Kumisaapaspedikyyri

holy_guacamole

Laita puhtaiden kumisaappaiden sisään pari ruokalusikallista lämmintä vettä sekä jalkakylpysuolaa tai jalkojen kuorintavoidetta. Astu saappaisiin paljain jaloin ja samalla kun esim. imuroit huushollia tai pyyhit pölyjä jalkasi puhdistuvat ja iho pehmenee. Siivousurakan jälkeen huuhdot saappaat ja jos tarvitsee, rapsuttelet raspilla “jalkakylvyssä” pehmenneet kovettumat pois. Sitten kosteusvoidetta ja puhtaat sukat ja nauttimaan pehmeistä jaloista ja puhtaasta huushollista.

Itselläni on ihan tätä tarkoitusta varten ostetut kumisaappaat joilla saapastellessa ei vahingossakaan jää likajälkiä mattoihin tms.

Toinen sovellutus on kastella puuvillaiset käsineet ja vetää ne käteen, sitten kumihanskat päälle ja siivoamaan. Apteekista saatavat ohuet “kirurginkäsineet” ovat hyviä tähän tarkoitukseen, hanska istuu napakasti eikä päästä vettä valumaan pitkin käsivartta, ja ohuet hanskat eivät ole kömpelöt kotitaloustöissä. Siivousurakan jälkeen siistitään pehmenneet kynsinauhat ja viilataan kynnet – ja voila, manikyyri valmis!

8

1955

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löytyy

      Minulla on tuosta pedikyyristä kokemusta, nimittäin kesällä lakkasuolla tarpoessani putosin hetteikköön ja kumisaappaat täyttyivät mutavellillä.
      Muutaman tunnin tarpomisen jälkeen jalat oli pehmoset ja ruttuset, joten tehokas on tämä kumisaapaspedikyyri, suosittelen.

      • samalla tavalla

        Noin kuukausi sitten astuin toisen jalan suohon puoleen reiteen ja kumisaapas meni täyteen mutavettä. Miten kumisaappaan saisi sisältä puhtaaksi? Nyt ovat kuin eri paria, kun kuivana säilynyt näyttää ihan uudelta.


    • kantapäät

      Taisi tulla asiaa kumisaapaskauppaan.
      Minulla on jalkapohjissa pahat kovettumat ja nyt löytyi hauska keino, joka on myös hyödyllinen siivouksessa.

    • ebbe

      ... kuulostaa aika vähäiseltä vesimäärältä saappaaseen. Kuvittelisin, että vesimäärä voisi olla lähempänä paria desiä.

      • holy_guacamole

        Niin minäkin ensin luulin, ja lurautin vettä saappaaseen kunnolla. Mutta kävellessä alkoi pian kylpysuolat vaahdota, ja kun ei saappaan varsikaan ollut kun puolisääreen, vedet ja vaahdot pursuivat pian saappaanvartta pitkin lattialle.

        Riippuu tietysti vähän saapasmallista, jos on isot pitkävartiset kontiot niin vettä mahtuu vähän enemmänkin, mutta “sievemmät” ja kapeammat saappaat eivät kyllä paria lusikallista enempää tarvitse. Vesi ja vaahto nousee nopeasti nilkkaan asti kun saappaaseen sujauttaa jalkansa. Kokeilemalla löytyy oikea yhdistelmä.

        – Olen muuten nyt alkanut käyttää tätä konstia ihan jokailtaiseen varpaittenpesuun, asun ulkomailla sellaisilla leveysasteilla että sandaaleissa voi kulkea vielä pari-kolme kuukautta. Ja kun pitkän päivän kulkee varvastossuissa tai vastaavissa, kyllähän sitä illalla on aikamoiset harakanvarpaat, lika oikein pinttyneenä jalkapohjissa. Kotiin tullessa astun siis heti pedikyyrisaappaisiini, eikä niissä tarvitse kävellä kuin sen ajan että vaikka lajittelee pyykit koneeseen tai tyhjentää ja lataa tiskikoneen ennenkuin menee suihkuun. Suihkussa tarvitsee sitten vain huuhdella jalat ja saappaat ja varpaat on ihan puhtaat. Kiireiselle naisihmiselle (koti, työ, ukko ja lemmikit hoidettavana) se muutaman minuutinkin säästö minkä saa kun ei tarvitse jalkaraspilla kuurata likoja irti auttaa paljon.


    • elliveera

      Yhdistin kumisaapaspedikyyrin omaan "tylsät työt mukaviksi" vinkkiini.
      Kas näin:
      Kumisaappaat jalkaan ja vyölaukkuun kirjakasetti, kunnon kuulokket korville ja ikkunanpesuun.
      Olin päässyt hyvään vauhtiin ikkunanpesussa jalkapedikyyrissä kirjan kuuntelussa, kun ovikello soi.
      Menin avaamaan ja nainen seisoi ovella. Hän olisi myynyt hälytysjärjestelmää.
      Hänen kasvonsa levisivät hämilliseen hymyyn minut nähdessään.
      Ylläolevaan varustukseeni kuului lisäksi ikkunalasta ja rätti.
      Nainen ei jäänyt enempiä tyrkyttämään, sillä kaiken kukkuraksi haukotteleva ja ilmavaivainen dobermannini päästeli vieressäni äänekkäitä ja haisevia tussauksiaan.
      Näin täällä päin eletään!

    • laihduttaja_

      Vähän samaan aiheeseen liittyen, olen todennut, että kehosta saa yllättävän paljon nestettä pois hikoilemalla, jos on tarvis pudottaa painoa nopeasti. Idea on noilta painijoilta, joilla se punnitus on aina semmosta kellosepän tarkkuutta vaativaa hommaa. Ohje on, että laita sadeasu päälle ja sido huppukin vielä tiukasti pään ympärille. Jalkoihin paksut hikeä imevät sukat, alle hikeä imevä asu, vaikka joggarit, ja hihoihin vielä semmoset hikinauhat. Sitten vaan lenkille tai kotona siivoomaan, parin tunnin kuluttua voi vaaka näyttää jopa pari kiloa vähemmän ja vaatteista voit pusertaa vettä. Ei kannata liikaa huhkia, siitä voi tulla huono olo, hikoilua tapahtuu ihan tavallisellakin liikunnalla.

    • mikähän?

      mikä noiden "kirurginkäsineiden" virallinen nimi on ja saako niitä jostain muualta kuin apteekista? saa varmasti edullisemmin kuin apteekkihinnoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      75
      3414
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      562
      3210
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      41
      2822
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      2072
    5. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      315
      1876
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1855
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      12
      1835
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      140
      1460
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1281
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      65
      1260
    Aihe