URAÄIDIT

uraäiti

Moi!

Onko täällä muita uraäitejä? Millä tavalla olette yhteensovittaneet työn ja perhe-elämän? Onko tullut ympäristöstä kommentteja ratkaisuistanne?

Itse menin töihin vauvan ollessa 3 kk. Isä jäi vanhempainvapaalle. Hoitoon tyttö meni 10 kk iässä.
Teen tasan 8 h päivää, pyöräilen työmatkat, joten mitään liikuntaa ei tarvitse enää vapaa-ajalla harraastaa. Lähden töihin kuudelta ja palaan neljältä. Tyttö menee nukkumaan seitsemältä eli vietän hänen kanssaan 3 aikaa kolme tuntia päivässä sekä viikonloput ja lomat jota on onneksi mahdollisuus pitää paljon.
Isä menee töihin vähän myöhemmin eli tyttö menee tarhaan klo 9 ja haen hänet klo 16 eli hän on tarhassa 7 h, josta nukkuu 2 h eli aktiiviaikaa 5 h.

Olen onnellinen kun olen saanut mennä töihin, koska nautin työnteosta ja mieheni on onnellinen kun saa olla tytön kanssa.
Itse en koe, että olisin jotenkin menettänyt jotain lapseni kehityksestä. Miten teillä muilla?

5

514

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mieti, että olisit jotenkin

      huono äiti, sitä et ole. Minulla itselläni ei ole lapsia, mutta muistan pienenä, miten omat vanhempanikin olivat ns. ura-ihmisiä, äiti enemmän kuin isä. Kuitenkaan en jäänyt paitsi mistään oleellisesta ja minulla oli onnellinen ja tasapainoinen lapsuus ja nuoruus. Minulla oli silti niitä rajoja (aika tiukat) ja paljon rakkautta. Eikö se ole tärkeintä? Ja aina silloin, kun vanhempani olivat vapaalla, teimme aina kaikkea mukavaa yhdessä.

      • Samaa mieltä!

        Lastasi hoitaa hänen oma isänsä, joten rohkeasti töihin vain.

        Itselläni ei ole vielä lapsia, mutta jos niitä minulle suodaan, joudun luultavasti yrittäjänä tekemään jonkin verran töitä jo äitiyslomalla. Ei harmita yhtään, koska rakastan työtäni! Oma äitini meni töihin ollessani 3 kk ja minä olin sukulaisellani hoidossa. 32 vuotta sitten pitkät äitiyslomathan ja hoitovapaat olivat haave vain... Olen omasta ja muidenkin mielestä ihan tasapainoinen ihminen, eikä vauvaiästäni ole jäänyt isompia traumoja.


    • kun hyvältä tuntuu

      Esikoisen kans takas töihin heti äippäloman jälkeen. Olin nuori ja kotiäitys ei ois sopinu mulle, koska tunsin oloni masentuneeksi ja hyödyttömäksi kiihkeän työelämän jälkeen. Oli paras ratkaisu silloin. Toisen jälkeen en sitte raskinukkaan ja jäin kahdeksi vuodeksi hoitovapaalle ja hyvältä tuntui sekin ratkaisu. Olin silloin seesteisempi ja vanhempi ja nautin lapsen kanssa kotona olosta. Tiukkaa taloudellisesti toki..

    • täälläkin

      olen vain tehnyt erilaisia valintoja kuin sinä - olen asettanut vauvani ja hänen tarpeensa etusijalle. lapseni on vauva ja pikkutyttö vain vähän aikaa ja otan siitä ajasta kaiken irti. haluan olla läsnä ja nähdä päivittäin tapahtuvan kehityksen. vauvani tarvitsee minua enemmän kuin työnantajani. työnantajani on toki maksanut erittäin hyvää palkaa joten minulla on myös halun lisäksi varaa olla kotona. työhön ja uran edistämiseen minulla on loppuelämä aikaa, vauvan perusturvallisuus taas muodostuu ensimmäisten kuukausien ja vuosien aikana, eikä sitä voi myöhemmin paikkailla. mutta jokainen omalla tyylillään ja tekee valinnat omien arvojensa mukaisesti.

    • jennis

      Mulla olis päätöksenteon aika, lähteäkkö heti marraskuun alussa töihin vaiko jatkaa kotiäitinä. Työpaikkaa minulla ei oo koska kun saimme tietää että tulin raskaaksi (tuli ihan positiivisena yllätyksenä) niin päätimme muuttaa meidän molempien kotiseudulle takaisin toiselta puolelta suomea, joten työt jätin sinne. Luulen että löytäisin ainakin jotain näin aluksi heti kun vain hakisin. Periaatteessa haluan jo kovastikkin töihin, rahatilanteen takia, ja muutenkin kaipaan töitä. Aluksi ihanteellinen ratkaisu voisi olla jonkun kuukauden ajan sellainen 3 pvä/vk töitä, semmoinen pehmeä lasku.
      En usko että lapsi jää mistään paitsi vaikka äiti menee töihin. Ainakin tuttavapiirin perusteella voisi todeta melkeimpä päin vastoin, tosin otanta on melko pieni niin kyse voi olla sattumasta. Perheet joiden lapsen ovat olleet hoidossa muillakin kuin vanhemmillaan ja tekemisissä muidenkin ikäistensä kanssa niin tuntuu että heidän lapset ovat "helpompia" =) jos niin saa sanoa...
      Hyvää syksyn odotusta kaikille, myös kotiäideille!! ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      13
      1327
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1311
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1257
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      32
      1225
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1136
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1096
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1062
    Aihe