budva

matkaaja23

Moi!

Voisin kertoa myös vähän omia kokemuksiani Budvan reissulta..

Me majoituimme Vila Nikolic hotelliin, joka oli pieni, mutta viihtyisä perheen pyörittämä hotellilähellä keskustaa ja rantaa. Miinus puolina hotellista voisi sanoa, että huoneet olivat pieniä, äänieristys mitätön (huoneemme sijaitsi 1. kerroksessa ja kaikki respan äänet kuuluivat huoneeseen), eikä hotellissa ollut uima-allasta. Hotellin henkilökunta oli hyvin mukavaa, mutta he eivät puhuneet englantia, ainoastaan serbiaa ja saksaa, joten kommunikointi heidän kanssaan oli heikohkoa. Hotellissa ei ollut ravintolaa/baaria, mutta henkilökunta piti yllä "omaa jääkaappia" josta sai ostettua kaikenlaisia juomia samalla hinnalla kuin lähi marketeista.

Sitten itse Budva kohteena. Itse pidin vuoristoisia maisemia hyvin kauniina. Samalla kun luonnon vehreys iski silmään. Paikka ei todellakaan ollut perinteinen auringon paahtama, jopa karu rantakohde kuten monet muut. LÄmpöäkin riitti n. 30 astetta vielä elokuussakin. Tosin on huomattavaa, että luonnon vehreyden takana on jokin tekijä.. eli Budvassa sataa suhteellisen usein. Uskoin, että harvoin löytyy viikkoa jolloin siellä ei sataisi edes kerran. Näin ollen jos lomalta kaipaa ihan takuuvarmaan aurinkoa, ei Budva ehkä sitä tarjoa. (me lähdimme sadepäivinä tutustumaan eteläisempiin kaupunkeihin kuten esim. Bar ja siellä aurinko kuitenkin porotti, toisin kuin vuorten ympäröimässä Budvassa).

Pääranta, Slovenska plaza, oli hyvin ylikansoitettu. Näin ollen mukavampia ja vähän tilavampia rantoja kannattaa etsiä ihan Slovenkan reunoilta. Me löysimme tosi nättejä pikku rantoja Budvan ja Becicin väliltä :) . Merivesi oi hieman viileämpää kuin välimerellä, mikä oli kiva juttu sillä vesi raikasti mukavasti. Huomattavaa oli myös että vesi oli hyvin kirkasta ja pohjaan pystyi näkemään hyvin vähän kauempaakin rannasta.

Paikalliset eivät puhu englantia, ainoastaan serbiaa tai venäjää ( paljon venäläisiä turisteja). JOissakin ruokapaikoissa oli kuitenkin englantilainen lista ja tarjoilijat osasivat englantia, tosin eivät kauhean hyvin. Rantakadulta löytyi tosi kivoja pikaruokapaikkoja eli grillejä, joissa oli tarjolla halvalla hampurilaisia, pizzoja, gyroksia yms. ja annokset olivat tosiaankin suuria. Ylipäänsä ruokapaikkojen hintataso oli mielestäni hyvin samanlaista kuin esim. turkissa. Muutoin Budva oli hyvin edullinen paikka elää. pakko mainita, että sieltä saa tosi hyvää punaviiniä, vranacia, kaupoista. 1 litran pullolle tulee hintaa n. 1-3e riippuen kaupasta.

Budvan vanhakaupunki oli aika pieni, tosin ihan näkemisen arvoinen. suosittelen kuitenkin että matkan aikana kannattaa suunnata nokka kohti uitakin paikkoja, kuten juuri esim. Kotor. Paikallisbusseilla pääsee halvalla ja kivalla kyydillä, maisemista nauttien mukavasti kohteisiin.

Iltaelämästä vielä. Rantakadulta löytyy ulkoilmabaareja, jotka olivat ainakin elokuussa hyvin täysiä jo ihan alkuviikostakin.Muutama kunnon klubikin budvasta löytyy. Suosittelen Casper baaria alkuillan istumabaariksi musiikin vuoksi. Casper löytyy vanhasta kaupungista. Baareissa oluen hinnaksi tulee n. 2-3e, kun taas normi ravintoloissa 0,5litran olut maksaa vain 1e. Pakko saoa kuitenkin, että ei budva ihan bailaajan paratiisi olen, eikä siellä ole niin kattavaa tarjontaa kuin kunnon turistirysissä, mutta ei sielläkään ihan kylmäksi tarvitse jäädä illalla :)

nOniin, eiköhän siinä ollutkin jo tärkeimmät :)

Kyllä, suosittelisin käyntiä Montenegrossa kaikille!

0

978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

        Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
        Sinkut
        123
        9616
      2. Olet sä kyllä

        ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
        Ikävä
        50
        2817
      3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

        Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
        Maailman menoa
        160
        2574
      4. Hiljaiset hyvästit?

        Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
        Ikävä
        22
        2049
      5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

        Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
        Särkynyt sydän
        14
        1796
      6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

        Oot mikä oot ja se siitä
        Suhteet
        14
        1623
      7. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        15
        1547
      8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        11
        1484
      9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

        Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
        Ikävä
        11
        1429
      10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

        Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
        Ikävä
        14
        1336
      Aihe