sisäkaton nostaminen - onnistuukohan?

+++

Asumme 79 rakennetussa paritalossa, jossa ulkokatto on vino, mutta sisäkatto matalalla ja suora. Haaveilen olohuoneeseen korkeasta vinosta sisäkatosta, mies epäilee ettei sellaista ole mahdollista tähän taloon saada. Mutta ulko- ja sisäkaton välissä on korkeimmillaan 2 metriä tilaa, niin voisi kai ajatella, että sen saisi näkyviin. Ei haittaa jos kattorakenteita jää näkyviin, niitä kai voi sitten maisemoida ja maalailla? Mutta onko homma ihan mahdoton toteuttaa, voiko kattotuleja tai muita rakenteita uusia(muuttaa alakautta, jos niitä on ihan vieri vieressä? Ulkokatto uusittiin pari vuotta sitten (tiilikatto).
Onko kellään kokemuksia? En viitsisi rakennusarkkitehtia kutsua tilannetta katsomaan, jos koko ajatus on ihan toteuttamiskelvoton.

7

6278

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vino sisäkatto

      Meillä tehtiin samanlainen operaatio vuonna -90 rakennetussa rivitaloasunnossa. Aluksi purimme olohuoneen katosta kipsilevyt pois, sitten katkaisimme ja poistimme samalta alueelta harvalaudoituksen.

      Tämän jälkeen kävimme yläpohjassa lapioimassa OH:n kohdalta puhallusvillat lumilapiolla sivummalle niin, että hörynsulkumuovi tuli esiin.

      Höyrynsulkumuovi poistettiin siten, että aukon reunoille jäi kuitenkin reilut kaistaleet uudelleenlimitystä varten. Kattoristikoiden suorat alapaarteet olivat nyt helposti saapuvilla.

      Me teimme niin, että naulasimme ristikoiden kylkeen 2x4 " puutavarasta uudet, vinot alapaarreosuudet olohuoneen kohdalle. Nämä uudet paarteet kiinnitettiin päistään vanhoihin alapaarteisiin ja jokaisesta risteyskohdastaan myös ristikoiden pystysauvoihin. Lopuksi "harjan" kohdalta uusien alapaarteiden päät kiinnitettiin toisiinsa 2-puoleisesti naulalevyuillä.

      Moottorisahalla sahasimme sen jälkeen uusien alapaarteiden alareunaa pitkin poikki vanhan alapaarteen ja lyhensimme pystysauvojen alapäät.

      Tähän uuteen alapaarteeseen kiinnitimme sitten höryrynsulkumuovin, limitimme sen rakentajateipillä vanhan muovin kanssa reunoilta ja täydensimme rakenteen harvalaudoituksella. Sitten laitoimme uudet kipsilevyt ruuveilla kiinni, kittasimme, nauhoitimme ja hioimme pinnan ja lopuksi vetäisimme uuden roisketasoitteen maalaustelalla. Yläpohjassa lapioimme sitten puhallusvillat nätisti takaisin paikoilleen.

      Olemme nyt asustaneet uutta olohuonetta 3 vuotta, eikä mitään ongelmia ole ilmennyt. Meillä 18 m2:n olohuoneen sisäkattoremontti kesti kaikkinensa 5 päivää, joten mistään ihmeellisestä projektista ei ole kyse.

      Suosittelen lämpimästi, lopputulos on pienen vaivan arvoinen !

      • konnari, rakenne

        vaatiikin jo sitten rakennesuunnittelijan taitoja lujuuslaskelmien ja piirustusten tekoon. Muuten ollaan tosi hataralla pohjalla. Vaativa operaatio kaikkiaan.


      • Oikein tee se itse mies.....Ei hyvää päivää.
        Koskakohan saadaan tuon virityksen romahdus saadaan lukea lehdestä!!!!Tollasta operaatiota ei kyllä kukaan viranomainen hyväksy...:(


      • bbb
        harza2 kirjoitti:

        Oikein tee se itse mies.....Ei hyvää päivää.
        Koskakohan saadaan tuon virityksen romahdus saadaan lukea lehdestä!!!!Tollasta operaatiota ei kyllä kukaan viranomainen hyväksy...:(

        no ei oo ihme ittei sisäkattoja romahda


      • konukka

        Hah-hah haa. Aika onneton provo.


      • Pekka Karvonen

        Eiköhän tämä vastannut alkuperäiseen kysymykseen aika tyhjentävästi. Noinhan se pitäisi teoriassa tehdä, jos sisäkattoa meinaisi jälkeenpäin korottaa.

        Tietysti jos sietää k600 jaolla olevat kattoristikon osat näkyvissä, niin voihan sitä tietysti korottaa vaan ne ristikon välit...

        Huh-huh...


    • Hanna k ins.

      Ikävä kyllä , jos joudut kysymään neuvoja ja ohjeita keskustelupalstalta olet niin tyhjätasku että voit unohtaa katon muutokset. Tälläiset muutokset tarvitsevat ja vaativat , rakennuslupaa ja suunittelutoimiston ( rakennesuunittelijan.)Siis hanke tulee niin kalliiksi että luovut varmasti siitä. Osta vaikka joka huoneeseen uudet taulu TV:t , tulee muuten halvemmaksi.

      Tuo yksi kirjoittaja joka muka lapioi villat sivuun ja naulasi rinnalle uudet tukipuu oli tietenkin vitsi. Minulla itselläni on olohuoneessa vino sisäkatto huone korkeus n.4m . Rakennusvaiheessa päätyseinät tulivat vahvistettuinan ns. kantavia seiniä ja niiden väliin tuli 9m teräspalkki ns. kurkihirsi johon vino sisäkatto tukeutuu. Vinoja sisäkattoja tehtäisiin varmaan halvemmalla jos se olisi mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8955
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1257
    Aihe