Olipa...

kerran...

mies ja vaimo.Mies oli tympääntynyt menemään töihin joka päivä kun hänen vaimonsa oli kotona. Eräänä päivänä hän päätti, että vaimon on aika tietää, mitä hän joutuu kärsimään. Joten hän rukoili: "Rakas Isä, joudun menemään joka päivä töihin ja raatamaan kahdeksan tuntia sillä välin kun vaimo vain pysyy kotona. Haluan hänen tietävän, mitä joudun käymään läpi hänen ja lasten vuoksi. Voisitko mitenkään antaa meidän vaihtaa kehojamme vaikka vain päiväksi. Aamen."


Luoja toteutti suuressa viisaudessaan miehen toivomuksen. Seuraavana aamuna mies heräsi vaimona. Hän haki lehden, teki aamiaisen perheelle, herätti lapset, asetti kerho- ja kouluvaatteet esille, vahti pukeutumisen ja aamupalansyömisen, pakkasi pienimmille lapsille eväät kerhon retkeä varten, vei vanhimmat kouluun ja palasi nuorempien kanssa kotiin.


Hän laittoi pesukoneen pyörimään, vaihtoi pienimmälle kuivat vaatteet kastuneiden tilalle, keräsi kuivapesua vaativat vaatteet, vei ne pesulaan, kävi vakuutusyhtiössä, vei pienemmät lapset kerhoon, kävi tekemässä ruokaostokset ja ajoi kotiin. Hän purki ruokakassit, maksoi laskuja ja tarkasti tiliotteen. Hän siivosi kissanhiekat ja pesi koiran, joka oli kurannut itsensä takapihalla.


Kello oli jo yksi, joten hän sijasi kiireesti vuoteet, ripusti pyykit, siivosi kylpyhuoneen, imuroi, pyyhki pölyt ja moppasi keittiön lattian. Hän ajoi hakemaan lapsia koulusta ja kerhosta, keskusteli heidän kanssaan päivän tapahtumista kotimatkan aikana, selvitti yhden riidan ja antoi vanhimmalle luvan osallistua diskoon illalla. Kotona hän antoi lapsille välipalaa, komensi heidät tekemään läksynsä, levitti silityslaudan ja silitti edellisen päivän pyykit.


Klo 16.00 hän alkoi laittaa ruokaa, pesi perunat, laittoi ne kiehumaan ja pesi vihannekset salaattiin, levitti porsaanleikkeen ja paistoi ne.
Päivällisen jälkeen hän siisti keittiön, pisti astiat koneeseen, vei vanhimman lapsen koululle diskoon. Paluumatkalla hän toimi erotuomarina kahdelle nuorimmalle, jotka tappelivat takapenkillä. Kotiin päästyään hän laittoi lapset kylpyyn valmisti heille iltapalan, valvoi hampaiden pesun, peitteli ja luki iltasadun. Sitten hän vei koiran lenkille, haki vanhimman lapsen diskosta, antoi iltapalaa, kuunteli illan tapahtumia ja komensi lapsen pesulle ja nukkumaan. Hän meni itsekin suihkuun ja kaatui sänkyyn.
Eihän hän tietenkään voinut kieltäytyä rakastelemasta, hänen oma vartalonsahan sitä halusi, vaikka nykyinen keho olisikin nukkunut paljon mieluummin.


Seuraavana aamuna herättyään hän välittömästi rukoili polvillaan sängyn vieressä: "Rakas Isä, en ymmärrä, mitä oikein ajattelin. Olin väärässä, kun kuvittelin vaimon olevan laiskana kotona kaiket päivät. Ole niin kiltti ja anna meidän vaihtaa takaisin!"


Luoja vastasi suuressa viisaudessaan: "Poikani, minusta tuntuu, että opit läksysi ja olen iloinen vaihtaessani tilanteen ennalleen. Sinun täytyy vain odottaa yhdeksän kuukautta - tulit raskaaksi viime yönä."

4

1024

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Nimim. Entinen kotiäiti

   Ihan oikein! Tämä pitäisi kaikkien miesten lukea... Mutta täytyy kyllä totuuden nimissä sanoa, että on kyllä olemassa miehiäkin jotka tekvät nuo kaikki kotityöt ja lastenhoidöt yksin. Hatun nosto heille!!!

  • Boooreeed

   Olipa tylsä ja todella pitkäveteinen "vitsi"
   Armahda luoja meitä tällaisilta vastaisuudessa!

  • Anonyymi

   Niin, onhan meillä asiat myös aikalailla juurikin näin.
   Paitsi, että vaimo istuu pelkääjän paikalla, tai kotisohvalla. Laskuja ei ehdi maksamaan, kun itsellä tapana hoitaa asia ennen eräpäivää.
   Ruoka harvemmin pöydässä kun itse saavun työstä, ei ole tyhmiä lemmikkejä hoidettavana.
   Joskus osaan kyllä pestä pyykkiä ja imuroidakin. Lapsen kanssa leikin enemmän.
   Kukahan mahtoi uusia ikkunat ja hoitaa talven polttopuut. Autokin kaipaisi huomiota. Nurmikko ja puutarhakin ihan siisti, vaikka vaimo ei ole kertaakaan edes käynnistänyt leikkuria.
   Ihan OP tasoista proosaa en jaksa miettiä, poika tarvis hakee päikystä kotiin kohta.
   Kysympä vaan, olisiko vaimo ehtinyt vaikka huoltaa oman polkupyöränsä sen sijaan että kirjoitteli tänne miesvihaansa?

   • Anonyymi

    Amerikkalainen latino musiikki stara halusi vielä vanhana oppia ATK -asioita ja koukuttui erityisesti tekstinkäsittelyohjelmien hienouksiin. Paparazikin kyllästyi ottamaan salakuvia laulajan asunnon läheisyydessä kun piti aina laittaa sama kuvateksti: Näin HarryPelaaFonteilla...


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   607
   3221
  2. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   26
   2053
  3. Järvenpäässä ravintolassa ammuttu 2 ihmistä

   Järvenpäässä on ammuttu kahta ihmistä ravintolassa. JENNI GÄSTGIVAR Tekijän kuva Leo Kirjonen Tänään klo 21:44 Itä-Uuden
   Maailman menoa
   28
   1687
  4. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   113
   1555
  5. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   132
   1487
  6. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

   Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
   Maailman menoa
   248
   1446
  7. Mistä kaupungeista tai kunnista olette ?

   Tähän kaupungin tai kunnan nimi
   Ikävä
   93
   1382
  8. Taidat olla

   lopullisesti kyllästynyt nainen.
   Ikävä
   113
   1305
  9. Nainen kyllä se sinä vain pysyt mielessäni

   Olet ainut ketä olen rakastanut hiton pitkään ja tuntuu kuin olisit puolikkaani, kohtaloni ja heti kun en mieti sinua he
   Ikävä
   74
   1276
  10. Muistatko kun kerroin...

   että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
   Ikävä
   33
   1200
  Aihe