Puu"taulu"

Triina

Hei!
Minulla on puinen seinätaulu johon on kaiverrettu naishahmo. Pinta on maalattu kirkkain värein. Taulu on n. 10x25 cm. Signeeraus C.Puro 1961. Onko tietoa kuka tämä kyseinen taiteilija on ja missä näitä töitään on tehnyt?

4

5574

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juliax90

      Mulla löytyy saman tekijä samantyylinen teos. Olin juuri etsimässä tietoa tekijästä kun kirjoituksesi löysin. Taulu myös ilmeisesti jollain massalla päällystettyä lastulevyä ja koko 6 x 46 cm. Ptkä naishahmo joka on kaiverrettu, koristeellinen ja maalattu kirkkain värein, turkoosia ja valkoista, tausta rusehtava. Signeeraus C.Puro -64. Onko kellään tietoa enemmän?

    • yks Jallu

      Moi,

      mullakin on yksi C.PURO. Vuosimalli vissiin -66. Pieni puutaulu maljakkoasetelmalla. Hieno, tykkään kovasti. Harmi, ettei taiteilijasta löydy netistä tietoo.

    • Aivan Kallellaan

      Elo-Viena Puuro (s.1933-k.1983) - synt. Säkkimäellä- kuoll. Prismanjoella. Aloitti opinnot jehovan todistajen valtakunnansalissa mutta siirtyi vapaaksi taiteilijaksi. Tehnyt kyseisiä töitä. Vuonna 1950 vaihtoi sukunimensä Puurosta Puroksi vedoten poliittisiin syihin. Löytyy taiteilija matrikikkelistä.

      Toinen mahdollinen tekijä Puron nimellä on:

      C. Joki (s. 1898 - k. 1999) - synt. Suolammessa - kuollut Baltian meressä. Pitkän ja vaikean elämänsä ajan Cyrrilanisimus von Joki ehti kokea ja selvitä monesta vaiheesta. Ensimmäinen ja Toinen Maailmansodat, äidin evakko ja pääsy kotiseuduilta nälkä ja tulvavarojen alla, huikea selviytymistaistelu ja vaikea aviotuminen Jenna Koskisen kanssa. Koskinen vei Joen kauas ja yhdessä he virtasivat taiteen merkissä markkinoilla ja hanoista tilanteen mukaan. Joki ei koskaan tyytynyt pieneen vaan uskoi ja toivoi isoa. Hän monien taiteiolijoiden tavoin unelmoi suurista vesista, johon elämänsä loppupäivinä pääsi sielunsa rauhaan.

      Taiteilijan Cyrrilanisimus Joki (ent. Puro) oli vailla vertansa itseoppinut. Hän kaveerasi nobelisti Sillanpään kanssa, esiintyen monesti hän tuotannossaan. Hän vaikutti ratkaisevasti Siveliuksen viidenteen sinfoniaan, sulkemalla ikkunan siinä hetkenä kun Sibelius kärsii maanisesta Pohjolan kylmyydestä, sekä kunnostautui poliitikassa. Joki auttoi Kekkosta tekemään päätöksen Suomen ulkopolitiikan elintärkeistä linjoista. Hän ehdotti presidentti Kekkoselle vaihtaa sukunimensä Kakkoseksi, johon viimeinen ei suostunut. Molemman riitaantuivat ja C. Joki joutui oikeuden kautta vaihtamaan sukunimensä entisestä Purosta Jokiseksi. Oikeudenkäynti sai julkisuutta ja ent. Puro sai lisää taidetilauksia muutettuaan Jokiseksi. Saatttaa hyvinkin olla että mainitsemanne veistokset ovat Joen parhailta luomiskausilta. Joki on väheksytty veistäjä Suomessa, joka ei saanut vieläkään ansaitsemaansa tunnustusta.

      Loppuelämässä Joki singahti suuren Koskeen ja molemmat kärsivät purjehdusiaikana Suomen lahdella vakavin seurauksin. Niitä ei löydetty koskaan. Etsinnät lopetettu ja kuolinvuodet kirjattu. Mutta Suomen taiteessa C.Joen tuotanto elää! Kuten saamme todeta.

      kiittäen

      taiteen maisteri
      Aivan Kallellaan

    • Anonyymi

      https://www.kirjastot.fi/kysy/olisin-tiedustellu-loytyyko-tata-kautta
      "Kyseessä on edesmennyt tätini Sirkka Cecilia Puro (os. Åhman), lahtelainen taiteilija, nuorempana laulajatar. Hän oli naimisissa kuvataiteilija Kauko Puron kanssa, joka tosiaan kierteli ympäri maata heidän taidettaan myymässä. Madonna-aihe toistuu sekä puukaiverruksissa että maalauksissa."

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      277
      3090
    2. 201
      2876
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      70
      2464
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      221
      1936
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      13
      1378
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1298
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      160
      1213
    Aihe