Saako antaa????

Sohvi

Minulla on venäjänkääpiöhamsteri naaras. Tämä pallero on syntynyt elokuussa -05. Olen itse keksinyt antaa kaikenmaailman ruokia ja tässähän näitä:

-hamsterin herkkunappi
-jyrsijöiden vihannesnappi
-kaurahiutaleita
-maustamattomia muroja
-hamsterin kuivaruokaa(festifal yms.)
-vesi
-ruisleipää tai jotain muuta leipää
-suolakivi

Onhan tuo ateria sallittua? Ja hamsterilla on myös:

-pesämökki
-kylpyhiekka-astia
-juoksupyörä

Puuttuuko hamsterilta jotain? Ja voinko ostaa tuolle hellyyttävälle karvapallolle pallon. Eli että laitan sen sisälle sen ja sitten annan sen juoksennella pitkin kämppää? Että onko se eläinrääkkäystä? Kiitos jo etukäteen vastauksista... xD

17

4899

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suski87

      Kai hamsterisi saa myös tuoreruokaa? Niillehän olisi hyvä tarjota päivittäin erilaisia hedelmiä, vihanneksia, marjoja yms. Meillä etenkin päärynä, omena, mustikat varpuineen ja vadelma-ruusunmarjapiltti ovat olleet suosiossa. 1-2 kertaa viikossa olisi myös hyvä tarjota jotain proteiinipitoisia ruokia, kuten lihaa, kalaa, raejuustoa, jugurttia... Myös erilaisia puuroja ja soseita voi antaa silloin tällöin vaihtelua tuomaan. Tähän aikaan vuodesta ulkoakin löytyy vielä yhtä sun toista hamstereille sopivaa syötävää, kuten voikukanlehtiä, valkoapilaa, puiden oksia lehtineen, marjoja...

      Perusruuaksi kannattaa ottaa jokin hyvälaatuinen siemenseos (esim. Supa Hamster, Crisby Lux). Muitakin kuivajuttuja voi antaa silloin tällöin herkuiksi. Esim. muroista kannattaa tosiaan varmistaa, etteivät ne ole sokeroituja tms. Kuivattu ruisleipä on hyväksi hampaille, vaaleaa vehnäleipää ei kannata välttämättä antaa ollenkaa, ainakaan pehmeänä, sillä siitä ei ole juuri hyötyä.

      Kai hamsterilla on mainittujen tarvikkeiden lisäksi asumuksessaan myös muita virikkeitä? Esim. erilaisia putkia, pahvilaatikoita, kantoja, paksu kuivikekerros kaiveluun, oksia, heinäkasa möyrimiseen, heinäpesä, kukkaruukkuja, tikkaita, pajusiltoja, tasoja, katosta riippuva kangaskuutio, mustikanvarpuja yms.

      Hamsteripalloa en kyllä suosittelisi. Pallo ei mahdollista juuri sen monipuolisempaa liikuntaa kuin esim. juoksupyörä, eikä hamsteri pääse siitä edes itse pihalle. Hamsteria ei voi myöskään pitää pallossa pitkiä aikoja vaan max. 10-15 minuuttia kerrallaan. Hamsteri pitäisi varmasti paljon enemmän, jos katsoisi jonkun turvallisen huoneen tai rajaisi jostain huoneesta turvallisen alueen, jossa se juoksennella ilman palloa. Pysähtyä kunnolla haistelemaan, hieman kiipeillä, tutkia sille turvallisia koloja (jos tälläisiä ei löydy huoneesta, voi jaloittelualueelle laittaa esim. pahvilaatikoita tutkittaviksi) jne.

    • Hamstermaniadiggadou

      saako hamsterille antaa vadelmaa ? Tai karviaismarjoja? & onko kukaan koskaan tehnyt itse hamsterille jotain ''puuron'' tai ''soseen'' tapaista ''mössöä'' ? :D jos on kaipaisin ohjetta sellaisen tekemiseen :)

      • siirilydia

        Laitat vaan kaikkea hamsterille sopivaa syötävää tehosekoittimeen ja hurautat ne soseeksi. Tai laitat kulhoon ja soseutat sauvasekoittimella.

        Soseet/puurot voi kätevästi säilyttää jääpalamuotissa pakastimessa, sieltä voi aina tarpeen tullen ottaa yhden palan ja sulattaa sen hamsulle.


    • roborovskilovee<3

      Oon antanu mun hamsulle paprikaa, puuroa jossa on kurkkua, pilttiä rusinaa, banaania, juustoa, ruisleipää kuivattuna, maustamatonta rahkaa, mansikkaa, kaurahiutaleen ja maustmattoman rahkan sekotusta, kurkkua, joskus vähä salaattia, kananmunan valkuaista, porkkanaa, omenaa ja päärynää. Siinä nyt sellasia mitä tuli mieleen :)))

    • iha näi btw...

      Mää annan mun 10 kuukautta vanhalle talvikolle siemenseosta, jota tilasin netistä, jossa ei ole väri tai lisäaineita, ja on oikein terveellistä, siel on mm. proteiinia/jauhomatoja ja katkarapuja. Lisäksi se saa melkein joka pv tuoreruokaa: salaatteja, omenaa, joskus lanttua, peruna-porkkana pilttiä,näkkäriä joskus, keitettyä riisiä harvoin, riisipuuroa jouluisin, samoin lanttu ja porkkanalaatikkoakin jouluisin,jogurttia harvoin, pähkinöitä,auringonkukansiemeniä ja hamsterin namupaloja välillä.

      Kaurahiutaleita en suosittele, sillä ne turpoavat vatsassa.

      Pallosta on monia mielipiteitä, mutta mun mielest pallost ei oo mittää väärää, tai se ei ole mitenkään rääkkäystä, JOS SIIS ET PIDÄ HAMSTERIA PALLOSSA LIIKAA JA LIIAN USEIN. Mun talvikkoni menee palloon ihan omasta tahdostaan, ja sen huomaa että se viihtyy siellä. Muista, että pallo ei saa olla liian pieni. Hamsterin on hyvä myös päästävä jaloittelemaan vapaaksi ilman palloa, mutta ei ole pakollista.

      Joo, tiedän että alottajan kysymyksestä on jo 6 vuotta aikaa, mutta kommentoinpa silti, jos joku muu henkilö tarvitsee vastauksia kysymykseen.

      • iha näi btw...

        hamsuni saa vielä kurkkua,tomaattia,joskus juustoa


    • hamppu04

      mun hamsu rakastaa omenaa, ja joskus annan sille puuroa. ohje:

      Laita pieneen kuppiin puurohietaleita.
      Pistä pikkuisen vettä, EI SUOLAA!!!!
      Mikroon 10-15s tai jotain sinne päin...
      Ota mikrosta, ja odota että jäähtyy.
      Sitten laita hamsusi kuppiin, ja tarjoile hamsullesi

    • DazzleWalkers-Fani

      Ton hamsu on jo kuollu,ei se elä kahdeksaa vuotta! Joten ei kannata enää kirjoitella tänne mitää.

      • Anonyymi

        Mutta oletko ajatellut että jos joku esimerkiksi tässä tapauksessa minä tarvitsee apua, niin näistä kommenyeista on hyötyä tässäkin vaiheessa.:)


    • noksa3

      ajattelin ettei hamseterit saa mahan puruja juustosta meillä ainakaan kun yritin juustoa niille ruokkia paitsi ajattelin just kotona et voisko antaa sosetta meiän hamsuille mut sitten ajattelin et eikö ne oo sitrus hedelmistä tehty ?

      • Sedä

        No valmiissa soseissa on tuoteseloste, katso mitä siinä lukee :D Juustoista: hamsterit ei luonnossakaan roiku lehmän tissillä, joten maitotuotteet ei millään tasolla ole niiden luontaista ravintoa. Lisäksi ne on aika rasvaisia. Mut pieniä kulmia voi antaa maistaa, niinkuin melkein mitä tahansa muutakin :)


      • Ainooooo

        Älä osta juoksu palloa koska joS. S un hamsu törmää vaikka seinään niin että. pallo voi aueta tai sen niskat tai selkä voi katketa


      • Anonyymi
        Ainooooo kirjoitti:

        Älä osta juoksu palloa koska joS. S un hamsu törmää vaikka seinään niin että. pallo voi aueta tai sen niskat tai selkä voi katketa

        Mun talvikko 2010-2012 osasi jarruttaa juoksupallossa kun vauhtia tuli💕 Nyt on uusi ollut viikon verran mutta on arka. Koitan totuttaa tarjoamalla eilen kädeltä jotai herkkua mut nuuskaisi ja meni pois.


    • hamstre

      Proteiinia pitäisi antaa n. kaksi kertaa viikossa, samoin tuoreruokaa pitäisi antaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Festifaalin ruokaa ei missään nimessä kannattaisi antaa nimittäin kyseisessä ruoassa on paljon säilöntä- ja väri aineita. Suosittelen Bunny hamster traumia, Altromin yhdistelmärehua ja Rabunzel hamstermixiä, mutta koska sinulla on kääpiöhamsteri niin suosittelen Altromin yhdistelmärehua diabetesriskin vuoksi. Juoksupalloa en suosittele, koska hamsterille ei ole luonnollista juosta pallon sisällä, juoksuaitaus tai vapaana juoksentelu on hamsterille paljon mieluisampaa puuhaa kuin juosta muovipallon sisällä. Vapaana- tai juoksuaitauksessa juostessa hamsterilla on myös mahdollisuus tutkia paikkoja ihan vapaasti :). PS. Maitotuotteita ei myöskään kannata antaa, koska se kovettaa hamsterin vatsaa!

    • Anonyymi

      Moi

    • Anonyymi

      Mitä pilttejä hamterille saa antaa

      • Anonyymi

        Useimpia. Katso varalta tuoteselosteesta ettei siinä ole sipulia eikä sitrushedelmää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4573
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      94
      4504
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4106
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3047
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2641
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2173
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      342
      2125
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      205
      2108
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1735
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe