Kumisaapaspedikyyri

holy_guacamole

Laita puhtaiden kumisaappaiden sisään pari ruokalusikallista lämmintä vettä sekä jalkakylpysuolaa tai jalkojen kuorintavoidetta. Astu saappaisiin paljain jaloin ja samalla kun esim. imuroit huushollia tai pyyhit pölyjä jalkasi puhdistuvat ja iho pehmenee. Siivousurakan jälkeen huuhdot saappaat ja jos tarvitsee, rapsuttelet raspilla “jalkakylvyssä” pehmenneet kovettumat pois. Sitten kosteusvoidetta ja puhtaat sukat ja nauttimaan pehmeistä jaloista ja puhtaasta huushollista.

Itselläni on ihan tätä tarkoitusta varten ostetut kumisaappaat joilla saapastellessa ei vahingossakaan jää likajälkiä mattoihin tms.

Toinen sovellutus on kastella puuvillaiset käsineet ja vetää ne käteen, sitten kumihanskat päälle ja siivoamaan. Apteekista saatavat ohuet “kirurginkäsineet” ovat hyviä tähän tarkoitukseen, hanska istuu napakasti eikä päästä vettä valumaan pitkin käsivartta, ja ohuet hanskat eivät ole kömpelöt kotitaloustöissä. Siivousurakan jälkeen siistitään pehmenneet kynsinauhat ja viilataan kynnet – ja voila, manikyyri valmis!

8

1974

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • löytyy

      Minulla on tuosta pedikyyristä kokemusta, nimittäin kesällä lakkasuolla tarpoessani putosin hetteikköön ja kumisaappaat täyttyivät mutavellillä.
      Muutaman tunnin tarpomisen jälkeen jalat oli pehmoset ja ruttuset, joten tehokas on tämä kumisaapaspedikyyri, suosittelen.

      • samalla tavalla

        Noin kuukausi sitten astuin toisen jalan suohon puoleen reiteen ja kumisaapas meni täyteen mutavettä. Miten kumisaappaan saisi sisältä puhtaaksi? Nyt ovat kuin eri paria, kun kuivana säilynyt näyttää ihan uudelta.


    • kantapäät

      Taisi tulla asiaa kumisaapaskauppaan.
      Minulla on jalkapohjissa pahat kovettumat ja nyt löytyi hauska keino, joka on myös hyödyllinen siivouksessa.

    • ebbe

      ... kuulostaa aika vähäiseltä vesimäärältä saappaaseen. Kuvittelisin, että vesimäärä voisi olla lähempänä paria desiä.

      • holy_guacamole

        Niin minäkin ensin luulin, ja lurautin vettä saappaaseen kunnolla. Mutta kävellessä alkoi pian kylpysuolat vaahdota, ja kun ei saappaan varsikaan ollut kun puolisääreen, vedet ja vaahdot pursuivat pian saappaanvartta pitkin lattialle.

        Riippuu tietysti vähän saapasmallista, jos on isot pitkävartiset kontiot niin vettä mahtuu vähän enemmänkin, mutta “sievemmät” ja kapeammat saappaat eivät kyllä paria lusikallista enempää tarvitse. Vesi ja vaahto nousee nopeasti nilkkaan asti kun saappaaseen sujauttaa jalkansa. Kokeilemalla löytyy oikea yhdistelmä.

        – Olen muuten nyt alkanut käyttää tätä konstia ihan jokailtaiseen varpaittenpesuun, asun ulkomailla sellaisilla leveysasteilla että sandaaleissa voi kulkea vielä pari-kolme kuukautta. Ja kun pitkän päivän kulkee varvastossuissa tai vastaavissa, kyllähän sitä illalla on aikamoiset harakanvarpaat, lika oikein pinttyneenä jalkapohjissa. Kotiin tullessa astun siis heti pedikyyrisaappaisiini, eikä niissä tarvitse kävellä kuin sen ajan että vaikka lajittelee pyykit koneeseen tai tyhjentää ja lataa tiskikoneen ennenkuin menee suihkuun. Suihkussa tarvitsee sitten vain huuhdella jalat ja saappaat ja varpaat on ihan puhtaat. Kiireiselle naisihmiselle (koti, työ, ukko ja lemmikit hoidettavana) se muutaman minuutinkin säästö minkä saa kun ei tarvitse jalkaraspilla kuurata likoja irti auttaa paljon.


    • elliveera

      Yhdistin kumisaapaspedikyyrin omaan "tylsät työt mukaviksi" vinkkiini.
      Kas näin:
      Kumisaappaat jalkaan ja vyölaukkuun kirjakasetti, kunnon kuulokket korville ja ikkunanpesuun.
      Olin päässyt hyvään vauhtiin ikkunanpesussa jalkapedikyyrissä kirjan kuuntelussa, kun ovikello soi.
      Menin avaamaan ja nainen seisoi ovella. Hän olisi myynyt hälytysjärjestelmää.
      Hänen kasvonsa levisivät hämilliseen hymyyn minut nähdessään.
      Ylläolevaan varustukseeni kuului lisäksi ikkunalasta ja rätti.
      Nainen ei jäänyt enempiä tyrkyttämään, sillä kaiken kukkuraksi haukotteleva ja ilmavaivainen dobermannini päästeli vieressäni äänekkäitä ja haisevia tussauksiaan.
      Näin täällä päin eletään!

    • laihduttaja_

      Vähän samaan aiheeseen liittyen, olen todennut, että kehosta saa yllättävän paljon nestettä pois hikoilemalla, jos on tarvis pudottaa painoa nopeasti. Idea on noilta painijoilta, joilla se punnitus on aina semmosta kellosepän tarkkuutta vaativaa hommaa. Ohje on, että laita sadeasu päälle ja sido huppukin vielä tiukasti pään ympärille. Jalkoihin paksut hikeä imevät sukat, alle hikeä imevä asu, vaikka joggarit, ja hihoihin vielä semmoset hikinauhat. Sitten vaan lenkille tai kotona siivoomaan, parin tunnin kuluttua voi vaaka näyttää jopa pari kiloa vähemmän ja vaatteista voit pusertaa vettä. Ei kannata liikaa huhkia, siitä voi tulla huono olo, hikoilua tapahtuu ihan tavallisellakin liikunnalla.

    • mikähän?

      mikä noiden "kirurginkäsineiden" virallinen nimi on ja saako niitä jostain muualta kuin apteekista? saa varmasti edullisemmin kuin apteekkihinnoin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe