Tilisi saldo?

gallup opiskelijoille... :)

Laitanpa tällaista kyselyä näin syksyn alkuun. Ei mitään kinastelua nyt siitä, riittääkö se opintotuki vallan hyvin jos ei törsää vai joutuuko kituuttamaan. Ihan rehellinen gallup: paljonko on saldoa? :) Eli säästätkö pahan päivän varalle vai onko matti kukkarossa aina heti kuun puolivälin jälkeen?

Itse olen tehnyt niin, että olen ollut välillä töissä ja laittanut aina vähän säästöön. Jos siis tulee hätätilanne, ettei löydy kesätöitä, niin tilillä on aina pari tonnia, jottei ihan kerjuulle joudu. Eräs kaverini taas elää aivan kädestä suuhun: pienikin yllätysmeno kaataa talouden. Hän ei siis ole töissä eikä nosta opintolainaa. Hänellä voi pahimmillaan olla vain pari euroa kuukauden viimeisellä viikolla ruokaan rahaa.

Mitenkäs teillä? Olisi myös kiva kuulla, onko muilla opiskelijoilla tapana säästää jo opiskeluaikana. Itselläni on omat tilit käyttörahoille ja säästöille. Säästöjä voi käyttää sitten, jos tarvitsee jotain isompaa ostaa tai haluaa vaikka lähteä reilaamaan.

Olisi oikein mukava kuulla, miten muut hoitavat näitä talousasioita. Itse kun olen vasta kotoa muuttanut nuori opiskelija. Erilaisia näkökulmia siis :)

50

5439

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      tilillä 0,36 euroa...

    • Taiska

      Oisko reilut 8000 €. Ja ihan on penskana tatteja ja pulloja keräämällä ansaittua rahaa. Plus parit kesätyöt nyt vanhemmalla iällä. Eli pikkumenot ei taloutta kaada eikä tarvitse ottaa opintolainaa.

    • jozzucca

      käyttötilillä 290€ ja säästötilillä hätävaraksi noin 6000€

    • jklfdkj

      käyttötilillä n. 350e ja säästötilillä 4000e

      • haghjjs

        5500e tilillä ja parin tonnin auto.


    • ....

      on ehkä jotain 1200 €.. sillä sitten elellään yhdessä opintotuen kanssa.

    • Opiskelijatypsy

      Onpas teillä ihmiset valtavia säästöjä! Vaikea edes uskoa noita summia tosiksi!

      Minä nostan opintolainaa sekä tietysti opintotukea. Saldon voittekin arvata..

      Säästöjä minulla ei ole senttiäkään!!

      Olenkohan ainoa laatuani.

      • prosteros

        On ilo lukea miten järkeviä säästöpossuja näiltä sivuilta löytyy.


      • minäkin..

        ja rahaa ei ole tilillä kuin 3.65e. Opintotuki tulee syyskuussa seuraavan kerran. Kesäkuussa olin töissä muuten olen ollut lomalla. Että et ole ainoa tässä maailmassa jolla ei ole säästöjä. Toki olis hauskaa jos vois säästää. Odottelenkin mielenkiinnolla 3vuoden päästä valmistuttuani, että joko voin rueta säästämään pahanpäivän varalta.
        Talous on tiukilla koko ajan.


    • säästämistä

      Säästötilillä 6000eukkaa ja käyttötilillä n 850 egee. Itse olen kerännyt ja laittanut ylimääräistä syrjään, lakkiaisrahat, kesätyörahat jne.Hyvä olla kaukaa viisas:)!

      • verho

        Olin lukion jälkeen töissä vuoden ja nyt aloittaessani yliopisto-opiskelut on rahaa tilillä 9200 euroa. Aion tehdä osa-aikatöitä opiskelujen ohella ja avata toisen tilin "uusille tuloille" (opintoraha osa-aikatyöansiot). Uudelta tililtä käytän rahat normaaleihin menoihin ja säästöjä käytän erikoistilanteissa(vaikka sairastuminen tai isompi kodinkonehankinta).


    • monta vuotta

      Elämäni on ollut kitumista monta vuotta. Tililläni on rahaa noin 50 senttiä, eikä minulla ole mitään omaisuutta. Koska en ole koskaan saanut mitään työtä tai ottanut opintolainaa minulla ei myöskään ole mitään säästöjä koskaan ollutkaan. Kesällä minulla ei ole ollut mitään tuloja.
      Onneksi olen menotkin saanut pieneksi. Olen syönyt spagettia ja nuudeleita ja jounut paljon vettä. Sillä saa paljon "valetäysmahan". Liikkumiset on hoitanut kävellen ja samalla painoni on pudonnut. Olen yllättynyt siitä miten kauas on jaksanut kävellä. Lehtiä en ole tilannut vaan lukenut kirjastossa samoin käyttänyt nettiä kirjastossa. Olenkin viettänyt paljon aikaa kirjastossa kun muutakaan tekemistä ei ole ollut.
      En käytä lääkkeitä, joten niihinkään ei mene rahaa. Peseytymisvälineitä tietysti täytyy ostaa, mutta niistäkin vain kaikkein välttämätömin. En muista, milloin olisin vaatteita ostanut. Koulukirjatkin yritän lainata kirjastosta.
      Ei raha minua onnelliseksi tee. Jos minulla olisi rahaa käyttäisin ne kuitenkin heti. Joten parempi näin.

    • pihistäjä

      olisikohan n. 300 e. Tosin tämän kuun tuki ei ole vielä tullut kun hain vähän myöhässä. Asun solussa. Lainaa en ole ikinä ottanut. Kesätöissä olen ollut kerran 3 viikkoa eikä rahaa paljoa irronnut siitä. Mutta en juo kahvia tai teetä, en osta karkkia ym. herkkuja. Makeannälkään leivon pullaa tai piirakkaa. Ainoa tuhlauksen kohde on viina, baarissakäynti ja uudet bilevaatteet. Kovin usein ei kyllä ehdi käymään. Ainiin, enkä osta eineksiä. Lihapullatkin väsään itse. Perunaa, jauhelihaa ja pakastevihanneksia täytyy olla riittävästi. Vitamiinit tulevat marjoista, joita kerään pakkasen täyteen syksyllä (pakastin on maksanut itsensä takaisin jo moninkertaisesti kun hedelmiin ei ole tarvinnut tuhlata). 3 vuoden aikana ei ole kertaakaan tainnut saldo tippua niin alas, etteikö tilille olisi jäänyt rahaa yhden kuun vuokran verran.

      • awa

        nyt taitaa olla vähä yli 700, ei erikseen mitään säästötiliä...opiskelun ohella aion jatkaa työn tekoa..viime vuonna en ollut töissä joten opintolainaan oli turvauduttava..


    • Hemuli.

      No nyt kesällä rahatilanne on mukava. Kesä on tullut tehtyä töitä, tai siis onhan siinä ollut täydet 4 viikkoa palkallista kesälomaakin.

      Käyttötilillä n.1800e ja erillisellä säästötilillä hieman alle 5000e.

      Te ihmiset näätte kurjuutta ja nälkää suotta. Ei sillä ketään päästetä taivaaseen. Tehkää pers' verellä iltatöitä opiskelujen jälkeen, vaikka se onkin v-mäistä ja väsyttävää. On se sitten helpompi hengittää kun saa opintotuen 450e Kelan salliman 500e palkan. Tuolla vajaalla tonnilla saa muutakin kuin näkkileipää ja siitä jää jopa jotain usein säästöön, kun ei törsäile turhaan.

      • ####

        Miten opintotukesi voi olla 450e, vai onko mukana opintolainaa? Minä olen yliopisto opiskelija ja opintotukea saan n.250e/kuukaudessa.


      • 450e.
        #### kirjoitti:

        Miten opintotukesi voi olla 450e, vai onko mukana opintolainaa? Minä olen yliopisto opiskelija ja opintotukea saan n.250e/kuukaudessa.

        Täysimääräisen opintotuen summa on (ilman lainaa) 460e miinus verot. Et ilmeisesti siis saa asumislisää. Aika moni muu saa.


    • totuuden.torvi

      tilillä varmaan 120 (?), määräaikainen talletus jotain 4000...

      näillä eväillä tuella ja lainalla väännetään seuraavat pari vuotta oikein urakalla :)

      • liina

        Eilen jäi ostokset kassalle kun tilillä ei ollut kuin 1,36 euroa. Yleensä näin huonosti ei mene mutta ostin tällä viikolla lentoliput. Onneksi ensi viikolla tulee palkka, vajaa tonni, niin sitten taas pärjäilee.


    • säästöjä

      5500 euroa.

    • Mihin te enää tarviitte?

      Kun näitä viestejä lukee, tulee mieleen et mihin te enää opintotukea tarviitte?

      Mulla ei tollasia säästöjä ole eli tarvitsen sitä rahaa elääkseni.

      • agfgfahfah

        kaadetaan kurkusta alas. Palkalla aiemmilla säästöillä rahoitetaan kaikki muu.


    • eräs amk-opiskelija

      Säästötilillä on reilu 1000e, niihin rahoihin en koske ollenkaan, paitsi aivan pakottavissa tilanteissa. Esim. pahan sairauden tai yllättäen tulevan suuren menoerän hoitoon. Välillä pistän sinne satasen tai pari lisää, jos taloudellinen tilanne näyttää hyvälle.

      Kaikkia palkkoja en ole kesätöistäni saanut, mutta kun viimeisetkin rahat tulevat, niin käyttötilin saldo olisi noin 2000e. Saan normaalin korkeakouluopiskelijan opintorahan ja asumislisän, joten olen laskenut että talvella kuukaudessa vuokran jälkeen rahaa jää käytettäväksi 300-400 euroa. Ja se on ihan tarpeeksi minulle.

      Joku varmaan ihmettelee, että miksi pidän käyttötililläni enemmän rahaa kuin säästötililläni. Yksinkertaista: käyttötilillä olevat rahat menevät nimenomaan käyttöön, säästötilille pistän vain ja ainoastaan täysin ylimääräisen rahan, ja niitä en käytä kuin täysin pakottavassa tilanteessa. Ja sitäpaitsi: säästötilin tyyppi on sellainen, että jos sieltä ei nosta mitään, niin korkoon tulee pientä ekstraa. Korot ovat kuitenkin nyt niin alhaalla, että eipä sillä suurta väliä ole, mutta kuitenkin...

    • myöhäinen

      Käteistä rahaa noin 8500 euroa ja rahastoissa 10000. Toinen auto on jo käytännössä myyty, minkä jälkeen käteistä on noin 35000 euroa.

      Tein töitä ennen opintoja ja nyt kuluttelen tukea ja säästöjä. Ei opintolainalle! ;)

      • totta!

        Jotenkin vaikea usko, että noin paljon säästöjä voi olla.. Moni tänne kirjoittanut on ilmoittanut omistavansa tuhansittain euroja..whattaa!? taidatta olla kyllä pieni ryhmä, sillä miksi muuten opiskelijat olisivat niin näreissään heikosta opintotuesta? itsellä rahaa n. 300e..että tälleen! ja vuokranmaksupäivä lähenee...


      • jozzucca
        totta! kirjoitti:

        Jotenkin vaikea usko, että noin paljon säästöjä voi olla.. Moni tänne kirjoittanut on ilmoittanut omistavansa tuhansittain euroja..whattaa!? taidatta olla kyllä pieni ryhmä, sillä miksi muuten opiskelijat olisivat niin näreissään heikosta opintotuesta? itsellä rahaa n. 300e..että tälleen! ja vuokranmaksupäivä lähenee...

        itse saan kiittää säästöistäni äitiäni, joka laittoi tunollisesti lapsilisäni säästötilille monen vuoden ajan. niistä oli kertynyt noin 2500€, olisi varmaan kertynyt enemmänkin, ellen olisi yläasteiässä halunnut osaa rahoista itselleni... 1000€ laitoin tilille ylioppilaslahjarahoista. kun vanhempani rakensivat uuden talon noin 3 vuotta sitten, he lainasivat rahaa mummilta ja ukilta. takaisinmaksu sovittiin velkakirjan avulla, jonka mukaan vanhempini maksoivat velkansa antamalla 2500€ rahaa minulle ja siskolleni... näin ollen rahaa on opiskeluja varten säästössä 6000€. näihin rahoihin kajoan vain, jos on pakko. lisäksi muutama huohekalu on pakko ostaa nyt opintojen alussa, mutta siihen en käytä yhtään enempää kuin 500€. en halua ottaa opintolainaa kontolleni, joten olen erittäin kiitollinen vanhemmilleni ja isovanhemmilleni pitkäkatseisuudesta. rahoja on kerätty monta vuotta, ne siis eivät vain yhtäkkiä ole putkahtaneet tililleni. ylpein olen itse laittamastani tonnista, suurin osa kavereistani kun joi lahjarahansa nyt kesällä, mutta minä en;)


      • tavanopiskelija
        jozzucca kirjoitti:

        itse saan kiittää säästöistäni äitiäni, joka laittoi tunollisesti lapsilisäni säästötilille monen vuoden ajan. niistä oli kertynyt noin 2500€, olisi varmaan kertynyt enemmänkin, ellen olisi yläasteiässä halunnut osaa rahoista itselleni... 1000€ laitoin tilille ylioppilaslahjarahoista. kun vanhempani rakensivat uuden talon noin 3 vuotta sitten, he lainasivat rahaa mummilta ja ukilta. takaisinmaksu sovittiin velkakirjan avulla, jonka mukaan vanhempini maksoivat velkansa antamalla 2500€ rahaa minulle ja siskolleni... näin ollen rahaa on opiskeluja varten säästössä 6000€. näihin rahoihin kajoan vain, jos on pakko. lisäksi muutama huohekalu on pakko ostaa nyt opintojen alussa, mutta siihen en käytä yhtään enempää kuin 500€. en halua ottaa opintolainaa kontolleni, joten olen erittäin kiitollinen vanhemmilleni ja isovanhemmilleni pitkäkatseisuudesta. rahoja on kerätty monta vuotta, ne siis eivät vain yhtäkkiä ole putkahtaneet tililleni. ylpein olen itse laittamastani tonnista, suurin osa kavereistani kun joi lahjarahansa nyt kesällä, mutta minä en;)

        ei taida olla kuin niitä tietyn tyyppinen lusikka suussa syntyneitä. Itsellä on tilillä n. 10 €, ja vielä on monta tämän kuun laskua maksamatta. Säästöjä ei ole, koska ei ole ollut töitäkään. Jos joku tietäisi miten saisi kesä-/sivutöitä niin iloinen olisin. Lapsilisät aikoinaan taisivat mennä meidän ruokkimiseen ja vaatettamiseen, eipä jäänyt meille tuhlattavaksi. Yo-rahat meni ihan oman kämpän tarvikkeiden ostoon (sain 1000mk, en euroa, aikoinaan lahjaksi). Olkaa onnellisia siitä että teillä rahat riittää, itse saan välillä nähdä jopa nälkää sillä rahat eivät yksinkertaisesti riitä. Silti sinnittelen siinä toivossa että joskus valmistun ja saan töitä, sitten kenties hieman helpottaa


      • eräs amk-opiskelija
        tavanopiskelija kirjoitti:

        ei taida olla kuin niitä tietyn tyyppinen lusikka suussa syntyneitä. Itsellä on tilillä n. 10 €, ja vielä on monta tämän kuun laskua maksamatta. Säästöjä ei ole, koska ei ole ollut töitäkään. Jos joku tietäisi miten saisi kesä-/sivutöitä niin iloinen olisin. Lapsilisät aikoinaan taisivat mennä meidän ruokkimiseen ja vaatettamiseen, eipä jäänyt meille tuhlattavaksi. Yo-rahat meni ihan oman kämpän tarvikkeiden ostoon (sain 1000mk, en euroa, aikoinaan lahjaksi). Olkaa onnellisia siitä että teillä rahat riittää, itse saan välillä nähdä jopa nälkää sillä rahat eivät yksinkertaisesti riitä. Silti sinnittelen siinä toivossa että joskus valmistun ja saan töitä, sitten kenties hieman helpottaa

        "Jos joku tietäisi miten saisi kesä-/sivutöitä niin iloinen olisin."

        On välillä vaikea uskoa, että mistään ei löydy opiskelijalle kesä/sivutöitä. Itsellä kavereita jotka esim. siivoavat, jakavat mainoksia, hesessä vääntävät hampurilaisia jne... Eikä kuulemma ole noihin hommiin mitenkään vaikeaa päästä. Puhelinmyyjäksikin on kuulemma suht helppo päästä. Ja viikonlopputöinä esim. blackjack-jakajana oleminen, eräs kaveri tekee tätäkin.

        Suhteet on kuitenkin ne tärkeimmät. Koska aika monen suomalaisen nuoren isä/äiti/sisarus/muut sukulaiset/kaverit ovat töissä jossain, niin luulisi että olisi heidän kauttaa mahdollisuus edes vähän mainostaa itseään.

        Pitää myöntää, että itse sain kesätyöpaikkani pääosin isäni ansiosta. Työ nyt olikin sellaista, että siihen ei tarvinnut muuta kuin kansakoulun oppimäärän että siellä pärjäsi. Kun ei ole oikein mitään erikoisia vaatimuksia, niin sitten töihin otetaan mieluiten joku "hyvä tyyppi", jota joku osaa suositella. Siellä töissä pärjäsin ihan hyvin, ja seuraavana kesänä sieltä jo soittelivat minulle että tulisinko töihin uudestaan.

        Ja vielä se minkä monet meinaa unohtaa: opintolaina. Joillekkin se tuntuu vaan olevan hirveä mörkö, mutta sillä saa elintasoaan nostettua ihan hyvin. Ja sitä kaikkea lainaa ei ole pakko nostaa, sen verran vaan mitä tarvitsee. Ja jos on aloittanut opiskelunsa 2005 tai sen jälkeen, niin voi saada vielä opintolainavähennystä, eli tämä valtion tarjoama porkkana että opiskelijat suorittaisivat opintonsa tavoiteajassa...

        Minä en itse tunne yhtään opiskelijaa kellä tekisi eläminen todella tiukkaa. Pääosin kaikki elävät itse ansaitsemillaan rahoilla. Ne, jotka eivät ole saaneet töitä (tai eivät ole halunneet töihin, niitäkin löytyy) saavat vanhemmiltaan katon pään päälle ja/tai sen verran rahaa että pystyy elämään.


      • tavanopiskelija
        eräs amk-opiskelija kirjoitti:

        "Jos joku tietäisi miten saisi kesä-/sivutöitä niin iloinen olisin."

        On välillä vaikea uskoa, että mistään ei löydy opiskelijalle kesä/sivutöitä. Itsellä kavereita jotka esim. siivoavat, jakavat mainoksia, hesessä vääntävät hampurilaisia jne... Eikä kuulemma ole noihin hommiin mitenkään vaikeaa päästä. Puhelinmyyjäksikin on kuulemma suht helppo päästä. Ja viikonlopputöinä esim. blackjack-jakajana oleminen, eräs kaveri tekee tätäkin.

        Suhteet on kuitenkin ne tärkeimmät. Koska aika monen suomalaisen nuoren isä/äiti/sisarus/muut sukulaiset/kaverit ovat töissä jossain, niin luulisi että olisi heidän kauttaa mahdollisuus edes vähän mainostaa itseään.

        Pitää myöntää, että itse sain kesätyöpaikkani pääosin isäni ansiosta. Työ nyt olikin sellaista, että siihen ei tarvinnut muuta kuin kansakoulun oppimäärän että siellä pärjäsi. Kun ei ole oikein mitään erikoisia vaatimuksia, niin sitten töihin otetaan mieluiten joku "hyvä tyyppi", jota joku osaa suositella. Siellä töissä pärjäsin ihan hyvin, ja seuraavana kesänä sieltä jo soittelivat minulle että tulisinko töihin uudestaan.

        Ja vielä se minkä monet meinaa unohtaa: opintolaina. Joillekkin se tuntuu vaan olevan hirveä mörkö, mutta sillä saa elintasoaan nostettua ihan hyvin. Ja sitä kaikkea lainaa ei ole pakko nostaa, sen verran vaan mitä tarvitsee. Ja jos on aloittanut opiskelunsa 2005 tai sen jälkeen, niin voi saada vielä opintolainavähennystä, eli tämä valtion tarjoama porkkana että opiskelijat suorittaisivat opintonsa tavoiteajassa...

        Minä en itse tunne yhtään opiskelijaa kellä tekisi eläminen todella tiukkaa. Pääosin kaikki elävät itse ansaitsemillaan rahoilla. Ne, jotka eivät ole saaneet töitä (tai eivät ole halunneet töihin, niitäkin löytyy) saavat vanhemmiltaan katon pään päälle ja/tai sen verran rahaa että pystyy elämään.

        laittanut hakemuksia kesätöihinkin kymmenittäin, mutta eipä tärppää. Joka toinen kesä olen ollut työtön, joka toinen kesä olen onnistunut saamaan kuukauden pätkän, millä pitää sitten elää koko kesä, eli ei jää säästöön. En tunne ketään täältä opiskelupaikkakunnalta, jolla asun nyt pysyvästi, joten eipä ole suhteita millä saada paikkaa. On jo oma koti ja puoliso joten en voi toiselle paikkakunnallekaan tuosta vaan mennä töihin. Puhelinmyynti ei minulta suju, se ei ole niin helppoa kuin luullaan ja palkkaus on jostain syvältä, muuten kyllä kelpaisi melkein kaikki järjen rajoissa (yötyötkin).
        Kunta ei palkkaa kuin alle 20v. Ja täällä riittää opiskelijoita hommaan kuin hommaan joten kilpailu paikoista on kovaa. En todellakaan ole nirso, mutta esim. jätskikioskiinkin kun hain niin sinne palkattiin ennemmin asennevammainen 16v. koska hänelle ei tarvitse maksaa niin paljon palkkaa kuin jo työkokemusta omaavalle aikuiselle. En tiedä mille "mustalle listalle" olen joutunut mutta kumman nihkeässä on edes haastattelut, masentaa joka vuosi samoihin paikkoihin hakemuksia lähettää. Olen lähettänyt hakemuksia myös vuokratyövoimapaikkoihin, eikä ole kuulunut vastausta, en tajua miksi. Yksikään työnantajani ei ole valittanut työpanoksestani, kiitettäviä arvioita olen saanut (olin lyhyen aikaa töissä ennen opiskelujen alkuakin) Kun ei kelpaa niin ei kelpaa


    • jaced

      Tilillä rahaa 7000, noin 4000 euron auto.
      2vsk. DI-opiskelija. Ikää 21-v.
      Työkokemusta yhteensä noin 2v teollisuudesta.
      Asun solukämpässä, että opintotuen jälkeen ei mene oikeestaan juurikaan yli 50 euron omaa rahaa, paitsi sillon ku innostuu juomaan.
      Syön yleensä koululla kunnolla niin ei tartte enää alkaa kämpällä sen suurempia väsätä.
      Ostan aina kun mahdollista kotimaista ruokaa, kun kerran vielä ei ole rahapula.

    • farkku

      oli tililläni reilu 30 000 markkaa (noin 5000 euroa) lähtöpottia. Elettiin vähän niukemmin kotona, kun äiti säästi lapsilisiä muutaman vuoden ajan, tienasin hieman kesätöistä ja säästin aina kaikki viikkorahat ja lahjarahat.

      Olen ollut opiskeluaikana joka kesä töissä ainakin 3 kuukautta, sekä opiskeluiden viimeisinä kolmena vuotena pari iltaa viikossa ja yksi-kaksi viikonloppua töissä. Opintojen loppuessa tilin saldo oli reilu 20 000 euroa. Pakostakin säästyi suurin osa rahasta, jos kuukausiansio kesätöissä oli jotain 2000 euroa kuussa brutto, ja vuokra on kämpissä vaihdellut 330-595 euron välillä.

      • yo-opiskelija..

        Mulla on tilillä vain 2,10 e ja sillä pitää taas kituuttaa.

        Vanhempia ei ole joilta voisi vipata. Kiva, että joillain on.

        Todellisuudessa opiskelijan arki on kankeaa, eikä ole varaa sairastua.


    • MissPositiivi

      Nostan hattua teille jotka olette saaneet säästöön asti kovalla työllä ansaitsemanne rahat.
      Itsellä lähtötilanteet eivät olleet niin hyvät, mutta nyt elämä ja tilipussi hymyilee :)

      • ei jaksa!

        Olen lukenut jonkin verran viestejäsi, ja ei voi muuta sanoa kuin, että aivan kauheaa tekopyhyyttä suollat teksteissäsi! tuollainen yltiöpositiivisuus ällöttää. ei vaikuta järin aidolta!


      • opiskelija vm. 89
        ei jaksa! kirjoitti:

        Olen lukenut jonkin verran viestejäsi, ja ei voi muuta sanoa kuin, että aivan kauheaa tekopyhyyttä suollat teksteissäsi! tuollainen yltiöpositiivisuus ällöttää. ei vaikuta järin aidolta!

        Käyttötilillä 17,48e, säästötilillä (eli opintolainan jäämät, kun koko potti tulee kerralla) 118,95e. Maanantaina tulee onneksi asumislisää melkein 300e, joten saan vuokran maksettua ja jääkin vielä 50e (joka menee tosin taas lokakuun vuokraan, kun asumislisää tulee 200e ja vuokra 250e).

        Toisella säästötilillä (johon ei kyllä minulla ole käyttöoikeutta) on joku 1200e - näistä kiitos jo edesmenneelle mummolleni. Tästä rahasta on tarkoitus maksaa ajokortti tuossa vuoden päästä, mistään muualta en siihen rahaa saa. Tilillä oli lähes 2000e, mutta jouduin näihin turvautumaan kun vuokran joutuu maksamaan kesälläkin. Tosin jostain täytyy tuolle tilille vielä rahaa, että saan sen AB-kortin, tällä hetkellä käteisenä (eli suurimmaksi osaksi 5- ja 10-senttisinä kolikoina) säästössä 30e...

        Yhtään kirjaa en oo kyllä vielä ehtiny ostamaan. Palkkaa taitaa tulla joku 28e joskus ensi kuun puolessa välissä.

        Onneks äiti maksaa puhelin- ja nettilaskun (yht. n. 50e), kaiken muun maksan itse. Joskus saattaa sponssata vaikkapa kerran kuussa täyttämällä jääkaappini.


    • töissä käyvä

      Kun tekee töitä niin jää rahaakin säästöön. Saldo katsottu verkkopankista ihan äsken. 15 päivä nousee taas 3000 euroa.

    • ...

      on jotain 800€, jonka lisäksi oon jemmannu kolikoita reilun 1000€ edestä.

    • jennu

      noin 700 euroa tilillä. En saa mitään opintotukea tai -rahaa vielä tänä vuonna, alle 20 kun olen. Vain sen asumislisän 58 ja risat kuussa. Jotenkin on tämä vuosi sinniteltävä. Marjoja olen koko syksyn poiminut ja sitä kautta yrittäny saada rahaa

    • Jeps.....

      Käyttötilillä vajaa 700 €.

      Säästötilillä 5500 €.

      Käytän käyttötiliä arjen menoissa, ruoassa, laskuissa, vuokrassa... Arjen kuluissa siis.

      Säästötililtä sitten ostan aina "isommat ja harvinaisemmat hankinnat", esim. jos pitää ostaa joku pesukone tai vaikka uusi tietokone, tai esim. lennot, jos käydään jossain pikku reissulla.

      Opintolainaa olen nostanut jokusen tonnin, en kuitenkaan kaikkea mahdollista, mitä olisi voinut näiden 3 v aikana nostaa.

      En ole tehnyt opiskeluiden ohella töitä, koska olen halunnut keskittyä kouluun 100% ja valmistua normaaliajassa - ja nyt pian valmistunkin, ja itseasiassa etuajassa!

    • Perusteekkari

      Noin 8500€ osakkeissa ja 4000 € tilillä.

    • Hohhoh No Jopas

      Miten ihmeessä teillä lapsilla tuolaisia säästojä on? Aikoinani kituutin vaikka äiti auttoi ja kävin joka kesä missä lie paskaduunissa. Minulle kertyi tuollaisia säästojä vasta kun oli ollut muutaman vuoden tyoelämässä ensimmäisessä pysyvässä, täysiaikaisessa duunissa. Opiskelun aikana oli hyvä jos oli 20mk tilillä kuun lopussa.

    • kultalusikka syvällä

      0,26 euroa omalla ja 184 534 euroa pappabetalar tilillä.

    • 9+3

      Tilillä tällä hetkellä noin 2600 €, elikkä ihan riittävästi jos jotain sattuu. Töissä en käy tai ole koskaan käynytkään, noi rahat kerääntyny lähinnä kesärahoista ihan sieltä 10 v. asti ja sitten ripari- ja ylioppilaslahjoista. En koskaan törsää/käy baareissa ja jos jotain isompaa ostosta oikeasti tarvitsee, vanhemmat maksaa. Minkäänlaisia lainoja ei ole. Opintotukea saan.

    • 18+14

      Käyttötilillä 1800 euroa ja säästötilillä 11000 euroa.

    • piutpautpout

      Käyttötilillä 207 euroa ja säästötilillä n. 14000 euroa. Seuraavan kerran rahaa tulee opintotukipäivänä... No asiat aika hyvällä mallilla. Pakkasessakin on ruokaa ja kesäksi on työpaikka hankittuna. Ei isompaa stressiä raha-asioista.

    • opiskelija turusta

      30 €.

    • Opiskelijaelämää

      Itsehän reväytin joulukuussa syvemmän vatsalihaksen ja olin kirjoilla toisella paikkakunnalla ja pääsin vaan sairaalalle päivystykseen sieltä ei tullut oikein mitään vastausta niin kun ei julkiselta yleensäkkään. En mennyt koulun vastaanotolle kun halusin nimenomaan lääkärille ja lääkäri oli vain pari tuntia paikalla kahtena päivänä viikossa jolle piti erikseen varata aika. No olin muutaman viikon maha kipeänä ja tulin siihen tulokseen että kyllä tässä nyt oikeesti johonkin pitää mennä niin menin terveystalolle ja homma selvis lihas revähtänyt ja paranee kipulääkkeillä noin kuukaudessa. Lopputulos 500e lasku. Joudun maksamaan osan vuokrasta opintolainalla ja loput eläminen menee täysin opintolainalla. Nyt tilillä on enään vähän päälle 200e joka on sitä jäänyttä opintolainaa tältä vuodelta ja kuten sanoin opintotuet eivät riitä edes vuokraan niin lopputulos on se että olen kusessa. Pikavippillä kesään ja toivotaan kesätyöpaikkaa niin ehkä se maailma hymyilee.

      • ...

        Oletko kysynyt sosiaalitoimistosta tai kirkon diakonilta apua esim. ruokaan?


    • Hippodroom

      Itsellä on amk opiskelujen aikana vasta ruvennut kertymään säästöjä mutta ei aiemmin ole ollut hirveitä ongelmia rahan kanssa. Nyt on rahaa omistuksessa 2600€. En kyllä ymmärrä mikä ongelma on elää opintotuella ja asumislisällä ilman aikaisempia säästöjä? Nuoren aikuisen ei pitäisi onnistua kuluttamaan kuukaudessa rahaa yli tulojensa. Syy miksi kaikki opiskelijat valittavat kelan antavan liian vähän rahaa on heidän oma ajattelemattomuus. Tuhlataan rahaa alkoholiin ja turhaan krääsään.

    • Anonyymi

      Monet pomot ja kiusaajat ovat jättimäisiä lihapullia mitkä tarjoaa töitä suhteella osaamisella ja muulla ja toisia jätetään auttamatta tönitään vaan ja ollaan rasisteja. Ilmankos jengirikollisuus ja muut lisääntyy ja raiskaukset yms

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe