Tervetuloa katsomaan kun HJK murskataan

jone74

28.07.06
FC Honka kohtaa HJK:n naisten kärkiottelussa
Tapiolan urheilupuiston värikkäälle jalkapallostadionille povataan jopa naisten SM-sarjan kauden yleisöennätystä kun sunnuntaina klo 15 kohtaavat sarjan ykkönen FC Honka ja kakkonen HJK. Sarjan yleisöennätys tältä kaudelta on vielä KMF:llä, joka otteluunsa FC Sportia vastaan toukokuussa keräsi 820 katsojaa.
Vierasjoukkue HJK:lla on sarjassa yksi ottelu vähemmän pelattuna ja on voiton päässä kotijoukkue FC Hongasta. Innokkaimmat fanit ovat jo ehtineet veikata, että tässä ottelussa ratkaistaan tämän kauden naisten Suomen mestaruus.
FC Hongan päävalmentaja Marko Saloranta toputtelee ja puhuu "vauhtisokeudesta" eri arvioinneissa FC Hongasta:
- FC Honka ja HJK ovat toki ainoat tappiottomat joukkueet sarjassa. Tämä ei ole yllättävää, kun puhutaan ainoasta mestarisuosikista HJK:sta. Mutta FC Hongan kohdalla se on aiheuttanut ympäri Suomea jo vauhtisokeutta, kun meistä puhutaan muka suurempana suosikkina. Realismi ja oikeat lähtökohdat on kuitenkin hyvä pitää mielessä, tähdentää Saloranta.
- Molemmilla joukkueilla on ongelmia loukkaantumisten kanssa, joten kaikki joukkueiden tähdet eivät valitettavasti pääse esiintymään yleisölle. HJK:lla tietysti on sikäli etua, että sen laaja materiaali kestää loukkaantumisia huomattavasti paremmin kuin FC Hongan jo ennestään kapea kokoonpano.
Saloranta uskoo, että sunnuntaina pelataan Tapiolassa parempaa jalkapalloa kuin huhtikuussa Talin hallissa, jolloin joukkueet päätyivät maalittomaan tasapeliin:
- Klubille jäi varmasti siitä ottelusta paljon hampaankoloon, sillä se oli varsinkin toisella jaksolla hallitsevampi joukkue. Kumpikin joukkue on nyt pystynyt harjoittelemaan pidempään yhdessä ja saanut mahdollisuuden laittaa peliään uomiinsa. Ottelusta tulee todennäkoisesti vähämaalinen. Tempo on kuitenkin luultavasti sellaista mitä ei olla tällä kaudella naisten SM-sarjassa paljon nähty.
- Me emme ainakaan lähde peruuttelemaan. Pyrimme edelleen kehittämään hyökkäyspeliä ja toivottavasti se myös tuo tulosta kolmen pisteen muodossa. Pelaajilta kysytään nyt uskallusta pelata paineen alla. Jos sitä on, pelaajat ja peli varmasti kehittyvät entistä paremmiksi, uskoo Saloranta.
FC Hongan kokoonpanosta puuttuu sunnuntaina varmasti maajoukkuepuolustaja Veera Vartiainen, joka edellisessä ottelussa hankki itselleen pelikiellon. Keskikentän Linda Lindqvistin polven pelikunto on edelleen arvoitus. Vielä ei tiedetä pääseekö hyökkääjä Hanna Saaranen lomalle armeijasta. Uutena pelaajana FC Honka esittelee SC Raisiosta ja nuorisomaajoukkueista tutun 17-vuotiaan keskikenttäpelaajan Anna Westerlundin.

HJK on valmistautunut huolella
HJK lähtee päävalmentaja Timo Luonion mukaan "yrittämään Hongan kaatamista, mikä ei ole meiltä onnistunut Tapiolassa pariin kauteen":
- Tämä on yksi kauden kärkiotteluita ja olemme valmistautuneet siihen huolella. Pitkäaikasloukkaantuneiden tilanne on vähän parantunut. Hyökkääjä Leena Puranen voi jo ehkä pelata. Mutta hyökkääjä Sanna Talonen, joka toivottiin mukaan tähän otteluun, ei ole vielä pystynyt aloittamaan harjoittelun. Tätä viikkoa on varjostanut toppari Heidi Ahosen sairastelu. Maalivahti Virva Junkkari on pitkään poissa loukkaantuneena.
- Saa nähdä riittävätkö meidän tehot kovakuntoiselle Hongalle, mutta sitä vartenhan meillä on iso rinki. Tulee nälkäisiä vaihtopelaajia kentälle.
HJK:n kausi on Lounion mukaan ollut valmentajalle hankala.
- Alkukaudesta meiltä löytyi hyökkääjiä ja tulivoimaa. Kun kaikki se tipahti pois on kesä mennyt uutta pelitapaa rakentaessa. Ja meillä on vielä paljon parannettavaa. Täytyy myös muistaa, että sunnuntain kohtaaminen on viimeinen kova ottelu Hongalle. Meillä on vielä mm. molemmat United-ottelut pelaamatta.

Tapiolan urheilupuistossa nähtäneen sunnuntaina kahdeksan pelaajaa, jotka matkaavat naisten A-maajoukkueen kanssa ensi viikolla harjoitusmaaotteluun Skotlantiin, sekä ehkä kymmenkunta pelaajaa, jotka ovat ehdolla Suomen maajoukkueeseen U20-naisten MM-kisojen lopputurnaukseen elokuussa Moskovassa ja Pietarissa. Kisajoukkuehan nimetään ensi viikolla, joten tämä on viimeinen näytönpaikka monelle MM-ehdokkaalle.

Ottelu on myös mielenkiintoinen valmentajien kohtaaminen: ottelussa ovat vastakkain U17-tyttöjen maajoukkueen valmentajakaksikko Marko Saloranta (FC Honka) ja Anne Parnila (HJK) sekä FC Espoon viime kauden voimakaksikko Timo Lounio (HJK) ja Juha Lamminen (FC Honka). Ja "Kipe" Parnilahan valmensi FC Honkaa kausina 2004 ja 2005.

2

427

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • blackmagictiger

      VOI OLLA KOVAKI PELI.ITTE DIGGAAN MPSÄÄ JA ILVESTÄ NAISISSA..

      • jone74

        jengit tulee espoosta ja tulee myös vastaivaisuudessa tulemaan.
        mut hyvä et löyty noidenkin jengejen kannattajia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      136
      3792
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      116
      1480
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      271
      1350
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      69
      1289
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1184
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1101
    7. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      45
      1068
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      59
      1051
    9. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1046
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      56
      977
    Aihe