Rottien värit + muutama kysymys

Ilona-93

Voisiko joku kertoa ja/tai lähettää minulle kuvia rottien värityksistä? Jos lähettää kuvia, on varmaan helpointa lähettää niitä minulle osoitteeseen: [email protected]

Ja sitten kysymyksiä:

Tulisivatko kaksi naarasrottaa ja urosrotta (samasta pentueesta) toimeen keskenään jos kastroisi uroksen? Ja kuinka paljon yleensä rotat maksavat? Minkäkokoinen häkki olisi hyvä minimikoossa? Entä tietääkö kukaan hyvän/hyviä sivuja joissa on rottien hoidosta ja tarvikkeista tietoa ja sivuja?

En ole vielä hankkimassa rottaa, mutta kun muutan omaan asuntoon niin olisi kivaa, jos olisi jossain tietokoneen muistiossa hyviä tietoja rotista yms. valmiina luettavaksi uudestaan. Kiitos jos joku viittii vastata näihin kysymyksiin.

PS. Toivon, että sähköpostiani käytetään vain ROTTIIN koskeviin kuviin ja tietoihin.

PSS. Tarinoita ja kuvia omista rotistaan saa lähettää s.postiini :) (En lähetä kuvia eteenpäin)

14

3602

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minäkin.

      Minäkin harkitsen rottien hankkimista (täytyy tosin ensin päästä sellaiseen asuntoon jonne ne voin ottaa) ja olisin myös kiinnostunut rottien väreistä ja kuvioista. Olen tähän mennessä löytänyt vain satunnaisia kuvia tai tekstiselostuksia (joista ei paljon apua kun ei ole sen väristä rottaa ikinä nähnytkään). Olisiko jossain peräti sivusto, josta nämä värit löytyisivät kuvien kera?

      Tietääkseni rottia ei voi kastroida, onko tämä totta? Taitaa olla sen verran pieni eläin kyseessä.

      Paljonko suunnilleen menee rottien kuluihin kuukaudessa? Jos lääkärikuluja ei oteta huomioon. Voiko rotille käyttää kutterinpurua? Useimmiten olen nimittäin kuullut käytettävän mörttiröpöä tai riepuja, niin onko puru vahingollista vai vain epäkäytännöllistä?

      • Ilona-93

        siitä olen varma että ne voi kastroida. Olen lukenut kun joku sanoit että rotan luonne (pojan) muuttui miellyttävämmäksi kastroinnin jälkeen. tai jotain tonne päin.


      • ~Jemina~

        väreistä ja kuvioista löytyy sekä kuvat, että selitykset osoitteesta www.kesyrottayhdistys.fi sieltä rotista ja standard.
        myös varmasti kaikkiin kysymyksiie löytyy vastauksia kesyrottayhdistyksen foorumilta.
        kuivikkeista on useampikin keskustelu (käyttäkää hakua).


      • suski87

        Väreistä ja kastroinnista löytyy jotain jo aiemmista vastauksista. Rottiin kuukaudessa menevään summaan vaikuttaa hyvin paljon, kuinka suurissa erissä mitäkin ostaa ja mistä. Esim. kuivikkeet tulevat paljon halvemmiksi säkeittäin (20 litran mörttipussi maksaa n. 7-11€, 100 litran säkki n. 20-30€, 4kg puupellettipussi n. 3-4€, 20kg:n säkki n. 6€), samoin jyväsekoitus (irtomyynnistä tai kiloin pusseissa n. 3-6€/kg, säkeittäin n. 1,5-2€/kg). Tuoreruokiakaan ei aina tarvitse hankkia rotille erikseen. Itselläni menee neljän rotan hoitoon varmaan alle 10 euroa kuussa, ellei juomapullo satu hajoamaan tai tule muita yllättäviä kustannuksia (tai halua ostaa niille esim. jotain uutta lelua).

        Kutterinpurua ei suositella, sillä rottien hengitystiet ovat erittäin herkät ja ärsyyntävät helposti, etenkin jos puru on yhtään hienojakoisempaa. Suurin osa kauppojen puruista (esim. Pesäpuru) ovat tavallisesti varsin pöllyäviä. Suosituinta rottien kuivikkeena taitaa olla mörttiröpö haapahake, joko pelkästään tai toa-lätt paperipohjaiseen kissanhiekkaan sekoitettuna. Myös puupellettejä jotkut ovat kokeilleet rotillaan ja niihin tykästyneet, koska ne imevät hajuja käsittäkseni mörttiröpöä paremmin ja ovat myös edullisempia. Meillä oli kokeilussa turve, joka pehmeytensä puolesta olisi mielestäni ihanteellinen pohjamateriaali, mutta se alkaa valitettavasti pölistä kuivuessaan (on paketista otettaessa hieman kosteaa).


    • suski87

      Kesyrottayhdistyksen sivuilta löytyy tosiaan kuvaukset kaikista väreistä ja kuvioista ja monista myös kuva, nämä siis osoitteessa http://www.kesyrottayhdistys.fi/ -> rotista -> standardi

      Uroksen kastrointi maksaa monesti 70-100€, on erittäin riskialtis nukutuksen takia ja sen verran harvoin tehtävä toimenpide, ettei suurin osa eläinlääkäreistä ole tehnyt sitä koskaan aiemmin. Tietenkin jos asuu suuremmalla paikkakunnalla (esim. pääkaupunkiseudulla) on suurempi todennäköisyys löytää eläinlääkäri, jolla on kokemusta tästä toimenpiteestä myös rottien kohdalla. Rotat tulevat kuitenkin maniosti toimeen myös samaa sukupuolta olevan kaverin kanssa, niin kannattaa kyllä ensisijaisesti hankkia joko kaksi urosta tai kaksi naarasta. Rotat maksavat kasvattajila monesti 20€ per rotta. Satunnaisilta poikueen teettäjillä hinnat vaihtelevat monesti 0-25 euroon ja eläinkaupoista 15-35 euroon.

      Itse suosittelisin kahdelle naarasrotalle ainakin 80*50*80cm häkkiä ja kahdelle aikuiselle urokselle ainakin 100*50*60cm häkkiä. Isompi kuitenkin aina parempi. Naarailla pinta-ala voi olla myös hieman pienempi, jos häkillä on reilummin korkeutta (yli metri). Urokset ovat monesti täysikasvuisina naaraita kömpelömpiä, joten kaikki niistä eivät käytä korkeutta niin paljon hyväkseen kuin naaraat, vaikka etenkin nuoret urokset takuulla arvostavat myös tasoja ja kiipeilymahdollisuuksia häkissään. Suomen kesyrottayhdistys suosittelee kahdelle rotalle vähintään 60*40*50cm häkkiä.

      Suomen kesyrottayhsistyksen keskustelufoorumi löytyy osoitteesta http://kesyrottayhdistys.fi/forum/index.php ja sieltä löytyy paljon keskustelua niin hoidosta, häkeistä, kuivikkeista kuin muistakin. Myös omille sivuilleni olen koonnut jotain juttua mm. tarvikkeista: http://www.geocities.com/possukat/ Kerran rottasivuja selatessani törmäsin myös tälläisiin sivuihin, joilla on mm. kivoja temppuohjeita ja myös paljon linkkejä muille rottasivuille: http://personal.inet.fi/koti/d85/laura/

    • danielaxxx

      Voiko joku neuvoa miten rotan häkki sisustetaan ja mitä puruja yms.??

    • notkis

      nii mä tiedän rottien hoito sivun sen osote on sey kesyrotta meillä ei oo vielä' rottia mutta tulee meijän eläinkaupassa ei edes myydä yhtä rottaa ne tarvii aina kamun ne maksaa jotaa 10-20 kappale ei mul tainnu olla sit muuta

    • Rottatyttö 99

      Ne maksaa 22 euroa kpl.

    • hei vaan

      kaikki varmaan maksaa eri verran. n 20-40 euroa. eläinkaupasta ei kannata ostaa.

    • Meggan

      Jos asut pääkaupunkiseudulla suosittelen Itäkeskuksen Megaeläintä
      Sieltä rotat 25 euroa/kpl ja saa ihan virallisen kasvattajan eli Skey:n standardin mukaisia rottiksia.
      Vaikkakin kyseessä eläinkaupan rotat, voin silti lämmöllä suositella ;)

    • Rottiahankkiva<3

      Mäkin aion ostaa rottia. Eikö niitä kannata ostaa eläinkaupasta ja miks? :) Voisko joku lähettää mulle tähän osoitteeseen [email protected] rottien nimiehdotuksia? :D

    • rottaintoilija

      Ittekki oon hankkimassa rottia.
      no rotuja on sileäkarvainen, kalju, (jos oikein muistan) ja kiharakarvainen. Väreistä en juurikaan tiedä lisää tietoa löydät kesyrottayhdistyksen sivuilta.

      • Sedä

        Rotilla ei ole rotuja. Yleisesti saatavilla olevia turkkimuunnoksia on sileäkarvainen, rex, rex-geenin aiheuttama tuplarex (puolikalju) ja fuzzy (kalju) mutta useita muitakin on olemassa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe