Tässä protestini ja yhden miehen mielenosoitukseni kavarma-lihapadasta:
Ihmettelen tätä kavarma-lihapadan ylistämistä joka puolella. Voiko mauttomampaa ja tylsempää ruokaa olla olemassa? Se on mikrossa lämmitetyn oloista, laiskalti paloiteltua juures/kaali/sipuli-sairaalabiittiä jossa on ylläreinä sitkeitä ja mauttomia lihapaloja. Mausteena siinä on sitä mitä pöydässä siihen laittaa. Jos pieni lihan mukaantuoma navetanaromi on liikaa, voi kokeilla tätä legendaarista Bulgarian kavarmapettymystä kanaversiona. Avot - kun ei suussa maistu enää mikään!
Bulgariassa on loistavaa ja mielenkiintoista paikallista ruokaa, loistavista ainesosista, loistavilla makufanfaareilla - näyttävästi tarjoiltuna. Jättäkää tämä kavarma omaan arvoonsa. Itse asiassa se ei edes ole pahaa, koska se ei maistu YHTÄÄN MILTÄÄN!
Kavarma-lihapata pahaa!
19
2510
Vastaukset
- maistanu ja
riippuu iha siitä monesko päivä pata on porisemassa. sitä mukaa ku ruoka vanhenee ne lisää siihe mausteita ja on todella murakkaa ku monta tuntia pata porisee.
- testattu on
Ei ollu sitkeetä lihaa, ja maistu tosi hyvälle.
Se mihin me törmättiin, oli liika suolan käyttö. Monet ruuat oli hirveen suolasia, kun on tottunut vähempään.Mutta maku asioistahan ei voi kiistellä. Kyllä ne hemmetin pihvit oli ne mauttomuuden huippu, ja kuivia kun mitkä, olis voinu jonkun tappaa niillä.- maistaa
makuja eri tavalla.
Joudun olemaan (mahdollisimman) suolattomalla ruokavaliolla terveyssyistä ja olen tyytyväinen aina Bulgariassa käydessäni, voin siellä huoletta syödä ravintolassa, kun mielestäni siellä ei käytetä juuri lainkaan suolaa ruoassa.
Liharuoissa joskus tuntuu mustapippurin maku voimakkaana, se mausteisuus vähän janottaa jälkeenpäin.
- kokki
tekee omanlaistansa ruokaa, Suomessakin, sulle sattui vissiin Bulgarian huonoin kokki kavarmasi kohdalla.
Ei yhden padan perusteella silti kannata tuomita koko ruokalajia.
Olen syönyt kavarmaa vuosien mittaan noin 30 herkullista versiota eri puolilla maata, erilailla valmistettujen perunoiden kanssa.
Yksi pettymys on joukossa, "turistiravintolassa" rannikolla.- näitä on muitakin
Tarkoitan yleensä bulgarialaista kavarmaa, on pahaa, en ravintoloita, jotka sitä valmistaa.
- ...
Juu se oli todellakin aivan kamalaa!! Jätti isoja "liha"-palloja.. jossa syötävää ei ollut juuri nimeksikään.. Rustoja ja jänteitä varmaan suurin osa.. Mutta en sitten tiedä olisiko se muualla ollut toisenlaista..
- olisikoha jotain
se sun syömä pata on varmaan ollu vasta pari päivää vanhaa.. se täytyy olla ainaki viikon vanhaa ja satoja tunteja hellalla että rustot ja jänteet pehmenee.
- moista
kavarmaa missään saanut.
Ei siihen kuulu mainitsemasi jätti-isot lihapallot, päinvastoin oikeassa kavarmassa on pieneksi paloiksi pilkottua lihanpaloja hyvästä ruhonosasta. Niitä jänteitä ja rustoja en ole löytänyt kavarmasta. Kavarmassa on myös erilaisia pieniksi pilkottuja vihanneksia ja mm. yrttejä mausteena ja usein "kantena" tälle kaikille on kypsymisen ihan loppuvaiheessa pintaan rikottu kananmuna.
Bulgarialainen bisnes kaikilla aloilla on kyllä joskus melko lyhytnäköistä.
Turistille voidaan ravintolassakin lykätä huonompaa eteen ja maksattaa täysi hinta.
Joku hölmö paikallisravintoloitsija saattaa ajatella, että ei tuo turisti kuitenkaan tänne enää tule ikinä.
No, ei varmaan tulekaan.
Mutta ei silti kannata kaikkia leimata yhden epäonnistuneen ruokailun takia.
On niitä sattunut milloin missäkin maassa itse kullekin. - on...
moista kirjoitti:
kavarmaa missään saanut.
Ei siihen kuulu mainitsemasi jätti-isot lihapallot, päinvastoin oikeassa kavarmassa on pieneksi paloiksi pilkottua lihanpaloja hyvästä ruhonosasta. Niitä jänteitä ja rustoja en ole löytänyt kavarmasta. Kavarmassa on myös erilaisia pieniksi pilkottuja vihanneksia ja mm. yrttejä mausteena ja usein "kantena" tälle kaikille on kypsymisen ihan loppuvaiheessa pintaan rikottu kananmuna.
Bulgarialainen bisnes kaikilla aloilla on kyllä joskus melko lyhytnäköistä.
Turistille voidaan ravintolassakin lykätä huonompaa eteen ja maksattaa täysi hinta.
Joku hölmö paikallisravintoloitsija saattaa ajatella, että ei tuo turisti kuitenkaan tänne enää tule ikinä.
No, ei varmaan tulekaan.
Mutta ei silti kannata kaikkia leimata yhden epäonnistuneen ruokailun takia.
On niitä sattunut milloin missäkin maassa itse kullekin.Kamalaa.
- ei meitä
on... kirjoitti:
Kamalaa.
niin paljon kiinnosta mielipiteesi.
- kiinnostaa..
ei meitä kirjoitti:
niin paljon kiinnosta mielipiteesi.
Mielipiteet, joissa tuodaan rohkeasti ilmi epäkohdat. Esimerkkinä Kamarna on kamelinpaskaa.
- se olikin..
kiinnostaa.. kirjoitti:
Mielipiteet, joissa tuodaan rohkeasti ilmi epäkohdat. Esimerkkinä Kamarna on kamelinpaskaa.
Kavarna, vaikea kirjoittaa..
- sittenkin
se olikin.. kirjoitti:
Kavarna, vaikea kirjoittaa..
Kavarma, pahaa se on joka tapauksessa.
- bulgarian chef
sittenkin kirjoitti:
Kavarma, pahaa se on joka tapauksessa.
Sen padan pitää porista satoja tunteja ja viikon vanhaa ennen kuin kaikki tasaantunut. Ilmeisesti näissä turistipaikoissa on liikaa syöjiä ja joutuvat tarjoomaan keskenerästä keittoo.
- mitä vaan..
bulgarian chef kirjoitti:
Sen padan pitää porista satoja tunteja ja viikon vanhaa ennen kuin kaikki tasaantunut. Ilmeisesti näissä turistipaikoissa on liikaa syöjiä ja joutuvat tarjoomaan keskenerästä keittoo.
Bulgarialainen lihapata saa porista vaikka 1000 vuotta, mutta ei se silti syötäväksi kelpaa. Karjalanpaisti on paljon parempaa.
- muutakin kun kavarmaa
Ei sitä tartte toista kertaa syödä jos ei ole hyvää.Voi tilata vaikka kala-,kana-,pihvi-tai pasta-aterian ja jopa salaattiannoksen seuraavalla kerralla ja vaikka eri ravintolassa jos siltä tuntuu.
- viisas neuvoinesi..
"Ei sitä tartte toista kertaa syödä..."
Tarvitseeko Bulgarian matkailija tosiaankin tälläisiä neuvoja. Jos ruoka ei ole hyvää, ei sinun tarvitse syödä sitä toista kertaa... - matkailijat...
viisas neuvoinesi.. kirjoitti:
"Ei sitä tartte toista kertaa syödä..."
Tarvitseeko Bulgarian matkailija tosiaankin tälläisiä neuvoja. Jos ruoka ei ole hyvää, ei sinun tarvitse syödä sitä toista kertaa......matkailijat auttavat toinen toisiaan,jos jonkun mielestä lihapata ei ole hyvää,toinen neuvoo,ei sitä tarvitse toista kertaa syödä....
- Anonyymi
Me ollaan käyty Bulgariassa 5 kertaa. On syöty sekä vartaita että kavarmaa. Aina on ruoka ollut todella hyvää. Kavarma on todella hyvää lihapataa jossa on mureaa lihaa (possua tai kanaa tai vasikkaa, oman valinnan mukaan) ja kasviksia sekä maukas liemi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1323787- 851885
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151731Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541402Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1231264VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu951251Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi351209- 691134
- 681014
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k102985