luontokuvaajan

välineistä

Onkohan välineet saanut liian suuren painoarvon nykyään luontokuvauksessa.Tuli mieleen kun katselin 30 vuotta sitten otettuja lintukuvia ja ovat todella hienoja. No ammittikuvaajan ottamia kylläkin, mutta aikaa ja kärsivällisyyttä ja ennenkaikkea kohteen elintapojen tuntemusta on täytynyt olla.Nyt ei kyllä monellakaan ole välineistä kiinni.

5

998

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miika S

      Sama trendi on nähtävissä muissakin harrastuksissa. Ihan tavallisella harrastelijalenkkeilijälläkin pitää olla kaiken maailman hitechkerrastot ja kryptonotsalamput. Mun mielestä tää on OK niin kauan kuin vehkeitä oikeasti tarvitaan ja käytetään. Turhien tiesminkäjatkeiden ostelu kaappiin pölyttymään onkin jo toinen asia, eli ns. turhaa kulutusta.

    • on, mutta

      Ei taitoa.

      Manuaalilla saa edelleen perempia kuvia kuin automaatilla, kun osaa.

      Valovoima on oikeastaan ainut merkitsevä aputekijätekijä välineissä, mutta huonolla valovoimalla tultiin ennenkin toimeen ja hitailla filmeillä.
      Kamerassa ollutta 1/2000 s aikaa ei päässyt juuri koskaan edes kokeilemaan värifilmillä.
      Metsäisissä olosuhteissa ei olisi kamerassa 1/60 s nopeampaa aikaa edes tarvinnut ollakaan.

    • Whig

      On ihmisiä joille välineet ovat se valokuvauksen tärkein juttu mutta on myös kuvaajia joille välineet eivät ole niin tärkeitä.

      Näitä hyviä valokuvaajia vain on yhä vähän joten pinnalle nousevat/pinnalla ovat juuri nämä joille välineet ovat tärkeimpiä.

      Välineistä on niin paljon helpompi keskustella (tai nykyäänhän se keskustelu on väittelyä kumpi on parempi Nikon vai Canon), kuin valokuvista.

      Eli mielestäni välineet eivät ole saaneet liian suurta painoarvoa vaan kuvaajia on vain tullut niin paljon lisää jolloin jokainen aloittelija käy nuo väline keskustelut läpi ja se näkyy esim. internetissä hyvin ja voi antaa kuvan, että nykyään välineet ovat kaikille se tärkein juttu.

      --
      Harrastelija,
      http://www.petrilopia.net/

    • harrastajakuvaaja

      Nykyään näkee monia kuvaajia, jotka hankkivat ensimmäiseksi kameraksi jonkun canon 20D:n ja siihen vielä 3000€ objektiivin.

      Sitten he ihmettelevät, että mikä ihmeen aukko? Tai muuta yhtä typerää. Sitten menevät ja ottavat teknisesti huippulaatuisia kuvia sinisorsista.

      Mutta entä se kuvan sommittelu ym. Lintu keskellä kuvaa. Auringonlasku: aurinko keskellä kuvaa. Maisema: horisontti aina keskellä kuvaa. Toki siis joskus keskisommittelu on hyvä, mutta kun eräät tekevät niin aina.

      Tietenkään ei ole mitään tietoa esim. eläinlajeista. "Siellä oli joku eläin ja sit laukasin mut en saanu kuvaa ku se lähti menee. En tiiä, mut ehkä se säikähti sitä ku juoksin sen lähelle et pääsisin nopeemmin ottaan kuvaa"

      Opetus: opetelkaa ensin kuvaamaan ja vasta sitten siirtykää järkkäriin. Tai ainakin lukekaa joku kuvausopas tai käykää jollain kurssilla. Tekee pahaa katsoa, kun joku ottaa monen tonnin välineillä surkeita kuvia.

      • Virus

        itse olen aika aloittelija kuvauksessa. vuoden verran kuvasin canon ixus 30:llä. pari viikkoa sitten hankin 320 eurolla powershot a710:n; sillä kun pystyy valotusaikaa ja aukkoa säätälemään. 6x zoomi, 800 iso ja kuvanvakaaja. voisiko sitä tällä hetkellä muuta toivoa? ei oikeastaan. oishan tommonen canonin eos hieno, mut en tarvii ainakaa täl hetkel. joskus kyl viel haluun :D. mut hyväl pokkarilki pärjää varmasti aika pitkälle. halvemman hinnan lisäksi se on pieni ja mahtuu aina mukaan. se järkkäri painaa tonnin ja on koko repun kokoinen putkineen..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe