budva

matkaaja23

Moi!

Voisin kertoa myös vähän omia kokemuksiani Budvan reissulta..

Me majoituimme Vila Nikolic hotelliin, joka oli pieni, mutta viihtyisä perheen pyörittämä hotellilähellä keskustaa ja rantaa. Miinus puolina hotellista voisi sanoa, että huoneet olivat pieniä, äänieristys mitätön (huoneemme sijaitsi 1. kerroksessa ja kaikki respan äänet kuuluivat huoneeseen), eikä hotellissa ollut uima-allasta. Hotellin henkilökunta oli hyvin mukavaa, mutta he eivät puhuneet englantia, ainoastaan serbiaa ja saksaa, joten kommunikointi heidän kanssaan oli heikohkoa. Hotellissa ei ollut ravintolaa/baaria, mutta henkilökunta piti yllä "omaa jääkaappia" josta sai ostettua kaikenlaisia juomia samalla hinnalla kuin lähi marketeista.

Sitten itse Budva kohteena. Itse pidin vuoristoisia maisemia hyvin kauniina. Samalla kun luonnon vehreys iski silmään. Paikka ei todellakaan ollut perinteinen auringon paahtama, jopa karu rantakohde kuten monet muut. LÄmpöäkin riitti n. 30 astetta vielä elokuussakin. Tosin on huomattavaa, että luonnon vehreyden takana on jokin tekijä.. eli Budvassa sataa suhteellisen usein. Uskoin, että harvoin löytyy viikkoa jolloin siellä ei sataisi edes kerran. Näin ollen jos lomalta kaipaa ihan takuuvarmaan aurinkoa, ei Budva ehkä sitä tarjoa. (me lähdimme sadepäivinä tutustumaan eteläisempiin kaupunkeihin kuten esim. Bar ja siellä aurinko kuitenkin porotti, toisin kuin vuorten ympäröimässä Budvassa).

Pääranta, Slovenska plaza, oli hyvin ylikansoitettu. Näin ollen mukavampia ja vähän tilavampia rantoja kannattaa etsiä ihan Slovenkan reunoilta. Me löysimme tosi nättejä pikku rantoja Budvan ja Becicin väliltä :) . Merivesi oi hieman viileämpää kuin välimerellä, mikä oli kiva juttu sillä vesi raikasti mukavasti. Huomattavaa oli myös että vesi oli hyvin kirkasta ja pohjaan pystyi näkemään hyvin vähän kauempaakin rannasta.

Paikalliset eivät puhu englantia, ainoastaan serbiaa tai venäjää ( paljon venäläisiä turisteja). JOissakin ruokapaikoissa oli kuitenkin englantilainen lista ja tarjoilijat osasivat englantia, tosin eivät kauhean hyvin. Rantakadulta löytyi tosi kivoja pikaruokapaikkoja eli grillejä, joissa oli tarjolla halvalla hampurilaisia, pizzoja, gyroksia yms. ja annokset olivat tosiaankin suuria. Ylipäänsä ruokapaikkojen hintataso oli mielestäni hyvin samanlaista kuin esim. turkissa. Muutoin Budva oli hyvin edullinen paikka elää. pakko mainita, että sieltä saa tosi hyvää punaviiniä, vranacia, kaupoista. 1 litran pullolle tulee hintaa n. 1-3e riippuen kaupasta.

Budvan vanhakaupunki oli aika pieni, tosin ihan näkemisen arvoinen. suosittelen kuitenkin että matkan aikana kannattaa suunnata nokka kohti uitakin paikkoja, kuten juuri esim. Kotor. Paikallisbusseilla pääsee halvalla ja kivalla kyydillä, maisemista nauttien mukavasti kohteisiin.

Iltaelämästä vielä. Rantakadulta löytyy ulkoilmabaareja, jotka olivat ainakin elokuussa hyvin täysiä jo ihan alkuviikostakin.Muutama kunnon klubikin budvasta löytyy. Suosittelen Casper baaria alkuillan istumabaariksi musiikin vuoksi. Casper löytyy vanhasta kaupungista. Baareissa oluen hinnaksi tulee n. 2-3e, kun taas normi ravintoloissa 0,5litran olut maksaa vain 1e. Pakko saoa kuitenkin, että ei budva ihan bailaajan paratiisi olen, eikä siellä ole niin kattavaa tarjontaa kuin kunnon turistirysissä, mutta ei sielläkään ihan kylmäksi tarvitse jäädä illalla :)

nOniin, eiköhän siinä ollutkin jo tärkeimmät :)

Kyllä, suosittelisin käyntiä Montenegrossa kaikille!

0

1018

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        129
        1817
      2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        78
        1687
      3. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        56
        1313
      4. Liikenne onnettomuus

        Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
        Orimattila
        69
        1131
      5. Tiedätkö autereen?

        Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
        Tunteet
        8
        809
      6. Kuka jäi auton alle

        Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
        Kuortane
        2
        785
      7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

        kaivattusi kanssa?
        Ikävä
        45
        757
      8. Oli kyl kunnon reissu

        Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
        Kuhmo
        10
        749
      9. Vähän pelottaa

        Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
        Ikävä
        41
        725
      10. Plösö ja synttäriruusut

        Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
        Kotimaiset julkkisjuorut
        150
        702
      Aihe