Tervetuloa katsomaan kun HJK murskataan

jone74

28.07.06
FC Honka kohtaa HJK:n naisten kärkiottelussa
Tapiolan urheilupuiston värikkäälle jalkapallostadionille povataan jopa naisten SM-sarjan kauden yleisöennätystä kun sunnuntaina klo 15 kohtaavat sarjan ykkönen FC Honka ja kakkonen HJK. Sarjan yleisöennätys tältä kaudelta on vielä KMF:llä, joka otteluunsa FC Sportia vastaan toukokuussa keräsi 820 katsojaa.
Vierasjoukkue HJK:lla on sarjassa yksi ottelu vähemmän pelattuna ja on voiton päässä kotijoukkue FC Hongasta. Innokkaimmat fanit ovat jo ehtineet veikata, että tässä ottelussa ratkaistaan tämän kauden naisten Suomen mestaruus.
FC Hongan päävalmentaja Marko Saloranta toputtelee ja puhuu "vauhtisokeudesta" eri arvioinneissa FC Hongasta:
- FC Honka ja HJK ovat toki ainoat tappiottomat joukkueet sarjassa. Tämä ei ole yllättävää, kun puhutaan ainoasta mestarisuosikista HJK:sta. Mutta FC Hongan kohdalla se on aiheuttanut ympäri Suomea jo vauhtisokeutta, kun meistä puhutaan muka suurempana suosikkina. Realismi ja oikeat lähtökohdat on kuitenkin hyvä pitää mielessä, tähdentää Saloranta.
- Molemmilla joukkueilla on ongelmia loukkaantumisten kanssa, joten kaikki joukkueiden tähdet eivät valitettavasti pääse esiintymään yleisölle. HJK:lla tietysti on sikäli etua, että sen laaja materiaali kestää loukkaantumisia huomattavasti paremmin kuin FC Hongan jo ennestään kapea kokoonpano.
Saloranta uskoo, että sunnuntaina pelataan Tapiolassa parempaa jalkapalloa kuin huhtikuussa Talin hallissa, jolloin joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin:
- Klubille jäi varmasti siitä ottelusta paljon hampaankoloon, sillä se oli varsinkin toisella jaksolla hallitsevampi joukkue. Kumpikin joukkue on nyt pystynyt harjoittelemaan pidempään yhdessä ja saanut mahdollisuuden laittaa peliään uomiinsa. Ottelusta tulee todennäkoisesti vähämaalinen. Tempo on kuitenkin luultavasti sellaista mitä ei olla tällä kaudella naisten SM-sarjassa paljon nähty.
- Me emme ainakaan lähde peruuttelemaan. Pyrimme edelleen kehittämään hyökkäyspeliä ja toivottavasti se myös tuo tulosta kolmen pisteen muodossa. Pelaajilta kysytään nyt uskallusta pelata paineen alla. Jos sitä on, pelaajat ja peli varmasti kehittyvät entistä paremmiksi, uskoo Saloranta.
FC Hongan kokoonpanosta puuttuu sunnuntaina varmasti maajoukkuepuolustaja Veera Vartiainen, joka edellisessä ottelussa hankki itselleen pelikiellon. Keskikentän Linda Lindqvistin polven pelikunto on edelleen arvoitus. Vielä ei tiedetä pääseekö hyökkääjä Hanna Saaranen lomalle armeijasta. Uutena pelaajana FC Honka esittelee SC Raisiosta ja nuorisomaajoukkueista tutun 17-vuotiaan keskikenttäpelaajan Anna Westerlundin.

HJK on valmistautunut huolella
HJK lähtee päävalmentaja Timo Luonion mukaan "yrittämään Hongan kaatamista, mikä ei ole meiltä onnistunut Tapiolassa pariin kauteen":
- Tämä on yksi kauden kärkiotteluita ja olemme valmistautuneet siihen huolella. Pitkäaikasloukkaantuneiden tilanne on vähän parantunut. Hyökkääjä Leena Puranen voi jo ehkä pelata. Mutta hyökkääjä Sanna Talonen, joka toivottiin mukaan tähän otteluun, ei ole vielä pystynyt aloittamaan harjoittelun. Tätä viikkoa on varjostanut toppari Heidi Ahosen sairastelu. Maalivahti Virva Junkkari on pitkään poissa loukkaantuneena.
- Saa nähdä riittävätkö meidän tehot kovakuntoiselle Hongalle, mutta sitä vartenhan meillä on iso rinki. Tulee nälkäisiä vaihtopelaajia kentälle.
HJK:n kausi on Lounion mukaan ollut valmentajalle hankala.
- Alkukaudesta meiltä löytyi hyökkääjiä ja tulivoimaa. Kun kaikki se tipahti pois on kesä mennyt uutta pelitapaa rakentaessa. Ja meillä on vielä paljon parannettavaa. Täytyy myös muistaa, että sunnuntain kohtaaminen on viimeinen kova ottelu Hongalle. Meillä on vielä mm. molemmat United-ottelut pelaamatta.

Tapiolan urheilupuistossa nähtäneen sunnuntaina kahdeksan pelaajaa, jotka matkaavat naisten A-maajoukkueen kanssa ensi viikolla harjoitusmaaotteluun Skotlantiin, sekä ehkä kymmenkunta pelaajaa, jotka ovat ehdolla Suomen maajoukkueeseen U20-naisten MM-kisojen lopputurnaukseen elokuussa Moskovassa ja Pietarissa. Kisajoukkuehan nimetään ensi viikolla, joten tämä on viimeinen näytönpaikka monelle MM-ehdokkaalle.

Ottelu on myös mielenkiintoinen valmentajien kohtaaminen: ottelussa ovat vastakkain U17-tyttöjen maajoukkueen valmentajakaksikko Marko Saloranta (FC Honka) ja Anne Parnila (HJK) sekä FC Espoon viime kauden voimakaksikko Timo Lounio (HJK) ja Juha Lamminen (FC Honka). Ja "Kipe" Parnilahan valmensi FC Honkaa kausina 2004 ja 2005.

2

426

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • blackmagictiger

   VOI OLLA KOVAKI PELI.ITTE DIGGAAN MPSÄÄ JA ILVESTÄ NAISISSA..

   • jone74

    jengit tulee espoosta ja tulee myös vastaivaisuudessa tulemaan.
    mut hyvä et löyty noidenkin jengejen kannattajia.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   508
   4525
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   57
   1909
  3. IS Viikonloppu 13.-14.7.2024

   3- -merkitty kovis Antti Skytältä. Ratkaisulauseita sai kunnolla miettiä senkin jälkeen kun niistä pääsi jyvälle. Jotkut
   Sanaristikot
   116
   1713
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   47
   1446
  5. Tänään rohkaisin

   Mieleni (tai siis eilen jos tarkkoja ollaan ja kävelin ihan sun kodin ohi molemmin puolin 😂😆🤭 katelin tarkkaan ympäri
   Ikävä
   103
   1377
  6. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   73
   1339
  7. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1202
  8. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   77
   1168
  9. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1116
  10. Tässä nyt kummallakaan ei ole

   Mennyt ihan putkeen kommunikointi. Tiet on vienyt meidät erilleen. Onko nyt hyvä, näinkö toivoit mies kaiken päättyvän?
   Ikävä
   61
   957
  Aihe