A64 3200+

Gruudimaster

Kyseessä olevan prossun lämmöt liikkuu 50'C hujakoilla ja boxed cooleri pitää kierroksia ~3000 rpm pelatessa ja ääni on mahdoton.

Eli olisin hankkimassa hiljaisempaa ja ehkä tehokkaampaakin prossun cooleria. Mikä olisi laadultaan suhteeltaan hyvä ja melko halpa (20-45€)? Emolevy on Msi K8N neo4-fi ja kotelo Antec SLK2600AMB

8

3172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Juurin sama prossu koneessa...

      Heh,

      just ostin tollasen prosarin ja Arctic cooling Freezer 64 pro ropelihässäkän.

      Kommentit:
      Pyörii kiinteästi (ainakin mulla) 22kierrosta ja häiritsi ainakin minua. Ostin Zalman FanMaten ja laitoin kiinni ja nuppi minimiin. Kierrokset n.1100 ja nyt suutin ääni kuulu nb tuulettimesta.

      Videokoodaus päällä runescapen pelaus -> lämmöt max 57 astetta, täytynee hieman nostaa kierroksia ja parantaa kotelotuuletusta.

      Näin keskimäärin boksed coolerit voi kyllä heittää mäkeen jos ei metelistä tykkää.

      Edellisessä koneessa oli AC:n automaattisesti säätyvä, pidin sitä parempana ratkaisun kokonaislämmönkäsittelyn kannalta.

      • pitäis lukea ennen lähetyst...

        siis 2200 ei 22


      • säätäjä :)

        AC Freezer 64 pro on ihan hyvä peli (eli suosittelen tätä "matalabudjettimiehille"). Säätelin nuo asetukset kuntoon ja nyt pärjään ilman fanmatea.


    • Erkko!

      Eipä tuohon ole helppoa vastausta olemassa. Itselläni on Swiftech:n MCX64-V, joka pyörii ~1000rpm ja pelatessa täydellä kuormalla ~1600rpm. Oli tarjouksessa kun ostin. Taitaa normi hinta olla hieman yli 50€. Tuosta parempi malli on MCX6400-V, mutta siihen joutuu ostamaan tuulettimen erikseen.

      Pahaa sanottavaa Boxeista ei ole. Eipä kovasti kuumempana käynyt, mutta hieman äänekkäämpi on tuo tuuletin. Sehän on 70mm. Kannattaa AMD:llä käyttää Cool and Quietia päällä ja ohjata tuulettimen toimintaa emolta käsin. Kannattaisi myös tarkistaa jäähyn kiinnitys prosessorille. Voi olla että kanttaa hieman.

      Zalmanit ovat hiljaisia ja tehokkaita tuulettimia.
      http://www.coolputer.fi/tiedot.asp?t=1039
      http://www.coolputer.fi/tiedot.asp?t=522

      Yhteensopivuus Zalmanin kotisivuilta, että mahtuu emolle. Jos esim konkkia lähellä prossukantaa, ei tuuletin pakosti mahdu. Mitä suurempi tuuletin tulee jäähyyn, sitä pienemmillä kierroksilla sitä voidaan ajaa (jos tuuletin on hyvä laatuinen, se siirtää kuitenkin yhtä paljon ilmaa). Ja mitä hiljempaa tuuletin pyörii, sitä vähemmän siitä tulee ääntä.

      • tärkeää

        Kokonaisilmanvaihto on tärkeää, jos ei ilmaa siirry kopasta ulos tarpeeksi, lämpö nousee!


      • Erkko!
        tärkeää kirjoitti:

        Kokonaisilmanvaihto on tärkeää, jos ei ilmaa siirry kopasta ulos tarpeeksi, lämpö nousee!

        Onhan tuo totta.

        Omassa pelikoneessa ilmanvaihto tehty kuudella 120mm kotelotuulettimella, jotka toimivat 5V jännitteellä. Kuuluu vain pieni humina, kun ilma siirtyy.. tuulettimet ovat aivan hiljaa.

        Kuitenkin normikopassa ilman vaihtuu vaikkei ylimääräisiä tuulettimia asentele. Virtalähde ajaa ilmaa kotelosta ulos kokoajan. Korvausilma tulee kotelon rei'istä.

        Nettikoneeni ilman vaihto on tehty pelkästään virtalähteen tuulettimella. Kone on muuten täysin passiivinen. Athlon XP 1700 @ 1.04GHz. Näytönohjain GF2. Täydessä kuormituksessa prosessorin lämmöt pysyvät 55°C paikkeilla.. kiitos Sonic Towerin.


      • Gruudimaster
        tärkeää kirjoitti:

        Kokonaisilmanvaihto on tärkeää, jos ei ilmaa siirry kopasta ulos tarpeeksi, lämpö nousee!

        kunnossa. Kopasta pöhältää kaksi 80mm kotelotuuletinta, edessä alhaalla sisään ja takana virtalähteen alla lämmintä ilmaa ulos. Tässä kuukausi takaperin oli 4 tuuletinta (prossun, nb:n, virtalähteen ja virtalähteen alla oleva tuuletin) ja emon lämpö näytti n.42 Celsiusta, nyt 35 C . Prossun lämpö oli melkein nykyisen kohdilla.


      • askartelija...
        Gruudimaster kirjoitti:

        kunnossa. Kopasta pöhältää kaksi 80mm kotelotuuletinta, edessä alhaalla sisään ja takana virtalähteen alla lämmintä ilmaa ulos. Tässä kuukausi takaperin oli 4 tuuletinta (prossun, nb:n, virtalähteen ja virtalähteen alla oleva tuuletin) ja emon lämpö näytti n.42 Celsiusta, nyt 35 C . Prossun lämpö oli melkein nykyisen kohdilla.

        Minä olen saanut 2.8 GHz P4:n käymään lievillä kellotuksilla ja täydellä rasituksilla alta 55:n asteen puuttumatta mitenkään varsinaiseen prosessorin jäähdyttimeen.

        Järjestelmän kulmakivi on etupaneelin puhallin joka puhaltaa ilmaa askartelemaani ilmanohjaimeen, joka siirtääkin viileän huoneilman suoraan prosessorin tuulettimen ulottuville.

        Osa kunniasta toki menee myös takapaneelin puhaltimelle joka avustaa virtalähteen puhallinta lämpimän ilman poistossa. Siihenkin askartelin pienen ilmanohjaimen joka ohjaa imua lähemmäs emolevyä, jolloin poistettava ilma on mahdollisimman kuumaa, ja vastaavasti sinne prosessorin tuulettimelle jäävä ilma on mahdollisimman viileää.

        Ja kaipa siitä kattopuhaltimestakin jotain hyötyä on, vaikka alkuun se jopa nosti prosessorin lämpöjä, nimittäin kun se rupesi "varastamaan" prosessorille tarkoitettua viileää ilmaa, ja sen seurauksena CD-asemien seutu kyllä viileni, mutta prosessori vastaavasti lämpeni. No, sain kuitenkin haitat kuriin tekemällä pieniä säätöjä ilmanohjaimiin, ja lopputuloksena emolevyn lämmöt laskivat vähän.

        Tällä hetkellä prosessorin lämpötila on 52, emolevyn 31 ja prosessorin tuulettimen kierrosluvuksi ilmoitetaan noin 2100 RPM.

        Hitaasti pyörivä prosessorin tuuletin ei ujella, joten kaiken kaikkiaan kone on hiljainen, suurinpiirtein yhtä hiljainen kuin pakettikoneet tyhjäkäynnillä. Ja kuten jo sanoinkin, tämä kone todellakin käy jatkuvasti täydellä rasituksella.

        Ja huomauttaisin, että alhainen emolevyn lämpötila ei ole välttämättä edes hyvä asia, sillä väärin suunnattu ilmavirta saattaa viilentää emolevyä ja jättää prosessorin kuumaksi. Itseasiassa kun aloin kehittämään tämän koneen jäähdytystä otin alusta lähtien lähtökohdaksi sen, että prosessori on se mitä jääähdytetään. Ja kokeiluni ovat osoittaneet tämän periaatteen hyvinkin toimivaksi. Esim. kattotuuletin on kyllä periaatteessa ihan hyvä kotelon jäähdyttämiseen, mutta ei juurikaan palvele prosessoria, minkä vuoksi siitä aiheutuikin aluksi lähinnä haittaa. Lopulta toki sain senkin toimimaan, mutta sittenkin hyödyt olivat marginaalisia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2214
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      161
      1458
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1300
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1065
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1029
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe