PELOTTAA!!!!

ennenaikainen synnytys..

Minulla on nyt viikkoja 32 2 ja kovasti on lapsi pois haluamassa.. supisteluja on ollut ja maha laskeutunut. Onneksi ei vielä mitään vuotoja ole ilmaantunut.

Olen lukenut jostain että jos lapsi syntyy keskosena niin se voi olla cp-vammainen tai muuten sairas. Pelottaa ihan hirveästi, että entä jos hän tulee nyt kohta ulos?? Tuntuu että olen maailman huonoin äiti jos en saa häntä pidettyä sisällä.

Pelottaa ja itkettää.. Kellään kokemuksia näin aikaisilla viikoilla syntyneistä ja miten teillä on mennyt?? Onko kehitys ollut normaali??

Auttakaa!!

10

14229

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ....

      meidän tyssi syntyi viikolla 30.painoa oli hiukan yli kilon.nyt hän on reipas 3 vuotias eikä mitään ole keskosuudesta jäänyt.ainahan niissä on omat riskinsä,mutta aika näyttää.toivottavasti raskautesi jatkuu vielä,mutta ei se sinusta huonoa äitiä tee vaikka lapsi syntyisi keskosena.

      • joulumamma

        Kyllä kaikki menee hyvin. Siskolla syntyi tyttö 29 5rvklla. Nyt se on 1.5v eikä hänellä on mitä vika. Kyllähän se on totta että keskoset kehytti vähän hitaampi, mutta mitäpä se haittaa ku se on terve. Mun siskon lapsi oppi kävelemään vasta 2kk sitten. Mutta se on niin sulonien ja fiksu :).
        Toivon että sullekin menee kaikki hyvin!!


    • Keskosen Äiti

      Meidän poika syntyi raskausviikolla 30 alle kilon painoisena. Sairaalassa on ultrattu päätä moneen otteeseen mahdollisten vuotojen varalta, mutta mitään poikkeavaa ei ole ilmennyt. Nykyisin suurin osa ennenaikaisesti syntyneistä "kehittyy normaalisti", eikä keskosuudesta jää mitään erityishaittoja loppuelämäksi..

      Omalla kohdallani olisi ollut mahdottomuus pitää vauvaa loppuun asti sisällä. Jokainen raskauspäivä lisää on aina parempi, mutta olet päässyt jo melko pitkälle vaikka lapsesi nyt syntyisikin.

    • nyt 34+4

      ku oli viikot 32 2, alko säännölliset supistukset ja jouduin yöks sairaalaa. supitukset lopetettii jollain lääkkeellä ja yön nukuin jalkopäästä korotetussa sängyssä että vauva valuis ylämahaan. pääsin kotii, ohjeistuksena vuodelepo jalkopäästä korotetussa sängyssä (kirjoja sängynjalkojen alla) ja supistusten alkaessa juotava vettä 5 lasia tunnissa. tietenkää ei seksiä tms mikä voi käynnistää synnytyksen.

      näillä tilanne meni ohi. vauva oli viikon päästä olleessa tarkastuskäynnissä siirtyny ylöspäin ja sain ohjeeks jatkaa samaa mallii, mut ku viikkoa 34 pidettii jonkulaisena rajana; sen jälkee sitä ei enää yritetä estää tulemasta jos nii meinaa. nyt siis oon jo tässä vaiheessa, olo välillä aika tuskanen mut supistukset lievittyy ku juo tarpeeks. (mistä lie johtuukaa??)

      onnee sun loppuraskautee :)

      • tuleva äippä

        kiitos!!

        Tuo tieto helpotti kummasti omaa oloani.. tosin tämä minun maha-asukki on tainnut laskeutua entisestään kun maha on silminnähtävästi alempana ja pylly tuntuu alempana, että saa nähdä. Kaverit sanoivat että kun maha laskeutuu niin se on parin viikon päästä ulkona. Mut jos nyt tosiaan ees sen pari viikkoa kestäs vielä tuolla masussa. Nyt viikkoja 32 4. Supistelujakaan ei kummemin ole mutta olo kyllä tosi tukala kun joka paikkaan särkee ja hän on niin levoton ja iso jo että liikkeet sattuu tosi paljon... Kuinkas sulla?

        Ja kiitos kaikille muillekin jotka ovat vaivautuneet vastaamaan! Mielelläni vielä kuulen lisääkin kokemuksia =)


      • Huoli pois
        tuleva äippä kirjoitti:

        kiitos!!

        Tuo tieto helpotti kummasti omaa oloani.. tosin tämä minun maha-asukki on tainnut laskeutua entisestään kun maha on silminnähtävästi alempana ja pylly tuntuu alempana, että saa nähdä. Kaverit sanoivat että kun maha laskeutuu niin se on parin viikon päästä ulkona. Mut jos nyt tosiaan ees sen pari viikkoa kestäs vielä tuolla masussa. Nyt viikkoja 32 4. Supistelujakaan ei kummemin ole mutta olo kyllä tosi tukala kun joka paikkaan särkee ja hän on niin levoton ja iso jo että liikkeet sattuu tosi paljon... Kuinkas sulla?

        Ja kiitos kaikille muillekin jotka ovat vaivautuneet vastaamaan! Mielelläni vielä kuulen lisääkin kokemuksia =)

        Se rv 34 ei ole mikään "kriittinen" raja keskosen selvitymiselle. Ennenaikaisena syntyneen lapsen hoito vain on helpompaa (ja halvempaa) tuon rajan jälkeen. Lopputulos (terve lapsi) on nykyaikana kutakuinkin sama, syntyi se sitten viikolla 33 tai 35.


    • mirtzu

      meidän poika syntyi viikoilla 35 2 ja oli pieni aikaan nähden painoi vaan 1890g ja oli 43cm ppitkä eli tosi pieni.. nyt 9kk ja painoa 9kg ja 70cm ja kehitys lääkärin mukaan erinomaista.. kuten konttaa,nousee seisomaan ja istuu..

    • helena 76

      puhut mahan laskeutumisesta ja suppareista mutta mikä on kohdunsuun tilanne? Eikö ne sairaalaan sua ota jos oikeesti ennenaikanen synnytys uhkaa?Mulla rv 24 alko pehmenee paikat ja oli suppareita paljon.Kanava lyheni ja aukes etuosasta sormelle.Mut päästiin viikolle 39 silti vaikka välillä vähän olikin pelottavaa.

      Ei tuosta mahan laskeutumisesta voi kyllä päätellä pelkästään,mulla maha ei laskenut ei ekasta eikä tokasta,molemmat tuli korkeelta ja kovaa.Sekä vauhdilla!!
      Mut ota neuvolaan yhteyttä ka tarkastuta kohdunsuun tilannetta.Se kerttoo enemmän kuin palkkä masunmalli.

      • pikkukeskonen

        Mulla oli suppareita viikosta 16 lähtien ja myös pientä vuotoa aika ajoin. Lääkärit ei ottanu todesta kun ei ollu paikat pehminny... poika synty 29 4


    • odotuksen ilo

      Älä turhaan pelkää.Odotan kolmatta lastani rv30.Odottaessani kahta aiempaa lapsukaistani, oli massuni kaiken aikaa kovin alhaalla, painontunne oli suht kova. Ensimmäisen lapsen odotuksen näillä vaiheilla jouduin sairaalaan ennenaikaisten supistusten vuoksi pariksi viikoksi, mutta loppujen lopuksi vauva viihtyi masussa 2 viikkoa yli lasketun ajan.Vältä kuitenkin kaikkea pientäkin nostelua äläkä kovasti touhuile vaan lepää mahd paljon.Ikkunan pesu on meille odottaville äideillä turhan rankkaa..sen jälkeen jouduin esikoista odottaessani sairaalaan täydelliseen lepoon vain vessassa sain käydä.Siunausta ja varjelusta pienokaisellesi ja sinulle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe