prahassa käyneet

auttakaa!

Hei! Onko esim.lentoasemalla saatavissa tai ostettavissa prahan karttaa, josta näkyisi kaikki nämä paikat, joita "pitäisi" käydä katsomassa. Ninkuin vanha kaupunki, linnakaupunki.. jne. Ja onko sellaisia joihin olisi merkitty nämä nähtävyydet myös. Viikon päästä prahaan ja ihan pihalla.. en oo edes matkustellut juurikaan ennemmin..apua.

6

1896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lissu

      Praha on onneksi keskustaltaan suht pieni kaupunki, eli kävelymatkan päässä kaikki päänähtävyydet. Tärkeimmät nähtävyydet on patsain koristettu Kaarlen silta, johon et voi olla törmäämättä kun kävelet Staromestske Namestyltä (vanhankaupungin aukio) luoteeseen kohti jokea. Ylitettyäsi sillan voit kävellä ylös katuja Prahan linnaan. Linnan alueella on mm Vituksen katedraali ja "Kultainen kuja", jonka yhdessä minitalossa Franz Kafka asui joskus.

      Joitain Prahan nähtävyyksiä:
      -Prahan linna (Vituksen katedraali, Kultainen kuja), metro Malostranska
      - Obecni Dum – kaupungintalo (Namesti Republiky)
      Ostoskeskukset: Kotva (Ankkuri), Tesco, Centrum Cerny Most
      - Muchan museo (Panska 7, P1) auki 10 – 18 joka päivä
      - Kansallisteatteri Narodni Divadlo (Narodni trida 2, raitiov. 6, 9, 17, 18, 22)
      - Karlstejnin linna (Prahan ulkopuolella, junamatka)
      - Juutalaisghetto (Jachymova, metro Staromestska/Mustek)
      - Petrinin kukkula (funicular-"hissi", Ujezd-kadun yläpuolella olevalta asemalta raitiovaunut 12 ja 22, Strahovin puutarhoista tai Vlasska Ulice-kadulta raitiov. 12 ja 22 Malostranske namestille)
      - Risteily Vltavalla

      Huom. nuo metroasemat/ratikkalinjat ovat voineet muuttua, koska matkastani on jo muutama vuosi. Prahassa on paljon matkamuistomyymälöitä joista varmasti saat kartan hankittua. Luulen myös että lentokentältä löytyy. Toisaalta netistäkin kannattaa etsiä, "googlettaa".

    • Tsekkimatkat

      Karttoja saa vähän joka puolelta. Yksi halvimmista paikoista karttaostoksille on esimerkiksi Levné knihy (Halvat kirjat) -kirjakauppa. Sieltä saa suhteellisen hyvät kartat sopivaan hintaan. Mutta kuten sanottua, niin karttoja saa kaikkialta.

      Samasta em. kaupasta saattaa tehdä löytöjä Praha-kirjojen osalta. Eli jos haluaa kuvakirjan Prahasta, niin tästä liikkeestä voi löytää edullisesti.

    • katja.jkl

      menisin jo tässä vaiheessa, niin voi tutustua etukäteen niihin "pakollisiin" kohteisiin ja miettiä, mikä niistä itseä kiinnostaa.

      Tuolla esimerkkejä:
      http://www.bookplus.fi/search.php?Text=Praha&TextType=like&hide=1&CustID=a2a00073a1852cb1187998e446234af7

      Meillä oli tuo Prahan karttaopas ja siinä on nähtävyyksien sijainnit kyllä hyvin merkittynä. Toisaalta taustatietoa ei juurikaan, eikä oikein hyvää kokonaiskuvaa saa pelkästään tuosta kirjasta. Lisänä meillä olikin sellainen tutuilta lainattu vanhempi kirja, mitä ei ilmeisesti ole enää myynnissä. Mondon Prahakirjaa olen kuullut kehuttavan, mutta en ole lukenut.

      Prahassa oli mahdottoman paljon jaossa sitten ilmaisiakin keskustakarttoja, esim. Kaarlen sillan tornissa.

      Ja netistähän löytyy tietty vaikka mitä, mutta tulostetut ei kyllä kovin mukavia ole, kun ei ole katuluetteloita mukana.
      http://prague.ic.cz/prague-map.htm

    • LCF

      ..viikon matkalla. 1. kartta saatiin hotellista. Kartan perusteella jalkaisin liikuttiin. Ostettiin metro/ratikka -lippu viikoksi ja se oli hyvä sijoitus. Julkiset liikenneyhteydet toimivat hyvin ja ovat edullisia => matkan parasta antia, pääsee mukavasti ympäriä kaupunkia. Museoita ym nähtävyyksiä on paljon, mainoksia niistä löytyy hotellien auloista, i-pisteistä jne. Mondo matkaopas hankittiin ennen reissua - sai hyvän käsityksen kaupungista rentoon tapaan kirjoitettuna.
      KERRAN RYÖSTETTIIN!
      Jonkun verran oltiin jo käyty paikallisissa kuppiloissa, joissa olut (ISO) maksoi 18-25 korunaa (euron kahta puolta). Vanhankaupungin
      aukiolla meiltä kiskottiin nelin-viisinkertainen
      hinta, 100 korunaa (n. 3,7 e)! Ryöstöltä tuntui..
      Eli turiskohteissa ei kannata oluita - ruokia nauttia ellei halua maksaa ekstraa vrt 'downtown'.
      Praha oli todella mukava, syyskuun lopulla lämpötila oli n. 20-24 päivällä.
      Paikallista säätä voit katsoa osoitteesta:
      www.meteotv.cz.

      • ap&pp

        En pitäisi ryöstönä sitä, että asiakas tilaa listasta jossain vanhassa kaupungissa juoman, ja maksaa siitä listan mukaisen hinnan (vaikkapa 100 korunaa). Maissa joissa ei hintasäännöstelyä ole, hintaero oluellakin voi olla hyvin suuri, samoin kuin muillakin juomilla. On selvä, että kunnon oluttuvassa tuoppi on reippaasti halvempi kuin loistohotellin aulabaarissa tai vaikkapa lentokentällä tai tasokkaissa ruokaravintoloissa ja parhailla näköalopaikoilla. En tuntenut tulleeni ryöstetyksi Roomassakaan, jossa kahvilassa pöytään tarjoiltu kahvikuppi maksoi 4 euroa, kun taas saman kupin sai tiskillä seisten 80 sentillä.


      • parillakypällä
        ap&pp kirjoitti:

        En pitäisi ryöstönä sitä, että asiakas tilaa listasta jossain vanhassa kaupungissa juoman, ja maksaa siitä listan mukaisen hinnan (vaikkapa 100 korunaa). Maissa joissa ei hintasäännöstelyä ole, hintaero oluellakin voi olla hyvin suuri, samoin kuin muillakin juomilla. On selvä, että kunnon oluttuvassa tuoppi on reippaasti halvempi kuin loistohotellin aulabaarissa tai vaikkapa lentokentällä tai tasokkaissa ruokaravintoloissa ja parhailla näköalopaikoilla. En tuntenut tulleeni ryöstetyksi Roomassakaan, jossa kahvilassa pöytään tarjoiltu kahvikuppi maksoi 4 euroa, kun taas saman kupin sai tiskillä seisten 80 sentillä.

        Maksoin Oslossa pizzasta 20 euroa, mutta niin siinä ruokalistassa luki. Tilasin silti, eikä minua ryöstetty :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4895
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3096
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1797
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1611
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1237
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1223
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1187
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1187
    Aihe