Sölden

=o)

Haluaisin tietää kaikki mahdolliset yksityiskohdat söldenistä.
Olemme lähdössä kaveriporukalla helmikuussa viikoksi laskettelemaan.
Missä on paras afterski, paras ruokapaikka ym.
Kiitos jo etukäteen

4

1028

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesävieras

      Sölden on todella sievä pikkukylä hyvin lähellä Italian rajaa, ei mikään suuri komea biletyspaikka. Kesäaikaan varsinkin tosi hiljainen - ja edullinen ;) Italialaisvaikutus näkyy nimenomaan noissa ruokapaikoissa, keskustassa useita italialaistyylisiä ihan kelvollisia ruokapaikkoja - nimet ei jää mieleen, mutta ei todellakaan vaikea löytää siitä vajaa 1 km mittaisen keskusraitin varrelta! Ylempänä kylän rinteillä on kivoja itävaltalaistyyppisiä ruokaravintoloita (mm. Plör/s'Pfandl), joissa voi sitten tilata sen sapuskan joka kirjoitetaan hassuimmin - edes hyvällä saksankielentaidolla ei niistä nimistä ota kukaan mitään tolkkua, mutta ruoka on taatusti hyvää, runsasta eikä erityisen kevyttä ;)

      Zwieselsteinin "keskustassa" on iso gasthaus Brückenwirt, jossa erinomainen ruoka ja palvelu - matkaa kuitenkin sen verran, että tarvii menopelin alle. Lähes kaikki Almstubet ja Jausenstationit eli voisiko suomentaa vaikka rinneravintolat ovat yleensä tosi hyviä, paljon paikallisia herkkuja niin lounasaikaan kuin illallakin. Lounaaksi esim. Jausenplatte on riittävä - sisältää hyvää maalaisleipää ja runsaasti erilaisia leikkeleitä ja juustoja. Hotellien yhteydessä on yleensä ravintoloita - osa vain hotellivieraille (puolihoito yleisin majoitusmuoto), mutta pääosa tarjoilee sapuskaa myös koko kansalle - mutta itse poimin mieluiten muusta tarjonnasta.

      Etenkin Hochsöldenissä, joka oma "kylänsä" korkeuksissa hissimatkan päässä on paljon (kalliita) isoja hotelleja, joissa myös hyvät ruokailumahdollisuudet, mutta on siis hotellikylä, en tykännyt muuten kuin maisemista - makuasia.

      Viihdettä laskettelun lomaan mm. Längenfeldissä (Söldenistä vähän pohjoiseen)iso tyylikäs Aqua Dome -kylpylä. Keskustassa lienee after ski-menoa, itse en ole kokeillut muuta kuin pitkiä illallisia joten siitä puolesta en osaa sanoa. Sen verran pieni paikka, ettei varmaan mitään suurempaa menoa iltasella - mutta ehkä joku tietää siitä enemmän? Keskustassa ainakin disko-pubi Kuhstall - eli kotoisemmin navetta ;)

      • -bergfex

        Talvisesongin aikaan on kyllä suuri komea biletyspaikka! Olin yhden talven läheisessä Obergurglin kylässä, hyvät laskettelumestat mutta bilettämään täytyi lähteä nimenomaan Söldeniin.


    • isoA

      Moroo!!! Oltiin söldenissä talvella sunski matkassa. Rinteet hienot ja hyvin hoidetut. Itse kylä vilkas ainakin talvella paikkoja biletykseen ihan riittävästi.

    • alppikanuuna

      Menoa piisaa, jopa strippiklubi löytyy. Kannattaa varata reilusti käteistä, rafloissa ei luottokortit kelpaa, ei ainakaan -04.
      Rinteistä en keksi muuta valittamista, kuin jotkut kyläänlaskut on jäisiä ja kapeita kaikennäköistä turistia sekoilee jekkupäissään alas miten sattuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3168
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1962
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1821
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1375
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1365
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1089
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1008
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      834
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe