Marokko 2007

BeSweet

Hei, olemme ihastuneet lähteä tammikuussa viikoksi tai kahdeksi Marokkoon joka kuulostaa niin jännittävälle ja vetävälle. Maa on uusi ja niin on paljon päässä ihmetystä ja tiedonnälkää tietää mitä edessä odottaa?

1. Minkälaisia wc:t ovat maan hotelleissa?

2. Miten siistejä ja kuinka hyvin yleisiä toiletteja löytyy esim. Agadirista tai Marrakeshista?

3. Kuinka siistejä ovat uimarannat ja merenvesi?

4. Mitä suunnilleen meriveden lämpötila Tammikuussa Marokon rannikolla?

3

1084

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BeSweet

      Löytyyköhän tuolta Marokon suunnalta mitään luonnonpuistoja ja muita kauniita, rauhallisia paikkoja joissa kävellä ja tunnelmoida. Mitens sitten hiekkadyynit? Löytyykö kuinka läheltä vaikkapa Marrakeshista?

    • tajin

      Hei!
      Olin muutama vuosi sitten Marokossa. Otin lennon Casablancaan ja sieltä suunnistin eri suuntiin, pääkaupunkiin ja myös tuonne Marrakeshiin ja Agadiriin. Marokko on kaunis maa, mutta roskaista siellä saattaa paikoin olla kadunvarsilla, kun roskat jätetään lojumaan. Paljon myös kerjäläisiä. Marrakeshin tori oli tosi lumoava ilta-aikaan. Yleiset vessat saattaa jotkut olla aika järkytyksiä, mutta toisaalta taas vastaan saattaa tulla siisti huoltamon vessakin. Hotellihuoneiden vessat olivat suht siistejä.
      Merenrantaan ajelehti kaikenlaista mereltä. Rannalla oli "ratsupoliiseja", jotka hätistivät paikallisia miehiä pois, jos olivat yksin.Näin ainakin Agadirissa ollessani.

    • Ainakin Agadirissä turistien käyttämien hotellien ja kahviloiden wc:t ovat ihan ok. Ne ovat myöskin länsimaalaisia eli niissä on pytyt.Olen itse asunut Agadirissä kahden tähden hotellissa muutaman kerran eikä Wc:ssä ollut ötökän ötökkää.Agadirissa on myöskin useita yleisiä vessoja, mutta ne eivät ole olleet länsimaalaisia. Kyllä niitäkin puhtaana pidetään.Jos viimeksimainittuja joutuu käyttämään niin paperia ei niissä ole.Yleiset wc:t esim 20 Ayot kadun lähellä (kaksi kappaletta) ovat maksullisia. Maksu niihin on ollut dirhami.Kaukoliikenteen ja paikallisliikenteen lähtöpaikoilla on myös wc:t.Agadirissä on kyllä voinut mennä keskustan kahviloiden vessoihinkin vaikka ei ole mitään ostanutkaan. Nyttenmin esim. La Veranda-kahvilan wc avataan erikseen , mutta kyllä turisti aina pääsee.Jos matkustaa esim. Marrakechiin turistibussilla niin Imintanoute- kylän kohdalla on pysähdyspaikka kahvilassa. Siellä wc: ovat ihan siistit.Paperiongelma saataa taas olla.- Agadirissä on muutama rauhallinen puisto.Yksi on marokkolaisessa kaupunginosassa Taljbortissa ja se on nimeltään Olhao.Mikään kovin suuri se ei ole.Siellä voi tunnelmoida. Siellä on penkkejä ja pieni kahvila. Se on tänäkin päivänä nuorten rakastavaisten puisto. Aikoinaan mies ja nainen eivät voineet kulkea kadulla käsikädessä, mutta täällä tapasi usein pareja penkillä pitämässä toisiaan kädestä kiinni. Romanttista, mutta tälläkin on rajansa. Toinen puisto on kaupungin keskustassa lähellä Synagoogaa, ja Residense Isniä vastapäätä. Se on isompi kuin edellinen. Sielläkin on rauhallista, mutta ei kahvilaa.Nämä puistot suljetaan yöksi.Tiedän vielä yhden, mutta en muista katuja. Kyllä kai näillä kahdellakin jo pärjää, ja niissä on rauhallista eikä aina kauhean paljon ihmisiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      325
      2695
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      87
      2022
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1590
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1134
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      992
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      963
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      930
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      143
      863
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      822
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      724
    Aihe