Kavarma-lihapata pahaa!

mauttomuuden kokija

Tässä protestini ja yhden miehen mielenosoitukseni kavarma-lihapadasta:

Ihmettelen tätä kavarma-lihapadan ylistämistä joka puolella. Voiko mauttomampaa ja tylsempää ruokaa olla olemassa? Se on mikrossa lämmitetyn oloista, laiskalti paloiteltua juures/kaali/sipuli-sairaalabiittiä jossa on ylläreinä sitkeitä ja mauttomia lihapaloja. Mausteena siinä on sitä mitä pöydässä siihen laittaa. Jos pieni lihan mukaantuoma navetanaromi on liikaa, voi kokeilla tätä legendaarista Bulgarian kavarmapettymystä kanaversiona. Avot - kun ei suussa maistu enää mikään!

Bulgariassa on loistavaa ja mielenkiintoista paikallista ruokaa, loistavista ainesosista, loistavilla makufanfaareilla - näyttävästi tarjoiltuna. Jättäkää tämä kavarma omaan arvoonsa. Itse asiassa se ei edes ole pahaa, koska se ei maistu YHTÄÄN MILTÄÄN!

19

2842

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maistanu ja

      riippuu iha siitä monesko päivä pata on porisemassa. sitä mukaa ku ruoka vanhenee ne lisää siihe mausteita ja on todella murakkaa ku monta tuntia pata porisee.

    • testattu on

      Ei ollu sitkeetä lihaa, ja maistu tosi hyvälle.
      Se mihin me törmättiin, oli liika suolan käyttö. Monet ruuat oli hirveen suolasia, kun on tottunut vähempään.Mutta maku asioistahan ei voi kiistellä. Kyllä ne hemmetin pihvit oli ne mauttomuuden huippu, ja kuivia kun mitkä, olis voinu jonkun tappaa niillä.

      • maistaa

        makuja eri tavalla.
        Joudun olemaan (mahdollisimman) suolattomalla ruokavaliolla terveyssyistä ja olen tyytyväinen aina Bulgariassa käydessäni, voin siellä huoletta syödä ravintolassa, kun mielestäni siellä ei käytetä juuri lainkaan suolaa ruoassa.
        Liharuoissa joskus tuntuu mustapippurin maku voimakkaana, se mausteisuus vähän janottaa jälkeenpäin.


    • kokki

      tekee omanlaistansa ruokaa, Suomessakin, sulle sattui vissiin Bulgarian huonoin kokki kavarmasi kohdalla.
      Ei yhden padan perusteella silti kannata tuomita koko ruokalajia.
      Olen syönyt kavarmaa vuosien mittaan noin 30 herkullista versiota eri puolilla maata, erilailla valmistettujen perunoiden kanssa.
      Yksi pettymys on joukossa, "turistiravintolassa" rannikolla.

      • näitä on muitakin

        Tarkoitan yleensä bulgarialaista kavarmaa, on pahaa, en ravintoloita, jotka sitä valmistaa.


    • ...

      Juu se oli todellakin aivan kamalaa!! Jätti isoja "liha"-palloja.. jossa syötävää ei ollut juuri nimeksikään.. Rustoja ja jänteitä varmaan suurin osa.. Mutta en sitten tiedä olisiko se muualla ollut toisenlaista..

      • olisikoha jotain

        se sun syömä pata on varmaan ollu vasta pari päivää vanhaa.. se täytyy olla ainaki viikon vanhaa ja satoja tunteja hellalla että rustot ja jänteet pehmenee.


      • moista

        kavarmaa missään saanut.
        Ei siihen kuulu mainitsemasi jätti-isot lihapallot, päinvastoin oikeassa kavarmassa on pieneksi paloiksi pilkottua lihanpaloja hyvästä ruhonosasta. Niitä jänteitä ja rustoja en ole löytänyt kavarmasta. Kavarmassa on myös erilaisia pieniksi pilkottuja vihanneksia ja mm. yrttejä mausteena ja usein "kantena" tälle kaikille on kypsymisen ihan loppuvaiheessa pintaan rikottu kananmuna.

        Bulgarialainen bisnes kaikilla aloilla on kyllä joskus melko lyhytnäköistä.
        Turistille voidaan ravintolassakin lykätä huonompaa eteen ja maksattaa täysi hinta.
        Joku hölmö paikallisravintoloitsija saattaa ajatella, että ei tuo turisti kuitenkaan tänne enää tule ikinä.
        No, ei varmaan tulekaan.

        Mutta ei silti kannata kaikkia leimata yhden epäonnistuneen ruokailun takia.
        On niitä sattunut milloin missäkin maassa itse kullekin.


      • on...
        moista kirjoitti:

        kavarmaa missään saanut.
        Ei siihen kuulu mainitsemasi jätti-isot lihapallot, päinvastoin oikeassa kavarmassa on pieneksi paloiksi pilkottua lihanpaloja hyvästä ruhonosasta. Niitä jänteitä ja rustoja en ole löytänyt kavarmasta. Kavarmassa on myös erilaisia pieniksi pilkottuja vihanneksia ja mm. yrttejä mausteena ja usein "kantena" tälle kaikille on kypsymisen ihan loppuvaiheessa pintaan rikottu kananmuna.

        Bulgarialainen bisnes kaikilla aloilla on kyllä joskus melko lyhytnäköistä.
        Turistille voidaan ravintolassakin lykätä huonompaa eteen ja maksattaa täysi hinta.
        Joku hölmö paikallisravintoloitsija saattaa ajatella, että ei tuo turisti kuitenkaan tänne enää tule ikinä.
        No, ei varmaan tulekaan.

        Mutta ei silti kannata kaikkia leimata yhden epäonnistuneen ruokailun takia.
        On niitä sattunut milloin missäkin maassa itse kullekin.

        Kamalaa.


      • ei meitä
        on... kirjoitti:

        Kamalaa.

        niin paljon kiinnosta mielipiteesi.


      • kiinnostaa..
        ei meitä kirjoitti:

        niin paljon kiinnosta mielipiteesi.

        Mielipiteet, joissa tuodaan rohkeasti ilmi epäkohdat. Esimerkkinä Kamarna on kamelinpaskaa.


      • se olikin..
        kiinnostaa.. kirjoitti:

        Mielipiteet, joissa tuodaan rohkeasti ilmi epäkohdat. Esimerkkinä Kamarna on kamelinpaskaa.

        Kavarna, vaikea kirjoittaa..


      • sittenkin
        se olikin.. kirjoitti:

        Kavarna, vaikea kirjoittaa..

        Kavarma, pahaa se on joka tapauksessa.


      • bulgarian chef
        sittenkin kirjoitti:

        Kavarma, pahaa se on joka tapauksessa.

        Sen padan pitää porista satoja tunteja ja viikon vanhaa ennen kuin kaikki tasaantunut. Ilmeisesti näissä turistipaikoissa on liikaa syöjiä ja joutuvat tarjoomaan keskenerästä keittoo.


      • mitä vaan..
        bulgarian chef kirjoitti:

        Sen padan pitää porista satoja tunteja ja viikon vanhaa ennen kuin kaikki tasaantunut. Ilmeisesti näissä turistipaikoissa on liikaa syöjiä ja joutuvat tarjoomaan keskenerästä keittoo.

        Bulgarialainen lihapata saa porista vaikka 1000 vuotta, mutta ei se silti syötäväksi kelpaa. Karjalanpaisti on paljon parempaa.


    • muutakin kun kavarmaa

      Ei sitä tartte toista kertaa syödä jos ei ole hyvää.Voi tilata vaikka kala-,kana-,pihvi-tai pasta-aterian ja jopa salaattiannoksen seuraavalla kerralla ja vaikka eri ravintolassa jos siltä tuntuu.

      • viisas neuvoinesi..

        "Ei sitä tartte toista kertaa syödä..."

        Tarvitseeko Bulgarian matkailija tosiaankin tälläisiä neuvoja. Jos ruoka ei ole hyvää, ei sinun tarvitse syödä sitä toista kertaa...


      • matkailijat...
        viisas neuvoinesi.. kirjoitti:

        "Ei sitä tartte toista kertaa syödä..."

        Tarvitseeko Bulgarian matkailija tosiaankin tälläisiä neuvoja. Jos ruoka ei ole hyvää, ei sinun tarvitse syödä sitä toista kertaa...

        ...matkailijat auttavat toinen toisiaan,jos jonkun mielestä lihapata ei ole hyvää,toinen neuvoo,ei sitä tarvitse toista kertaa syödä....


    • Anonyymi

      Me ollaan käyty Bulgariassa 5 kertaa. On syöty sekä vartaita että kavarmaa. Aina on ruoka ollut todella hyvää. Kavarma on todella hyvää lihapataa jossa on mureaa lihaa (possua tai kanaa tai vasikkaa, oman valinnan mukaan) ja kasviksia sekä maukas liemi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      80
      3422
    2. Hei! Halusin vain kertoa.

      En tiedä luetko näitä, mutta näimme n.4vk sitten, vaihdoimme muutaman sanan ja tunsin edelleen kipinän välillämme. Katso
      Tunteet
      4
      1344
    3. Miksi ikävä ei helpotu vuosien jälkeenkään?

      Tänään olin ensimmäistä kertaa sinun lähtösi jälkeen tilassa, jossa vuosia sitten nähtiin ensimmäistä kerta. Ollessani
      Rakkaus ja rakastaminen
      4
      1111
    4. Teboili alasajo on alkanut

      Niinhän siinä kävi että teebboili loppuu...
      Suomussalmi
      26
      1086
    5. Kirjoittaisit edes jotain josta tiedän

      Varmasti oletko se oikeasti sinä. Tänään tälläinen olo. 🫩
      Ikävä
      68
      820
    6. Tiesitkö? Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi seksuaalirikollinen

      Järkyttävää… Motin mukaan Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi yksityiselämässään syyllistynyt es
      Maailman menoa
      45
      778
    7. Mistä tietää, onko hän se oikea?

      Siitä, kun sitä ei tarvitse miettiä. Siitä, kun hänen olemassa oleminen ja ajatteleminen saa hymyilemään. Siitä, kun ha
      Ikävä
      60
      744
    8. Miten voitkin olla aina niin fiksu

      ...aina niin huomaavainen, kärryillä ja kartalla. Yritän etsimällä etsiä sinusta jotain vikaa, että saisin pidettyä sydä
      Ikävä
      45
      739
    9. Oot kyl rakas

      Et tiiäkkään miten suuri vaikutus sulla on mun jaksamiseen niin töissä, kun vapaallakin❤️. Oot täysin korvaamaton. En t
      Ikävä
      29
      703
    10. Sofia Zida puhuu rehellisesti suhteesta Andy McCoyhin: "Se on ollut mulle tavallaan..."

      Sofia ja Andy, aika hellyttävä parivaljakko. Sofia Zida on mukana Petolliset-sarjassa. Hänet nähtiin Yökylässä Maria Ve
      Suomalaiset julkkikset
      4
      687
    Aihe