3G ei lunasta odotuksia

hankinnat jäihin

Olen yhden melkoisen suuren IT firman työntekijä ja tein tänään osastollani päätöksen pitäytyä 2G (GPRS/EDGE)ja WiFi/WiMax teknologiassa. 3G:n jätämme ja odottelemme WiMax teknologian kypsymistä.

3G ei tule koskaan olemaan mielenkiintoinen media, joka melko varmasti tulee aiheuttamaan ongelmia Nokian tuotekehityksessä. Onhan ko. yritys investoinut 3G:n pohjattomaan kaivoon aivan turhaan satoja miljoonia.

3G hype on nyt sitten virallisesti kuollut ja kuopattu.

4

536

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PerttiP

      Joo joo... Sinähän nämä asiat tunnut tietävän :)

    • Makoileva stallari

      mobiilinettailuun kunhan vain Edge-verkko saadaan paremmin peittäväksi ...

    • verkoissa

      http://www.taloussanomat.fi/etusivu/6246416.asp

      JOS et uskalla linkkiä yllä klikata niin kopsasin linkin sisällön tähän alle.

      Nokia hävisi Ericssonille ison verkkokaupan Intiassa
      25.08.2006
      Kello 06:00

      Verkkolaitteiden valmistaja Ericsson on tehnyt Intiassa miljardin dollarin eli 780 miljoonan euron kaupan maan suurimpiin kuuluvan teleoperaattorin Bharti Airtelin kanssa.

      Sopimus sisältää gsm/gprs-verkkolaajennuksen ja verkon hallintapalvelut, joiden avulla Bharti Airtel voi laajentaa verkon toiminta-aluetta maaseudulle.

      – Sopimuksessa on kyse lähes yksinomaan laitekaupasta, sanoo Ericsson Intian toimitusjohtaja Mats Granryd.

      Taloussanomien haastattelemat investointipankki Nomuran analyytikko Richard Windsor ja investointipankki Öhmanin analyytikko Helena Nordman-Knutson pitävät täysin selvänä, että Nokia oli tarjouskilpailussa mukana.

      – Ei ole mikään ihme, että Ericsson voitti tämän tarjouskilpailun. Ericsson on verkoissa Nokiaa isompi, parempi ja kannattavampi. Ericssonin asema verkoissa on samanlainen kuin Nokialla kännyköissä, Windsor sanoo.

      Kaupan painottuminen laitteisiin merkitsee sitä, että sopimus on yksi suurimmista tänä vuonna tehdyistä verkkolaitekaupoista. Verkkolaitteissa katteet ovat korkeammat kuin paljon työvoimaa sitovissa palveluissa.

      Kauppaan kuuluva kolme vuoden palvelusopimus sisältää Bharti Airtelin matkapuhelinverkon teknisen suunnittelun, kehittämisen ja käyttöönoton.

      – Tämä on suurin yksittäinen sopimuksemme Intiassa. Bharti toimii Intiassa 23 alueella, joista meillä on 15. Ericssonin osuus Bhartin verkosta on siis noin 70 prosenttia.

      Nokian osuus Bhart Airtelin verkosta käsittää kahdeksan aluetta.

      Nokia teki operaattorin kanssa samankaltaisen sopimuksen kuin Ericsson nyt vuosi sitten elokuussa.

      Sen arvo oli 125 miljoonaa dollaria. Ericssonin nyt hankkima sopimus on siis laajuudeltaan ja arvoltaan selvästi suurempi.

      – Tämä sopimus on osoitus siitä, että tuotteemme ovat hyvin kilpailukykyisiä ja Bhartin kaltainen suuri operaattori luottaa Ericssonin teknologiaan, Granryd sanoo.

      – Se, että Bharti ostaa meiltä palveluja 70 prosentille verkostaan, on vahva osoitus menestymisestämme palveluliiketoiminnassa.

      Intian verkkomarkkinoilla on Granrydin mielestä odotettavissa paljon uusia verkkoinvestointeja.

      Matkapuhelintiheys on
      1,1 miljardin asukkaan Intiassa kymmenen prosentin luokkaa.

      – Kokemuksemme muilta markkina-alueilta osoittavat, että verkkolaitteiden kysyntä kasvaa vahvasti, kun liittymätiheys on hieman yli kymmenen prosenttia.

      – Arvioin, että vuonna 2011 Intiassa on 400–500 miljoonaa matkapuhelimen käyttäjää. Intiassa on siis todella suuria mahdollisuuksia.
      Petri Sajari

      TOINEN
      http://www.taloussanomat.fi/etusivu/6243793.asp

      Kurssit laskivat Nokian johdolla
      24.08.2006
      Kello 18:41

      Helsingissä kurssit painuivat Nokian johdolla, vaikka muulla Euroopassa oltiin myötätuulessa. Joidenkin arvioiden mukaan Nokiasta imi puhtia tutkimuslaitos Gartnerin raportti, jonka mukaan Motorola oli markkinoiden voittaja toisella vuosineljänneksellä. Tulosvaroitus painoi Exelin kurssia.

      Yleisindeksi OMXH painui 0,5 prosenttia miinukselle. Painorajoitettu OMXH Cap laski 0,3 prosenttia. Vaihtoa kertyi 840 miljoonaa euroa.

      Nokia luisui 0,9 prosenttia 16,30 euroon. Markkinatutkimusyhtiö Gartnerin mukaan amerikkalainen matkapuhelinvalmistaja Motorola oli toisen vuosineljänneksen suurin voittaja matkapuhelinmarkkinoilla. Gartnerin analyytikko Carolina Milanesi totesi Taloussanomien haastattelussa, ettei Nokia pärjää kilpailijoilleen muotipuhelimissa, joissa ohuus on kuluttajia eniten kiehtova ominaisuus.

      eQ Pankki laski Nokian suositusta. Uusi suositus on "vähennä", kun aiempi oli "lisää".

      - Näemme, että lisääntyvä kilpailu Motorolan taholta voi pitää Nokian marginaalit ja markkinaosuuden paineen alla, eQ Pankki totesi raportissaan.

      Komposiittituotteita valmistavan Exelin kurssi laski 3,3 prosenttia 10,73 euroon. Yhtiö aloittaa rajun kulukuurin ja yt-neuvottelut Sport-yksikössään. Sportin tuotteet eivät ole käyneet kaupaksi Saksassa, joten sen toiminta järjestellään kokonaan uudelleen ja henkilökuntaa vähennetään noin 20:llä. Exelin mukaan koko vuoden tulos putoaa kertaeristä johtuen tappiolle.

      Teollisuuden logistiikkapalveluja tarjoavan Aspon tulos ennen veroja yli puolittui alkuvuonna viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Yhtiön mukaan loppuvuoden näkymät ovat alkuvuotta paremmat. Aspo ilmoitti myös, että se aikoo vähentää noin 20 henkilöä huoltamoalan laitteita ja ylläpitopalveluja tarjoavassa Autotank-konsernissa. Kurssi peruutti 1,7 prosenttia vähäisellä vaihdolla.

      Elektroniikan sopimustuotekehitystä ja automaatiojärjestelmiä tuottava Elektrobit aikoo tehostaa toimintaansa ja aloittaa yt-neuvottelut noin 55 työpaikan vähentämisestä. Kurssi eteni 0,5 prosenttia.

      Navigaatioratkaisuja tarjoava Benefon ei saanut apua 10-12 miljoonan euron yhteistyösopimuksesta, jonka se teki metsästykseen sekä eläinten paikantamiseen suunniteltujen paikannusratkaisuihin erikoistuneen Geowellin kanssa. Kurssi painui 3,6 prosenttia.

      Vaihdetuimmista osakkeista Fortum laski 0,8 prosenttia ja Sampo 0,1 prosenttia. Outokumpu nousi 0,4 prosenttia. Finnair pomppasi 7,7 prosenttia pienehköllä vaihdolla.

      Metsäyhtiöistä Stora Enso painui 0,6 prosenttia, kun UPM eteni 0,7 prosenttia.

      - - Uutistoimisto Startel, Helsinki, Tuija Helenelund, 358-9-122 4157; [email protected]

    • Anonyymi

      3G lopetti toimintansa 2024 ja Wimax myös ajat sitten. Eli sulla menee kyllä huonosti!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2595
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1138
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1044
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1001
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      913
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      881
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      822
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      33
      782
    Aihe