Sölden

=o)

Haluaisin tietää kaikki mahdolliset yksityiskohdat söldenistä.
Olemme lähdössä kaveriporukalla helmikuussa viikoksi laskettelemaan.
Missä on paras afterski, paras ruokapaikka ym.
Kiitos jo etukäteen

4

1036

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesävieras

      Sölden on todella sievä pikkukylä hyvin lähellä Italian rajaa, ei mikään suuri komea biletyspaikka. Kesäaikaan varsinkin tosi hiljainen - ja edullinen ;) Italialaisvaikutus näkyy nimenomaan noissa ruokapaikoissa, keskustassa useita italialaistyylisiä ihan kelvollisia ruokapaikkoja - nimet ei jää mieleen, mutta ei todellakaan vaikea löytää siitä vajaa 1 km mittaisen keskusraitin varrelta! Ylempänä kylän rinteillä on kivoja itävaltalaistyyppisiä ruokaravintoloita (mm. Plör/s'Pfandl), joissa voi sitten tilata sen sapuskan joka kirjoitetaan hassuimmin - edes hyvällä saksankielentaidolla ei niistä nimistä ota kukaan mitään tolkkua, mutta ruoka on taatusti hyvää, runsasta eikä erityisen kevyttä ;)

      Zwieselsteinin "keskustassa" on iso gasthaus Brückenwirt, jossa erinomainen ruoka ja palvelu - matkaa kuitenkin sen verran, että tarvii menopelin alle. Lähes kaikki Almstubet ja Jausenstationit eli voisiko suomentaa vaikka rinneravintolat ovat yleensä tosi hyviä, paljon paikallisia herkkuja niin lounasaikaan kuin illallakin. Lounaaksi esim. Jausenplatte on riittävä - sisältää hyvää maalaisleipää ja runsaasti erilaisia leikkeleitä ja juustoja. Hotellien yhteydessä on yleensä ravintoloita - osa vain hotellivieraille (puolihoito yleisin majoitusmuoto), mutta pääosa tarjoilee sapuskaa myös koko kansalle - mutta itse poimin mieluiten muusta tarjonnasta.

      Etenkin Hochsöldenissä, joka oma "kylänsä" korkeuksissa hissimatkan päässä on paljon (kalliita) isoja hotelleja, joissa myös hyvät ruokailumahdollisuudet, mutta on siis hotellikylä, en tykännyt muuten kuin maisemista - makuasia.

      Viihdettä laskettelun lomaan mm. Längenfeldissä (Söldenistä vähän pohjoiseen)iso tyylikäs Aqua Dome -kylpylä. Keskustassa lienee after ski-menoa, itse en ole kokeillut muuta kuin pitkiä illallisia joten siitä puolesta en osaa sanoa. Sen verran pieni paikka, ettei varmaan mitään suurempaa menoa iltasella - mutta ehkä joku tietää siitä enemmän? Keskustassa ainakin disko-pubi Kuhstall - eli kotoisemmin navetta ;)

      • -bergfex

        Talvisesongin aikaan on kyllä suuri komea biletyspaikka! Olin yhden talven läheisessä Obergurglin kylässä, hyvät laskettelumestat mutta bilettämään täytyi lähteä nimenomaan Söldeniin.


    • isoA

      Moroo!!! Oltiin söldenissä talvella sunski matkassa. Rinteet hienot ja hyvin hoidetut. Itse kylä vilkas ainakin talvella paikkoja biletykseen ihan riittävästi.

    • alppikanuuna

      Menoa piisaa, jopa strippiklubi löytyy. Kannattaa varata reilusti käteistä, rafloissa ei luottokortit kelpaa, ei ainakaan -04.
      Rinteistä en keksi muuta valittamista, kuin jotkut kyläänlaskut on jäisiä ja kapeita kaikennäköistä turistia sekoilee jekkupäissään alas miten sattuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4295
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1681
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1497
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1304
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      51
      1207
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1126
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      66
      1083
    Aihe