Koneeni on koulun verkossa, ja välillä kun avaan verkkoympäristön, näen siellä muita koneita, ja pääsen jopa heidän tiedostoihin. voin myös poistaa heidät sieltä. yleensä verkkoympäristö on tyhjä. kaverilla se on aina tyhjä. mitä tämä tarkoittaa ?
jos verkkoympäristössä näkyy kone, pääseeko se myös mun koneen tiedostoihin ?
jos verkkoympäristössä näkyy kone, pääseeko se myös mun koneen tiedostoihin ?
Vastaukset 8
Vanhimmat
Taitaa olla teidän verkkonne aika huonosti rakennettu.
Saman verkkoalueen koneet näkyy toisilleen, mutta ei niihin pitäisi päästä käsiksi muuten kuin käyttäjätunnus salasana-kyselyn kautta.
Lisäksi tiedostojenjaon pitäisi olla pois käytöstä.
En tiedä miten verkko on rakennettu.
Mutta kun avaan verkkoympäristön, siinä näkyi kolme konetta ja pääsin heidän tiedostoihin. Poistin ne sitten delete näppäimellä roskakoriin.
Kun laitan "näytä työryhmän tietokoneet" näen yleensä oman koneeni, joskus en mitään ja välillä joku toinen kone näkyy, mutta siihen ei pääse, koska ei oikeuksia.
jossakin verkkoja KÄYTETÄÄN johonkin.
Esimerkiksi koulussa tai työpaikoilla. Silloin niiden pitää olla käytössä ja näkyvissä.
Eikä käyttäjätunnuskyslyä tarvita jos sitä ei tarvita. Miksi sitä pitäisi tarvita? Tiedostojenjaon pitää tietenkin olla päällä jos halutaan jotain jakaa !
Nyt on suomalaiset ihan paniikissa, kaikki pitää suojata ja piilottaa muuten tulee turma. Voi g-sus.
Entäpä jos kaikki netissä päättäisivät ruveta hoitamaan "tietoturvaa" sinun periaatteilla? Eipä olisi montaa webbisivua näkyvissä eihän? Eikä täällä olisi näitä viestejä, näähän on KAIKKIEN nähtävissä ilman mitään salasanakyselyjä, voi kauheeta!
oikeen unelma verkko hakkeroitavaks...
Jos tuo koulun verkko on noin hatara niin lopeta heti koneesi yhdistäminen siellä.
Ja kukaties vaikka naapurimaan Fladimir Putin'in entisen KGB miehet jyllää sinun koneella vai olisko keskieuroopan entinen AVO salapoliisi?
poistn siis verkkoympäristössä näkyvät kohteet roskakoriin.
Pakko käyttää tätä verkkoa kun ei täällä muutakaan ole. ja eikö oman palomuurini (norman) pitäisi estää toisten tunkeutuminen ? se on varmasti oikeissa säädöissä.
se on normaalia jos näet verkoympäristössä muita koneita, eikä se automaattisesti tarkoita, että joku pystyisi seuraamaan tekemisiäsi.
Tarkista nyt kuitenkin, onko tiedostojen jakaminen edes käytössä (Ohjauspaneeli -> Verkkoyhteydet -> klikkaa käytössä olevaa yhteyttä hiiren oikealla näppäimellä ja valitse ominaisuudet). Ikkunan keskellä olevassa listassa näkyy jos käytössä on "Tiedostojen ja kirjoittimien jakaminen". Poista ruksi jos se on valittuna.
"..näen siellä muita koneita, ja pääsen jopa heidän tiedostoihin. voin myös poistaa heidät sieltä."
Koneita ei pysty poistamaan verkkoympäristöstä, ainoastaan tiedostoja, jos jaettuun kansioon on kirjoitusoikeudet. Muistathan, että jos poistat verkon jaetuista kansioista tiedostoja, niitä ei voi enää palauttaa. Olisi kohteliasta edes ilmoittaa asianomaiselle, että verkossa on jaettuna tiedostoja sen sijaan, että niitä poistelee sieltä.
suomi24 on suurta salaliittoa varo myös sitä