Kavarma-lihapata pahaa!

mauttomuuden kokija

Tässä protestini ja yhden miehen mielenosoitukseni kavarma-lihapadasta:

Ihmettelen tätä kavarma-lihapadan ylistämistä joka puolella. Voiko mauttomampaa ja tylsempää ruokaa olla olemassa? Se on mikrossa lämmitetyn oloista, laiskalti paloiteltua juures/kaali/sipuli-sairaalabiittiä jossa on ylläreinä sitkeitä ja mauttomia lihapaloja. Mausteena siinä on sitä mitä pöydässä siihen laittaa. Jos pieni lihan mukaantuoma navetanaromi on liikaa, voi kokeilla tätä legendaarista Bulgarian kavarmapettymystä kanaversiona. Avot - kun ei suussa maistu enää mikään!

Bulgariassa on loistavaa ja mielenkiintoista paikallista ruokaa, loistavista ainesosista, loistavilla makufanfaareilla - näyttävästi tarjoiltuna. Jättäkää tämä kavarma omaan arvoonsa. Itse asiassa se ei edes ole pahaa, koska se ei maistu YHTÄÄN MILTÄÄN!

19

2854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maistanu ja

      riippuu iha siitä monesko päivä pata on porisemassa. sitä mukaa ku ruoka vanhenee ne lisää siihe mausteita ja on todella murakkaa ku monta tuntia pata porisee.

    • testattu on

      Ei ollu sitkeetä lihaa, ja maistu tosi hyvälle.
      Se mihin me törmättiin, oli liika suolan käyttö. Monet ruuat oli hirveen suolasia, kun on tottunut vähempään.Mutta maku asioistahan ei voi kiistellä. Kyllä ne hemmetin pihvit oli ne mauttomuuden huippu, ja kuivia kun mitkä, olis voinu jonkun tappaa niillä.

      • maistaa

        makuja eri tavalla.
        Joudun olemaan (mahdollisimman) suolattomalla ruokavaliolla terveyssyistä ja olen tyytyväinen aina Bulgariassa käydessäni, voin siellä huoletta syödä ravintolassa, kun mielestäni siellä ei käytetä juuri lainkaan suolaa ruoassa.
        Liharuoissa joskus tuntuu mustapippurin maku voimakkaana, se mausteisuus vähän janottaa jälkeenpäin.


    • kokki

      tekee omanlaistansa ruokaa, Suomessakin, sulle sattui vissiin Bulgarian huonoin kokki kavarmasi kohdalla.
      Ei yhden padan perusteella silti kannata tuomita koko ruokalajia.
      Olen syönyt kavarmaa vuosien mittaan noin 30 herkullista versiota eri puolilla maata, erilailla valmistettujen perunoiden kanssa.
      Yksi pettymys on joukossa, "turistiravintolassa" rannikolla.

      • näitä on muitakin

        Tarkoitan yleensä bulgarialaista kavarmaa, on pahaa, en ravintoloita, jotka sitä valmistaa.


    • ...

      Juu se oli todellakin aivan kamalaa!! Jätti isoja "liha"-palloja.. jossa syötävää ei ollut juuri nimeksikään.. Rustoja ja jänteitä varmaan suurin osa.. Mutta en sitten tiedä olisiko se muualla ollut toisenlaista..

      • olisikoha jotain

        se sun syömä pata on varmaan ollu vasta pari päivää vanhaa.. se täytyy olla ainaki viikon vanhaa ja satoja tunteja hellalla että rustot ja jänteet pehmenee.


      • moista

        kavarmaa missään saanut.
        Ei siihen kuulu mainitsemasi jätti-isot lihapallot, päinvastoin oikeassa kavarmassa on pieneksi paloiksi pilkottua lihanpaloja hyvästä ruhonosasta. Niitä jänteitä ja rustoja en ole löytänyt kavarmasta. Kavarmassa on myös erilaisia pieniksi pilkottuja vihanneksia ja mm. yrttejä mausteena ja usein "kantena" tälle kaikille on kypsymisen ihan loppuvaiheessa pintaan rikottu kananmuna.

        Bulgarialainen bisnes kaikilla aloilla on kyllä joskus melko lyhytnäköistä.
        Turistille voidaan ravintolassakin lykätä huonompaa eteen ja maksattaa täysi hinta.
        Joku hölmö paikallisravintoloitsija saattaa ajatella, että ei tuo turisti kuitenkaan tänne enää tule ikinä.
        No, ei varmaan tulekaan.

        Mutta ei silti kannata kaikkia leimata yhden epäonnistuneen ruokailun takia.
        On niitä sattunut milloin missäkin maassa itse kullekin.


      • on...
        moista kirjoitti:

        kavarmaa missään saanut.
        Ei siihen kuulu mainitsemasi jätti-isot lihapallot, päinvastoin oikeassa kavarmassa on pieneksi paloiksi pilkottua lihanpaloja hyvästä ruhonosasta. Niitä jänteitä ja rustoja en ole löytänyt kavarmasta. Kavarmassa on myös erilaisia pieniksi pilkottuja vihanneksia ja mm. yrttejä mausteena ja usein "kantena" tälle kaikille on kypsymisen ihan loppuvaiheessa pintaan rikottu kananmuna.

        Bulgarialainen bisnes kaikilla aloilla on kyllä joskus melko lyhytnäköistä.
        Turistille voidaan ravintolassakin lykätä huonompaa eteen ja maksattaa täysi hinta.
        Joku hölmö paikallisravintoloitsija saattaa ajatella, että ei tuo turisti kuitenkaan tänne enää tule ikinä.
        No, ei varmaan tulekaan.

        Mutta ei silti kannata kaikkia leimata yhden epäonnistuneen ruokailun takia.
        On niitä sattunut milloin missäkin maassa itse kullekin.

        Kamalaa.


      • ei meitä
        on... kirjoitti:

        Kamalaa.

        niin paljon kiinnosta mielipiteesi.


      • kiinnostaa..
        ei meitä kirjoitti:

        niin paljon kiinnosta mielipiteesi.

        Mielipiteet, joissa tuodaan rohkeasti ilmi epäkohdat. Esimerkkinä Kamarna on kamelinpaskaa.


      • se olikin..
        kiinnostaa.. kirjoitti:

        Mielipiteet, joissa tuodaan rohkeasti ilmi epäkohdat. Esimerkkinä Kamarna on kamelinpaskaa.

        Kavarna, vaikea kirjoittaa..


      • sittenkin
        se olikin.. kirjoitti:

        Kavarna, vaikea kirjoittaa..

        Kavarma, pahaa se on joka tapauksessa.


      • bulgarian chef
        sittenkin kirjoitti:

        Kavarma, pahaa se on joka tapauksessa.

        Sen padan pitää porista satoja tunteja ja viikon vanhaa ennen kuin kaikki tasaantunut. Ilmeisesti näissä turistipaikoissa on liikaa syöjiä ja joutuvat tarjoomaan keskenerästä keittoo.


      • mitä vaan..
        bulgarian chef kirjoitti:

        Sen padan pitää porista satoja tunteja ja viikon vanhaa ennen kuin kaikki tasaantunut. Ilmeisesti näissä turistipaikoissa on liikaa syöjiä ja joutuvat tarjoomaan keskenerästä keittoo.

        Bulgarialainen lihapata saa porista vaikka 1000 vuotta, mutta ei se silti syötäväksi kelpaa. Karjalanpaisti on paljon parempaa.


    • muutakin kun kavarmaa

      Ei sitä tartte toista kertaa syödä jos ei ole hyvää.Voi tilata vaikka kala-,kana-,pihvi-tai pasta-aterian ja jopa salaattiannoksen seuraavalla kerralla ja vaikka eri ravintolassa jos siltä tuntuu.

      • viisas neuvoinesi..

        "Ei sitä tartte toista kertaa syödä..."

        Tarvitseeko Bulgarian matkailija tosiaankin tälläisiä neuvoja. Jos ruoka ei ole hyvää, ei sinun tarvitse syödä sitä toista kertaa...


      • matkailijat...
        viisas neuvoinesi.. kirjoitti:

        "Ei sitä tartte toista kertaa syödä..."

        Tarvitseeko Bulgarian matkailija tosiaankin tälläisiä neuvoja. Jos ruoka ei ole hyvää, ei sinun tarvitse syödä sitä toista kertaa...

        ...matkailijat auttavat toinen toisiaan,jos jonkun mielestä lihapata ei ole hyvää,toinen neuvoo,ei sitä tarvitse toista kertaa syödä....


    • Anonyymi

      Me ollaan käyty Bulgariassa 5 kertaa. On syöty sekä vartaita että kavarmaa. Aina on ruoka ollut todella hyvää. Kavarma on todella hyvää lihapataa jossa on mureaa lihaa (possua tai kanaa tai vasikkaa, oman valinnan mukaan) ja kasviksia sekä maukas liemi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      134
      2724
    2. Miten juhlitte ensi lauantaina?

      Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.
      Maailman menoa
      261
      2307
    3. Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?

      JOS siis sinä saisit päättää?
      Maailman menoa
      22
      1413
    4. Voi mies olit taas niin komea

      Olet silmäkarkkia ❤️ Sua vois katsella vaikka koko päivän. ❤️
      Ikävä
      115
      1082
    5. Kadutko koskaan

      Sitä mun iskiyritystä?
      Ikävä
      97
      1040
    6. Uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa

      Tässä Apostolien tekojen kohdassa näemme, että Filippus julisti hoviherralle ensin evankeliumia ja kuulusteli sitten tar
      Kaste
      204
      1013
    7. Ryöstö Punkaharjulla

      Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee
      Savonlinna
      13
      932
    8. Lasse Lehtonen on yhtä aikaa sairauslomalla ja työmatkalla

      Kelan johtaja näyttää vötkyilyn mallia, otti sairaslomaa ja lähti Brysseliin sitten ryyppäämään! 😂 Kelan pääjohtaja La
      Lieksa
      55
      828
    9. Mistä juttelit viimeisen kerran

      Mistä juttelitte viimeisen kerran ikävöinnin kohteen kanssa? Irl tai viesteillä.
      Ikävä
      50
      771
    10. Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa

      Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.
      Luterilaisuus
      277
      752
    Aihe