Mikä on lastenhuoneenne TEEMA?

jeah

Jos teillä on useampia lastenhuoneita, voitte kertoa kaikkien huoneiden teemat. Kertokaa myös millaisia huonekaluja ja sisustustarvikkeita huoneista löytyy.

35

29553

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • memy

   Teemana Mikki Hiiri. Pojalla ikää 3v ja ajateltiin että se ei ole ihan heti "out".

   Kalusteet meillä massiivi mäntyä; sänky, yöpöytä, senkki, askartelupöytä ja kaksi jakkaraa ja sitten ihan muovisia lelulaatikoita.

   • danamydarling

    No ei varmasti olekaan ihan heti out, mutta kun poika on jo korkeintaan kymmenen, niin hän häpeää seiniä ylilujaa. Vaikka huone ei olisi varsinaisesti pojan oma, eli vain jokin leikkihuone tai muu "olohuone lapselle", niin ÄLKÄÄ laittako sinne sellaista kuviointia seinään! Meilläkin oli aikanaan ns. leikkihuone, eli huone jossa ei nukuttu, mutta se oli ikään kuin lastenhuone, niin olemme tuhannesti jälkeempäin äitiä kiitelleet, kun ei laittanut mitään Prinsessa Ruusus-kuvioita seinään. Sama pätee myös "nukkumahuoneissa", eli nykyisin varsinaisissa huoneissamme.


  • Minni123

   Meillä osa ikean mammut sarjaa...teemana viidakko ja nemo kala. Yksi iso peili on tehty nemo akvaarioksi.

  • pepex78

   poikien makkarissa nalle tapetit ja mäntyiset kalusteet.

   leikkihuoneessa maaliseinät kahdella eri keltaisella. värit seinällä jaettu aina keskeltä korkeus ja leveys suunnalta puolesta välin niin, että oikea ylänurkka ja vasen alanurkka on tummempi ja vasen ylänurkka ja oikea alanurkka taas vaaleamman keltainen. aika kivan näköinen yhdistelmä! eli seinä jaettu neljään osaan väriltään.

   idea tuolta:
   http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/index.jsp?cid=kuvio_rajaus&hid=01.01.06.01

  • äippäliinykkä

   meillä myös pian lastenhuoneen sisustus edessä. mitään teemaa en halua... seinät maalataan vaalealla beigellä, kun muutenkin koko asunto on vaalea... sitten joku kiva boordi, vaikka lampaita. siis nekin maalataan. on sitten helppo maalata päälle lapsen kasvaessa. ja lasikuitutapetit niin helppo pitää puhtaana. ja huonekalut vaaleaa puuta.

  • Plaine

   Meilläkin lasten huoneet ilman teemoja, ellei teemaksi lasketa sitä, kuka huoneessa asuu. :-) Huoneet maalataan rauhallisen vaaleiksi. Lapset toivovat yleensä jotakin räikeää väriä eivätkä miellä etukäteen, että kokonainen seinä taivaansinistä tai pinkkiä alkaa pian ahdistaa. Tai ainakin äitiä ahdistaa. Jokainen asukas sisustaa huoneen ennen pitkää omien henkilökohtaisten mieltymystensä pohjalta (piirustukset, esineet) ja se mielestäni riittää teemaksi.

  • pojan pieni boxi

   Miellä pojalla on avaruus-aihe. Se on hänen itsensä valitsema aihe. Lamppu on avaruusalus ja sängynpeittokin täynnä planeettoja. Verhot on tummansiniset, joissa pieniä tähtiä. Tulee raikas huone, kun muut värit mm. seinät on valkoista ja nämä yksityiskohdat tummansinistä. Poika inhoaa itse superman yms ukkeleita ja PuuhaPete-aikakausikin on jo ohi. Poika tutkii itsekin kaikkia avaruusjuttuja esim. lasten tiedekirjoista ja tykkää katsella niistä kertovia tv-ohjelmia, joita olemme äänitelleet.

   • avaruus kanssa

    meilläkin avaruus.yritän pitää väreinä sinistä ja lime vihreä,kerros sänky ,poika nukkuu viel pinniksessa kun on 1,5v. kerros sängyn yllä ikeasta tähti katos ,avaaruuskello lastenhuone.comista ja tähti rullaverho,lisäilen pikku hiljalleen..


  • Hirokisa

   Japani. Lapsella ikää 13.

  • .............

   ei varsinaista teemaa, mutta v.pun. sänky, v.pun. hylly, valk. lipasto, valk. vaatekaappi, vaalea ruusutapetti, vaaleat ruusuverhot, puukatto...

  • poika 4-vee

   Maalasin aikoinani pojan sängyn limenvihreällä (tikkurilan värilastu galeopsic, ts). Nyt muutamme ja poika sai päättää huoneen värin. Siitä tuli siis sama virheä. Aivan ihanan pirteä väri!
   Lisäksi tulee luonnonvaaleaa, lähinnä verhoihin ja tekstiileihin. Turkoosia, kirkasta sellaista myöskin, sohvanpäälliseen. Ihanaa, pääsispä jo muuttamaan...

  • ...Biltema,heh-heh

   12-vuotiaan tytön huoneessa on DesignerGuildin kirkkaanpunainen raitatapetti yhdellä seinällä, muut seinät on valkoiset. Kirkkaanpunainen sohva, joka useimmiten on peittynyt vaateröykkiön alle. Ikean valkoinen PS-peltikaappi, samasta lafkasta Traktor-tuoli (yllätys: punainen) edelleen samasta puljusta valkoinen antiikkilipasto, en muista nimeä, vaihdoin vetimet itse. Rautainen sohvasänky (levitettävä) ja hyttysverkkokatos.

   Pojilla (8- ja 10 v) sama tapetti sinisenä yhdellä seinällä. Rottinkinen leluarkku, mustikansiniset koulupöytä ja hauska "torni", jossa laatikot mustikansinistä pahvia, runko massiivimäntyä. Valokuvakehykset ym. piensälä sinistä tai punaista, huoneen mukaan. Pojilla myös Ikean katosta roikkuva tuubi, johon on kerätty pehmolelut. Poikien huoneessa on myös puolapuut ja nyrkkeilysäkki. Lattia tummaa pähkinälaminattia.

  • teemana

   Tytöllä prinsessa,pojilla pääkallo/musta,taide ja nalle.

   Tytön huoneesta löytyy prinsessa aihetta niin sängyn verhoissa kuin ikkunassakin,kaikki petivaatteet disneyn prinsessaa,barbiet ja korut prinsessaa,värit valkoista ja vaaleanpunaista ,mattoa myöten.

   Pääkallo ja musta huone löytyy verhoista,matosta koulutavaroista,petivaatteista.

   Taidehuone on kuvitettu lapsen omilla töillä,askartelu ja maalausvälineillä,tuubeja ja paletteja, maalaustelineitä ja muulla taiteellisella kuosilla.

   Nallehuone keskittyy pehmoihin joita löytyy ihan joka paikasta.

   Jokaiselle jotakin oman mielihalun ja luonteen mukaan.

  • teemat

   Tytöllä 11v huoneen teemana on kukat, lähinnä päivänkakkaran muotona. Huone valkoinen, yksi seinä liilaa tapettia ja toisena värinä vaalea keltainen (virkattu sängynpeite, ohut verho, toinen ohut verho liila), pinkkiä löytyy myös vähän. Kukkateemaa löytyy muutamasta pikkutalulusta, koriste-esineistä, verhon brodeerauksesta, lampusta jne. Huonekalut ovat valkoisia/koivuviilua.
   Pojan 7v. huoneessa on merellinen karttateema, huone valkoinen, yksi seinä sinistä tapettia. Paneeliverho, pari pötkötyynyä ja jakkara on sini-ruskea-valkoista karttakangasta, päiväpeite sininen, tehostevärinä myös ripaus kirkasta oranssia (Pari tyynyä, matossa vaaleaa, sinistä ja oranssia raitaa), seinillä on mm. kala-aiheisia taulua, vanha pelastusrengas ym.
   Molenpien lasten säilytyskalusteina on Ikean Rakke-sarjaa (lipastoja, kaappeja, pojalla sänky Brekke) ja lisäksi ihan valkoisia kaluja. Samantyyliset kalusteet ehkä helpottavat myöhemmin, kun ja jos tarpeet muuttuvat, niin on helppo muutella ja yhdistellä.

  • Kolme henk. perhe

   Meidän pojalla 3v. liikenneteema. Seinät vaalean siniset ja siinä keskellä kulkee sikinsokin punaisia, keltaisia, vaaleanvihreitä ja oransseja autoja, rekkoja ja junia. Leveähkö boordi siis. Ikkunallinen seinä tummemman sininen. Seinällä 4kpl liikennemerkkejä (aitoja), liikennematto, niitä varoituskolmioita joita on aina tiensulkuna, verhot valkoiset marimekon autokuosia... Sängyn päiväpeite sininen samasta kankaasta. Huonekalut valkoisia... Sänky, vaatekaappi, lipasto... Pieni pöytä ja 4kpl tuoleja on siniset. Sitten muovisia värikkäitä lelulaatikoita.
   Vauva tulossa ja sille tulossa vaalean sävyinen huone... Ei olla vielä alettu sisustaa.

   • bussipysäkki

    sängylle on syvennys jossa bussipysäkinmerkki. Seinällä pari aitoa liikenne merkkiä. Huone on maalattu kahdella aika tumman sinisellä maalilla, ralliautoboordi välissä. Autoratamatto löytyy kans.


  • Joandra

   1-vuotiaan tyttömme huoneen seinät ovat vaaleankeltaiset, ja yhdellä seinällä on kuvanmukainen Minni Hiiri:
   http://img156.imageshack.us/img156/439/minniebm6.png
   Maalasimme Minnin käden alle rakennuspalikan, jossa on kirjain I (Inka), numerot 0 ja 5 (syntyi vuonna 2005) mutta en jaksanut piirtää sitä ko. linkissä olevaan kuvaan, koska siitä ei olisi kuitenkaan tullut samanlaista.
   Huoneesta löytyy keltaisen lisäksi vaaleanpunaista, limenvihreätä ja valkoista, sekä jossain määrin myös mustikansinistä.
   Huoneessa on pinnasänky, pieni limenvihreä pöytä ja sen ympärillä neljä tuolia (varmaan juuri sitä Ikean Mammut sarjaa, täysin varma en ole mutta Ikeasta ne ainakin on), vaatekaappi, lipasto, hoitopöytä, kirjahylly, nojatuoli jossa minulla oli tapana imettää, erivärisiä lelulaatikoita, seinillä Minni Hiiri aiheisia tauluja, lattialla pari mustikansinistä ja vaalenapunaista mattoa, ja ikkunassa pallokuvioiset verhot.

  • meri ja taivas

   pienemmällä tähtitaivastapettia yksi seinä kokonaan, muut seinät keltaista tapettia, joka sopii tähtikeltaiseen. Valkoiset vaatekaapit, muuten mäntyä. Kuulamppu, muu sisustus vielä haussa.
   Isommalla meriaihe; seinän alaosa sinistä tapettia (meri) välissä majakkaboordi, ylhäällä keltaista (aurinko). Niin ja molemmilla pojilla yksi osuus seinistä, jotka tulevat hiukan "sisälle" huoneeseen, magneettimaalilla maalattuja, ja päällemaalaus keltaisella. Mielestäni oikein hienoja! Ja poikien itsensä valitsemia.

  • maalipönttö

   pikkuneitien huone on keltainen ja siellä boordissa nallet aiheena, samat nallet on ikkunan välissä koristeena, valkoiset verhot ja sängyn peitteet.

   Isojen tyttöjen huone tapetoitu keltaisella pystyraita tapetilla, matto valkoinen, sängyn peitteet viininpunaiset, yövalot punaiset ikean sydämet, kattolamppu kellahtava riisivalaisin.

   pojan huone sininen ja valkoiset tekstiilit.

   kaikilla mäntyiset kalusteet ja puunvärinen muovimatto lattiassa.

  • Ihmettelevä äiti

   Joko muutaman vuoden ikäisen lapsen huoneessa pitää olla teema jonka mukaan sisustetaan????? Ei ole ikinä ees mieleen tullut! Meillä on asianmukaista ja lapselle sopivaa, niin värien kuin materiaalien puolesta, ja se saa riittää. Varmaan se on sitten se meidän teema. Minkälaisia lapsia näistä imeväisiästä asti teemoitetuista tulee, ihmettelen!!

   • arvostelemaan..

    On se kumma kun joka palstalta löytyy näitä " HERRANJESTAS, MITÄ TEIDÄN LAPSISTA TULEE????, MIKKI-HIIRI SEINÄLLÄ EI OLE LAPSELLE HYVÄKSI"

    Jos sinulla ei oo muuta sanottavaa kun arvostella toisia niin jättäsit kirjoittamatta...Eiköhän jokainen saa tehdä kodistaan sellaisen kun haluaa, enkä usko että se millään tavoin vahingoittaa lapsen kehitystä.

    Jotkut meistä vain tykkäävät sisustamisesta ja haluavat tehdä kodista viihtyisän, myös lapsenhuoneesta.
    Ehkäpä ymmärsit tuon "teema" sanan vain liian kirjaimellisesti. Mielestäni siinäkin on jo teema, että pojalla on huoneessaan vaikka autoverhot.


  • Omppu

   Eli fanlaysonin erilaisilla HipHopkankailla tehty. Lampunvarjostin, verhot, päiväpeite, pussilakanat, tyynyt, sisustuskuvat...

   Jos aa mainostaa niin on tällähetkellä huutonetissä myynnissä kun vaihdettiin sydänteema. Uskokaa täi älkää niin meillä on vaaleanpunaiset sydäntapetit lastenhuoneessa (2 ja 6 vee tytöt) eikä ole edes pahan näköiset.

  • teemana

   on lastenhuone. Eli kaksi poikaa yhdessä huoneessa. huoneessa tärkeintä sängyt ja kirjoituspöytä sekä nojatuoli satujen lukemista varten, lähinnä äitiä varten, mutta vanhempi 9v lukee siinä silloin tällöin omia kirjojaan.

   Lapsilla on paljon leluja mutta meillä lapset viettää lähes kaiken ajan pihalla siellä teemana on metsä... heh!

   Olen tehnyt lasten huoneen sisustuksia 5 vuotta opiskelun jälkeen. Töitä on ollut tarjolla mukavasti. Lapset on palautteen mukaan tykänneet eniten rauhallisen värisistä huoneista.Prinsessahuoneet on olleet myös suosittuja mutta kouluikäiset tykkäävät jo reippaista väreistä, maalaisromantiikasta. Finlaysonin kankaat on yleensä kysyessä saaneet yäk en tykkää vastauksen kohteelta. Kaikki lapset järjestään haluavat pikkupesän itselleen huoneeseen, johon saa mennä rauhassa vaikka mököttämään...

   Työtä aloittaessa olen haastatellut lapssia ja vanhempia ja tehnyt niistä sitten oman visioni. Olen huomannut että lapset eivät välttämättä tykkääkään siitä mitä ensin haluavat, eli persoona kannattaa ottaa huomioon ennen mielipiteitä... Näillä eväillä on menty muutama vuosi:) Sisustajan palkkaaminen ei muuten ole aina kallista usein tulee jopa halvemmaksi, kosk aon kontakteja myyjiin ja tietää mistä mitäkin saa ja mitä mihinkin kannattaa pistää. Yleensä myös esim. huonekalujen valitseminen niin, että ei tarvitse parin vuoden päästä ostaa uusia onnistuu paremmin.Tietysti jotkut osaa tämän ilman koulutustakin, mutta useasti näkyy kaikenlaista kallista roskaa kerääntyneen pikkupilttien pirttiin.

  • Oona
  • mama33333333

   Pojalla disney pixar cars
   tytöillä disney princess

  • hemminkäinen

   4 vuotiaana pojalle luotiin liikenne teema huoneeseen. Printtasin Tiehallinnon sivuilta liikennemerkkejä ja päällystin kontaktimuovilla. Asettelin merkit boordiksi huoneen yläosaan. Lattialla automatto, ovensuussa liikennemerkkinaulakko ja sängyn vieressä Ikeasta liikennevalolamppu.
   Nyt poika haluaisi Hot Wheels tai jalkapallo -aihetta enemmän. Löysin netistä usalaisia liikkeitä, joilla oli HW ja jalkapalloaiheisia boordeja ja tapetteja, siirtokuvia yms. Tulee vaan liian kalliiksi saada niitä Suomeen...Onko joku nähnyt Suomessa näitä tapetteja? Olisin tiedoista enemmän kuin kiitollinen! Vanha tapa olis printata kuvia netistä, mutta jotenkin sekin jo tökkii...

  • bellapupu

   vanhimmalla pojallani on spiderman huone,vanhimmalla tytölläni on bratz huone,nuoremmalla tytölläni on helinäkeiju huone ja nuorimmalla pojallani on disneyn cars huone!

  • Jenita

   hei,
   7-vuotiaalla pojallani on Mikki hiiri teemahuone. Seinät ovat valkoiseksi maalattuja, paitsi yksi seinä on kultaruskea, joka on pensselillä maalattu "rosoisen" näköiseksi. Tässä seinässä kaksi "retro" mikki hiiri palapeliä, joista tehty taulut (taulujen väritys musta, keltainen, oranssi, punainen).. koko huoneen väritys mukailee taulujen väritystä.. kirjoituspöytä on valkoinen muurame ja laatikostot ovat maalattu kirkkaan punaisiksi. sänkynä myös valkoinen muurame, vuodevaatteet mellko neutraaleja vaaleita, koristetyynyjen väreinä tiilenoranssi, keltainen, ja kirkkaan punainen. Hyllykköinä muuramen valkoista, ylähyllyt varattu retro mikki leluille (koristeena).. todella persoonallinen ja värikäs kokonaisuus, jossa poika viihtyy hyvin.

  • Peliseinä fani

   Nelosen sisustusohjelmassa Innossa esiteltiin hauska lastenhuoneeseen suunitletu tuote. Kyseessä on ns. peliseinä johon voi integroida kaikennäköisiä hauskoja pelejä. Seinä ja lattia toimii samaan aikaan akustiikka paneeleina. Eli lapset voivat leikkiä huoneessa turvallisesti ja samalla häiritsemättä naapureita.

   Innon sivuilla löytyy kuvia tuotteesta. En tiedä kuka sitä myy mutta varmaan selviää jos kysyy innon asiakaspalvelusta.

   http://www.nelonen.fi/ohjelmat/inno/jaksot-tuotantokausi-12/inno-jakso-165-autotalli

   • ehkä1

    Minä näin sen peliseinän myös. Aika erikoinen idea. Molemmat lapset harrastaa jääkiekkoa ja toi voisi olla aika tehokas idea pitää pelit poissa olohuoneesta. Katsoin yrityksen kotisivuilta ja on ainakin heidän mukaan helppo asentaa eikä vaadi mitään remonttia.


  • Tähti+

   Meillä on tähtiteema, jossa pohjavärinä on valkoinen. Tapetissa on isoja sinisiä tähtiä ja lisäksi piensisustustavaroista löytyy myös tähtiteemaa. Peruskalusteet ostettiin paikallisesta kalusteliikkeestä, tapetti ja yhteensopivat pikkusisustusesineet Sisustus Kullanmuruilta.

   • danamydarling

    Ja jos haluaa korvata ne "Mikkihiiri-seinät" niin laittaa vaikka värikkään maton ja verhot, niinkuin meillä aikanaan. Ne kelpasivat oikein hyvin ja niitä sai vaihdeltua.


   • jkjm,m,-.
    danamydarling kirjoitti:

    Ja jos haluaa korvata ne "Mikkihiiri-seinät" niin laittaa vaikka värikkään maton ja verhot, niinkuin meillä aikanaan. Ne kelpasivat oikein hyvin ja niitä sai vaihdeltua.

    Lastenhuoneen elinkaari

    Lastenhuoneita on kiva sisustaa ja tottakai jokin teema kuuluu asiaan. Lapset myös kuluttavat kohtuu paljon pintoja, joten ikuisia ne eivät ole. Eikä kyllä pidäkään olla, sillä huoneen pitää kasvaa lapsen mukana.

    Ensimmäinen sisustus nalleineen puuhapeteineen ja prinsessoineen menee vauvaiästä aina noin kouluun asti (5-7 vuotta).

    Toinen facelift tapahtuu sitten teini-iässä 13-15 vuotiaana. Näillä kahdellakin saa huoneen jo aika ikäisenmukaiseen näköön. Tällöin huone on myös siisti.

    Kolmas ja viimeinen kerta on sitten aikuisiässä 18-20 vuotiaana, jos nuori vielä asuu ainakin satunnaisesti kotona. Tällöin huoneen voikin sitten jo sisustaa neutraalisti sen tulevaa käyttötarkooitusta palvelemaan.

    Järkevillä valinnoilla nämä remontit eivät tule edes kalliiksi. Lattiaksi valitsin parketin, joka on lämmin ja pehmeähkö vauvalle ja toisaalta helposti hiottavissa kulumisen myötä. On myös kaunis ja helppo pitää puhtaana. Seinille tapetti, jonka voi sitten aina uusia, tai halutessaan maalata päälle. Boordeilla ja siirtokuvilla saa kivaa ilmettä.

    Valaisimet saa hyvin kaupaksi käytön jälkeen, ja kakkosremontin yhteydessä voikin hankkia jonkin yksinkertaisen tyylikkään valaisimen, jolla on jatkokäyttöä.

    Huonekalut olen hankkinut vauva-ajalle huokeita, joiden kolhiintuminen ei haittaa. Nojatuolit ym. kuitenkin kannattaa ostaa alusta asti kunnollisia, jolloin niitä ei tarvitse hävittää.

    Kirjahyllyt ja kirjoituspöydät olen ostanut kaikkien lasten huoneisiin Muuramea. Tällöin niitä voi yhdistellä ja hyödyntää eri huoneissa tarpeen mukaan ja ovat laadukkaita vaikka nuoren kotiin mukaanotettavaksi. Säilyttävät myös hyvin arvonsa.


  • jaana2000

   Meillä lastenhuoneen teemana on satumaailma, esimerkiksi www.pomenia.com verkkokaupasta löytyi suurinosa seinille laitettavista koristeista. Löysin myös pieniä tarroja laitettavaksi peiliin. Tuli tosi nätti ;)

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Raivoaako Putin, kun Suomi hyväksytään naton jäseneksi

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000008913259.html "Kommentti: Madridista jysähti sittenkin – Suomi kutsutaan Naton jäseneksi jo keskiviikkona Lähes
   NATO
   298
   3276
  2. Miten olette pärjänneet kuumuuden kanssa?

   Viime yö oli trooppisen lämmin ja kämpässä kuuma. Heräilin vähän väliä kuumuuden takia vaikka nukuin pelkkä lakana päällä. Täkin heitin jo viime viiko
   Maailman menoa
   335
   3137
  3. Rydman "elämäni hirveimmät päivät" Entäs uhrisi?!

   https://yle.fi/uutiset/3-12515383 Rydman valittelee että vaikeaa on ollut kun jäänyt kiinni mutta entäs uhrisi? Ei yhtään empatiaa uhreja kohtaan!
   Maailman menoa
   150
   1825
  4. Nakkilassa on raiskattu wanhus

   Wanhus on raiskattu nakkilassa palvelutalossa. ( näin uutisoivat molemmat iltapäivälehdet sekä yle )
   Nakkila
   39
   1459
  5. No aloititko sä jo suhteen

   sen toisen ihailijasi kanssa? Sen jonka kanssa sulla oli jotain vispiläkauppaa? Olenko jo unohdettu ja tarpeeton?
   Ikävä
   149
   1250
  6. Mitä oikein odotat?

   Rehellisiä vastauksia sitten vain.
   Ikävä
   110
   1114
  7. JA SIEPIN VALITUS ALKOI TAAS

   Siepin unelma-asunnossa oli hajonnut ilmalämpöpumppu, jonka takia hän joutui lähtemään kuumuutta pakoon ylelliseen hotelliin. mutta voi kauhistus, k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   963
  8. Totuus on että

   Se kaikki sattui ihan vit**ti koska mä tykkään susta todella paljon. Oikeesti tosi paljon. Menin ihan pois raiteilta enkä tajua tätä itekään. Oon mä j
   Ikävä
   34
   830
  9. Turkki tukee Suomen Nato-jäsenyyttä

   Kuinkas trollien suuhun nyt pannaan? 🤣 Juttua aiheesta löytyy kohta kaikista mahdollisista uutislähteistä. Mahtava homma!🫡🥳
   Maailman menoa
   380
   827
  10. Natoon liittymisen hinta kova.

   Suomi joutuu luovuttamaan kurdeja Turkkiin, maksoiko Suomen Nato-jäsenyys monien kymmenien ihmisten vankeus ja kidutuskohtalon vai peräti kuoleman. ht
   Maailman menoa
   223
   709
  Aihe