Kissa ja koira

Sophie

Hei!
Minulla on 4 kuukautta vanha collie ja noin 6 vuotias kissa! Koira on ollut meillä jo kuukauden päivät. Kissani ja koirani, eivät tule toimeen, en tiedä mitä tekisin, sillä kissa yrittää aina vaan raapia jos koira lähestyy, koira taas haluiaisi leikkiä! Onko ideoita mitä voisin tehdä? Sydänystäviä heistä ei tule, mutta tulisivat edes toimeen keskenään!

18

1259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kisuli

      mitä sukupuolta ne ovat??

    • nalle

      koira on vasta pentu ja sinulla on vanha kissa.onko kisusi ollut ulkokisu vai sisäkisu?koira kyllä tottuu kissan käsittelyyn ja voi käydä niin että se jopa alkaa pelkäämään sitä!kannattaisi laittaa ne huoneeseen jonka saa kanaverkolla eristettyä niin että kissalla ja koiralla on oma puoli,jonka läpi ne näkee toisensa mutta eivät voi käydä kiinni toisiinsa.kokeileppa tätä..
      meillä taas oli 13-v koira ja kisun pentuja.vähän aikaa ne kisut rääpi koiraa ja lopetti sen sitten..kerro kuulumiset!

    • Kantapään kautta

      Miksi ottaa kissaperheeseen koiranpentu ihan vaan kokeiltavaksi, tulevatko ne toimeen keskenään ? Joskus tulevat, usein eivät - ainakaan siinä tapauksessa, että kissa on asunut kämpässä jo vuosia ja sitten tulee koira valtaamaan paikkoja, suosiota isänniltä. Voin veikata, että ratkaisu on jonkun kuukauden kuluttua se, että isännän/emännän hermot ovat menneet ja kissa on Pörssissä otsikolla: Annetaan hyvään kotiin. Pahimmassa tapauksessa lopetuksessa. Koiraa ei panna Pörssiin, tai lopeteta, koska siitä on maksettu puhdasta rahaa, siitäkin huolimatta, että se tuli taloon kuusi vuotta kissan jälkeen.
      Todennäköisesti ne tulisivat toimeen vuoden, kahden päästä, mutta kestäkö hermo niin pitkälle ? Tää juttu ja ongelma ei ole näiden eläinten vika, vaan niiden omistajien.

      • Sophie

        Haimme kissan Hesystä, sen taustaa ei tiedetä, mutta metsästä kisu löytyi! kissa on ollut meillä vuoden ja koira kuukauden!


      • Sophie

        kummatkin ovat siis tyttöjä! Eikä me kisua anneta pois eikä lopeteta!


      • Kantapään kautta
        Sophie kirjoitti:

        kummatkin ovat siis tyttöjä! Eikä me kisua anneta pois eikä lopeteta!

        Mites sitten koiran käy, jos ongelmat jatkuu ?


    • einari

      Meillä oli ensin koira ja kun se oli kuusivuotias, niin otimme noin 3 kk ikäisen kissan. Alussa annoimme poikkeuksellisen paljon huomiota koirallemme ja pidimme kissaa vain salaa sylissä, kun koira oli ulkoilemassa. Siitä huolimatta koirallamme esiintyi lievää mustasukkaisuutta ja joskus se murisi kissalle, kun se lähestyi sänkyämme. Pian koiramme kuitenkin huomasi, että kisu ei ole sen kilpailija, ja kisua pystyi muutaman kuukauden jälkeen pitää sylissä ilman että koiramme olisi siihen ihmeemmin reagoinut. Se hyväksyy nyt sen täysin, että kissiäkin silitellään ja pidetään sylissä.
      Mitä jo sinäkin vastaavasti antaisit kisullesi poikkeuksellisen paljon huomiota, ettei se vaan tulisi mustasukkaisesksi ja koiralle sitten vähän niinkuin salaa. Tilanne voisi parantua aika nopeastikin.

    • Peppi

      Näytä kummalleekin, kuka on lauman pomo. Meillä piti lopulta napata kumpaakin niskasta kiinni ja laittaa "nokat vastakkain". Ja aina kun kuului "rutinaa" napakka ravistus eli "pomo kuritti". Kurjaa hommaa :( Mutta auttoi.

      ps. ei siis mitään pahoinpitelyä vaan ojentamista samalla tavalla kuin eläinlaumassakin ylempi ojentaa niskuroivaa yksilöä, joka on arvoasteikossa alempana

      • kisuli

        Hei,meillä on 10-vuotias kultsu,otettiin n.kuukausi sitten 2,5v kissa,joka tekis kyllä tuttavuutta,mutta kultsu ei oo huomaavinankaan,kumpikaan ei ole toisistaan mustasukkasia!


    • pärjää

      Meillä oli 2-vuotiaat kissasisarukset kun taloon muutti koiranpentu. Varauduimme koiran tuloon laittamalla pariin oveen verkon, josta kissat pääsivät yli, koira ei.

      Näin kissat pääsivät turvaan leikkihaluiselta koiralta ja pystyivät katselemaan koiraa ilman että se pääsi jahtaamaan. Se lisäsi kissojen itseluottamusta ja vähän ajan päästä ne uskalsivat jo liikuskella lattiatasossa. Ensin kissat vain pakenivat, nykyään koira oikein villiintyessään saa nenälleen. Mielestäni se on vain hyvä.

      Mielestäni vielä kuukaudessa ei kannata heittää toivoa. Positiivista jos kissa läppää vain kun koira lähestyy, eikä aktiivisesti hyökkäile koiran kimppuun. Varmaan koira ajan kuluessa huomaa että kissa ei halua leikkiä koiramaisesti.

    • sippura100

      meillä on kans kolme kissaa ja haaveilen itse colliesta mutta kulta sanoo ettei hyvä idea olis pitänyt kaikki pentuna ottaa jos olis meinannut tiina 8v miina 7v ja mosse 3v vanhoja .mosse kyllä menöö koiria vastalle

    • KirsunKautta

      Kyllä se pentukoira oppii kunnioittamaan kissan reviiriä.

    • touholiini

      Minulla on koira (chihu) JA maatiaiskissa. Koira on 3,6 kk ja kissa 4.v vanhoja.Koira tuli 7 viikoisena ja kissa 12 viikoisena. Hyväksyivät heti toisensa. Nyt, tai oikeastaan heti olivat parhaita kavereita. Molemmat ottavat päiväunia sängyssäni, samoin nukuvat yönsä vieressäni.

    • Anonyymi

      Onko turha yrittää totuttaa vanhaa tyttökissaa nuoreen koiraan.
      Kissa leikattu.

      • Anonyymi

        Ehkä meni väärään palstaan ... mutta kun täällä oli sopiva aihe:-)


      • Anonyymi

        Jos koiran pentu, niin tyttökissa voi "adoptoida" sen


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Eikö rakkihullu jaksakaan poistattaa kaikkia :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2916
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      105
      2478
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2240
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2072
    5. 177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1873
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1807
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe