Moselinlaakso

Moselisti

Hei! Me ajellaan suuskuussa rouvan kanssa Moselinlaaksossa parit päivät, joten kysynkin:
- mitkä paikat on ihan must vierailla?
- mitkä yöpymispaikat jäivät mieleen?
- kannattako ajella Luxiin tai Ranskan puolelle?
- entäpä Trier?
Kiitos jo etukäteen vastauksistasi!

5

896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • viiniä

      Pienet ja viehättävät kylät ovat oikeastaan kaikki must paikkoja, myös Reinin laakso kannattaa ajaa läpi. Erityisesti sellaiset paikat, joissa on vaikkapa linna ja viinitiloja. Itse kävimme Luxissa tankkaamassa huomattavasti halvempaa polttoainetta, kun tulimme etelästä Ranskan kautta koukaten kohti Trieria. Ranskalainen maaseutu oli "järkyttävän" näköistä verrattuna Saksaan, ainakin tuolla alueella. Trier on Saksan vanhin kaupunki ja siellä riittää erilaista nähtävää (roomalaisten aikaisia rakennuksia etc). Keskustussa on pari hyvää kellariravintolaa.

      • nessi

        Hei, kiertelimme tänä kesänä tuolla seudulla, ja mielestämme Moselin rannat idyllisemmät kuin Reinin - Reinillä paljon suurta proomua ja rojuisiakin satamanseutuja. Myös pikkukylät olivat siistimpiä Moselilla. Reinin rannalla tosin on enemmän upeita linnoja / linnanraunioita, tykästyimme mm. Sooneckiin - koko ajan ukosti, komea lavastus ;) Myös Burg Eltz oli hieno vierailukohde, on tosin "sisämaassa" Moselin pohjoisrannalla monen mutkan takana, mutta todella viehättävä - siis jos on linnafani.

        Koko tienoo on yhtä viininviljelyseutua, ja on aivan makuasia minkä kylän ja viinin valitsee. Itse majailimme mm. Zell am Seessä tai paremminkin sen alueella olevassa Kaimtin kylässä Moselin pohjoisrannalla, josta hieno kävelysilta joen yli. Schierin perheen rouva pyörittää siistiä edullista pensionaattia ja herra pullottaa aitoa Mustaa Kissaa - maukasta rieslingiä, jota kiva maistella iltasella. Tällaisia paikkoja on sadoittain, joten ei kun valitsemaan. Kylää kannattaa vaihtaa, eikä jymähtää yhteen, jokainen omanlaisensa. Kävimme noissa isommissakin kaupungeissa, mutta majapaikan etsimme aina pienistä - hinta edullisempi.

        Luxissa toki kannattaa piipahtaa, jos on aikaa, on ihan viehättävää vaikka ei mitään maata mullistavaa. Onpahan yksi maa lisää listalla ;) Jos on aikaa liikkua vähän laajemmalti voi piipahtaa kaakon suunnalla - siellä on erittäin kaunis kaupunki Speyer ja eritoten sen vanha kaupunki laajoine kävelyalueineen. Myös Neustadt am Weinstrasse ja sen lähtitienoot viehättävät viiniviljelmineen. Voi tehdä laajemman kokopäiväkierroksen tuolla ja jatkaa sitten vaikka Bingeniin, Rüdesheimiin (ylimainostettu?) jne. Reinin rannoille.


    • kvat

      Jos viini kiinnostaa, kannattaa käydä Bernkastelissa - vaikka on niitä muitakin paikkoja. Tuosta tuli kirjoiteltua keväällä, löytyy näiltä sivuilta tuolta kauempaa.

      • juhis.

        Ollaan menossa parin viikon kuluttua Moselin laaksoon, lähelle Trieriä. Näyttäis olevan kesäistä säätä siellä vielä, mitä luulette syyskuun säistä? Mitä muuta siellä päin kannattaa ostaa kuin viiniä?


      • kvat
        juhis. kirjoitti:

        Ollaan menossa parin viikon kuluttua Moselin laaksoon, lähelle Trieriä. Näyttäis olevan kesäistä säätä siellä vielä, mitä luulette syyskuun säistä? Mitä muuta siellä päin kannattaa ostaa kuin viiniä?

        Jos teillä yhtään onnea on, niin parikymmentä astetta voi päivälämpötila olla ja ylikin, vaikka koko matkanne ajan. Mutta eihän siitä säästä koskaan tiedä.
        Trierissä on mm. kävelykadun laitamilla hyvän tuntuisia liikkeitä, mekin ostimme jonkun edullisen vaatekappaleen sieltä. Vaikea kai Saksasta silti mitään aivan ihmeellistä on löytää, sellaista jota ei tänne jo tuotaisi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1757
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1567
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1273
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      745
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      727
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      688
    Aihe