej! Köpiksen liepeillä 11 vuotta asuneena (tosin hiljattain sieltä pois muuttaneena) osaan ehkä kertoa jotain paikallisesta menosta uudenvuoden aikaan.

      Tanskalaiset ovat iloista ja leppoisaa juhlakansaa. Privaattijuhlat ovat hyvin suosittuja, eli useimmat tanskalaiset ottavat mieluiten uutta vuotta vastaan monin paikoin jonkun ystävän kotona maukkaan illallisen ja kuplivien juomien kera. Itse city on vuoden vaihtuessa myöskin täynnä; baareja ja diskoja löytyy oikeastaan minkä vain kadun varrelta, joista useimmat tapaavat olla auki yö-neljään tai viiteen. Ydinkeskustassa (Strøget, raatihuoneentori ym.) on paljon yökerhoja ja irlantilaisia/englantilaisia pubeja, joihin voi pyrkiä sisään, mutta jotka tosin ovat usein myös muiden turistien suosiossa. Paikallinen väki juhlii ehkä enemmän kotona tai sitten esim. Nørrebron tai Vesterbron kaupunginosien tunnelmallisissa bodegoissa ja caféissa.

      Tanskalaiset pistävät aattona mieluusti juhlahatun päähänsä (esim. klovni-/tötterö-/knallihattu) ja siihen vaikka hauskat silmälasit. Televisiosta täytyy aattoiltana nähdä "Dronningens nytårstale" eli kuningattaren puhe. Kun Raatihuoneen kello kumisee 12 lyöntiä keskiyöllä, sitäkin seurataan joko televisiosta tuolien päällä seisoen (!) tai itse paikan päällä keskustassa. Kun vuosi on vaihtunut, ihmiset hyppäävät tuoleilta alas ja halaavat toisiaan ja skoolaavat toivottaen toisilleen ihanaa uutta vuotta. Jotkut polttavat sikaria. Dresscode on monella hilebile-tyylinen; saa kiiltää ja saa olla juhlavaa.

      Itse emme ole oikein kavereidemme kanssa suosineet keskustaan menemistä uuden vuoden aikaan. Syynä se, että kaikki tiet ovat tukossa ja ruudin sekä ilotulitteiden määrä on kaoottisen runsas. Itselläni meni pari vuotta sitten siinä tuoksinassa nailonit rikki räjähtävän raketin singotessa kadulla. Kuulin jonkun siinä tungoksessa sanovat "oh shit", kun jalkojeni alla tuntui ihmeellistä painetta. Melkein hieman vanhanaikaisena (?) neuvoisin, että kannattaa suosiolla pistää suojalasit päähän, jos haluaa silmänsä säilyttää... toki harvallehan mitään oikeasti sattuu, mutta on noita tilanteita oppinut hiukan pelkäämään, koska ihmiset todellakin räjäyttävät raketteja mitä ihmeellisimmistä paikoista.

      Takseja saatte joka nurkalta, mitään tolppia ei oikeastaan ole olemassakaan, vaan lennosta löytyy. Takseja on joka tiet täynnä, mutta kyytiä voi joutua silti odottelemaan jopa puolikin tuntia pahimpana ruuhka-aikana.

      Köpiksessä on iloinen tunnelma ja useimmat ihmiset osaavat mielestäni juhlia ihan hilpeästi. Englantiahan tanskalaiset puhuvat mielellään, joten sillä pärjää joka paikassa.

      Tammikuun ensimmäisen valjetessa kadut ovat karmaisevassa kunnossa; serpentiinejä,hylättyjä carlsbergeita ja tuborgeita sekä rakettitörkyä ja lasinsirpaleita lojuu kaikkialla. Moinen näky ei kuitenkaan liene harvinainen missään maassa suuren juhlan jälkeen...

      Mukavaa matkaa, jos sinne olette menossa! Niin, ja Godt Nytår!

      • sinne ja takaisin

        Kiitoksia paljon tyhjentävästä vastauksesta! Siinähän tulikin kaikki oleellinen esille.Täytyypä tulla välittömästi tänne kyselemään lisää jos jotain muuta ilmenee.. Hyvää uutta vuotta sullekin näin etukäteen!:)


      • paikallinen
        sinne ja takaisin kirjoitti:

        Kiitoksia paljon tyhjentävästä vastauksesta! Siinähän tulikin kaikki oleellinen esille.Täytyypä tulla välittömästi tänne kyselemään lisää jos jotain muuta ilmenee.. Hyvää uutta vuotta sullekin näin etukäteen!:)

        kertomatta, että sisäänpääsymaksut ovat huimat uuden vuoden aattona. 150 EUROA on normaali.


    • ymyu

      oli ihan jees, tuolla raatihuoneen torilla sai
      vain aika lailla varoa noita raketteja, paikalliset tosiaan ampu niitä mistä sattuu. Noihin diskoihin ei tullut mentyä, mutta Hard rock cafessa oltiin ja ok, mukavan rauhallinen
      meno oli siellä ainakin, eikä sisäänpääsy juurikaan maksanu. Lisäks pääsi samaan hintaan
      takas noitten rakettien kattelemisen jälkeen. Mut, ihan ok meno näytti köpiksessä tuolloin olevan. Hieman loskainen keli vähän harmitti tuolloin, joten ensi uudeksi vuodeksi voisi
      mennä jo reippaasti etelämmäksi(tai vaihtoehtoi-
      sesti pysyä Suomessa).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2733
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2320
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2080
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1827
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1721
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      38
      1705
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1686
    8. 100
      1646
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1477
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1294
    Aihe