Kysymyksii

Uke

Heips!

Olisin lähdössä Equadoriin perhetuttujeni ja kaukaisten sukulaisten luo 2 kuukaudeksi. Voisiko joku siellä käynyt kertoa mitä kannattaa ottaa huomioon.. esim rokotukset ja missä kannattaa käydä ja turvallisuus. Luin vaan joskus tässä juttua britti nuoresta joka katosi luokkaretkellä viidakkoon ja kanadalais pariskunnasta joka löytyi murhattuna jä ryöstettynä hotellihuoneesta.. :/
Asustelen Quitossa, Rio Bambassa ja loppuajan vietän aikaani maaseudulla länsi Ecuadorissa. Pärjääkö siellä englannilla ollenkaan? Miten turvallista matkustaminen ja yöpyminen hostelleissa on?

3

1655

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Carl

      ¡Hola!

      Kiva lukea, että olet Ecuadoriin menossa, on muuten ihana maa ja sukuloimaan, sama täällä.
      Tulee aika usein käytyä Quitossa kun on nääs vaimo sieltä.
      Joo tota, sinä kyselit mitä rokotuksia tarvitset ja niin edelleen. Kuules jos olet vain Quitossa niin silloin et tarvitse mitään rokotuksia mutta jos aijot käydä rannikolla tai sademetsissä niin silloin voit ottaa kaikki mahdolliset rokotukset.
      Sillä ehän vara venettä kaada.
      Sinuna ottaisin yhteyttä asiaa tuntevaan lääkäriin tai terveyskeskukseen sillä hehän voivat suositella tärkeimmät rokotukset.

      Itse en ole ottanut mitään rokotuksia viime matkoilla koska olemme useimmiten olleet vain Quitossa tai sen lähiympäristössä. Ensimmäisellä matkalla sinne otimme rokotuksen keltakuumetta vastaan sekä söimme malaria tabletteja koska teimme retkiä sademetsään kuten myöskin vietimme lomaa rannikolla, tarkemmin sanottuna Esmeraldassa.

      Quitossa on suhteellisen turvallista liikkua päivisin etenkin jos liikkuu ryhmässä. Öisin en suosittele liikkumaan muuten kuin sukulaistesi kanssa, he kun ovat sieltä niin tietävät kuinka liikkua ja minne mennä.
      Parhaimmat oppaat ovat ihan varmasti sukulaisesi kysy heiltä neuvoja.

      Quitossa ja Quiton ympäristössä on valtavasti näkemistä ja kokemista, esimerkiksi Cotopaxi joka on maailman korkein aktiivinen tulivuori.
      Voit myös tehdä pienen retken "Mitad del Mundo"
      joka sijaitsee noin 20 kilometrin päässä Quitosta. "Mitad del Mundo" on kylä joka sijaitsee aivan päiväntasaajalla, onhan sekin elämys kun toinen jalkasi on pohjoisella ja toinen eteläisellä pallonpuoliskolla.

      Kannattaa myös käydä Otavalossa joka ei ole ollenkaa kaukana Quitosta,saat nähdä aivan tyypillistä Ecuadoria ja tulet pitämään sen lupaan.
      No jaa, tätä luetteloa voisi jatkaa vaikka kuinka pitkään, jos sen sijaan liitän tähän muutaman linkin josta voit itse katsoa matka vihjeitä:
      http://www.goecuador.com/

      http://koti.mbnet.fi/sunellja/Ecuador/kuvat.php

      http://www.ecuador-pictures.org/galapagos_l.asp?r=highlands&c=Andes%20Mountain%20and%

      Bueno, asiasta toiseen, kysyit pärjääkö siellä Englannilla, kuules kyllä se on vähän huonoa, Espanjaa on pieni pakko osata jos haluat tulla hyvin toimeen. No jaa, tietysti suurimmissa hotelleissa henkilökunta jotenkuten ymmärtää Englantia mutta kuten sanottu parasta osata Espanjaa.
      Niinpä jos et vielä Espanjaa osaa niin pian , pian opettelemaan.
      Muuten ei Espanja ole ollenkaan vaikea kieli, musta paljon helpompi kuin esim. Ruotsi tai Englanti.

      Kysyit myös kuinka turvallista siellä on matkustella. Nyt minä kysyn, oletko mies vai nainen. Ok. jos olet mies niin asiat ovat hiukan paremmin mutta jos olet nainen ja aijot yksin matkustella niin voihan. Valitan en suosittele muuten kuin jonkun sukulaisesi seurassa joka tuntee paikalliset olosuhteet.

      Sama koskee myös HOSTELLEJA, valitan en voi suositella jos haluat turvallisuutta, ota sen sijaan ihan kunnon HOTELLI, tietysti se maksaa hiukan enemmän mutta se kannattaa, ehdottomasti.

      Kaikesta huolimatta tulet varmasti viihtymään Ecuadorissa sillä ihmiset siellä noi 99,99% ovat aivan ihania.

      Ok. tässhän kai noi tärkeimmät jo tulikin vastattua, niin että eipä muuta kuin oikein hyvää matkaa.

      ¡UN BUEN VIAJE, QUE PASES MUY, MUY BIEN!

      ¡CHAO!

    • voluntario

      Vietin kesäkuussa 2005 kaksi viikkoa, lähinnä Quitossa, sen vanhassa kaupungissa. Päivällä liikkuminen on turvallista, mutta esim. kameraa ei ehkä kannata kanniskella kaulassa. Pimeän aikaan kannattaa käyttää taksia. Quiton vanhassa osassa ja yleensä muualla kuin turistirysissä ei pärjää kyllä englannilla. Riobamba on mielestäni turvallinen ja rauhallinen kaupunki, liikuin siellä yksin pimeälläkin eikä pelottanut. Guayaquilista, Länsi-Ecuadorista ja Amazonasista en osaa sanoa mitään. Lonely Planetin sivuilta saa paljon tietoa ja sitten muistaakseni South-American Handbookista. Kuvia ja matkatarinaakin on sivuillani http://kuvix.tripod.com . (Se tarina on kyllä edelleen aika kesken...)
      Reissuun vain, itse koetan päästä ensi kesänä viimeistään Paraguayn viidakkoon.

      t. Kyösti

    • Saardonne

      Tein ensimmäisen Etelä-Amerikan matkani juuri Equatoriin, koska kirjojen mukaan se on yksi turvallisimmistä alueen maista. Lisäksi siellä Quitossa saa erittäin halvalla yksityistunteja espaniassa. Silloin ne oli muistaakseni 3 taalaa tunti. Siellä on kyllä hyvä osata espanian alkeet. Hienoimmissa hotelleissa puhutaan englantia, muuten harvemmin. Onneksi espania on aika helppoa. Opettele ainakin numerot ulkoa ja sitten paperille kysymykset peruspalveluista, kuten huoneen hankinnasta ruuasta ja matkalipuista. Itse kävin Quiton lisäksi vain Baniassa(miten se nyt kirjoitettiinkaan), joka on idyllinen kylpylä kaupunki.Osta matkalle mukaan Lonely planetin opaskirja. Sen hinta tulee kyllä käytössä takaisin hyvien vinkkien muodossa. Maassa täytyy varoa taskuvarkaita ja esim. selässä olevasta repusta saattavat tavarat kadota niin ettei kantaja huomaa mitään.Vältä liikkumista yöaikaan erityisesti Quiton vanhassa kaupungissa. Hintataso on maassa muutenkin erityisen edullinen. Ainoastaan retket Galapagos saarille ovat kalliita.
      Rokotuksista en osaa sanoa tarkempaa. Varmaan netistä löytyy helposti Googlen haulla sanalla rokotukset ohjeet maahan kuin maahan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      125
      2058
    2. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      245
      1836
    3. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      59
      1423
    4. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      113
      1281
    5. Olisi hauska tietää

      Koska huomasit pitäväsi minusta? Itse taisin ihastua sinuun heti silloin kun tavattiin ensimmäistä kertaa. Miehelle, jon
      Ikävä
      64
      1238
    6. Apua. Onks mä jotenki erikoinen ?

      Oon ihastunu paljon vanhempaan mieheen.
      Ikävä
      104
      1095
    7. Minun on vaan päästettävä irti

      Toiveesta. Satutan vain itseäni😥😔. Toivon sinulle pelkkää hyvää, eläthän elämäsi parasta aikaa, mutta en halua enää k
      Ikävä
      37
      950
    8. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      65
      907
    9. Kertoisit jo

      Rakastatko minua vai olenko käsittänyt väärin onko tämä vaan ystävyyttä tai kaveruutta? En haluaisi enää nolata itseäni
      Ikävä
      45
      847
    10. En koskaan saanut asiattomia kuvia!

      Silloin kun olin vielä nuori, kukaan mies ei koskaan lähettänyt minulle asiattomia kuvia itsestään. Jos tiedätte mitä ta
      Sinkut
      156
      821
    Aihe