Olipa...

kerran...

mies ja vaimo.Mies oli tympääntynyt menemään töihin joka päivä kun hänen vaimonsa oli kotona. Eräänä päivänä hän päätti, että vaimon on aika tietää, mitä hän joutuu kärsimään. Joten hän rukoili: "Rakas Isä, joudun menemään joka päivä töihin ja raatamaan kahdeksan tuntia sillä välin kun vaimo vain pysyy kotona. Haluan hänen tietävän, mitä joudun käymään läpi hänen ja lasten vuoksi. Voisitko mitenkään antaa meidän vaihtaa kehojamme vaikka vain päiväksi. Aamen."


Luoja toteutti suuressa viisaudessaan miehen toivomuksen. Seuraavana aamuna mies heräsi vaimona. Hän haki lehden, teki aamiaisen perheelle, herätti lapset, asetti kerho- ja kouluvaatteet esille, vahti pukeutumisen ja aamupalansyömisen, pakkasi pienimmille lapsille eväät kerhon retkeä varten, vei vanhimmat kouluun ja palasi nuorempien kanssa kotiin.


Hän laittoi pesukoneen pyörimään, vaihtoi pienimmälle kuivat vaatteet kastuneiden tilalle, keräsi kuivapesua vaativat vaatteet, vei ne pesulaan, kävi vakuutusyhtiössä, vei pienemmät lapset kerhoon, kävi tekemässä ruokaostokset ja ajoi kotiin. Hän purki ruokakassit, maksoi laskuja ja tarkasti tiliotteen. Hän siivosi kissanhiekat ja pesi koiran, joka oli kurannut itsensä takapihalla.


Kello oli jo yksi, joten hän sijasi kiireesti vuoteet, ripusti pyykit, siivosi kylpyhuoneen, imuroi, pyyhki pölyt ja moppasi keittiön lattian. Hän ajoi hakemaan lapsia koulusta ja kerhosta, keskusteli heidän kanssaan päivän tapahtumista kotimatkan aikana, selvitti yhden riidan ja antoi vanhimmalle luvan osallistua diskoon illalla. Kotona hän antoi lapsille välipalaa, komensi heidät tekemään läksynsä, levitti silityslaudan ja silitti edellisen päivän pyykit.


Klo 16.00 hän alkoi laittaa ruokaa, pesi perunat, laittoi ne kiehumaan ja pesi vihannekset salaattiin, levitti porsaanleikkeen ja paistoi ne.
Päivällisen jälkeen hän siisti keittiön, pisti astiat koneeseen, vei vanhimman lapsen koululle diskoon. Paluumatkalla hän toimi erotuomarina kahdelle nuorimmalle, jotka tappelivat takapenkillä. Kotiin päästyään hän laittoi lapset kylpyyn valmisti heille iltapalan, valvoi hampaiden pesun, peitteli ja luki iltasadun. Sitten hän vei koiran lenkille, haki vanhimman lapsen diskosta, antoi iltapalaa, kuunteli illan tapahtumia ja komensi lapsen pesulle ja nukkumaan. Hän meni itsekin suihkuun ja kaatui sänkyyn.
Eihän hän tietenkään voinut kieltäytyä rakastelemasta, hänen oma vartalonsahan sitä halusi, vaikka nykyinen keho olisikin nukkunut paljon mieluummin.


Seuraavana aamuna herättyään hän välittömästi rukoili polvillaan sängyn vieressä: "Rakas Isä, en ymmärrä, mitä oikein ajattelin. Olin väärässä, kun kuvittelin vaimon olevan laiskana kotona kaiket päivät. Ole niin kiltti ja anna meidän vaihtaa takaisin!"


Luoja vastasi suuressa viisaudessaan: "Poikani, minusta tuntuu, että opit läksysi ja olen iloinen vaihtaessani tilanteen ennalleen. Sinun täytyy vain odottaa yhdeksän kuukautta - tulit raskaaksi viime yönä."

4

1025

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nimim. Entinen kotiäiti

      Ihan oikein! Tämä pitäisi kaikkien miesten lukea... Mutta täytyy kyllä totuuden nimissä sanoa, että on kyllä olemassa miehiäkin jotka tekvät nuo kaikki kotityöt ja lastenhoidöt yksin. Hatun nosto heille!!!

    • Boooreeed

      Olipa tylsä ja todella pitkäveteinen "vitsi"
      Armahda luoja meitä tällaisilta vastaisuudessa!

    • Anonyymi

      Niin, onhan meillä asiat myös aikalailla juurikin näin.
      Paitsi, että vaimo istuu pelkääjän paikalla, tai kotisohvalla. Laskuja ei ehdi maksamaan, kun itsellä tapana hoitaa asia ennen eräpäivää.
      Ruoka harvemmin pöydässä kun itse saavun työstä, ei ole tyhmiä lemmikkejä hoidettavana.
      Joskus osaan kyllä pestä pyykkiä ja imuroidakin. Lapsen kanssa leikin enemmän.
      Kukahan mahtoi uusia ikkunat ja hoitaa talven polttopuut. Autokin kaipaisi huomiota. Nurmikko ja puutarhakin ihan siisti, vaikka vaimo ei ole kertaakaan edes käynnistänyt leikkuria.
      Ihan OP tasoista proosaa en jaksa miettiä, poika tarvis hakee päikystä kotiin kohta.
      Kysympä vaan, olisiko vaimo ehtinyt vaikka huoltaa oman polkupyöränsä sen sijaan että kirjoitteli tänne miesvihaansa?

      • Anonyymi

        Amerikkalainen latino musiikki stara halusi vielä vanhana oppia ATK -asioita ja koukuttui erityisesti tekstinkäsittelyohjelmien hienouksiin. Paparazikin kyllästyi ottamaan salakuvia laulajan asunnon läheisyydessä kun piti aina laittaa sama kuvateksti: Näin HarryPelaaFonteilla...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      150
      10892
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3063
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2902
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1706
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 83
      1566
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    Aihe